ulkenin saçma sınav sisteminden dolayı çoğumuz ilk sene mezuna kaldık çoğu kişi 2.mezunlugu düşünüyor.Arkadaşlar psikoloji bozulması,gençliğimizin harcanması,emeklerin boşa gitmesi söz konusuyken 1 degil 10 kere düşünün de kalın. 2.mezuna kalmış biri olarak söyleyebilirim ki gülmeyi unuttum bugün sınavda harcanan 3 yılım gözlerimin önünden geçti sonuç koca bir hic |
2.mezunluk normallesmesin
-
-
bence artık daha da kalın. Artık millet istediğim bölüm doğuda değil batıda olanı olsun falan isteyip kalıyor. Gayet mantıklı. Hayat zor. Üniversite önemli. Kalın gençler. Herkesin hikayesi sizinki gibi bitecek diye bir şey yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sunsickday -- 27 Haziran 2021; 22:31:53 > -
Tam tersi Türkiye’de üniversite okumadan çok iyi yerlere gelebiliyorsun üniversite okumak bu ülke için çok önemli değil:) -
Trollersen milleti kötü etkilersen sınav bitimi, cevabını da alırsın:) -
Düşüncelerini dile getirebilirsin ama bunu insanca dile getirebilirdin. 2020 gibi yığılacaksınız diyip İnsanların moralini bozamazsın -
uni okuyup da noluyo ki harbiden çoğu issiz biz işsizlik çekmeyelim diyoruz ama ülkede tek garanti meslekvar saka gibi hiçbir mesleğin garantisi yok
-
quote:
Orijinalden alıntı: yasamagayretindeyim
Tam tersi Türkiye’de üniversite okumadan çok iyi yerlere gelebiliyorsun üniversite okumak bu ülke için çok önemli değil:)Bu yoruma tüm benliğimle katılıyorum. Şimdiki aklım olsa kesinlikle küçük yaştan ticarete atılırdım.
-
kesinlikle normalleşmemeli hatta çok çok kötü gelmediği sürece bir kere bile mezuna kalınmamalı,mezuna kalmayı düşünen varsa okusun ;bir arkadaşım 28ayt mat ile kalmıştı şuan elindeki 20 bile değil sınavda ne olacağı hiç belli olmuyor ders çalışırken sıkıntı yok ama işin sınav öncesi sınav sırası sınav sonrası var birinci mezunluğumun olmasına rağmen stresten yemek bile yiyemedim,birde ruh halini düşünün her şey başarı hikayelerindeki gibi güllük gülistanlık olmuyor dün buradada okudum girdiğim okuldada olmuş,stresten bayılmışlar sınav iptal hem bu bayılanlarda okul bşrincisi veya derece öğrencisi tarzında
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mamga -- 27 Haziran 2021; 22:45:12 > -
Gecen sene benden kötülerin benden çok daha iyi yaptığını gördüm sinirlendim zar zor kabullendim kaldım. Bu sene 100 sınav yapılsa ancak 1-2sinde 10k+ yapardım bu sınavda en iyi ihtimal 2018 13k geliyor gerçekten inanilmaz nefret ettim bu sistemden. geçen sene sınav anı yönetemedim bu sene msüde yönetince umutlandım ama yine bu yksde patladım. Aileme 1-3k arası hedefim dedim sene içinde netlerimi söyledim geliyor inşallah dedim gecen sene şok yaşamışlardı bu seneki tepkilerini çok merak ediyorum. Sıkıldım gerçekten ne gelirse gelsin yazıcam benim ayt mat netim bu sınavda 30 gidecegim bölümde 15 yapan adamlar gelicek o bana çok koyuyor. Boğaziçi veya iü hukuk hedeflerken gelen sonuç aydın bilgi falan olucak gerçekten yazık. -
Abi youtubede ne yorumlar gördüm 4. Mezuna kalanlar bile vardı
-
bakın mezunluk hak edene güzel.Arkadaşlarınız gezecek izleyeceksiniz, kitap alacaksınız sürekli aileniz çemkirecek,bunu yapcam ders çalış , şunu yapacam yok yapma.
Mezunluk demek= yüksek psikolojik gerektirir
-
Kesimlikle katılıyorum 2. Mezun biri olarak -
Bugün yaşanan tablodan sonra neyi nasıl on gorebileceksiniz mezunlar.Gecen sene kolay sınava bu sene ise zor sınava girdik birilerinin neyine bakıyor.
Sınavın ölçütü zorsa 2020 neden var,kolaysa neden 2021 var.
