Sınavı fazla büyütüyorsunuz. Asıl olay Üniversitede ne yaptığında bitiyor. Odtü Ceng giren arkadaşım ilk senesinden gitti gaming bilgisayar topladı 2 defa sınıfta kaldı şu an hala orada burada sürtüyor görseniz ODTÜ’de okuduğunu anlamazsınız. Aynı dönem KTÜ Ceng giren arkadaşım şu an AirTies'te stajda ve 2 ay sonunda kendisinden memnun kaldıklarından yarı zamanlı işe başlattılar 5 bin maaş alıyor. Daha sonra arkadaşlarıyla yaptığı bir projeyi Pegasus'a tam 50 bin liraya sattılar. Yurtdışına iş yapıyor mobil appler yapıp satıyor falan... Yıllarca sınava hazırlanacağınıza girin istediğiniz bölüme yıllarca istediğiniz o bölüm için çalışın. En azından yaptığınız sizi geliştirir bir işe yarar. Adını hiç duymadığınız bir üniversitede okuyan arkadaşım internetten oxford’un videolarını izliyor oradaki ödevleri projeleri yapıyor. Kendini geliştiren geliştiriyor sen belki işinde bir deha olacaksın ama fizik matematik bilgin sınırlıdır. Sınavla bunları ölçmek saçmalık. Sınav sonrası bir daha asla işine yaramayacak derslerle vakit kaybedeceğinize gir sevdiğin bölüm me onun için uğraş ve en azından ortalaman yüksek olur yatay geçiş zorlarsın. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xakler -- 28 Haziran 2021; 17:27:0 > |
2.mezunluk normallesmesin (2. sayfa)
-
-
Belli bir yerden sonra bazı kişilerde sınav inada dönüyor. ama yine de kimsenin seçimine karışmak haddime değil
-
2.mezunluk normalleşebilir belki ama sınava girmek bazılarında meslek olmuş bu daha kötü bir durum
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-E7B591CE6
Bu mesaj silindi.hocam sorular açıklanmadan önce böyleydi şuan sormaya çekiniyorum,ama çalışken zeki biriydi dershanenin iyi sınıflarından birindeydi haketmedi,haketmedik kesinlikle
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Üniversite sınavına girmiş ve girecek arkadaşlar size bir tavsiyede bulunayım. okuyacağınız bölümü iyi seçin bölümü seçerken ülke şartlarını ön plana alarak gerçekçi olun çünkü 4 -5 sene okuyup hiçbir şey elde edememek de var. okuyan arkadaşlar diğer öğrencilerden farkınız olsun özellikle dil olarak . Ben gastronomi mutfak sanatları mezunuyum 1. sınıftan beri uğraşıyorum. şu an iyi kötü elimde mesleğim var burada bana fakültenin kattığı hiçbir şey yok koca bir HİÇ . sizlerde sürekli çaba içinde olun kimsenin faydası olmayacaktır. Turizm ve Gastronomi mutfak sanatları alanında ilerlemeyi ve çalışmayı düşünen var ise yardımcı olmak isterim.
-
Bence sağlam bir psikoloji ile ikinci defa mezuna kalınabilir. Ama tabi ki hesaplamanız gereken birçok faktör var. Aile baskısı da mezuna kalma etkenlerinin başında geliyor. Bu baskı ile iyi savaşıp, derslere ağırlık verebileceğinizi düşünüyorsanız mezuna kalmak sizin için mantıklı olabilir.
-
Siz istediğiniz sıralamayı yapamayınca üstteki sıralar boş kalmıyor ki gençler. O sıralamalarda başkaları var. Boş merdiven basamaklarını tırmanmıyorsunuz. Rakiplerinizi geçmeye çalışıyorsunuz.
