Şimdi Ara

2 makina arasında interneti paylaşmak(bi yerde tıkandım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bir haftadır uraşıyorum fakat işin içinden çıkmadım hala.....

elimde bir laptop ve bir de pc war..

laptopa adsl usb modem bağlı 1 çıkışlı..laptoptan pc ye bağlantı yaptım cross kablo ile...

laptopun eternetk artında gerekn ip numaralarını yazdım tc/ip kısmına (192.168.0.1 , 255.255.255.0 )

pc nın de eternet kartına gereklı ip ,maskeleme ,warsayılan ağ geçidi (192.168.0.2 , 255.255.255.0 , 192.168.0.1 )

2 makınanın guvenlık duwarını kaldırdım we paylaşıma açtım...

şu an pc den de laptoptan da bir makına dier makınayı goruyor ağda,dosya alıp werebiliyor..

gel gelelim laptoptaki interneti pc ye aktramıyorum..herşey tamam gbi gözüküyor ama interneti kulanamıyorum...

bir ayarı mı eksik yaptım yoksa biyerde yanliş mı ayar yaptım çıkamıyorum işin içinden....

• pcden internete ping atabiliyor musunuz? eğer evet ise ama sürf yapamıyorsanız DNS girmeniz gerekir pc ye. 195.175.39.39 girebilirsiniz tt dns
  • quote:

Orjinalden alıntı: palermo

pcden internete ping atabiliyor musunuz? eğer evet ise ama sürf yapamıyorsanız DNS girmeniz gerekir pc ye. 195.175.39.39 girebilirsiniz tt dns

ping atmak nedir?nasıl yapılır? ben bunu bilmiyorum.. biraz açıklama yaparsanız sewinirim..
  • pcde başlat/çalıştırdan cmd yazıp enter'a basın, önünüze siyah bir komut ekranı çıkacak. orada ping 193.192.98.9 yazın, eğer

32 bayt veri ile 193.192.98.9 'ping' ediliyor:

193.192.98.9 cevabı: bayt=32 süre=24ms TTL=56
    193.192.98.9 cevabı: bayt=32 süre=3ms TTL=56
    193.192.98.9 cevabı: bayt=32 süre=12ms TTL=56

şeklinde bir çıktı aldıysanız DNS girmediğiniz için sıkıntı yaşıyor olabilirsiniz.
  • bi deneyeim
  • aynen öle bi ifade geldi..

2 makina arasında interneti paylaşmak(bi yerde tıkandım)
  • şimdi tam olarak ne yapmam gerekir?

yapacaklarımın mansını da söyleyebilrseniz sewinirim..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • şimdi pcnizde IP ayarlarını yaptığınız yere gelin ve Aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullan kısmına tıklayarak, alttaki iki satıra 195.175.39.39 ve 195.175.39.40 yazın tamam diyip kapatın.

probleminiz şu, laptopun paylaştırdığı internet bağlantısını kullanabiliyorsunuz ama DNS dediğimiz Domain Name Server tanımlamanız olmadığından, siz adres çubuğuna adresi yazdığınızda, o adresi IP'ye çözemiyor dolayısıyla da erişemiyor. o yüzden biz DNS sunucularını elimizle statik olarak girdik, verdiğim DNS adresleri TTNET in DNS adresleridir.

kolay gelsn
  • quote:

Orjinalden alıntı: Menthalion

şimdi tam olarak ne yapmam gerekir?

yapacaklarımın mansını da söyleyebilrseniz sewinirim..

Notebookta internet bağlantısı sağlayan ağ kartının özellikler bölümünde internet paylaşımını açtınız mı? Burada internet paylaşımının hangi ethernet kartından çıkış vereceğini ayarladınız mı?
    Paylaşım sonrası notebookun internet dağıtacak olan ağ kartının IP'si 192.168.0.1 olarak değişir. Notebooka bağlı olan PC'de elle IP vs. girmeniz şart değildir. PC notebooktan otomatik IP alır. Eğer PC'ye elle IP vs. girdi iseniz ayrıca DNS adresini de girmeniz lazım. DNS olarak notebookun IP'sini veya internet üzerindeki bir DNS adresini yazabilirsiniz.

Not: Alınmamanız ricasıyla birşey söylemek istiyorum. Bu başlık altında ve daha önce açtığınız diğer başlık altındaki mesajlarınızda "V" harfini kullanmıyor onun yerine "W" harfini kullanmakta ısrar ediyorsunuz. Klavyenizde V tuşu bozukmu yoksa?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramazanyalcin -- 17 Mart 2009; 21:26:31 >

• aha oldu falla :D.....

dns yi girdikten sonra tekrar ağ kurma sihirbazına ağ kurmak için deneme yaptım...sanırım paylaşılacak olan bağlantıyı adsl yerine laptoptakı eternet kartı kartını seçmişim ondan sıkıntı ordan olmuş heralde...

yardımlarınız için teşekürler

not : ramazan

bab alışkanlık oldu bendeki normal v yerine w kulanıyorum
  • öyle olsaydı internetteki bir server'a ping atamazdınız, paylaşım doğru ama dns siz olduğundan sorun vardı. bol internetli günler dilerim
  • son olarak sormak istiyrum...ben sınırlı adsl kulanıyorum 2 . makinaya aktardığım bu bağlantı extradan masraf olur mu yoksa sadece bağlantıyı paylaştığım için yawaşlama mı olur?
  • sınırlı interneti "sınırlı" yapan şey, TTden size doğru gelen datanın miktarıdır, bu bağlantıda kaç pc kullandığınız önemli değil, önemli olan internetten çektiğiniz dataların toplam boyutunun, kotanızı geçmemesi
  • bütün yardımlar içn teşekür ederim...

hayırlı forumlar
  • Rica ederiz.
    Problemin çözülmesine sevindik.

Bizde sizden birşey isteyelim. :)
    Kelimelerde geçen V harfi yerine W kullanmaktan vazgeçin. Zira Türkçe'mize fazlasıyla zarar gelmektedir.
    Selamlar...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.