Gelip ölçüt molcut demeyin yani gelip bir yerlerinden düşünüp yazıyorlar.Seneye lgs mat tarzı yatay soru gelirse ne yapacaksın kim ağzını açıp ne diyecek hadi dedi ne değişecek.Sıralamaları bekliyorum açıkçası bok gibi bekliyorum ama bekliyorum,eğer tercih vereceğim bir yer dahi olursa hemen basıp gidecem ki o da bu şartlarda zor.Eğer kalmam gerekirse ki valla billa istemiyorum ortada kalacaz.Bu 1 ay azrail tepemizde haberiniz olsun,nasıl geçecek en ufak fikrim yok.Şoktayim şu an sok geçsin üzülmeye başlarım
-
2. mezunu normal goruyorsunuz ama 2 yillik okul okuyup ise baslayanlar da var. -
Ben 2.mezuna kalarak istediğim yere geldim, hiç pişman değilim. Eğer 2.mezuna kalmasam, yazıp gitsem gittiğim yerde hayatımdan nefret ediyor olurdum. Etrafımdaki herkes "Sakın kalma, hiç 2.mezuna kalarak yapan gördün mü?" tarzı konuştu. Kalınca "O sıralamayı bir daha rüyanda görürsün." diyip 2.mezun senem boyunca benimle tek kelime konuşmadılar. Sadece ailem destekledi. Dershaneye yazılmadım, sadece haftada bir saat matematikten özel ders alıp kalan birçok şeyi bedava bir şekilde Youtube kanallarından ve MEB kitabı pdflerinden götürdüm. Doğru düzgün evden çıkmadım, sosyal yaşamımı bitirdim, psikolojik olarak çok zorlandım ama değdi.
Olay soruları öngörmek değil, sınav yığılması hesaplamak da değil. Herkes mezuna kalıyor, mezuna kalmakta bir şey yok ki alt tarafı tercih yapmıyorsun. Ama kimse ilk mezun senesinde, 12.sınıfta nerede yanlış yaptığını tespit etmiyor. Plan yapmıyor, ÖSYM kitapçığını açıp nerede yanlış yaptığına bakmıyor, mezun senesinde konulara çalışırken arada konu kaçırıyor, deneme yanlışlarını yeterince incelemiyor. Aynı şeyleri tekrar tekrar yaparak farklı çözüm beklemek salaklıktır asıl.
Umut tacirliği yapmıyorum ama siz burada "2.mezun normalleşmesin." demişsiniz. Ben bu forumda zamanında 2-3 örnek görmesem belki çekinip istemediğim yerlere gidecektim. Bunu normalleştiren insanlar olmasa gerçekten psikolojim alt üst halde, hak etmediğim bir yerde okuyor olacaktım. Aksine 2.mezunluk normalleşmeli. Demiyorum ki tekrar tekrar mezuna kalınsın. Hata tespitini iyi yapan, bir sene daha kalmak isteyen, kalsa başaracak olan adamı geri tutmak asıl yanlış olan. Umarım anlatabilmişimdir.
-
normallesti bile. erkekler askerliğe gitme yaşı dolana kadar, kızlar kocaya gitme yaşı gelene kadar mezuna kalıyor. Bi kere (2019 yılıydı sanırım) 9 kez mezuna kalan vardı forumda aq, tıp istiyormuş. kuzenim onunla yaşıt, o zamanlar bakanlıkta uzmandı.
300 bin nufusluk boktan bi sehirde yasiyorum , unideki tum fakulteler doluydu, bu sinava sadece buradan 25 bin kisi girmis. %30'u falan oylesine giriyordur, sistem 2018 ve 2019 mezunlarini hâla eritemedi, yerlesseler bile bu sene yine girdiler cogu bolumunden memnun degil.
Erken gitmemize ragmen bir ara yol tikandi sinava gec kaliyorduk 1 saat yolun acilmasini bekledik. cok degil 10 yil sonra milletin girmek icin gtunu yirttigi okullarin degersizliginden okumanin onemi kalmayacak.
Tam tersi Türkiye’de üniversite okumadan çok iyi yerlere gelebiliyorsun üniversite okumak bu ülke için çok önemli değil:)
|
kesinlikle normalleşmemeli hatta çok çok kötü gelmediği sürece bir kere bile mezuna kalınmamalı,mezuna kalmayı düşünen varsa okusun ;bir arkadaşım 28ayt mat ile kalmıştı şuan elindeki 20 bile değil sınavda ne olacağı hiç belli olmuyor ders çalışırken sıkıntı yok ama işin sınav öncesi sınav sırası sınav sonrası var birinci mezunluğumun olmasına rağmen stresten yemek bile yiyemedim,birde ruh halini düşünün her şey başarı hikayelerindeki gibi güllük gülistanlık olmuyor dün buradada okudum girdiğim okuldada olmuş,stresten bayılmışlar sınav iptal hem bu bayılanlarda okul bşrincisi veya derece öğrencisi tarzında
|
Ben 2.mezuna kalarak istediğim yere geldim, hiç pişman değilim. Eğer 2.mezuna kalmasam, yazıp gitsem gittiğim yerde hayatımdan nefret ediyor olurdum. Etrafımdaki herkes "Sakın kalma, hiç 2.mezuna kalarak yapan gördün mü?" tarzı konuştu. Kalınca "O sıralamayı bir daha rüyanda görürsün." diyip 2.mezun senem boyunca benimle tek kelime konuşmadılar. Sadece ailem destekledi. Dershaneye yazılmadım, sadece haftada bir saat matematikten özel ders alıp kalan birçok şeyi bedava bir şekilde Youtube kanallarından ve MEB kitabı pdflerinden götürdüm. Doğru düzgün evden çıkmadım, sosyal yaşamımı bitirdim, psikolojik olarak çok zorlandım ama değdi.
