Şimdi Ara

2 haneli domain nasıl alınır?firmalar kabul etmiyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
4.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • eğer yanlış değilse 2 haneli bir domain buldum..
    sakarya üniversitesinde okuyan bi arkadaş kendi çapında çok ufak bir program yapmış..tarata biliyorsunuz..biraz sorunlu program ama idare eder..:)..who is de available diyor..
    whois yaptığım zaman şunu diyor..
    domain is available
    whois record : not available

bu nedemek oluyor acaba ?
    ama almaya kalktığım zaman bir firmadan , 2 karakter almıyor..diyor..gibi..gibi..
    hangi firmadan nasıl alacaz ? 2 karakteri kabul etmiyor..

• park edilmiş olabilir belki. Yani birisi parayı vermemiştir ama park etmiştir domaini. Bir nevi rezervasyon gibi. Ama kesin değil dediğim ihtimal sadece.
  • 2 yolu vardır sorunun.

1) Diyelimki boş.Size bu domain satışını sağlayan şirket bu register scriptini kodlarken düşünmüşki. Abi 2 haneli boşta domain kalmadı nede olsa. En az 3 haneli whois seçeneği sunalım. Buna örnek ihs.com.tr

2) Domain alınmıştır. Siz eğer whois.sc 'den baktıysanız bu cevabı vermiştir diye düşünüyorum.Orda'da domain expired olmuştur ve backorder'e sunulmuştur.Ama 2 haneli olduğu için teklif çoktan gönderilmiştir söyleyim. AYrıca arkadaşının script yazmasına gerek yok.www.pool.com da saniye saniye düşen be boştaki domainler görüntüleniyor.

Saygılar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: cgunday

park edilmiş olabilir belki. Yani birisi parayı vermemiştir ama park etmiştir domaini. Bir nevi rezervasyon gibi. Ama kesin değil dediğim ihtimal sadece.

'''Registered and parked or redirected'''

güzel tahmin..

benim gözlerde veya kafada bi problem var herhalde hep böyle oluyor..
    geçen günde yahoo.com u boşta görüp almaya kalktım..
    yemin ederim..
    available yazısını görünce fazla bakmadım sayfaya..gerçi çok sote bir yere yazmışlar ..

@winturk
    eyvallah sağol..dediğin siteden baktım doğru...yine bir ümitti işte..

uzun lafın kısası,,,

bu konu burda kapanır arkadaşlar..
    bir dahaki bahara görüşmek üzere...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi velfecir -- 26 Nisan 2006; 22:03:50 >

• iki harfli bulamazsiniz. 3 harfli .com ne olursa olsun iyi. ama bence k750i gibi model isimlerini tahmin edip domain alip reklamli parkederek yada yonlendirerek işe yarar işler çıkartılabilir.
  • 2 harfli boşta olsa bile kesinlikle tr de kolay kolay hiç bir firmanın bunu register etme yetkisi yoktur. istersenwww.adamerweb.net i dene. 3 ay kadar önce bir müşteri 2 harf siparişinde bulunmuştu tescil etmiştik. Bizde o yetki var şu anda..

Bilginize..
  • enom bayilerinden rahatlıkla alabilirsin örnek : hostticaret.net

ayrıcawww.mydomain.com kredi kartınız ile kendiniz alabilirsiniz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Merak ettiğim bir durum var, neden 2 karakterli domainleri bazı firmalar kayıt edemiyor? Ya da Adamerweb'in farkı nedir diğer firmalardan?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ke[R]eM

Merak ettiğim bir durum var, neden 2 karakterli domainleri bazı firmalar kayıt edemiyor? Ya da Adamerweb'in farkı nedir diğer firmalardan?

bunu bn de mrk ettm...
  • Bazı domainler kayıt ettiril miyor örneğin .name uzantılı tek ve iki karakterli domainlerin tamamı boştadır fakat alamazsınız
  • 2 haneli olup da boşta olan domain mi var? Bir tane söyleyin de bakalım yetkimiz var mıymış
  • a.name uygun durumda
    b.name uygun durumda
    c.name uygun durumda
    d.name uygun durumda
    e.name uygun durumda
    f.name uygun durumda
    g.name uygun durumda
    h.name uygun durumda
    i.name uygun durumda
    j.name uygun durumda

tek karakterli arama yapınca çıkıyor
  • Onları kimse kaydedemez ki. Benzer durum EU domainler için de geçerli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oneex -- 30 Nisan 2006; 12:24:06 >
  • ben şimdi tek haneli domain için kayıt yeri buldum ve bosta 5 domain buldum üzgünüm söylemem ben alıcam şimdi
  • ehe bizede söyle bizde alalaım :)
  • biz onlinenic bayisiyiz. ama normal onlinenic e üye olup 79 $ yükleyip bayi olmadık onlinenic ile aramızda özel anlaşma var. türkiyede yetkili olarak görünüyoruz ayrıca yazmanı olmaya çalışıyoruz. normal onlinenic bayilerinin görünümünden özelliğinden biraz daha fazla özellik hakkı sunuyor bu bize. nedeni sadece bu..

tek haneli alan adı boşta baya var ama tescili icann tarafından yasaklı. veri tabanlarına direk erişiminiz olsa bile yapamazsınız.

bilginize..
  • Ah 2 haneli ahhh özledim seni :P . Ne güzel vardı elimde 3 tane. sattım gitti :(
  • hoca geçenlerde register.com bütün .info ve .org domainlerini "maybe avaliable" diye veriyodu.. who is çektim aynn senin dediğin gibi

domain is available
    whois record : not available

çıktı..
  • beyler bu domain arama yönteminden biraz bahsedin lütfen
    ve ben nasıl sahip olabilirim (yada olabilirmiyim)
  • keke com net org 'lerde icann'ın açıklamasına göre boş kalmadı. 3 hanelileri dene bence. Forumun bazı yerlerinde arkadaşlar boştaki 3 haneli (genellikle .net) açıklamışlar. Alabilirsin. Ama bi işe yararmı orası şüpeli..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.