Şimdi Ara

2 kez İpad air 2 değiştirildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Size cihazımdaki donma probleminden bahsedeceğim. Yaklaşık 1.5 ay önce Apple online store'dan Ipad Air 2 aldım. Normal kullanımda herhangi bir problem yoktu. Asphalt 8, Mortal Kombat X oynarken donmalar başladı. Apple müşteri hizmetlerini aradım, klasik prosedür uygulandı. Bilgisayara bağlanıp Itunes'dan cihazı sıfırlama vs. Onlar yapmadan önce ben kendim de yapmıştım, değişen bir şey olmamıştı, maksat gönülleri olsun. Neyse sıfırladık cihazı, yükledim tekrar oyunları problem aynı, oyunda takılmalar vs. Neyse cihazı değişelim dediler, geldiler aldılar, yeni cihaz geldi. Yükledim oyunları, yine aynı problem, bu sefer oyunlara ek olarak youtube'da video izlerken anlık takılmalar. Ben iyice sinirlendim, aradım müşteri hizmetlerini yine aynı şeyler, cihazı sıfırlayalım. Değişen bir şey yok, hala donmalar, takılmalar devam ediyor. Cihazı bir daha değiştiler, yükledim bütün oyunları vs. takılmalar-donmalar bu sefer daha fazla, bazen öyle bir donuyo ki 4-5 saniye kadar. Hem Mortal Kombat X'te hem de Asphalt 8'de. Artık iyice sıkıldım, cihazı bir kez daha değiştirme hakkım var ama pek değiştirme taraftarı değilim. IOS'un sürümüyle alakalı olabileceğini düşünmek istiyorum ama benzer sorunu Iphone 6'da yaşayan birini gördüm.

Buna ek olarak yazmayı unutmuşum, kullanım sayacını gösteren kısımda da sorun var. Mesela cihazla uğraşıyorum, atıyorum 1.5 saat uğraştım. Kilide alıyorum bırakıyorum, 2 saat sonra bakıyorum kullanıma 3.5 saat olmuş. E ben 1.5 saatte bıraktım olmuş 3.5 saat. Bekleme süresi değil bu dikkatinizi çekerim, kullanım süresi. Gelen bütün cihazlarda aynı problem aynı problem vardı. Bunlar olunca yazılımsal olduğunu düşünüyorum ama bir yandan da cihazın tutarsızlıkları beni donanımsal olduğuna inandırıyor. Kanımca öyle de.

Apple'ın garanti sürecini biraz biliyorum. Belki bilmeyeniniz vardır, kısaca anlatayım. Apple cihazınız var; iphone, ipad, ipod farketmez. Bozuldu diyelim, bulunduğunuz ilde anlaşmalı yetkili bayii varsa sizi oraya yönlendiriyorlar, garanti belgesi vs hiçbir şeye gerek yok. Direkt seri numarası ya da imei numarasından cihazınızın ne kadar garantisinin olduğunu sorgulayıp işleme koyuyorlar. Donanımsal olarak bozuk cihazı götürdünüz direkt sıfır cihazla değişim yapacaklarını söylüyorlar. Buraya dikkat, "SIFIR CİHAZ" ve size ortalama gün veriyorlar, o gün gelip SIFIR cihazınızı alabilirsiniz diye. Gidip alıyorsunuz, kutusu yok cihazın, jelatine sarılmış pırıl pırıl bir cihaz, seviniyorsunuz. Ama işin iç yüzü öyle değil, cihaz sıfır filan değil. Örneğin benim ipod touch 5'im bozuldu, gittim verdim, 2 hafta sonra geldi, dedim ye jelatinli. 3 ay sonra home button'u bozuldu, 4. ayda da ekran bozuldu cihaz çöpe. Peki hani SIFIR cihazdı? Peki 4 ayda cihaz bu denli bozulamaz mı? Tabii ki bozulur, ama çok düşük bir ihtimal. Peki bu kadar kısa sürede neden bozuldu? Ben size açıklayayım. Apple aslında bozulan cihazları birbirleriyle değişim yapıyor, yani servise gelen diğer cihazlarla. Nasıl mı? Ipod touch'ım bozuldu, benimkinin hoparlörü bozulmuştu, başkasının hoparlörü sağlam ama farklı yeri bozuk olan cihazı alıyor tamir ediyor, kasayı, ekranı yeniliyor bana veriyor. Benimkini alıyor tamir ediyor, kasayı yeniliyor ona veriyor. Nasıl ama gıcır gıcır cihaz. Sen, ben de seviniyoruz yeni cihaz diye. Bu takasın ardındaki gerçek seri numaralarının değişmesinden dolayı olabilir, çünkü bize gelen cihazların seri numaraları değişiyor, o halde yeni diyoruz. Nasıl kurnazlık ama.

