Şimdi Ara

2 laptop arasında kaldım düşüncelerinize ihtiyacım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar şimdi durum şu max 4400 olacak şekilde bi bütcem var ve iki notebook arasında kaldım 3 de diyebiliriz. 2 marka ama. tahmin edebileceğiniz gibi Monster ve MSI. Monster Abra A7 v6.4 ve Msi ge72 6QD-267XTR ve belki Msi pe70.

İki bilgisayarı kendimce karşılaştırırsam eğer

MONSTER ABRA A7 V6.4 için

Intel® Skylake Core™ i7-6700HQ 4C/8T; 6MB L3; 8GT/s; 2.6GHz > 3.5GHz; 45W; 14nm
    Intel® HM170 Express Chipset
    4GB GDDR5 nVIDIA® GeForce® GTX960M 128-Bit DX12
    17.3" Full HD 1920x1080 Mat LED Ekran
    8GB (1x8GB) DDR3L 1.35V 2133MHz SODIMM
    Intel 535 Serisi 240GB M.2 Sata SSD (Okuma: 540 MB/s - Yazma: 490 MB/s)
    1TB Hitachi Travelstar 7K1000 HDD SATA-3 9.5mm 32MB 7200RPM
    8x Super Multi DVD-RW / CD-RW Combo Sürücü
    Beyaz Aydınlatmalı Klavye (Türkçe Q)
    FreeDos (İşletim sistemi bulunmamaktadır)
    McAfee AntiVirus Plus 1 Yıllık Ürün Anahtarı
    Intel® Dual Band Wireless-AC 8260, 2x2 AC + BT M.2 2230
    2.0MP FHD Kamera
    Parmak İzi Okuyucusu
    17.3" Monster Sırt Çantası
    Thermaltake Massive23 LX 10"~17" 230mm Mavi Led Sessiz Fanlı Notebook Soğutucusu

Şimdi burda yaptığım şeyler 20 liralık antivirüs programı, rami Mhzi artırmak, 1 TB HDD ekletmek, çantayı 10 lira farkla sırt çantası yapmak ve 99 liraya Thermaltake Massive23 fan koydurmak oluyor. Ips ekran düşünmedim pek kendi tn ekranı kötü değil diye gördüm testlerde. eğer eklersemde ram mhzini 1600e indiririm. TOPLAM FİYAT:4400 TL oluyor.

Msi için şu linkteki resimde her şey yazılı http://images.hepsiburada.com/assets/Bilgisayar/ProductDesc/GE72-6QD_Apache-Pro_-267XTR_1.jpg
    Msi için herhangi bir eklenti yok bazı satışçılarda sırt çantası var. Fiyat ise biraz değişken nerden alacağınıza göre. En ucuz teknolojiankara.com diye bi sitede 4257 lira çantayla beraber. ve artan fiyatlarda.

Şimdi kendimce karşılaştırırsam Monster için fiyat/performans diyebiliyorum ama biraz. Monsterinda fiyatının çok iyi olduğunu söyleyemicem. Ama çanta fan antivirüs derken bir şeyler ekliyorum yani sonuçta. Şimdi mosnterla ilgili olarak forumlarda çok gezdim tozdum. Çoğu kişi çıkan hatalardan şikayetçi. Ama bi o kadar kişi de hataların giderilmesinden memnun. Şimdi monster konusunda benim düşündüğüm artılardan birisi açıkcası garanti. yani bi sorun olma ihtimali msi'a göre daha fazla olabilir ama sorunun halledilme ihtimali msi'a göre daha az uğraşlı ve maliyetsiz olur gibi öyle okudum genelde. ve monsterın ekran kartı 4 gb msi ise 2 gb .Düşündüğüm kadarıyla monster tercihimin artı özellikleri bunlar ekstra fan ve rahat garanti şartları ve istanbulda şubesine gidip bilgisayarı elime alabilecek olmam.Msida bunu yapabileceğim bir yer var mı bilemiyorum. Küçük bi fark olarak ise monsterın camerası 1080p Msi ise 720p.

Msi için artıları düşününce ise öncelikle ram ddr4 2133. Şimdi monsterda mhzi artırdım ama açıkcası belli bi nedenden ötürü değil bildiğim kadarıyla mhz ne kadar fazla olursa o kadar iyi diye bi kural yok farklı parametreler var. ddr4 ile ddr3 arasında ise farklı konularda çok önemli olmayan farklar var gibi buralara pek bilgim yetmiyor maalesef. Msi'ın attığım resmindeki SSDsi 5 kat hızlı felan diyor ama opsiyonel sanırım ve maalesef bu bilgisayarı satan sitelerde bu opsiyonu göremedim yani büyük ihtimal ikisinde kullanılan SSD aynı eğer aynı değilse Msi güzel bir +1 kazanmış oluyor tabiki. Usb portlara baktığım zaman monsterda 4 tane usb 3.0 görüyorum Msida ise 2 tane usb 3.0 1 tane type c usb 3.0 bi tane de usb 2.0 görüyorum. Açıkcası 2 taneden fazla olduğu sürece usb 3.0 fazlalığı aşırı önemli değil gibi.

