Merhabalar. Birçok iş teklifi aldım fakat diğerlerini eleyip iki seçenek arasında kaldım. En kısa sürede seçim yapmam gerekiyor fakat bir türlü karar veremiyorum, yardımcı olursanız sevinirim. 1) Yazılım firmasında online İngilizce eğitmenliği Maaş: Başlangıç olarak net 5.500 TL, sonrasında iyileştirme yapılacağı söylendi. Aylık 1.040 TL Yemek Kartı İşe girdikten 2 ay sonra başlayan tamamlayıcı sağlık sigortası. Çalışma şekli: Evden Çalışma saati: 09:00 - 18:00 (Her saat ders yok ama) Cumartesi & Pazar tatil. Laptop ve telefon da verecekler. Düşüncelerim: İngilizce öğretmeyi gerçekten seviyorum ve aynı zamanda yazılım öğrenmeye başlayacağım için benim için iyi bir fırsat diye düşünüyorum. Ders vereceğim çalışanların %80'i yazılımcı çünkü. Evden çalışma olması da hoşuma gitti fakat başlangıç maaşını biraz düşük buldum ve ilk 2 ay sigorta yapmamalarını biraz garipsedim. Yazılım konusunda kendimi geliştirirsem pozisyonumu yazılımcı olarak da değiştirebileceklerini söylediler. 2) Amerika merkezli lojistik firması Maaş: Başlangıç olarak 6.000 TL, 3 ay sonra performansa göre maaşta iyileştirme. Aylık 100$ Yol ve yemek yardımı. Ofis evimin karşısında olduğu için yol masrafım yok. Çalışma saati: 16:30 - 02:00 Cumartesi & Pazar tatil. Düşüncelerim: Az çok benzer bir işte 1 ay kadar tecrübem oldu. İşin yoğunluğundan ve patronun tavırlarından ötürü işi bıraktım. Müşterilerle sürekli mailleşmek, aramak vs. çok da bana göre bir iş değil aslında. İşe başlamadan önce ofisi ve çalışanları ziyaret etme imkanım olacak yarın. Ortamı görüp biraz daha iyi fikir edinme imkanım olacak. Bir diğer yandan acaba çalışma saatleri hayatımı nasıl etkiler emin değilim. Normalde gece uyuyan birisi değilim pek. Sizin de düşüncelerinizi merak ediyorum. Birçok iş teklifi aynı anda gelince çok kararsız kaldım gerçekten. Edit: Bu arada geçen hafta bir okul ile Haziran ayına kadar sözleşme imzaladım. Normalde 2 gün sonra işe başlamam gerekiyor. Bu durumda işe başlamak istemediğimi söylersem herhangi bir dava açabilir ya da tazminat ödetebilirler mi bana? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Englisher -- 15 Şubat 2022; 4:56:53 > |
2 iş teklifi arasında kaldım, karar veremiyorum. Sizce hangisi daha mantıklı?
-
-
ikincisi -
Tabii ki ilki. Ofis ortamında baskı altında çalışmaktansa evde sabah 9 akşam 6 çok daha rahat. Arada 1000 lira falan oynuyor. Refah düzeyini çok etkileyecek bir fark yok. İlkinin saatleri güzel, evden çalışıyorsun yol yemek masrafın olmayacak ve anlattığına göre sevdiğin bir iş, yazılımcı olma şansın da var. Ortadaki tek problem ilk 2 ay sigorta yapılmaması. Düşünülecek tek şey bu bence.
-
Omg sabah 9 aksam 18 her ise karşıyım 9 saat mesai olmaz -
ben olsam ikincisi derdim ne güzel sabahta benim 2.30 yatış desen 9 da uyan 16 ya kadar serbest mis
-
Birine ingilizce öğretmek sana bir şey katmaz ama bir şirkette çalışmak sana deneyim ve iş tecrübesi kazandıracaktır.
Burdan 5 yıl sonrasına baktığında başka bir şirkete iş başvurusu yaptığında bir şirkette ingilizce öğretmeni olarak çalıştım demek mi daha avantajlı yoksa bir şirkette XXXX elemanı olarak çalıştım demek mi daha avantajlı?
-
ikincisini seç. işyeri evinin karşısı olduğu için yemeğini de evde yersin. 100 dolar cebince kalır bu da +1300 tl demek. yani aslında maaşın 7300 olacak.