Peki bunları neden anlattım? Benim gül gibi Ipod Touch'ımı çöpe attılar resmen. Şimdide de ipad davası. Bana değişim için gelen cihazların bile sıfır olduğuna inanmıyorum. Düşünsenize ben 2 tane ipad sorunlu diye gönderdim, nereye gitti o ipadler? Çöpe mi attı Apple? Hayır tabii ki, aradım sordum. Yurt dışında 2. el olduğunu belirterek satıyorlarmış. Evet böyle bir olay var oralarda, Türkiye'de bildiğim kadarıyla yok. Bize gelen cihazların sıfır olduğunu nereden biliyoruz? Amerika'nın, Avrupa'nın iade ettikleri malları Türkiye'de sıfır diye satmadıklarını nerden bileceğim? Sonuçta garip bi orta doğu ülkesiyiz, kim takar Türkiye'yi. Öyle değil mi arkadaşlar, ya da kim benim kadar detaylı düşünüp isyan ediyor. Koca apple müşteri hizmetlerinin bunları anlatmam karşısında "haklısınız" cevabını vermesi anlattıklarımı doğrular nitelikte olduğunu gördüm. Çünkü yetersizler, bilgisizler. Neyse daha fazla uzatmayacağım. Kimileri Apple'ı kötülediğimi düşünebilir ama asla öyle bir amacım yok, Apple teknoloji dünyasının devidir. Fakat Türkiye'ye gönderilen ürünlerin ufakta olsa sorunlu cihazlar olduğunu düşünmekteyim. Son olarak Mortal Kombat X oynarken donma anını yakalayabildim, onun videosunu koyuyorum, yorumlar sizin. Donanımsal mı yoksa yazılımsal mı?

YouTube
    Ipad air 2 donma problemi
    https://youtu.be/5ezUtae_22I

Herkese saygılar, sevgiler.

• quote:

Orijinalden alıntı: @koray.tekler

Bu mesaj silindi.
    Yani siz asphalt ve mkx uygulamalarının ipad ile optimizasyonunun düzgün yapılamadığına inanmadınızda , 3 tane ipad in aynı donanımsal hatayla üretildiğinemi inandınız?????
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cell_master

Yani siz asphalt ve mkx uygulamalarının ipad ile optimizasyonunun düzgün yapılamadığına inanmadınızda , 3 tane ipad in aynı donanımsal hatayla üretildiğinemi inandınız?????

Alıntıları Göster
    @koray.tekler,

Garanti süreci anlattığım şekildedir, bunu Türkiye'de neredeyse kimse bilmez. Ben size bilinmeyen bir bilgi aktardım. Benim gibi mağdur olan çok fazla insan var, ekşi sözlük'te girip yorumları okuyabilirsiniz. Eski Ipod touch 5'i götürüp 400 TL veriyorsunuz size yeni Ipod veriyorlar. Eskisi nereye gidiyor, biraz düşünün, mantık yürütün. Ben size söyleyim, onu da tamir edip başkasına satıyorlar ya da garantiye gelen bir ürün için o kişiye veriyorlar. Apple gerçekten teknoloji devi, müşteri hizmetleri güzel ama işin arka planında farklı şeyler dönüyor, anlattığım gibi şeyler.

