< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aLoneStar07 -- 10 Eylül 2019; 16:7:8 > |
2. M2 ssd(Nvme) gözükmüyor ne yapabilirim?
-
-
BIOS'dan ayarlamaya çalıştım derken, BIOS'da görebildiniz mi taktığınız SSD'yi?
Eğer görebildiyseniz ve Windows'da görünmüyorsa Windows'da "Disk Yönetimi"ni açıp diski biçimlendirmeniz gerekiyor olabilir. -
-
-
Hocam biçimlendirirken hata alıyorum.Birde bazen görüyor bazen görmüyor diski disk yönetiminde.Ne yapsam bilemedim. -
Bir M2 ssd Pcı_e kullanırken, diğeri Sata kullanıyordur.O bakımdan sata portlarda takılı hdd ve dvd leri çıkarıp deneyin.Çakışıyor olabilir.SSD çalıştıktan sonra hdd ve dvd leri başka sata portlara takın.
Edit: 2.ci m2 ssd sata olanı seçilmeliydi sanırım.Kitapçığından kontrol edin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xMANİTUx -- 10 Eylül 2019; 20:4:59 > -
Uzun uğraşlar sonucu gördürdüm D olarak ama gidip geliyor bazen görünüyor bazen görünmüyor hocam.quote:
Orijinalden alıntı: xMANİTUx
Bir M2 ssd Pcı_e kullanırken, diğeri Sata kullanıyordur.O bakımdan sata portlarda takılı hdd ve dvd leri çıkarıp deneyin.Çakışıyor olabilir.SSD çalıştıktan sonra hdd ve dvd leri başka sata portlara takın.
Edit: 2.ci m2 ssd sata olanı seçilmeliydi sanırım.Kitapçığından kontrol edin.
Birde hemen açılan pc şu an 1.5 dkda zor açılıyor.Anlamadım bende. -
bios güncelleme yap. veya yukarıda arkadaşın dediği gibi sata portlarında başka hdd veya ssd takılıysa çıkart. -
Benim sorunum şöyle sisteme diski kurdum, dosyalarımı yükledim fakat bazen sistemde gözükmüyor disk bios içinde problem yok. İkinci disk olarak kullanıyorum nvme diski oyunlar için aldım fakat ne yaptıysam olmadı. Çözüm önerisi olan var mı? Bu konuyu görünce yeni konu açmak istemedim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: CEOnuralpBenim sorunum şöyle sisteme diski kurdum, dosyalarımı yükledim fakat bazen sistemde gözükmüyor disk bios içinde problem yok. İkinci disk olarak kullanıyorum nvme diski oyunlar için aldım fakat ne yaptıysam olmadı. Çözüm önerisi olan var mı? Bu konuyu görünce yeni konu açmak istemedim.
Hangi anakartı kullanıyorsunuz?
-
MSI X470 Gaming Pro Max, 2020 11. Ayda çıkan son bios sürümü yüklü ondan önce farklı sürüm vardı aynı durum geçerliydi. -
Sata arayüzüne bağlı herhangi bir cihazınız var mı?(HDD, 2.5' SSD)
-
Var hocam 2 SSD, 1 HDD bağlı. SSD'lerden biri sistem için kullanıyorum Windows kurulu
-
Sata 1 portuna bağlı bir aygıt varsa başka bir porta takın.
-
Sata 1 boş gözüküyor BIOS'da hocam
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X