Olay soruları öngörmek değil, sınav yığılması hesaplamak da değil. Herkes mezuna kalıyor, mezuna kalmakta bir şey yok ki alt tarafı tercih yapmıyorsun. Ama kimse ilk mezun senesinde, 12.sınıfta nerede yanlış yaptığını tespit etmiyor. Plan yapmıyor, ÖSYM kitapçığını açıp nerede yanlış yaptığına bakmıyor, mezun senesinde konulara çalışırken arada konu kaçırıyor, deneme yanlışlarını yeterince incelemiyor. Aynı şeyleri tekrar tekrar yaparak farklı çözüm beklemek salaklıktır asıl. Umut tacirliği yapmıyorum ama siz burada "2.mezun normalleşmesin." demişsiniz. Ben bu forumda zamanında 2-3 örnek görmesem belki çekinip istemediğim yerlere gidecektim. Bunu normalleştiren insanlar olmasa gerçekten psikolojim alt üst halde, hak etmediğim bir yerde okuyor olacaktım. Aksine 2.mezunluk normalleşmeli. Demiyorum ki tekrar tekrar mezuna kalınsın. Hata tespitini iyi yapan, bir sene daha kalmak isteyen, kalsa başaracak olan adamı geri tutmak asıl yanlış olan. Umarım anlatabilmişimdir. |
Sınavı fazla büyütüyorsunuz. Asıl olay Üniversitede ne yaptığında bitiyor. Odtü Ceng giren arkadaşım ilk senesinden gitti gaming bilgisayar topladı 2 defa sınıfta kaldı şu an hala orada burada sürtüyor görseniz ODTÜ’de okuduğunu anlamazsınız. Aynı dönem KTÜ Ceng giren arkadaşım şu an AirTies'te stajda ve 2 ay sonunda kendisinden memnun kaldıklarından yarı zamanlı işe başlattılar 5 bin maaş alıyor. Daha sonra arkadaşlarıyla yaptığı bir projeyi Pegasus'a tam 50 bin liraya sattılar. Yurtdışına iş yapıyor mobil appler yapıp satıyor falan... Yıllarca sınava hazırlanacağınıza girin istediğiniz bölüme yıllarca istediğiniz o bölüm için çalışın. En azından yaptığınız sizi geliştirir bir işe yarar. Adını hiç duymadığınız bir üniversitede okuyan arkadaşım internetten oxford’un videolarını izliyor oradaki ödevleri projeleri yapıyor. Kendini geliştiren geliştiriyor sen belki işinde bir deha olacaksın ama fizik matematik bilgin sınırlıdır. Sınavla bunları ölçmek saçmalık. Sınav sonrası bir daha asla işine yaramayacak derslerle vakit kaybedeceğinize gir sevdiğin bölüm me onun için uğraş ve en azından ortalaman yüksek olur yatay geçiş zorlarsın. |
bence artık daha da kalın. Artık millet istediğim bölüm doğuda değil batıda olanı olsun falan isteyip kalıyor. Gayet mantıklı. Hayat zor. Üniversite önemli. Kalın gençler. Herkesin hikayesi sizinki gibi bitecek diye bir şey yok. |
bakın mezunluk hak edene güzel.Arkadaşlarınız gezecek izleyeceksiniz, kitap alacaksınız sürekli aileniz çemkirecek,bunu yapcam ders çalış , şunu yapacam yok yapma. Mezunluk demek= yüksek psikolojik gerektirir |
Bu yoruma tüm benliğimle katılıyorum. Şimdiki aklım olsa kesinlikle küçük yaştan ticarete atılırdım. |
Gecen sene benden kötülerin benden çok daha iyi yaptığını gördüm sinirlendim zar zor kabullendim kaldım. Bu sene 100 sınav yapılsa ancak 1-2sinde 10k+ yapardım bu sınavda en iyi ihtimal 2018 13k geliyor gerçekten inanilmaz nefret ettim bu sistemden. geçen sene sınav anı yönetemedim bu sene msüde yönetince umutlandım ama yine bu yksde patladım. Aileme 1-3k arası hedefim dedim sene içinde netlerimi söyledim geliyor inşallah dedim gecen sene şok yaşamışlardı bu seneki tepkilerini çok merak ediyorum. Sıkıldım gerçekten ne gelirse gelsin yazıcam benim ayt mat netim bu sınavda 30 gidecegim bölümde 15 yapan adamlar gelicek o bana çok koyuyor. Boğaziçi veya iü hukuk hedeflerken gelen sonuç aydın bilgi falan olucak gerçekten yazık.
|
2.mezunluk normalleşebilir belki ama sınava girmek bazılarında meslek olmuş bu daha kötü bir durum
|
Benzer içerikler
- kyk depozito iade
- hangi üniversitelerde dişten tıpa geçiş var
- okyanus yayınları zorluk derecesi
- tus zor mu
- itü ziyaretçi girişi saatleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X