@Cell_master,

Peki optimizasyonunun düzgün yapılmadığını iddia ediyorsun. Bana o zaman kanıt sunacaksın, forumdaki ya da dünyada Air 2 kullananlarda böyle bir sorun var mı, kimse yazmış mı? Youtube'da, Google'da araştır bakalım benimle aynı sorunu olan biri bulabilecek misin? Ayrıca müşteri hizmetlerini arayıp sordum, dedim ki "oyunda cihazların donması o cihazın problemli olduğunu gösterir mi?" dedim, "evet, sorunlu olduğunu gösterir" cevabını aldım. Ki bunu azıcık donanımdan anlayan biri de bilir. Yıllarca yazılım ve donanımla uğraşmış biri olarak bunu ben de biliyorum. Hepsini geçtim Apple, dünyada milyonların oynadığı 2 popüler oyunun bozuk şekilde App Store'a koyulmasına sence izin verir mi? Onu da sordum, kesinlikle böyle bir şey olamaz dediler. En sonunda sayacın yanlış çalışması. Sen hala optimizasyon sorunu olarak görüyorsun?

• m3hm3tcan M kullanıcısına yanıt
    Ya bu değişim konusu olayından çok sıkıldığmdan cevap vermeyektim ama yanlış bilgi veriyorsun bak doğrusunu aşağıdaki linkte anlattım. Öyle serviste yenileme falan yapılmıyor, yenileme olayı yapılıyor ama başka şekilde....

Buyur link : http://forum.donanimhaber.com/m_88138620/tm.htm

İyi Forumlar

EDIT : ''Türkiye'de kimse bilmez'' diyerek çok iddialı konuştuğun için cevap verme gereği hissettim. Biz bu konuyu yıllardır biliyor ve anlatıyoruz forumda tüm gerçekleriyle...

Lafın kısası kimsenin bilmedğini iddia ettiğin şeyi sen bilmiyordun aslında.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi echelon34 -- 15 Haziran 2015; 16:36:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: echelon34

Ya bu değişim konusu olayından çok sıkıldığmdan cevap vermeyektim ama yanlış bilgi veriyorsun bak doğrusunu aşağıdaki linkte anlattım. Öyle serviste yenileme falan yapılmıyor, yenileme olayı yapılıyor ama başka şekilde....

Buyur link : http://forum.donanimhaber.com/m_88138620/tm.htm

İyi Forumlar

EDIT : ''Türkiye'de kimse bilmez'' diyerek çok iddialı konuştuğun için cevap verme gereği hissettim. Biz bu konuyu yıllardır biliyor ve anlatıyoruz forumda tüm gerçekleriyle...

Lafın kısası kimsenin bilmedğini iddia ettiğin şeyi sen bilmiyordun aslında.....
    @echelon34,

Yazdıklarımı iyi oku dostum. "Türkiye'de benden başka kimse bilemez" tarzı bir cümle kurmadım, neredeyse kimse bilmez, bilen azdır mânasında. Yazdıklarına gelince yenilenme olayı yok, aynı benim anlattığım gibi durum işliyor. Başka cihazla sizin cihazınız bir nevi takas oluyor. Senin hoparlörün bozuktur, yaparlar başkasına verirler. Onunkinin hoparlörü sağlamdır, diğer tarafını tamir ederler, kasayı yenilerler sana verirler. Fakat home buttonu, ana kartı, diğer parçaları ne kadar sağlamdır, daha önce kullanıldı çünkü, sen kaç ay daha kullanabilirsin o cihazı, işte orası şansına kalmış. Demek ki sen de yanlış biliyormuşsun. Ya da sen buna yenilenme diyorsan senin yenilenme anlayışın farklı.

İkinci bir olay ise, sıfır cihaz verildiğini iddia ediyorsan ürün neden kutulu gelmiyor? Neden 2 hafta bekletiliyor. Bunları düşünün, yazdıklarımın hepsi mantık çerçevesindedir ve doğru bilgilerdir.

