AMD, ilerde çıkaracağı yeni çift-GPU'lu ekran kartları hakkında yeni açıklamalarda bulundu.
AMD çıkacak olan çift-GPU'lu ekran kartları hakkında ilk bilgileri verdi. Buna göre tek bir jenerasyon içinde ilk kez iki farklı model çıkarılacak.
AMD hem ATI Radeon HD 4850 hem de HD 4870'in X2'li sürümlerini çıkaracak. Bunun anlamı ise şu: Bu kartlar üzerinde Crossfire ile birbirine bağlı iki GPU çalışacak ve görevleri paylaşacak. İki ekran kartı da 2 GB bellek ile satışa sunulacak. 4870 X2 en yeni GDDR5 teknolojisini kullanırken 4850 X2'de GDDR3 kullanılacak. AMD'nin bazı lisans ortakları 4850'nin 1 GB'lık bir sürümünü de planlıyor.
Fudzilla.com'a göre fiyat açısından kartlar arasında pek fark olmayacak. Radeon HD 4870 X2 yaklaşık 550 Dolar civarında, 4850 X2 ise yaklaşık 450 Dolar olacak. Kartların Türkiye fiyatları henüz belli değil. Yeni grafik canavarlarının ekim ayından itibaren satışa sunulması bekleniyor.
2kat performans sunmaları bikere büsbütün yalan ama hayırlı olsun bu gibi kartlar orta saviyeyi ucuzlatır
Çift GPU'lu ekran kartları ilk defa piyasaya çıkmıyor. Üstelik iki kat hızlı olduğu falan da yok. Bilmeyen biri de gerçek sanır.
şu Ms tam olarak halledildi ise bile çok fazla güç çekecekler yani cf yapmış kadar neredeyse bence şart olmadıktan sonra tek kart çözümler daha önemli şimdi bi x2 kart alayım desem en bana psu masrafı çıkar almışkende iyi bişey almak istiyorum şöyle 600-750w arası zaten 8800gt var crysisi hariç her şeyi aa lı af li açıyor bence nvidianın 55 nm yeni cevaplarına kadar(g200b değil 55nm yeni gpu hatta 40nm bile gelebilir) kart almayı düşünmüyorum hiçbir şekilde bence 8800gt den başka karta geçmek parayı sokağa atmakla bir şuan (gerçi crysis te ultra high dx10 da aa af full min 40-45fps açacak kart çıkmadıkça ben değiştirmem gibi duruyor)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme