Elimde 3 adet 1.000 TL'lik Google Play kodu var fakat kullanmayacağım için bir şekilde paraya çevirmem ya da bir şey satın almam lazım. Bu kodları kullanabileceğim bir yer ya da yöntem bilen var mı?
Öncelikler merhabalar.
1 hafta önce babam aracımızı satmak için ilan verdi. Araç benim üzerime. Alıcı 2.000 TL kapora yolladı, 2 gün sonra arabayı almaya geleceğini söyledi ve ilanı kaldırttı. İlanı kaldırıp araba için sonradan arayanlara da aracın kaporasının verildiği için ilandan kaldırıp sahibinin gelip almasını beklediğimizi söyleyip teklifleri geri çevirdik.
Babam adama telefonda "Aracı almazsan kaporan yanar, geri veri vermem." dedi ve adam da tamam demiş.
Arabayı almaya geldiğinde adam almaktan vazgeçti ve kaporayı geri istedi.
Babamı yaklaşık 90 kere, beni de 150+ kere aradı ve hala arayamaya devam ediyor. Muhatap olmamak için hiçbir telefonuna cevap vermedim. Başkalarından da aratıp mesaj attırıyor.
Demin de şöyle bir sms attılar.
"Adan mısınız lan siz? Yarın akşam show tv haberlerindesin.. Para dekontunun fotoğraflarını gönderdim. Cimer'e de yazıcam. Rezil olacaksınız."
1) Sizce suçlu biz miyiz onlar mı?
2) Biz onları ya da onlar bizi şikayet etse bir sonuç alır mıyız?
3) Sizce bu durumda ne yapmalıyım?
edit 1: Pazartesi günü beni mahkemeye vereceğini söyledi mesajla.
edit 2: Parayı iade ettim. Parasında değildim zaten fakat alıcının tavırlarını hiç beğenmedim.
Çamlıca Tepesi'ne yakın oturan ya da tanıdığı olan var mı?
Yurtdışında kanser hastası bir arkadaşımız var ve çeşitli yerlerden destek amaçlı bir slayt hazırlıyoruz moral amaçlı.
Çamlıca Tepesi'ne yakın bir yerde oturan ya da oraya yakın oturan bir arkadaşınız varsa gönüllü ya da ücret karşılığı bir şey istiyorum.
Adresinize bir tişört göndereceğim. Tişörtte "Prop Joe" yazacak. Bu tişörtle Çamlıca Tepesi'nde bir fotoğraf çekilmenizi istiyorum.
Yapabilecek olan varsa buradan yazabilir ya da iletişime geçebilir.
Merhabalar. Birçok iş teklifi aldım fakat diğerlerini eleyip iki seçenek arasında kaldım. En kısa sürede seçim yapmam gerekiyor fakat bir türlü karar veremiyorum, yardımcı olursanız sevinirim.
1) Yazılım firmasında online İngilizce eğitmenliği
Maaş: Başlangıç olarak net 5.500 TL, sonrasında iyileştirme yapılacağı söylendi.
Aylık 1.040 TL Yemek Kartı
İşe girdikten 2 ay sonra başlayan tamamlayıcı sağlık sigortası.
Çalışma şekli: Evden
Çalışma saati: 09:00 - 18:00 (Her saat ders yok ama)
Cumartesi & Pazar tatil.
Laptop ve telefon da verecekler.
Düşüncelerim: İngilizce öğretmeyi gerçekten seviyorum ve aynı zamanda yazılım öğrenmeye başlayacağım için benim için iyi bir fırsat diye düşünüyorum. Ders vereceğim çalışanların %80'i yazılımcı çünkü. Evden çalışma olması da hoşuma gitti fakat başlangıç maaşını biraz düşük buldum ve ilk 2 ay sigorta yapmamalarını biraz garipsedim.
Yazılım konusunda kendimi geliştirirsem pozisyonumu yazılımcı olarak da değiştirebileceklerini söylediler.
2) Amerika merkezli lojistik firması
Maaş: Başlangıç olarak 6.000 TL, 3 ay sonra performansa göre maaşta iyileştirme.
Aylık 100$ Yol ve yemek yardımı. Ofis evimin karşısında olduğu için yol masrafım yok.