Hepsini geçtim, şu yukarıda koyduğum videoya göz at, sıfır gelen cihaz. Araştır, Türkiye'de, dünyada kaç kişide var aynı sorun? Eğer epimedik bir şekilde yaygın değilse cihaz sorunlu demektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m3hm3tcan -- 15 Haziran 2015; 17:35:15 >

Yahu arkadaşım sen verdiğim linki okudun mu? Ben o linkte yaptığım açıklamada verilen cihazlar sıfır mı diyorum allah aşkına.... Önce bir aç oku ben hiç o cihazlara sıfır demiş miyim? Ben yıllardır insanlara bu cihazların sıfır cihazla aynı olmadığını anlatmaya çalışıyorum....

Ayrıca evet yanlış olan senin söylediğin çünkü; o bozuk cihazları alıp tamir edenler servisler değil, daha doğrusu o iş o kadar basit değil. Herşey belli bir düzen içinde ve işlemler sırasıyla yapılıyor ama serviste ve öyle basitçe olmuyor bu iş.... Yani biraz mantık yürütüp bişeyleri çözmeye çalışmışsın ama anladıkların eksik kalmış. Evet bozuk cihazların sağlam parçalarının yeniden kullanıldığı doğru ama bu işlem yapılırken izlenen yol konusundaki bilgin yanlış.....

Neyse sen zahmet edip linkte yazdıklarımı oku ondan sonra tartışalım, sen daha benim neyi savunduğumu okuyup anlamadan yanlış söylediğimi iddia ediyosun ama daha ne söylediğimi bilmiyosun ki....

Son olarak araştırma yapmasına gerek olan biri varsa oda sensin hadi kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi echelon34 -- 15 Haziran 2015; 19:53:54 >

• quote:

Yahu arkadaşım sen verdiğim linki okudun mu? Ben o linkte yaptığım açıklamada verilen cihazlar sıfır mı diyorum allah aşkına.... Önce bir aç oku ben hiç o cihazlara sıfır demiş miyim? Ben yıllardır insanlara bu cihazların sıfır cihazla aynı olmadığını anlatmaya çalışıyorum....

Ayrıca evet yanlış olan senin söylediğin çünkü; o bozuk cihazları alıp tamir edenler servisler değil, daha doğrusu o iş o kadar basit değil. Herşey belli bir düzen içinde ve işlemler sırasıyla yapılıyor ama serviste ve öyle basitçe olmuyor bu iş.... Yani biraz mantık yürütüp bişeyleri çözmeye çalışmışsın ama anladıkların eksik kalmış. Evet bozuk cihazların sağlam parçalarının yeniden kullanıldığı doğru ama bu işlem yapılırken izlenen yol konusundaki bilgin yanlış.....

Neyse sen zahmet edip linkte yazdıklarımı oku ondan sonra tartışalım, sen daha benim neyi savunduğumu okuyup anlamadan yanlış söylediğimi iddia ediyosun ama daha ne söylediğimi bilmiyosun ki....

Son olarak araştırma yapmasına gerek olan biri varsa oda sensin hadi kolay gelsin
    2 değil 12 kez de değişir.

kendi kendini yemenin anlamı yok.

karşında muhatab da bulamayabilirdin . malum yaşadığımız ülkede servis-garanti konusu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tab s 10.5 ve note pro 12.2
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ka7

2 değil 12 kez de değişir.

kendi kendini yemenin anlamı yok.

karşında muhatab da bulamayabilirdin . malum yaşadığımız ülkede servis-garanti konusu

Alıntıları Göster
    @echelon34,

Sen neden devamlı polemik çabasındasın? Apple bilirkişisi misin sen? Ben açıkladım da, ben yazdım da, oku da vs.

"Swap" tanımıyla anlatmışsın linkte, ama yüzeysel, ben de sana burada ayrıntısını açıkladım, senin bilmediğini, süreceğin nasıl işlediğini yazdım. Her yazında bilmişlik taslayıp durmasan iyi olur. Senin o apple müşteri hizmetlerinde konuştuğun adamın bilgileri şu forumda herhangi bir kullanıcıdan en az 5 kat daha az. O yüzden benimle hiç bilgi yarışına girme. Ayrıca senin yazdığından öte de bir şey yazmadım. Apple değiştirilen ürünlerde sıfır cihaz vermiyor, kapalı kutulu değişimlerinde bile kullanılmış ürün verme olasılığı yüksek dedim. Size öğrenin diye bilgiler aktardım ama nafile, hala kendinizi fazlasıyla bilgili gösterme çabasındasınız. Okuyan okur, yorumlayan yorumlar, gelip de burada tartışma çıkarmanın manası yok. Garantiye verdiğiniz ürünler garantiden geldikten sonra kaç ay kullanabiliyorsunuz mesela, bunu test edin.

