Şimdi Ara

.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykouz -- 23 Ağustos 2024; 11:44:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sıkıntı olmaz. Hepsi baz yağlardan imal.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yağ çubuğu min ile max arasında ise eklemenize gerek yok.

illa max seviyesinde olması gerekmiyor. sadece bundan daha fazla ekleme diyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • metinTasci M kullanıcısına yanıt

yağ seviyesi çubuğı çekince min ile max arasında max çizgisine yakın durumda yaklaşık 250 ml kadar boşluk fark var ben yola gidecegim ıcın elımde eskı bakımdan kalan başka markanın castrol 5w30 yağını ekleyıp eklemem arasında kaldım uzun yol yapacağım ıcın ne olur olmaz diye sormak ıstedım koysam bır sorun olurmu olmazmı hocam ? icindeki shell helix ultra 5w30 yağın üstüne castrol 5w30 magnatec 1 yılı geçti onuda alalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykouz -- 23 Ağustos 2024; 11:17:10 >
  • Sinirli ve Süratli kullanıcısına yanıt

aracın ıcınde shell helix 5w30 var 1 yıl veya daha eski tarihte alınmış dibinde kalan kutunun castrol magnatec 5w30 var onumu eklesem yoksa petrolden 1 litre shell yağmı alıp koysam kararsız kaldıgım ıcın sordum

• 2 farklı motor yağından ziyade açık olan yağın üzerinden 1 yıl geçmiş. Yağın kapağını açtığınız hava ile temas ettiği an ömründen gitmeye başlar ve 1 yıl olmuş.
    Hiç koymanıza gerek yok 1 yıl önce kapağı açılmış yağ özelliğini kaybetmiştir. Minimum altında değilmiş zaten seviye macera aramayın derim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ikisi de 5w30 sentetik yağ bir şey olmaz. bizim milletin lastik ve yağda süt misali taze merakına da ben inanmıyorum. içiniz rahat edecekse dökebilirsiniz.

Açılmış olan yağların ömrü ise açılmamış yağlara göre daha kısadır. Ancak bu tür yağlar için detaylı bir araştırma yapıldığı söylenemez.

Bazı kullanıcılarının deneyimlediği durumlara göre ise açılan bir motor yağının 2 yıl ile 5 yıl arasındaki süreye kadar kullanılabildiği düşünülür. Motor yağlarının bozulduğunu gösteren en temel işaretlerden birisi de tortulaşmasıdır. Yağı çalkalayarak o yağı homojenize bir hale getirmeye çalışsanız da motor yağı kullanılabilir bir duruma gelmez.

https://limonoto.com/blog/motor-yagi-son-kullanma-tarihi-var-midir/

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Xperia Z1 Ekran ve garanti
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Jake Lockley kullanıcısına yanıt

şimdi gidip yakınımdaki bir tamirciden 5w30 yağ istedim 250 ml kadar kocaman varil gibi birşeyden açık yağ 5w30 verdi para almadı işin görülsün diye yine güvenemedim :) castrol 1 litre var dedi onuda almak istemedim içindeki shell helix farklı marka diye aslında 2 side 5w30 yani ekleyeceğim yap miktarı 250-300 ml arasında uzun yola cıkacagım ıcın oda ıcım rahat etsin diye ha hıc eklemesemde olur ancak ben kafama takıldıgı ıcın sorup konu acmak ıstedım en iyisi shell marka 5w30 1 litre yağ alıp hiç açılmamış ekleyip kalanıda saklamak olacak sanırım

• haykouz H kullanıcısına yanıt

mantıklı. 1lt shell alsan bozulmaz ya bence yani bunlar bizim pc'de dediğimiz gibi oem marka ürünler değil kaliteli. şimdi artanı seneye bakımda dökersin ve o zamanki 4 litreden artarsa biraz onu da saklarsın problem olmaz.

• haykouz H kullanıcısına yanıt
    Boşuna macera arıyorsunuz hocam. max-min cizgisi genelde 0.8-1 lt civarında oluyor. min cizgisine oldukça fazla pay var.

zaten ideal cizgisi max-min ortası olmalı.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.