Şimdi Ara

2 Farklı listeyi Belirli Bir Kurala Göre 4 farklı Butona Çekmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, Çok fazla birşey bilmiyorum android dilinden felan; dün appinventörde birşeyler yapmaya çalıştım. Yardıma ihtiyacım olan nokta ise şu.

Şimdi 1. Liste soruların sorulacağı kelime listesi ( çooook uzun olacağı için bir yöntem bulmak istiyorum yoksa tek tek manuel yazarak bişeyler yapabilirim de öyle de olmaz)
    2.Kelime listesi doğru cevaplar listesi.
    1.liste sırasında doğru cevapları 2. listede aynı sırada yazacağım (gerekirse tek tek)
    1.listeden çekilen x. kelimenin doğru cevabıda 2.listedeki x. kelime olacak.

Soruları rasgele çağırtabiliyorum sıkıntı yok ama ; cevap şıklarını yapamıyorum. Hep sabit oluyor, ve tam kuralı uygulayamıyorum. Buton değil de başka bişey mi kullanmalıyım?

Altta 4 şık olacak, buton kuıllandım bunların iç textinide cevap listesinden rasgele çekmesini istiyorum, onu da yapıyprum ama; kilit nokta;
    Her şıkkın içerikleri farklı olacak, her zaman randomize dağılacak ve içlerinden bir tanesi doğru sıradaki kelimeyi ( doğru cevabı ) karşılayacak bunun için nasıl bişey yapılabilir hangi kodlar kullanılabilir yadaa inventörde hangi parçaları kullanmalıyım, bilen varsa yardımcı olursanzı sevinirim

• kb001 K kullanıcısına yanıt
    App inventor ile bende bitirme ödevimi yapmıştım hatta google playe falan yüklemiştim bildiğim kadarıyla random sayı üretme benzeri bir kod yoktu ondan dolayı bende cok sıkıntı çekmiştim .soruyla cevabın index numaraları aynı olacak zaten cevabı o index numarasıyla çekersin ancakl cekip direk butona yazdırmaman lazım önce onu bir listeye at sonra senin cevaplarını asıl listeden farklı bir listeye kopyala o liste içerisinde 0 ile soru sayın arasında rasgele sayı ürettir bu ürettirdiğin sayıların cevapların indexi olarak kullan ve bir değişken ile tut her sayı eklediğinde o sayıyı 1 arttır 3 kere dönsün listenden asıl listenden düşsün ki iki tane aynı şık olmasın döngüyü öyle bi kur ki eğer gelen sayı senin cevabının indexsiyse tekrar üretsin sonra bu 3 sayıyı senin yeni listene sıralat sonra bu seferde 1 dan 4 kadar rasgele sayı çektir ve o sıkları cevap butonlarına sırayla koy.Biliyorum karışık geliyo ama appinventorda çoğu programlama tekniği olmadığı için böyle karışık şeyleri kullanman gerekiyor.Yardım gerekitse yine yazabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Konk_Soft

App inventor ile bende bitirme ödevimi yapmıştım hatta google playe falan yüklemiştim bildiğim kadarıyla random sayı üretme benzeri bir kod yoktu ondan dolayı bende cok sıkıntı çekmiştim .soruyla cevabın index numaraları aynı olacak zaten cevabı o index numarasıyla çekersin ancakl cekip direk butona yazdırmaman lazım önce onu bir listeye at sonra senin cevaplarını asıl listeden farklı bir listeye kopyala o liste içerisinde 0 ile soru sayın arasında rasgele sayı ürettir bu ürettirdiğin sayıların cevapların indexi olarak kullan ve bir değişken ile tut her sayı eklediğinde o sayıyı 1 arttır 3 kere dönsün listenden asıl listenden düşsün ki iki tane aynı şık olmasın döngüyü öyle bi kur ki eğer gelen sayı senin cevabının indexsiyse tekrar üretsin sonra bu 3 sayıyı senin yeni listene sıralat sonra bu seferde 1 dan 4 kadar rasgele sayı çektir ve o sıkları cevap butonlarına sırayla koy.Biliyorum karışık geliyo ama appinventorda çoğu programlama tekniği olmadığı için böyle karışık şeyleri kullanman gerekiyor.Yardım gerekitse yine yazabilirsin.

Hocam anlayamadım; kafam da karıştığı için olabilir; sıra sıra anlatırmısınız buradan ve/veya pm den; şöyle bişeyler oluşturmaya calışıyorum da olmaz heralde daha da akrıştırmmmaız gerekıyor gibi 2 Farklı listeyi Belirli Bir Kurala Göre 4 farklı Butona Çekmek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kb001 -- 7 Mayıs 2016; 14:28:44 >

• kb001 K kullanıcısına yanıt
    şuan başka birinin de ödevini yapıyorum o yüzden fazla yardımım dokunmayabilir ama sadece rasgele yaparsan ikitane aynı şık gelme olasığılıda olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Konk_Soft

şuan başka birinin de ödevini yapıyorum o yüzden fazla yardımım dokunmayabilir ama sadece rasgele yaparsan ikitane aynı şık gelme olasığılıda olur

İşte hocam benim sorunum da o. Dün ''and '' Ve ''eşit değilleri '' yerleştirmeyi başardım mantığen oldu ama sitem kabul etmedi, sanırım içeriği matematiksel olarak okuyor oraya sayısal olarak eşit olmasın demem lazım ama onu bulamadım, içerideki bilgi ne dogru ne de yanlış o nedenle ''and '' komutu kullanılmadı felan dıyor biraz daha ilerleme katettim...
    Ben kurcalamaya devam edeyim...
    Müsait olduğunuz bi zaman bana bakarsanız mutlu olurum :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.