Şimdi Ara

2. M2 ssd(Nvme) gözükmüyor ne yapabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle anakartım: MSI MPG Z390 GAMING PRO CARBON AC

2 adet m2 Ssd slotu bulunmakta.1 adet taktım(turbo slotuna plakalı olan) sistemimi kurdum.

2. bir m2 Ssd'yi almaya karar verdim bu sefer turbo slota değilde diğer slota taktım.D diski olarak kullanmak istiyorum ama bu olabilir mi ?

Biosdan ayarlamaya çalıştım yapamadım.Gene görmüyor.Nvme ssd'ye raid yapmak pek mantıklı değil ki onumu yapmam gerekiyor?

Format atmaktan kaçmak için yöntem arıyorum.İllaki formatmı atmam gerekicek ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aLoneStar07 -- 10 Eylül 2019; 16:7:8 >

• BIOS'dan ayarlamaya çalıştım derken, BIOS'da görebildiniz mi taktığınız SSD'yi?

Eğer görebildiyseniz ve Windows'da görünmüyorsa Windows'da "Disk Yönetimi"ni açıp diski biçimlendirmeniz gerekiyor olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -forumber-

BIOS'dan ayarlamaya çalıştım derken, BIOS'da görebildiniz mi taktığınız SSD'yi?

Eğer görebildiyseniz ve Windows'da görünmüyorsa Windows'da "Disk Yönetimi"ni açıp diski biçimlendirmeniz gerekiyor olabilir.
    2. M2 ssd(Nvme) gözükmüyor ne yapabilirim?

Aynen hocam BIOS'da görebildim SSD'yi Önceki takıtığım 1 TB lık m2 ssd de sistem kurulu zaten.Şu resimdede yeni taktığım var.

• quote:

Orijinalden alıntı: aLoneStar07

Aynen hocam BIOS'da görebildim SSD'yi Önceki takıtığım 1 TB lık m2 ssd de sistem kurulu zaten.Şu resimdede yeni taktığım var.

Alıntıları Göster
    O zaman dediğim gibi Windows üzerinden "Disk Yönetimi" programı ile formatlamanız lazım diski.

• -forumber- kullanıcısına yanıt
    Hocam biçimlendirirken hata alıyorum.Birde bazen görüyor bazen görmüyor diski disk yönetiminde.Ne yapsam bilemedim.
  • Bir M2 ssd Pcı_e kullanırken, diğeri Sata kullanıyordur.O bakımdan sata portlarda takılı hdd ve dvd leri çıkarıp deneyin.Çakışıyor olabilir.SSD çalıştıktan sonra hdd ve dvd leri başka sata portlara takın.

Edit: 2.ci m2 ssd sata olanı seçilmeliydi sanırım.Kitapçığından kontrol edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xMANİTUx -- 10 Eylül 2019; 20:4:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xMANİTUx

Bir M2 ssd Pcı_e kullanırken, diğeri Sata kullanıyordur.O bakımdan sata portlarda takılı hdd ve dvd leri çıkarıp deneyin.Çakışıyor olabilir.SSD çalıştıktan sonra hdd ve dvd leri başka sata portlara takın.

Edit: 2.ci m2 ssd sata olanı seçilmeliydi sanırım.Kitapçığından kontrol edin.
    Uzun uğraşlar sonucu gördürdüm D olarak ama gidip geliyor bazen görünüyor bazen görünmüyor hocam.

Birde hemen açılan pc şu an 1.5 dkda zor açılıyor.Anlamadım bende.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MSI anakat M.2 SSD mi görmüyor
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bios güncelleme yap. veya yukarıda arkadaşın dediği gibi sata portlarında başka hdd veya ssd takılıysa çıkart.
  • Benim sorunum şöyle sisteme diski kurdum, dosyalarımı yükledim fakat bazen sistemde gözükmüyor disk bios içinde problem yok. İkinci disk olarak kullanıyorum nvme diski oyunlar için aldım fakat ne yaptıysam olmadı. Çözüm önerisi olan var mı? Bu konuyu görünce yeni konu açmak istemedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: CEOnuralp

Benim sorunum şöyle sisteme diski kurdum, dosyalarımı yükledim fakat bazen sistemde gözükmüyor disk bios içinde problem yok. İkinci disk olarak kullanıyorum nvme diski oyunlar için aldım fakat ne yaptıysam olmadı. Çözüm önerisi olan var mı? Bu konuyu görünce yeni konu açmak istemedim.

Hangi anakartı kullanıyorsunuz?

• By_KeReMM kullanıcısına yanıt
    MSI X470 Gaming Pro Max, 2020 11. Ayda çıkan son bios sürümü yüklü ondan önce farklı sürüm vardı aynı durum geçerliydi.
  • Sata arayüzüne bağlı herhangi bir cihazınız var mı?(HDD, 2.5' SSD)

Var hocam 2 SSD, 1 HDD bağlı. SSD'lerden biri sistem için kullanıyorum Windows kurulu

• CEOnuralp kullanıcısına yanıt

Sata 1 portuna bağlı bir aygıt varsa başka bir porta takın.

Sata 1 boş gözüküyor BIOS'da hocam

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.