ikinci. |
2 iş teklifi arasında kaldım, karar veremiyorum. Sizce hangisi daha mantıklı? (2. sayfa)

-
-
Amerika merkezli şirket 425 dolar mı maaş veriyor?
s2m öyle firmayı.
-
Hocam bugün ofisi ziyaret ettim. Çalışanlar ile konuştum. Başlarında patron vs. durmuyormuş zaten ve öyle baskı falan da yok dediler samimi bir şekilde. Pişman olduğum konu şu; keşke maaş beklentimi biraz yüksek söyleseydim.
-
Hocam dediğinizde haklısınız ama gözümün önünde iki senaryo canlanıyor.
1) Yazılım şirketinde çalışıp bir yandan da yazılım öğrendikten sonra tüm dünyaya açılabilirim ve yurt dışında yaşamaya başlayabilirim. Tabii ki şirketteki mühendisler benimle sürekli ilgilenmeyecek muhtemelen, bunun hayalini de kurmuyorum ama en azından kendim öğrensem bile (hayatımda hemen hemen yaptığım her şeyi kendim öğrendim zaten, yazılımı da öğrenebilirim yatkınlığım ve İngilizce bilgimden ötürü) çevre edinebilirim. Araştırdığım kadarıyla da yazılım sektöründe çevre de çok önemli.
2) Lojistik şirketine girip kendimi geliştirir ve kanıtlarsam belki bir gün şirket sayesinde Amerika'ya yerleşebilirim.
İkilemde kalıyorum maalesef.
-
Kararsizsan seçtiğin yolun bir ehemmiyeti yok. Herhangi birini sec
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam umudunu kırmak gibi olmasın ama yazılım firmasında eğitmen olarak çalışarak nasıl yazılım öğreneceksiniz?
Direk bu işi yapanlar bile bu işi kavramakta güçlük çekiyor altyapısı yok ise. Ben de yazılımcıyım 5 senedir çalışıyorum deneyimlerime dayanarak söylüyorum.
O şirkette sizle tüm gün ingilenecek, algoritma , kod mantığı , deneme projeler , hataları debug yapacak biri var mı her gün için?
-
Tabi ki kimse benimle uzun uzadıya ilgilenemez diye düşünüyorum. Fakat bu işi internetten kendi kendine öğrenen de bir çok insan var. En azından kendi kendime öğrenirken takıldığım bir şey olursa elimin altında ulaşabileceğim, bir şeyler danışabileceğim birileri olur diye düşünüyorum.
-
İlk iş daha iyi
-
yazılımcılar rahat rahat yata yata çalışıyorsa yardım ederlerde zannetmiyorum.
milletin suyu çıktıktan sonra sana yardım etmezi çok zor.
Bence ordan bir yardım alacağını düşünme, kendin öğrenebilirsen ok.
"yazılım öğrendikten sonra tüm dünyaya açılabilirim ve yurt dışında yaşamaya başlayabilirim" bu çok iyimser bir tahmin. böyle bir şeyi başarabilirsin elbet ama süper zeka isen 2 yıl normal insan isen 4-5 yıl sonra gerçekleşir o da belki.
Lojisitkçi olan diğer şirkette sıradan bir şube müdürü mü olacaksın yoksa kariyer açısından ilerleyebileceğin önemli bir rol mü olacak?
Kariyer açısından fiyakalı bir iş ise düşünülebilir. 1. işte hiç bir kariyerin olmayacak sonuçta. Yazılımcı olmak o işin sana getireceği bir avantaj değil bence, onu avantaj olarak sayma. kendi kendine yapabilirsen olur.
1. işin en büyük artısı evden olması ve seni rahat bıracaklar büyük olasılıkla. o sırada yazılım elbette öğrenebilirsin ama öğrendikten sonra ilk işini bulman hiç kolay değil.
1. şirket baktı sen yazılım öğrendin büyük olasılıkla seni aynı maaştan yazılımcı olarak çalıştırır...
Masa başında saatlerce oturup kod yazmakla uğraşacak, hayatını bunu adayacak ve bu süreçte motivasyonunu koruyabilecek isen 1. hala avantajlı ama bunu ben yaparım diyip yapamayan çok var.
Mesela bugüne kadar öğretmenlik gibi sosyal yönü yüksek bir meslek yapmışsın. Yazılımcılık ise nerdeyse bunun tam tersi.
Kendini en iyi sen bilirsin ona göre karar ver. Daha önce kodlama tecrüben olmadıysa, nasıl bir şey olduğunu hiç bilmiyorsan zaten yazılımcı olurum ben yaa diyerek şuan kumar oynuyorsun.
Bu arada senin gibi binlerce kişinin yazılım öğrenmeye çalıştığınıda unutma. İnşaat mühendisinden tut bilmemnesine kadar iş bulamayan binlerce kişi yazılımcı olmaya çalışıyor şuan.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 07kubi07 -- 15 Şubat 2022; 23:50:6 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
yazılımcı kalmadı piyasada sektörde açık var pro yazılımcı az.
tamamen zaman kavramı dışında diğerlerinden bağımsız olarak söylüyorum. şuan çalıştığım iş yeri haftalık olarak vardiya değişimi yapmakta. örneğin haftaya 16.30 - 00.30 arası çalışıcam. ve bu en nefret ettıgım vardiya. neden peki?
çünkü herkesin evine gideceği, akşam evinde oturacağı, hatta en acısı hava çok güzel piknik yapılacak zamanda sen işe gidip gecenin körüne kadar çalışıp, gece eve gelince yemek çay derken saatin 3-4'lere gelmesi ve uyuyup öğlen 12-1 de kalkman ve 1-2 saat sonra yine işe gitmen çok koyuyor insana. sana vakit kalmıyor. kendini sürekli 7/24 çalışıyo gibi hissediyorsun.
bide senin gece 2 de bitiyor. eve gelir gelmez uyusan bu sefer sana zaman kalmayacak. uyumam demişsin ama uykuya ihtiyaç var. sabahın köründe işe gidip akşam evinde olmak çok daha iyi. cumartesi pazarı çok görme, hayatın boyunca bu işi yapacaksan kesinlikle zor olur bana göre.
ben direkt birinci seçeneği seçer evimde rahat rahat keyfime bakarak yaşarım. aradaki maaş farkı astronomik rakam olsa (örneğin yüzde 50 gibi) o zaman kararsız kalınır ama şu şartlarda direkt olarak biri seçerim. sabah 9'da sıcacık evinde işine başlar, akşam 6 ya kadar sıcacık evinde işini bitirirsin. sonra derin bi oh çeker arabanı alır gezer gelir hava alırsın. yeri gelir pikniğini yaparsın, yeri gelir alışverişini.
ikinci seçenekte samimi söylüyorum basit bi market alışverişi yapacak bir zamanın ve dermanın kalmaz benden söylemesi.
benim vardiyalar 08.30 - 16.30 ___ 16.30 - 00:30 ve 00:30 - 08.30 olarak değişmekte. en sevdiğim gece vardiyası yani 00.30. en nefret ettıgım ise yukarda belli zaten 16.30
-
Naptin karar verdin mi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İkincisini seç, yazılım firmasındaki bildiğin öğretmenlik. Yazılımcı olacaksan bu alana kendini tamamen adaman lazım, yoksa hintilisi pakistanlısının seviyesini aşamazsın yurtdışı yaşan olur.
2
Teklif ettikleri maaşa bak. Cidden ayıp.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X