Ses konusunda çoğu kişi monsterdan şikayetçi sesin az olması vb şeylerden dolayı. Msi ise tam tersi ses konusunda kaliteyi bulmuş ve özel yazılımlarla bunu desteklemiş olarak gözüküyor.

Klavye konusunda Msi daha iyi gibi. Steelseries gerçekten kaliteli işler çıkarıyor evet doğru. Ama açıkcası ben renkli klavyeden şekil tuşlardan öte dayanabilirlik arıyorum.çünkü bilgisayarı en az 3 yıl kullanmak istiyorum. yani klavye olayı o kadar önemli gelmese de bana steelseries klavye monsterın klavyesinden daha iyi. Ve bence uzun süre dayanma konusunda da daha başarılı olabilme ihtimali var.

Ekranlar konusunda ikisininde ıps seçeneği var. Msida bunu nasıl seçebileceğimi bulamadım satış yapan yerler sabit özellikle satıyor gibi ürünleri. Ama testere baktığımda ikisininde tn ekranına kaliteli denmiş normal tn ekranlara göre yandan bakınca görüntü kaybı daha azmış.

İnternet yongasına baktığımda Msi killer diye bir şey ortaya çıkarmış. Biraz araştırdım neyin nesidir diye. http://www.pcgamer.com/motherboards-with-killer-network-adapters-arent-worth-your-money/ buradaki yazıda mesela aslında pek bi numarası olmadığı intel yongasından çok da farkı olmadığı anlatılmış biraz reklam koktuğu söylenmiş.

Yazılım Msi'ın asıl parladığı yer gibi geldi bana Shift özelliği klavyeyi farklılaştırma farklı farklı ses ayarları gibi bir çok ekstra yazılım özelliği var. Ve ekstaran 1 yıllık stream video kaydı yapma gibi şeyleri kolaylaştıran bi programın üyeliği veriliyor işime yarar mı biraz yarar. Scrap mechanic diye bi oyun oynuyorum o oyunda yarattıklarımı açıkcası videoya felan çekmek isterim.

Soğutma konusunda açıkcası 2 bilgisayardan da eğer ekstra bi sorun yoksa pek şikayet göremedim çoğu kişi oyun bilgisayarı için normal bunlar diyor. ama msi'ın ne kadar doğru bilmiyorum ama özel soğutma sistemi varmış öyle yazıyor tanıtımda.

Kasa konusuna gelince monster kauçuk tarzı bir kasa kullanmış. daha az sağlam hissettiriyor ve biraz leke oluyor üzerinde ama sıcaklık geçirme konusunda msi'daki fırçalanmış aliminyumdan pek farkı yok diye biliyorum.şekilde görünüş olarak msi çoğu kişiye daha iyi gelebilir evet ama bana fark etmiyor tam olarak. Sade seven biriyim açıkcası ama 2side bana uygun diyebilirim.

Evet arkadaşlar uzun oldu biliyorum ama çoğu kişi faydalansın diye uzun ve hafif detaylı yazdım ve tabiki bu yazı burda bitmez bi seçim yapıp aldıktan sonra düşüncelerimi ve hislerimi güncel olarak yazıcam buraya daha çok kişi faydalansın diye. Aklımda aslında söyle bir düşünce var olurda önce monster alırsam ilk 10 gün bilgisayarı iyice test edip her şeyin çalıştığını kontrol edicem eğer bi sorun varsa ve garanti gerekirse direk iade istemeyi düşünüyorum ve iade ile direk msi almayı düşünüyorum. her ne kadar teknoloji biraz şans işi olsada planım bu şekilde okuduğunuz için teşekkürler.

• Bende monster almayı düşünüyordum.Msi aldım dediğini bilişimporttan 4200'e pc yi 3 sene kullanmak istediğini yazmışsın devamlı sıkıntı çıkartan monster'ı 2 sene sonra garantisi bittikten sonra nasıl kullanacaksın ayrıca monster'n tn panelleri iyi değil diye biliyorum alacaksanda ıps al.Killer da sadece kablolu bağlantıda kullanılan bir şey öncelik atayabiliyorsun istediğin proğramlara shift özelliği fazla kullanmadım hep aynı ona fazla takılma.Ayrıca msi da ki usb type-c 3.1 ram konusunda da 2133 de yapsan monster'ı ddr3 ile ddr4 arasında fark vardır muhtemelen
  • İnternetteki satış yerlerinde Msi için IPS ekran ibaresi hiç görmedim açıkçası yansımasız ekran yazıyor satan yerlerde bildiğin kadarıyla yansımasız ekran IPS anlamına gelmiyor. ve msı konusunda garantilik bi sorun çıkma ihtimali az olsada çıkarsa çoğu şey garanti kapsamına girmiyor ve usd üzerinden parasını alıyorlar. Yine satışçılarda 4gb ekran kartlı hiç model yok ve msi reklamlarındaki o 5 kat hızlı ssd için herhangi bir özelleştirme de yok. Şimdi açıkcası Msidan korkum da bu herhangi bir özelleştirme vb işlem yok ve direk markadan değil bi aracı siteden almak zorundayız o da ayrı problemler ortaya çıkarabilir. Ben hala 10 gün monster kullanıp hiçbir sorun yoksa devam edip bi sorun varsa direk iade isteme konusunda düşünüyorum açıkcası
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.