Şimdi Ara

Kart, şifre ve kod satışları KDV’ye tabi olacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
3
Favori
3.561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kart, şifre ve kod satışları KDV’ye tabi olacak
    Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan tebliğe göre bilgisayar ortamında kullanılan kart, şifre ve kodların ithali ve satışı KDV'ye tabi olacak. Yani, sanal ortamda veya fiziki mağazalarda pazarlanan; aktivasyon, e-pin, oyun, dijital ürün, cüzdan kodları, hediye kartı/çeki ve benzeri mahiyetteki ürünlerin ithalinden ve satışından katma değer vergisi (KDV) alınacak.

Kart, şifre ve kod satışlarına KDV

Tebliğe konu kart, şifre ve kodlar (aktivasyon kodu, e-pin kodu, oyun kodu, dijital ürün kodu, cüzdan kodu, hediye kartı/çeki gibi), sanal ortamda pazarlanan bilgisayar programı, oyun, uygulama, müzik, yayın ve eğlence gibi ürün ve hizmetlerin temin edilmesinde ya da sanal veya fiziki mağazalarda güvenli alışveriş yapılmasında kullanılabiliyor. Bu kart, şifre ve kodlar, sanal ortamda veya fiziki olarak satılabiliyor.

Söz konusu kart, şifre ve kodlar, belirli bir ürün veya hizmetin karşılığını oluşturabildiği gibi bunları çıkaranlar nezdinde ürün veya hizmet satın alınabilmesine yönelik sanal bir satın alma gücünü de temsil edebiliyor.

Tebliğe göre, bu kart, şifre ve kodların yurt dışından ithali veya Türkiye'de satışı KDV'ye tabi olacak.

Ancak sanal veya fiziki ortamda, cüzdan kodu ve benzeri adlarla satılan fakat belirli bir ürün veya hizmetin karşılığını temsil etmeyen, ödeme aracı mahiyetindeki kart, şifre ve kodların yurt dışından temini veya Türkiye içerisinde satışı KDV'ye tabi olmayacak.

Ayrıca Bkz.Online alışveriş yapan tüketiciler en çok forumdaki yorumları önemsiyor

Evet, tebliğ biraz karışık durumda ancak sizin için olayı biraz basitleştirebiliriz. Mesela, çalıştığınız kurum yurt dışından bir program satın aldı. Bu programın da yıllık aboneliği olsun. Bu aboneliği etkinleştirmek için e-pin vb. bir şey kullanılacaksa kurumunuz bununda KDV’sini ödemek zorunda. KDV mükellefi olmayan kişiler için ise KDV beyanı yurt dışındaki firma tarafından yapılacak.

Öte yandan hediye kartı, cüzdan kodu gibi ürünlerin satışında ise KDV uygulanmayacak, çünkü bunların doğrudan maddi bir karşılığı yok. Dolayısıyla oyunlar için alınan cüzdan kodları şimdilik güvende. Ancak satın alınan kod veya pin belirli bir hizmete ya da oyuna giriş için kullanılacaksa (Örneğin World of Warcraft için olan durum) KDV hesaplanacak. Kaynakça da bulunan Resmi Gazete bağlantısından tüm ayrıntılara ulaşabilirsiniz.

Kaynak:https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2024/01/20240118-18.htm

• Daha geçen kdv2 tevkifatlı alış faturalarında tevkifatı önden ödemezsen asıl KDV1 beyannamesinde indirilemez kanunu çıkardılar.
    Malı daha işlemeden satmadan üretmeden hammaddeden çat kdv öde ne güzel dünya
    Artık ülkede işverenlik de işçilik de bitti.

Kaynak:https://www.turmob.org.tr/sirkuler/detailPdf/34ad6499-ba3f-46cc-a0ba-9e3d5eaf6296/aralik-2023-donemine-iliskin-sorumlu-sifatiyla-verilen-kdv-beyannamesi-29-ocak-2024-tarihine-kadar-v

Bu dayılar yaktı gençliğimizi! Sorsan marul da haftaya gelecekmiş.... Bunlara az bile!