İki sene de çalışıp iki sınava giren kişi istediğinden uzaktaysa 3. senesinde de istediğini gerçekleştiremez. Boş yere kendinizi ve vaktinizi heba etmeyin. Gerçekçi hedeflerle geleceğinizi planlayın.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Geleceğinizde belki de 50 yıl boyunca yapacağınız mesleği belirleyecek bir sınav bu. Bu nedenle gerekirse ikinci mezunluğa da kalınılır gerekirse üçüncüye de. Sınav her şey değil ama geleceğiniz için çok önemli bir merdiven basamağı. Geleceğe yatırım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Bender -- 29 Haziran 2021; 10:14:46 >
2017'de sınava girip mezuna kaldım. Bir sene yarım yamalak çalışıp 2018'de istediğim yeri kazandım. Mutlu muyum? Kesinlikle değilim. Kimseyi yanlış yönlendirmek istemem ama şu anki kafamla ilk sene bir yere giderdim. Zaten ülke olmuş b*k çukuru.
Not: 2017'de kazanabileceğim yer, bugüne göre EA 133k civarıyken şu anda bulunduğum yer bugüne göre 4k. Geleceğe dair en ufak bir umudum yok.
-
Sayısalda tıp için denenebilir ancak mühendislik için 2. mezunluk bence denenmemeli.
-
Ülkenin gidişatından memnun değilim ama şu sürekli yurtdışına gidicem okumuycam ağbi ya çekenlere uyuz oluyorum.Yurtdışı da seni bekliyordu memet gelse de bizim tırları sürse diye :D. Kimse başarısızlığına bahane bulmasın, ne kadar zor olsa da bu ülkede hala başarılı olmak mümkün.
-
3.yü bilmem de kişi kendinin daha iyisini yapabileceğini düşünüyorsa en azından bir daha denemeli. Bunu 2014 ygs 19k sayısal 18k ea 6k ile mezuna kalıp 2015 ygs 15k say 13k olan bir abiniz olarak söylüyorum. Sıralamam nerdeyse değişmese bile tabiki kazanabildiğim bölüm değişti fakat yine o zamanlar istediğim yer ve sıralama olmamıştı. Yine de pişman değilim en azından aklımda daha iyisini yapabilirdim keşke bir daha hazırlansaydım soru işaretleri kalmadı belki de hayırlısı buymuş diyebildim. Tek pişmanlığım mezun senemde deneme sınavlarına aldanıp çalışmamam oldu :D Ama kendinizi biliyorsanız mezun senenizde de tam odak değil yarım yamalak çalışacağınızı düşünüyorsanız kesinlikle ben de kalmanızı önermiyorum
-
Bu konu biraz göreceli bence.Aşırı hırslı olmamak ama aklını da kullanmak lazım.Mezuna kalıyorsan bir şeyleri göze alıp yapabilecek kapasiteyi kendinde görmelisin.Gençler bu konuda çok rahat.Daha sınava girmeden ben bıraktım abi deyip çalışmayanlar zaten ikinci senede aynı şeyleri yaşayacaklardır.Böyleleri için kalmak demek eksrra stres,boşa zaman kaybı ve daha beter gelebilecel sıralamalar demek.
Ancak bir hayali olan ve gerçekten ona ulaşacak kapasitede olan kişiler için mezun 1,2 sene kaybı bir ömür pişman olmaktan iyidir.Etrafımda ikisi içinde örnekler gördüm.4 sene kalıp pişman olan,4 sene kalıp hedeflediği yerde olanda var.Ama kalkıp da uçuk kaçık hayallerle kendi durumunu idrak etmeden mezuna kalmak isteyenler için bence 2 kez düşünülmeli.Yanlış anlamayın kimseyi küçümsemek değil niyetim.İnsan temeli olup olmadığını,bir seneyi kaldırıp kaldıramayacağını,kalırsa nelerin olabileceğini kestiremiyorsa boşuna zaman harcamamalı şu dönemde.Aileler de bu konuda çok baskıcı.Kimi git ne olursa der kimi benim çocuğum çok iyi yerler kazanacak diye baskı yapar seneye kal der.