@Kubilay A,

12 kez değiştirsem de bir şey olmayacak, yani hep problemli ürünler gelecek öyle mi? Sıfır ürün alacağım, kapalı kutu ve problemli gelecek öyle mi? Sen buna razısın yani. Senin vizyonun bu mu? Para verdim, kutulu ürün aldım ama biraz problemli, olsun, hiç muhattap da bulamayabilirdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m3hm3tcan -- 15 Haziran 2015; 20:15:46 >

• Oncelikle Warner Bros. oyunlari ilk ciktiklari zamanda optimize sorunludur. Kendim 2 yildir Injustice oynarim son 1 yila kadar donmalar, takilmalar, oyundan atmalar vardi. Yani MKX'in de optimize sorunu olma ihtimali yuksek ki Warner Bros. ekibi biraz da geriden geliyor yazilim isinde. Bu sorununuzun yazilimsal olma ihtimali yuksek.

Tabi Gameloft oyunu oynamadigim icin onun hakkinda bilgi sahibi degilim. Oynayan arkadaslar varsa bizi de bilgilendirsin.

Kullanim sayacinin artmasin normal soyle ki arka planda iCloud, Mail, Facetime vb uygulamalar calismaya devam ediyor o nedenle bunlar da kullanim suresine dahil oluyor. iOS'in mantigi bu cihaz ne kadar sure calismis; ekran acik ne kadar sure calismisla ilgilenmiyor tum mevzu bunun uzerine donuyor.

Yillardir swap uzerine konusuyoruz ben de echelon34 ile hem fikirim. Swap cihazlarin kimisinde shsh kayitlari cikiyor.

Kimse kutudan cikan cihazin direk sifir olarak fabrikadan mi geldigini yoksa fabrika onarimdan mi oldugunu bilemez. Sanmiyorum onarim cihazlarini kutulayip satacaklarini; ama yapsalar dahi kullanicilar olarak biz anlayamayiz. Ha bu ihtimali en aza indirgemek istiyorsaniz ilk parti cihazlardan almakta fayda var; cunku geri donusum surecinden gelene kadar bir sure gecmesi gerekiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: danGerfuLL

Oncelikle Warner Bros. oyunlari ilk ciktiklari zamanda optimize sorunludur. Kendim 2 yildir Injustice oynarim son 1 yila kadar donmalar, takilmalar, oyundan atmalar vardi. Yani MKX'in de optimize sorunu olma ihtimali yuksek ki Warner Bros. ekibi biraz da geriden geliyor yazilim isinde. Bu sorununuzun yazilimsal olma ihtimali yuksek.

Tabi Gameloft oyunu oynamadigim icin onun hakkinda bilgi sahibi degilim. Oynayan arkadaslar varsa bizi de bilgilendirsin.

Kullanim sayacinin artmasin normal soyle ki arka planda iCloud, Mail, Facetime vb uygulamalar calismaya devam ediyor o nedenle bunlar da kullanim suresine dahil oluyor. iOS'in mantigi bu cihaz ne kadar sure calismis; ekran acik ne kadar sure calismisla ilgilenmiyor tum mevzu bunun uzerine donuyor.

Yillardir swap uzerine konusuyoruz ben de echelon34 ile hem fikirim. Swap cihazlarin kimisinde shsh kayitlari cikiyor.

