Şimdi Ara

2 matematik sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
     2 matematik sorusu

• UPpala, yokmu çözebilen?
  • çemberdeki üçgen dar açılı üçgen
    3 kez pisagor yaparak eşitsizlik durumunu ve üçgen eşitsizliği durumunu inceleyince gelmesi gerek cevabın
  • ilk soru 600 sanırım kralmış

99(a-c) 200den küçük

a-c 0-1-2 değerlerini alir

bide a-c negatif değeler alir yani -1 -2 -3 gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaqican -- 18 Mart 2013; 22:38:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: itrysohard

çemberdeki üçgen dar açılı üçgen
    3 kez pisagor yaparak eşitsizlik durumunu ve üçgen eşitsizliği durumunu inceleyince gelmesi gerek cevabın

aralığı 7<x<13 şeklinde buluyorum.aralığı daha daraltamadım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi z0rr0nur -- 18 Mart 2013; 22:42:20 >
  • 99.a-c ya 2 1 0 -1 -2......-8 e kadar ordan değerler için denemen gerekiyor -8 için mesela tek değer 1-9 -7 için 2 değer öyle yapınca 60 tane ac değeri geliyor b içinde 10 tane zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: z0rr0nur

quote:

Orijinalden alıntı: itrysohard

çemberdeki üçgen dar açılı üçgen

aralığı 7<x<13 şeklinde buluyorum.aralığı daha daraltamadım?

bir de şunu yapacaksınız: xkare+25 küçüktür 144

yani dar açılı bir üçgen görünce tüm kenarlara göre pisagor yazmalısınız,ben direkt gerekli olanı yazdım diğerini de siz yazmışsınız,zaten 3 pisagordan birinde x kare negatif bir sayıdan büyüktür gelecek o işe yaramıyor.Ancak dar açılı üçgen görünce mutlaka 3 tane pisagor yapın

• quote:

Orijinalden alıntı: qazz42

99.a-c ya 2 1 0 -1 -2......-8 e kadar ordan değerler için denemen gerekiyor -8 için mesela tek değer 1-9 -7 için 2 değer öyle yapınca 60 tane ac değeri geliyor b içinde 10 tane zaten

anladım hocam teşekkürler

@itrysohard sanada teşekkürler hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi z0rr0nur -- 18 Mart 2013; 22:53:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: z0rr0nur

quote:

Orijinalden alıntı: qazz42

99.a-c ya 2 1 0 -1 -2......-8 e kadar ordan değerler için denemen gerekiyor -8 için mesela tek değer 1-9 -7 için 2 değer öyle yapınca 60 tane ac değeri geliyor b içinde 10 tane zaten

anladım hocam teşekkürler

@itrysohard sanada teşekkürler hocam

önemli değil hocam

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.