Önemli olan Türkiye şartlarında bu sınavların artık gerçekten zor olduğunu,bir sene de neleri halledip girebilmeniz gerektiğini,zamanla,stresle yarıştığınızı bilmeniz gerekiyor.Hayatın gerçekleri de cabası.Bunca çaba sonunda kazandığı bölümden memnun olmayan binler var...Gençlerin kafası çok karışık.Üniversite okumadan da bir şeyler başarabilecek kişiler bile kendini bazı bölümlerde harcıyor.Evet zengin değilseniz okumak sizin için bir yol.Ama okumak için okunursa zaten inanın bir işe yaramıyor.Bunu düşük veya yüksek bölümler için ortak olarak söylüyorum.Eğer bir hedefiniz varsa ve sizde o hedefe ulaşma azmi ve yeteneği olduğuna inanıyorsanız tüm zorlukları bilip birkaç sene daha sabredebilirsiniz.Sonunun kötü veya iyi olup olmayacağını bilemezsiniz.Ama bunu yapan milyonlar varsa ortada bir sıkıntı var demektir.Normalleşmemesi konusunda katılıyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Neredeyse aynı yapmışız o yıllarda.2014 sayısal 19k dan 2015te ancak 13 K ya yükseltmiştim.Ben pişman mıyım? Olsam ne fayda ama tercih ettiğim bölümün bana uygun olmadığını çok geç farkettim.İnsanın hedefi yokken bu sıralamalarda kalmamalıymış bence...Sizin bir hedefiniz varmış ve başarmışsınız.Sizin gibi olan arkadaşlar için 1 sene 1 ömür pişman olmaktan iyidir.
quote:
Orijinalden alıntı: SenseiRekiNeredeyse aynı yapmışız o yıllarda.2014 sayısal 19k dan 2015te ancak 13 K ya yükseltmiştim.Ben pişman mıyım? Olsam ne fayda ama tercih ettiğim bölümün bana uygun olmadığını çok geç farkettim.İnsanın hedefi yokken bu sıralamalarda kalmamalıymış bence...Sizin bir hedefiniz varmış ve başarmışsınız.Sizin gibi olan arkadaşlar için 1 sene 1 ömür pişman olmaktan iyidir.
Hocam ben de hedefime ulaşamadım ancak sen de biliyorsundur bizim dönemde 18k tam bir muallak sıralama. İTÜde temel mühendisliklerden ancak inşaat geliyordu, YTÜ de hepsi oluyordu fakat benim hedefim zaten aldığım nickten de belli oldugu gibi yüksek yerlerdi. Aslında aynı durumdaymışız benim de spesifik hedefim yoktu boğaziçi ya da itüde aklıma yatan bir mühendislik istiyordum. 13k olunca yine aslında pek bir şey değişmedi sadece diş hekimliği ve doğu taraflarında tıp seçeneklerieklendi. Aklımda o zamana kadar hiç olmayan diş hekimliğine yöneldim. Benim için şuanlık iyi ki kalmışım dedirtti. Fakat ülke şartları ve artan kontenjanlardan ötürü bi acaba boğaziçi YBS ye mi girseydim düşüncesi hala mevcut :D Onu da mesleği icra etmeye başladığımda belki kafamdan atarım. Siz nereyi bitirdiniz de pişmansınız?
-
hocam 2.mezuna kalmasam da gitsem cok mutsuz olurdum lafını sanki yasamis da görmüş gibi konuşuyorsunuz.Acaba tecrübe mi ettiniz merak ettim
öncelikle bana da istemediğim bölüm geliyordu bende 2.mezuna kaldım ve sınavda emeklerimin cope gidişini izledim resmen.Ben gecesini gündüzüne katmış biri olarak bu sınava verilen max hakkın 3 olması gerektiğini düşünüyorum.Bu sınavı takıntı haline getirenler,aman tıp olsun başka bisi istemem diyenler azınlık degil maalesef.Bende bunlardan biriydim ancak insan hayal kırıklığına uğrayınca ve kendini boşuna yıprattığını görünce hayallerinden bile vazgeçebiliyor.kaç yıldır tip isteyen ben bu sene tmye geçtim sırf hayal kırıklığı yaşamamak icin.Sırf daha iyi okullarda daha iyi eğitim alıp işsiz kalmamak icin.sınavım bok gibi geçti.Her isteyen keske sizin gibi istediği yeri kazansa.Bu ülke aslında bizi bu duruma zorluyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X