Çalışma saati: 16:30 - 02:00
Cumartesi & Pazar tatil.
Düşüncelerim: Az çok benzer bir işte 1 ay kadar tecrübem oldu. İşin yoğunluğundan ve patronun tavırlarından ötürü işi bıraktım. Müşterilerle sürekli mailleşmek, aramak vs. çok da bana göre bir iş değil aslında. İşe başlamadan önce ofisi ve çalışanları ziyaret etme imkanım olacak yarın. Ortamı görüp biraz daha iyi fikir edinme imkanım olacak.
Bir diğer yandan acaba çalışma saatleri hayatımı nasıl etkiler emin değilim. Normalde gece uyuyan birisi değilim pek.
Sizin de düşüncelerinizi merak ediyorum. Birçok iş teklifi aynı anda gelince çok kararsız kaldım gerçekten.
Edit: Bu arada geçen hafta bir okul ile Haziran ayına kadar sözleşme imzaladım. Normalde 2 gün sonra işe başlamam gerekiyor. Bu durumda işe başlamak istemediğimi söylersem herhangi bir dava açabilir ya da tazminat ödetebilirler mi bana?
Öncelikle konu ciddidir.
Şu an elim ayağım titriyor resmen. Olabildiğince özet geçmeye çalışacağım gereksiz detayları atlayarak.
Yaklaşık 2 yıl önce 50 yaşında bir kadın öğrencim vardı. Gerçekten samimi, dürüst, güvenilir, melek gibi bir kadın cidden. Kişisel gelişim ile ilgili bir şirket kurmak istiyordu, ben de okulu bırakmak istiyordum zaten ve beraber çalışmaya başladık. Kadın teknolojiden anlamadığı için tüm dijital işleriyle ben ilgileniyordum. Gerektiğinde bana whatsapp üzerinden kredi kartını, kimliğini vs atıyordu bir yerlere kayıt olmam ve alışveriş yapmam için.
Kadınla aramızdaki bağ çok iyiydi. Zaten kişisel gelişim uzmanı olduğundan sürekli iletişim halindeydik. Ben onu annem gibi görüyordum, o da beni çocuklarından ayırt etmiyordu. Beni de gerçekten yakın olarak tanıyor, çoğu kişisel olaylarımı vs biliyordu.
Ben askere gittikten 2 ay sonra çok büyük ailevi ve kişisel sorunlar yaşadım. Psikolojim altüst oldu. Kimseyle konuşmadım. Kadın binlerce kez aradı, mesaj attı. Hiçbirine dönmedim. Kadın bizim eve gitmiş ağlamış falan korkudan annem anlattı. Askerden döndükten sonra da hiç arayıp sormadım kendisini. Arasam bana kızar ya da artık benle konuşmak istemez falan diye çekindim açıkçası.
Ben bedelli askerlik yapacaktım fakat sonradan bir sorun oldu ve 6 ay yapmak zorunda kaldım. Gitmeden önce de kadın benden 30.000 TL istedi, geri döndüğümde vereceğini söyledi. Kadına güvenim sonsuz olduğu için verdim parayı. Bu arada parayı istemesinin sebebi paraya ihtiyacının olmasından dolayı değil, bana olan güvenini daha da ölçmekmiş. Kendisi söyledi zaten bunu.
Şimdi asıl olaya gelelim.
Bugün oğlu beni aradı. 2-3 ay önce kadının banka hesaplarından parça parça toplamda 200.000 TL kadar para çekilmiş. Papara hesabına aktarılmış, kripto para hesabı vs açılmış. Kısacası 200.000 TL miktarda parası gitmiş. Oğlu bana "Nasıl af dileyeceğini ya da parayı nasıl ödeyeceğini düşün. Savcılıkta paranın nasıl çalındığı, telefonun ya da bilgisayarın ip adresi falan her şey belli olacak" dedi.
Şimdi kadını aylardır aramamam ve iş gereği bana kredi kartı bilgilerini, kimlik bilgilerini vs verdiği için oğlu direkt beni suçluyor.
Ben böyle bir şey yapmadım, vicdanım rahat ama korktuğum nokta şu.