İrfan Değirmenciyoutube
    İşsiz bir televizyoncu olarak elimde bir tek telefonum kaldı, onu da kırdırıyorduk! Vatandaş aç, öfkeli ama bu öfke bilinçli olarak açlığa sebep olan hatalı ekonomi politikalarının müsebbiplerine değil farklı mecralara mesela bunu haber yapmak isteyene yönlendiriliyor. Bu vesileyle telefonumu kırmak isteyenlere “çok ayıp” diyerek beni ve aslında kendi haber alma özgürlüğünü koruyan tesettürlü kardeşime teşekkür ederim. Utanılacak şey, ucuz sebze için kuyrukta beklemek değil Allah’ın verdiği aklı kullanıp “neden tarımı bitirdiniz?”, “bu yüzyılda kuyruk mu olur?” sorularını bile doğru adrese soramayacak kadar partizan hale gelmektir. Çiftçi perişandır, tüketici perişandır ve bu perişanlığı yaratanlar utanmazken çoluğuna çocuğuna sebze yedirmek için kuyrukta beklemek ayıp değildir. Çekim yapılmasını istemeyen, “beni görüntülemezseniz sevinirim” diyebilirdi ve ben de seve seve kuyrukta sözünü söylemek için bekleyenle konuşurdum çünkü haydi yine anlayış bize mağrurlanma ve öfke başkalarına kalsın!
    https://www.youtube.com/watch?v=ZwU7SVcmnkA&t=124s
  • Buyurun kulak arkamiz.

Not : fotografi bilerek shutterstock logolu yayinladim. Neme lazim onun da vergisini isterler.

Kart, şifre ve kod satışları KDV’ye tabi olacak
  • Emekliye yapılan yüzde 5 ek zammın bir yerden karşılanması gerekiyor tabi. Ortada bir pasta var, birinin payını arttırırken diğerlerini küçültmek zorundalar. Hadi beyaz yakalar pamuk eller cebe.

• Daha geçen kdv2 tevkifatlı alış faturalarında tevkifatı önden ödemezsen asıl KDV1 beyannamesinde indirilemez kanunu çıkardılar.
    Malı daha işlemeden satmadan üretmeden hammaddeden çat kdv öde ne güzel dünya
    Artık ülkede işverenlik de işçilik de bitti.

Kaynak:
    www.turmob.org.tr
    Aralık 2023 Dönemine İlişkin Sorumlu Sıfatıyla Verilen KDV Beyannamesi 29 Ocak 2024 Tarihine Kadar Verilebilir
    https://www.turmob.org.tr/sirkuler/detailPdf/34ad6499-ba3f-46cc-a0ba-9e3d5eaf6296/aralik-2023-donemine-iliskin-sorumlu-sifatiyla-verilen-kdv-beyannamesi-29-ocak-2024-tarihine-kadar-v

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gs_tutkunu -- 18 Ocak 2024; 16:16:53 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• gs_tutkunu kullanıcısına yanıt
    İşte bu bana da koydu, haberim yoktu sağolasın.

• Sanırım yurtdışından kod alanlar hedeflenerek yapılacak bir uygulama.

• yeni vergi teblig etmisler :D

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Günlük yeni vergi haberimizi de aldık şükür :D

• Haram zıkkım olsun. Her zaman söylüyorum, yanlış zamanda yanlış ülkede dünyaya geldik.

• Zaten firmalar vergi ödüyor. Bir de bize yansıyacak.

Hoşgeldin zam bebek.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Gerçekten tebrik ediyorum böyle bir vergi türünü sittin sene düşünemezdim düşünmedim düşünmedik gerçekten bravo çok yaratıcı

• Öpülecek kimse kalmadığında ne lale yiyecekler acaba.

• Uzay turistinin paraları çıkacak tabi bi yerden :/

• gs_tutkunu kullanıcısına yanıt

bu düpedüz Allahsızlık resmen... Kart, şifre ve kod satışları KDV’ye tabi olacak 

• güneydoğudan toplanamayan vergiyi çıkarma yolları mı desek ne 😅

• Kart, şifre ve kod satışları KDV’ye tabi olacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim anladığım bakiye kartlarından vergi alınmayacak, belirli bir ürünle ilişkili kartlarda (atıyorum oyun kodu gibi) vergi uygulanacak.

Zaten bakiye kartından vergi alınsa bir de o bakiyeyle aldığınız ürüne vergi ödeyecektiniz, dolayısıyla ürün 2 kez vergilendirilmiş olacaktı. O nedenle karışık bir tebliğ değil aslında. Ama gereksiz bir tebliğ. Konu buralara gelene kadar vergi sisteminde değişmesi gereken çok şey var. Mesela maaşlı çalışan vergilerle ezilirken esnafından tut, dev kurumlara kadar kendi işini yapan herkes vergi kaçırıyor. Buna berberi, doktoru, müteahhiti, emlakçısı, satış yapan ev sahipleri... herkes dahil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 18 Ocak 2024; 15:59:13 >
  • En kilit soruyu sorayım, Amazondan hediye çeki aldığımızda da vergi verecek miyiz acaba, tam anlayamadım

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.