Kimse kutudan cikan cihazin direk sifir olarak fabrikadan mi geldigini yoksa fabrika onarimdan mi oldugunu bilemez. Sanmiyorum onarim cihazlarini kutulayip satacaklarini; ama yapsalar dahi kullanicilar olarak biz anlayamayiz. Ha bu ihtimali en aza indirgemek istiyorsaniz ilk parti cihazlardan almakta fayda var; cunku geri donusum surecinden gelene kadar bir sure gecmesi gerekiyor.
    @danGerfuLL,

Selam, tartışmadan uzak yapıcı yorumun için öncelikle teşekkür ederim. Benim anlatmak istediğim konu; Apple bize sıfır ürün diye aslında sıfır ürün vermemesi. Ama kendileri SIFIR ürün verdiklerini iddia ediyorlar. Sıfır değilse Sıfır diye iddia etmeyeceksin. Bu kadar nettir. Ve ben garanti süresindeki süreci anlatmama rağmen yok öyle değil, şöyle demesi çok yanlış arkadaşın. Nereden öğrenmiş? Apple müşteri hizmetleri. Yahu Apple müşteri hizmetlerinin bilgileri çok zayıf derecede. Önlerinde bulunduğu departmanına göre bilgiler var, oradan okuyup duruyorlar. Gelmiş bana Apple müşteri hizmetlerinden öğrendiği bilgiyi aktarıyor, ha yanlış mı? Hayır! Ama eksik. Ben size Apple'ın içten işleyişinin detayını anlattım, bunu da başka yerden öğrenemezsiniz dedim, ki öyle de.

Neyse, mesele sadece Mortal Kombat X değil, bu Aspalth 8, Youtube ve türevi uygulamalarda da böyle. Donmalar, takılmalar bütün cihazlarda aynıydı.

Sayaç olayına gelince, cihazda hiçbir şeyi aktif etmedim ki sayaç doğru çalışsın diye. iCloud, Mail vs gibi şeyler aktif değiller.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m3hm3tcan -- 15 Haziran 2015; 20:41:21 >

• Haklısın hocam katılıyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Su kadarini soyleyebilirim sifir kutudan cikan cihaz % 100 sifir uretim bandindan gelen cihazdir diyemem. Bunu ancak Apple'da calisanlar ve fabrikadaki kisiler bilebilirler. İhtimaller dahilinde onarilan cihazlarin da sifir olarak kutulanip satilabilmesi; ama dedigim gibi ben sanmiyorum.

Hava durumu, borsa gibi uygulamalarda calisiyor oturup hepsini tek tek sayamam arka planda calisacak uygulamalarin neler oldugunu; ancak Apple'in kullanim suresi mantigi belli. 5 saat kullanim suresi goruyorsaniz ekran suresi daha dusuktur. Ekran kapaliyken de sureden sayabilir bu uygulamalar nedeniyle.

iPod Touch'i iOS8.3 kullaniyorum, iPhone 5'i iOS7 kullaniyorum. iOS8.3, 7'nin yaninda gercekten problemli ha benim iTouch'in donaniminin dusuk olmasina bagliyorum; fakat Safari'de su foruma hizli cevap bolumunden yazarken bile hatalarla karsilasiyorum iOS8.3'te. Yani iOS8 pek de eski yazilimlara nazaran stabil gelmedibana. Elimde iOS8.3lu 5S ya da daha iyi cihaz olsa daha net cevap verebilirdim. Acikcasi ben olayin yazilimsal oldugu dusuncesindeyim; fakat siz yine de bir daha degisim talep edin derim ben.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İphone 6 plusda kasıyor bazı oyunlarda ?Hata var cihazda diye düşünüp değiştirmek pek akıl işi değil kusura bakma.

Mortal kombat bendede kasıyordu mavi ekran vermişti cihaz,oyuna güncelleme geldi düzeldi,oyun yapımcılarının suçu bu dediğim gibi.

Bu uygulamayı yapan firmanın suçudur e posta atarak bildirmenizi öneririm.

Konu tartışmaya hatta hakaretleşmeye varırsa silinecektir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Vallahi çıldıracam.... Kardeş senin okuduğunu anlayamama problemin mi var? Ya da sen işin gücün yokta bizi kafaya mı alıyorsun?