Bilgisayarımda antivirüs falan kullanmıyorum. Bu dolandırıcılığı yapan kişi ya da kişiler kimlik bilgilerini benim bilgisayarımdan ya da telefonumdan alarak benim telefonum ya da bilgisayarım üzerinden işlem yapmış olabilirler mi? Eğer böyle olduysa bir şekilde benim yapmadığımı ispat edebilir miyim?
Edit: Sağ olsun @Alkolog bilgisayarımı kontrol etti ve temiz olduğunu söyledi ve tavsiyelerde bulundu. En azından kafamı kurcalayan bir şey yok bilgisayarımla ilgili ve korkulacak bir şey olmadığını da anlattı. Herhangi bir gelişme olursa tekrar editlerim konuyu. Yardımcı olan herkese çok teşekkürler gerçekten.
Başlıkta belirttiğim gibi, isteyen varsa ücretsiz olarak İngilizce özel ders verebilirim.
Sene başında şöyle bir projem vardı.
Fakat bazı sebeplerden dolayı ertelemek zorunda kaldım. Kanalı açmadan önce bir nevi kendi eksiklerimi görmek ve geri dönüşleri incelemek için ücretsiz özel ders vermek istiyorum.
İstediğim tek şart, eksik olduğunuzu düşündüğünüz konuyu vb. şeyleri dersten önce bana söylemeniz.
Sadece konu olarak sınırlandırmayın kendinizi, kafanıza takılan herhangi bir şeyi de sorabilirsiniz derste.
Hangi gruba girmek isterseniz yorumunuzda belirtmeniz yeterli.
EDIT: Verimlilik ve zaman sıkıntısından dolayı bire bire grubunu en fazla 15 kişi ile sınırlandırmak istiyorum şimdilik. Konuşma gruplarına hala katılabilirsiniz.
Discord linki: https://discord.com/invite/zbzfGECz9Q
Önümüzdeki hafta çalışmalara başlarız.
Mesaj sırasına göre öğrenciler:
Bire bir çalışmak isteyenler.
3- fuwafuwaboy
4- Magnum44
5- rigornortis
6- Mehmet177
7- rigornortis
8- 184gegge481
9- Oczipka
10- Coskopat
11- Focke-Wulf
12- Rapinant
13- Berkanq4
14- Bluelife07
Speaking grubu:
2- SonySelim
4- Litallion
5- M4M00D
6- hamzaxdc1817
7- Lancelot13
8- BaBoFaTaL11
9- Dovahkiin
10- ßlackie
11- soneday
Bedelli askerlik ile ilgili? ACİL!
Bugün bedelli askerlik için başvuru yapmak istediğimde e-devlet'e girdim ve sorgulama sayfasında şu bilgileri gördüm.
AŞAĞIDA KİMLİĞİ YAZILI YÜKÜMLÜNÜN 24/12/2020 TARİHİNE KADAR ASKERLİK İLE İLİŞİĞİ YOKTUR. ERTELEME NEDENİ : SINIFLANDIRILMIŞ YÜKÜMLÜ
Fakat Er Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama ve Sevk Başvurusu sayfasında
Birlik Adı 66 NCI MKNZ.P.TUG. KH. VE KH.BL./ÇORLU
Celp ve Sevk Dönemi OCAK 2021
Evrak Alma Başlangıç Tarihi 20/12/2020
yazıyor.
Bedelli başvurusu sayfasına girince de "e-Devlet kapısından sevk başvuruları sonlandırılmıştır." diyor.
Ben şimdi bedelli askerlik başvurusunu kaçırdım mı? Pazartesi şubeye gideceğim ya da arayacağım fakat şu an aşırı derecede stres yaptım.
Eskişehir'de bir geceliğine kalabileceğim birisi var mı?
|
PC her 10 saniyede bir kendiliğinden çift tıklıyor?!
|
Muaf durumda olmama rağmen üniversitede işe çağırılıyorum?
|
Meslek: İngilizce Öğretmeni
Son Giriş: 18 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 299
İkinci El Bölümü Mesajları: 10
Konularının görüntülenme sayısı: 21.196 (Bu ay: 182)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 255 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic