Arkadaşlar naçizane görüşüm şuan Z kuşağı dediğimiz kuşağın torunları 20 küsur yaşına geldiğinde inançlı kesim azınlık konumuna düşecek. Gerek internet aleminde gerek sosyal ortamda gördüğüm kadarıyla herhangi bir dine mensup olmayan kişi görünenden fazla. Sadece ailesinden ve toplumdan çekindiği için internet alemi dışında bunu beyan edemiyor. Bu kişiler çocuk sahibi olduğunda evladına dini baskı/yöneltme yapmayacağı için çocuk kendi inandığı yolda yürüyecek. Onun çocuğu ise ultra özgür olacak. Cumadan cumaya yada bayramdan bayrama gidenler ise yine evlatlarına din baskısı yapmayacak çocuk dinsiz olduğunu söylesede bunu anlayışla karşılayacak. Her yere üniversite açma olayı aslında dışarıya kapalı muhafazakar illerdeki kişiler için çok iyi. Ailesinin yanında kalıp ona ufak yaştan beri dikte ettikleri dinlerle hayatını geçiren çocuk üniversite için gittiği şehirde farklı bir ortamda dünya ve dini görüşü değişebiliyor. Malum partinin başındaki kişi giderse tarih tekerrür edecek ve onca umutsuz vakanın arasından bu sefer sürpriz bir isim seçilecek. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
2 nesil sonra Türkiye'de dinler bitebilir
-
-
Belki de 2 nesil öncesine göre hiçbirimiz inançlı değiliz. Bizden 2 nesil sonrası için de bunlar nasıl inançlı insanlar diyeceğiz belki de.
Yani dinler de aslında evrim geçiriyor. Eskiden tarikatlar cemaatler kutsaldı bu kutsallık bugün pek yok. Eskiden hadisler inkar edilemezdi
bugün pek çok arkadaşım hadisleri kabul etmiyor ve eleştiriyor gayet normal bir şekilde televizyon da tartışılıyor. Mezhepler de aynı şekilde; çevremdeki pek çok müslüman arkadaşım kendisini mezhepsiz olarak tanımlıyor. 2010 senesine dönsem bunlar biraz uçuk gelirdi. Bu yüzden 2035 yılında nasıl bir şekil olur kestirmek çok zor ama yine de dinlerin biteceğini asla düşünmüyorum.
-
Sonra bi uyandiniz........
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Muhafazakar bir kadın iş arkadaşımın üni okuyan oğlu iş çıkışı dün arabama bindi. En son gördüğümde daha 12 yaşındaydı.
Dün bir baktım kulakta küpe.
Çok şaşırdım açıkçası.
Fakat fazla özgürlük anne babayı, benide dahil (2 çocuk babasıyım) istemsizce endişelendiriyor doğrusu. İnsan en doğrusu benim bildiğim yol diye düşünüyor. Öte yandan benim babam her gece eve sarhoş gelen bir adam olmasına rağmen ben ve erkek kardeşim hiç alkol almadık. Ben sigara bile içmedim. Tuhaf bir durum.
Akp ve partizanlari insanlari islamdan uzaklastirmak icin ellerinden geleni yapiyorlar ama siyasal islamciya donusenler cok. Para icin her turlu seyi yapip dini kilif olarak kullananlar oldugu surece din bitmez.
Baski, zorlama hep ters teper.
Ayrica tarihte pek cok din ve inanc turu zamanla yok oldu. Cunku guncelleme ya da ilahi bir mucize olmadigi icin degisen dunyada yasamiyor. 3 buyuk din de insanlik tarihine bakildiginda daha cok yeni sayilir.
-
Dünyanın başka uerinde doğsa.
Belki başka inançlara sahip olacak adam.
Sonra bi uyandınız diyor işte
He sonradan doğru yolu bulurdu de mi. Bak onu unıtmuşum
Din bilimle çelişiyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
dünyaya bakarsan islamin yükseldiğini göreceksin adam zaten başka dinde ne zorlaması kafası çalışan herkes doğru yolu buluyor sizin çevrenizden ibaret değil türkiye.
-
İnsan idrakini aşan sorulara Din dışında yanıt ve anlam verecek bir mekanizma / yöntem olmadığı için Dinler tarihin hiç bir döneminde önemini yitirmez. Form değiştirebilir, anlayış değişebilir ama temel sorular masadadır ve bu hiç değişmez...
-
dünyanın sonu mu, kuzey avrupada da dindarlık azalıyor, yaşadıkları hayat ortada.
-
Bilim bu hızla ilerlerse İslam'a geçişler bireysel olarak hatta kitleler olarak hızlanarak devam edecek. Bilim ilerledikçe insanların gözüne takılan siyah gözlüklerin siyahi seyreliyor ve seyrelmeye devam edecek. Allah'ü Teala Nurunu tamamlayacak.
-
Güldürme insanları. Din bilimle çelişir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 23 Kasım 2023; 10:53:42 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Nedir yaşadıkları hayat. Zengin olmak iyi bir hayat anlamına mı geliyor. Belki tecrübe etmediniz, inşallah etmezsiniz de.
-
Siz gülebilrsiniz ama İnat etmek kalbi mühürleyebilen bir huy.
-
Kendimi, kardeşleri tarafından ölsün diye kör kuyuya atılan, ölmeyince pek cüzzi bir bedele köle olarak satılan Hz. Yusuf gibi hissediyorum...
-
Tüm dinler tatih boyunca yozlaşması kaçınılmaz ve yıkıldı veya değişti.
Dinleri mevcut devlet sistemleri ve eski emperyalist tüm büyük devletler de kullanmıştır. Roma Emperyali Osmanlı Emperyali. Osmanlı zaten Doğu Roma İmparatorluğun yasal devamı dır. İstanbul un fethi de planlı idi savaş süsü verilirdi. Zaten İstanbul daki yani eski adıyla Konnnnstaniopolllis halkı yani Rumlar meleklerin cinsiyetini tartışıyorlardi meşgale olsunlar diye.
Gelecek te tek Din olacak ama bu İslam değil çünkü zaten malese üzülerek ifade ediyorum ki yozlaşmış . İnsanların algısında çeşit çeşit olmuş. Kemikleşmiş algılar. Mezhepleri türemesi... Yaşayan bilir. Haberlerde bir kısmı cereyan etse de örtülü nice rezillikleri rezaletleri vardır.
İronik olarak İmam Hatip Liselerin varlığı ile Ateizm e Deizm e vs direk ve dolaylı olumlu katkıları da vardır . Bu konuda AKP desteği de ironik oluyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
zenginlik değil insan gibi
Diğerlerinin olduğu ortama bakıyorsun hayvandan beter durumdalar.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Dunyada bitiyor elbette trde de bitecektir
Ama bunlar yine birilerini bulup hem paralarini verip hemde kendilerini badelettirirler
Tam tersi olmasın? Örneğin Adem-Evrim çatışması.
Çatalhöyükte ki hayatı sürenler insan değil kurana göre. Çünkü ademden yaşlılar.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X