Ben o açıklama yaptığım konuda sürecin nasıl işlediğini, arızalı cihazların demonte-monte aşamalarını detaylıca anlatmışım sen yüzeysel diyosun. Asıl yüzeysel ve de yanlış anlatan sensin. Sen benim bilgi birikimimi neye göre ölçebiliyorsunda konuyu bilmediğime karar veriyorsun. Yahu kardeş sen benimle Apple ve Müşteri Politikiları hakkında tartışabilecek seviyede değilsin bunu kesinlikle anladım. Bak buraya dikkat et senin kendini beğenmiş şekilde dediğin gibi ''Türkiye'de çoğu kişi'' demiyorum, sadece bu forumda bile bilgi ve deneyimlerine her daim ihtiyaç duyabileceğim(iz) o kadar çok arkadaş varki küstahlık yapmıyorum ve tekil konuşuyorum; sen bu seviyede değilsin diyorum....

Ayrıca yaşadığın sorun hakkında da şunu söylemek isterim ki; elindeki cihaz Apple yerine X bir marka olsaydı bırak değişim yapmayı, cihazdaki sorunun var olduğunu ve bunun kullanıcı hatası olmadığını anlatmaya çalışana kadar yani garantiden yararlanana kadar kaç ay geçerdi acaba? Hadi derdini anlattın diyelim Apple gibi şak diye değişim yapılacağını mı sanıyorsun? Hayatının gelecek bir kaç ayını Tük. Mahkemelerinde harcayacak ve gelip burada nereye başvurayım nasıl bir yol izlemeliyim diye konu açacaktın.... Adamlar zaten sorunu kabul edip cihazını değiştirmişler, yine sorun çıkarsa yine değiştirecekler dimi? Ama yok sizin gibilere ne anlatsak boş. Apple sayesinde garanti haklarını en rahat şekilde kullanıyorsun bide gelmiş burada ağlıyorsun...

Rahat batıyor sizin gibilere rahat

NOT : Sakın bana burdan atarlı cevaplarına devam etme birader, yok illede yazacağım diyorsan telefon numaran 0553 610 7777. Ara beni tartışalım tamam mı şampiyon......

• quote:

Tebrik ederim hocam, headshot olmuş

• quote:

Vallahi çıldıracam.... Kardeş senin okuduğunu anlayamama problemin mi var? Ya da sen işin gücün yokta bizi kafaya mı alıyorsun?

Ben o açıklama yaptığım konuda sürecin nasıl işlediğini, arızalı cihazların demonte-monte aşamalarını detaylıca anlatmışım sen yüzeysel diyosun. Asıl yüzeysel ve de yanlış anlatan sensin. Sen benim bilgi birikimimi neye göre ölçebiliyorsunda konuyu bilmediğime karar veriyorsun. Yahu kardeş sen benimle Apple ve Müşteri Politikiları hakkında tartışabilecek seviyede değilsin bunu kesinlikle anladım. Bak buraya dikkat et senin kendini beğenmiş şekilde dediğin gibi ''Türkiye'de çoğu kişi'' demiyorum, sadece bu forumda bile bilgi ve deneyimlerine her daim ihtiyaç duyabileceğim(iz) o kadar çok arkadaş varki küstahlık yapmıyorum ve tekil konuşuyorum; sen bu seviyede değilsin diyorum....

Ayrıca yaşadığın sorun hakkında da şunu söylemek isterim ki; elindeki cihaz Apple yerine X bir marka olsaydı bırak değişim yapmayı, cihazdaki sorunun var olduğunu ve bunun kullanıcı hatası olmadığını anlatmaya çalışana kadar yani garantiden yararlanana kadar kaç ay geçerdi acaba? Hadi derdini anlattın diyelim Apple gibi şak diye değişim yapılacağını mı sanıyorsun? Hayatının gelecek bir kaç ayını Tük. Mahkemelerinde harcayacak ve gelip burada nereye başvurayım nasıl bir yol izlemeliyim diye konu açacaktın.... Adamlar zaten sorunu kabul edip cihazını değiştirmişler, yine sorun çıkarsa yine değiştirecekler dimi? Ama yok sizin gibilere ne anlatsak boş. Apple sayesinde garanti haklarını en rahat şekilde kullanıyorsun bide gelmiş burada ağlıyorsun...