-
Hocam siz ne mezunusunuz hangi üni mezunusunuz nasıl iş teklifi geliyor Türkiye değil mi burası başka bir ülkeden falan mı bahsediyorsunuz -
ingilizce öğretmeni demicen ingilizce eğitmeni dicen
-
İngiliz Dili ve Edebiyatı mezunuyum hocam. Anadilime yakın seviyede konuşuyorum ve çalıştığım bazı kurumlardan iyi referanslarım var.
-
Ilki derim. Ayrica tamamlayici saglik sigortasi 2 ay aonra basliyor olasi normal sigortan baslayacak. Tamamlayici saglik sigortasi bor nevi ozel saglik sigortasi -
2.ci seç tır şoförü olabilirsin. -
Yazılım öğrenecek olmak çok büyük bir artı. Evden çalışıyosun. Saatleri uyku düzenini gün'e ayarlaman için uygun. Parası da diğerine çok yakın. Ben ilkini seçerdim -
ilki
-
Öteki de 9,5 saat oluyor ona bakarsan.
-
Tabii ki de ikincisi. -
birinciyi seç hocam o daha rahat
2 ay sigortız bir şey kaybetmezsin (onlar küfür yiyor o ayrı)
ama iyileştirme laflarına da fazla inanma, ikisi de iyileştirecez demiş :) sen de 'hehe tamam' deseydin
-
Ben olsam ilkini seçerdim. Hem çalışma saatleri güzel. Düzenli bir hayatın olur. Hem de bir nevi kendi işinin patronu olursun.
Ama bir okulla sözleşmen varsa onu haklı bir nedenin olmadıktan sonra feshedemezsin diye biliyorum. Buradaki haklı neden de başka iş buldum değildir muhtemelen. Çünkü adam bundan dolayı zarara uğruyor. Seninle anlaştı diye adam aramayı bırakmıştır ve 2 gün kalmış. Senin sebepsiz yere sözleşmeyi feshetmen onun işlerini aksatacak dolayısıyla zarara ugrayacaktır. Dava açabilir. Tabi araştırmak lazım. Sözleşmenin feshi ile ilgili araştırma yapabilirsiniz ve avukata danısabilirsiniz.
-
Yıllardır iş dünyasının içindeyim. Öncelikle şunu söyleyeyim; gireceğiniz yer hangi firma olursa olsun "3 ay sonra 5 ay sonra maaşınızda iyileştirme yapılacak" tarzı hikayelere inanmayın. Ha iyileştirme yapılabilir mi evet yapılabilir ama ne kadar iyileştirme yapılacak ne olacak vs.bunlar genelde yanıtsız bırakılır -Bunu söyleyen firma hele bir Türk firması ile beklentinizi minimuma indirin-
İki tercih arasında planlarınıza göre karar vermeniz daha doğru. Ama ben sizin yerinizde olsam gene de ABD merkezli firmayı seçerdim.
Not: Sözleşmeli girmiyorsanız iki ay deneme süreniz oluyor zaten. İki ay sonrasında çıkmak isterseniz de ihbar süresini de göz önüne alırsanız herhangi bir sorun yaşamazsınız -İşe giriş sözleşmesini iyi okuyun ama, bazen 6 içinde çıkılırsa şu kadar tazminat ödenir tarzı madde koyuyorlar, çalıştığınız para durduk yere boşa gitmesin"
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Tabii ki ilki. Ofis ortamında baskı altında çalışmaktansa evde sabah 9 akşam 6 çok daha rahat. Arada 1000 lira falan oynuyor. Refah düzeyini çok etkileyecek bir fark yok. İlkinin saatleri güzel, evden çalışıyorsun yol yemek masrafın olmayacak ve anlattığına göre sevdiğin bir iş, yazılımcı olma şansın da var. Ortadaki tek problem ilk 2 ay sigorta yapılmaması. Düşünülecek tek şey bu bence. |
Benzer içerikler
- bekunis ile zayıflayanların yorumları
- rakı içerken mide bulantısını önlemek
- jandarma uzman çavuş olanların yorumları
- 3 vardiya ne demek
- kredi kartı taksit kapatma
- kasım indirimleri ne zaman
- 5g nedir zararları
- prompt mühendisliği
- exxen filmleri
- elektrikli bebek arabası
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X