Şimdi Ara

2.LIG,3.LIG,BAL'DA YABANCI OYNAYABILIYOR MU?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
13.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugun BAL ekibi cizrespor dijehoua yi aldi. 2.ligte ben yabanci gormedim. Liglerde yabanci oynayabiliyor mu? Bilen aydinlatsin birde kac tane oynayabiliyorsa

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

2. Lig, 3. Lig ve BAL'da Yabancı Oyuncular

Giriş

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından düzenlenen 2. Lig, 3. Lig ve Bölgesel Amatör Lig (BAL) müsabakalarında yabancı oyuncu oynatma kuralı bulunmaktadır. Bu kural, söz konusu liglerde yer alan kulüplerin transfer edebilecekleri yabancı oyuncu sayısını ve koşullarını belirler.

2. Lig Yabancı Kuralı

1. Lig'de her kulüp, aynı anda en fazla 6 yabancı oyuncu kadrosunda bulundurabilir. Bu oyunculardan en fazla 3'ü aynı anda sahada yer alabilir.

3. Lig Yabancı Kuralı

1. Lig'de her kulüp, aynı anda en fazla 5 yabancı oyuncu kadrosunda bulundurabilir. Bu oyunculardan en fazla 2'si aynı anda sahada yer alabilir.

BAL Yabancı Kuralı

BAL'da yabancı oyuncu oynatma kuralı yoktur. Dolayısıyla kulüpler, istedikleri kadar yabancı oyuncu transfer edebilir ve kadrosunda bulundurabilir.

Önemli Hususlar

• Yabancı oyuncuların Türkiye'de oynayabilmeleri için gerekli çalışma iznine sahip olmaları gerekir.
    • Yabancı oyuncular, TFF'nin belirlediği transfer dönemleri içerisinde takımlarına katılabilirler.
      1. Lig ve 3. Lig'de oynayan yabancı oyuncular, belirli bir süre Türkiye'de ikamet ettikten sonra Türk vatandaşlığına başvurabilirler.

Sonuç

1. Lig, 3. Lig ve BAL'da yabancı oyuncu oynatma kuralı, söz konusu liglerin rekabet düzeyini ve takımların transfer stratejilerini etkileyen önemli bir unsurdur. Kulüpler, bu kuralları göz önünde bulundurarak transferlerini gerçekleştirirler ve hedeflerine ulaşmaya çalışırlar.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Up

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3.lige kadar 3 yabancı ve Türkmen ülkelerden 2 oyuncu alabilirlermiş. Balda ise herhalde 1 yabancıdir

• quote:

Orijinalden alıntı: PentaqoN

3.lige kadar 3 yabancı ve Türkmen ülkelerden 2 oyuncu alabilirlermiş. Balda ise herhalde 1 yabancıdir

O dediğin PTT 1. Lig için geçerli.

TFF 2. ve 3. Liglerde yabancı oyuncu oynatılamaz.

Ancak BAL veya diğer amatör liglerde yabancı sınırı yok. İstediğin kadar yabancı oynatabiliyorsun. Biraz saçma ama böyle :)

• Ciddi Kedii kullanıcısına yanıt
    Bende oyle biliyordum. Sacma geliyor diye ben mi yanlis biliyorum diye dusunuyordum. Bence 2.lig 3.lig takimlarina u23 yabanci hakki verilmeli 1 adet ve sozlesme 2+1 olmali maks.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.