Rahat batıyor sizin gibilere rahat

NOT : Sakın bana burdan atarlı cevaplarına devam etme birader, yok illede yazacağım diyorsan telefon numaran 0553 610 7777. Ara beni tartışalım tamam mı şampiyon......
    @Apple Specialist,

Takılmaların problem olduğunu söyleyen ben değilim. Apple müşteri hizmetlerini aradığımda kendileri söyledi. Ayrıca tek oyunda değil, oyun ve uygulamalarda. Mesela Youtube'da takılması normal mi? Ipod touch 5 bile çatır çatır çalıştırıyordu bunları.

@echelon34,

Gerçekten bilgi açısından ve tarz bakımından dengim olmadığından dolayı cevap verme tenezzülünde bulunmayacağım sana.

• quote:

Orijinalden alıntı: m3hm3tcan

@Apple Specialist,

Takılmaların problem olduğunu söyleyen ben değilim. Apple müşteri hizmetlerini aradığımda kendileri söyledi. Ayrıca tek oyunda değil, oyun ve uygulamalarda. Mesela Youtube'da takılması normal mi? Ipod touch 5 bile çatır çatır çalıştırıyordu bunları.

@echelon34,

Gerçekten bilgi açısından ve tarz bakımından dengim olmadığından dolayı cevap verme tenezzülünde bulunmayacağım sana.

Mehmet arkadaşım neyin gazıyla geldin buforumada herkezle bir laf yarışı didişme peşindesin.Herkez cahilde sen aydınlanmış insanmısın?
    Hem donanımcıyım hem yazılımcıyım demişsinizde sizyaptığınız işi anlayamamışsınız henüz.
    Siz kumandanın pil kapağını sökerken ben iphone 3-3s-4 PMIC değiştiriyordum.Boot uçmuş cihazlara EMMC değiştirip jtag yapıyordum fazla karıştırmayalım isterseniz.
    Bu tavrınızla bu forumda pek yardım alamazsınız ekşisözlük değil burası.
    Size son yazım bu kalın sağlıcakla.

edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cell_master -- 15 Haziran 2015; 22:22:54 >

Yahu lütfen arasana beni değerli forumdaşım lütfen.

Klavye kurnazlığı yapma bana. Sen bi ara, önce bilgimizi sonra tarzımı konuşturalım. Şu tenezzül etme olayınıda konuşuruz.

Hem bende tanımak isterim bana cevap vermeye tenezzül edemeyecek bu fevkalade kişiliği.
  • quote:

quote:

@Apple Specialist,

@echelon34,

Mehmet arkadaşım neyin gazıyla geldinbuforumada herkezle bir laf yarışı didişme peşindesin.Herkez cahilde sen aydınlanmış insanmısın?
    Hemdonanımcıyımhem yazılımcıyım demişsinizde sizyaptığınız işi anlayamamışsınız henüz.
    Siz kumandanın pil kapağını sökerken ben iphone 3-3s-4 PMIC değiştiriyordum.Boot uçmuş cihazlara EMMC değiştirip jtag yapıyordum fazla karıştırmayalım isterseniz.

Yahu adamda ego tavan yapmış burada tatmin olmaya çalışıyor.

Neymiş cevap vermeye tenezzül etmezmişte bla bla bla.....

Aslında suç bizde cevap yazarak ekmeğine yağ sürüyoruz.

• quote:

quote:

quote:

@Apple Specialist,

@echelon34,

Mehmet arkadaşım neyin gazıyla geldinbuforumada herkezle bir laf yarışı didişme peşindesin.Herkez cahilde sen aydınlanmış insanmısın?
    Hemdonanımcıyımhem yazılımcıyım demişsinizde sizyaptığınız işi anlayamamışsınız henüz.

Yahu adamda ego tavan yapmış burada tatmin olmaya çalışıyor.

Neymiş cevap vermeye tenezzül etmezmişte bla bla bla.....

Aslında suç bizde cevap yazarak ekmeğine yağ sürüyoruz.

Aynen hocam katılıyorum size.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.