Şimdi Ara

-2 nin yarısı kaçtır ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
1
Favori
13.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: JonnieWalker

quote:

Orijinalden alıntı: 1 9 0 7

quote:

Ozaman bana şunun cevabını ver. 1 elmayı 3 eşit parçaya bölebilirsin ama matematikte 1 i 3 e böldüğünde kesin bir sonuç elde edemiyosun.0,333..... olarak sonsuza kadar devrediyo.Bazıları çıkıp 3/9 demesin sonuca o sadece yaklaşık sonuç.

İmla.

Allanı seversen suana kadar sen elmayı 3 EŞİT parçaya böldüğünü mü sanıyordun?

Bölemez misin? Gerekli titizliği gösterirsen kesinlikle bölebilirsin.

O zaman o 1 elma olur sana 3 tane ayrı 0,3333.. elma. Herhalde sen o böldüğün elmaları da tüm elmadan sayıyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TyleR DuRDeNx -- 18 Şubat 2011; 22:25:49 >

• http://lmgtfy.com/?q=-2%2F2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ignite -- 18 Şubat 2011; 22:25:54 >
  • -1 değil mi?
  • ya elma olayını şöyle düşünün, elinize 21 cmlik kalın bişey vermişler.bunu 3 e kesiceksiniz.7cm 7cm 7cm bölersiniz işte.ne var bunda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: haygogo

quote:

quote:

quote:

Ozaman bana şunun cevabını ver. 1 elmayı 3 eşit parçaya bölebilirsin ama matematikte 1 i 3 e böldüğünde kesin bir sonuç elde edemiyosun.0,333..... olarak sonsuza kadar devrediyo.Bazıları çıkıp 3/9 demesin sonuca o sadece yaklaşık sonuç.

İmla.

böl lan

Bir tanesi 1 mg fazla çıksın meslek lisesinden arkadaşları toplayıp yanına geliyorum.

• Pi yi 3 almayı denedin mi ?
  • quote:

quote:

quote:

İmla.

İstediğin titizliği göster bölemessin.

• quote:

Orijinalden alıntı: I can

ya elma olayını şöyle düşünün, elinize 21 cmlik kalın bişey vermişler.bunu 3 e kesiceksiniz.7cm 7cm 7cm bölersiniz işte.ne var bunda.

hayat bu kadar toz pembe değil genç.
  • quote:

ya elma olayını şöyle düşünün, elinize 21 cmlik kalın bişey vermişler.bunu 3 e kesiceksiniz.7cm 7cm 7cm bölersiniz işte.ne var bunda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hyperkin

quote:

• quote:

Orijinalden alıntı: DHbot_v1.1

quote:

hayat bu kadar toz pembe değil genç.

elma tek boyutluydu değil mi zaten? 21cm'i 3e bölmek ayrı birşey hacimsel olarak tek birşeyi 3e bölmek ayrı birşey.

• quote:

Bak kardeşim beni iyi dinle!!

paranormal olaylara okey. UFO' lara tanımlanayan cisimlere okey. telepati, telekinezi ve bunun üstünde kafa patlatıp uğraşanlara okey. psişik yetenekleri olanlara okey. astroloji ile uğraşanlara okey. medyumlara okey. hepsine.. ama bir tanesi hariç. oda benim gerçekten asaplarımı bozan şey büyü veya bu tür şeyler üzerine..
    büyüyle tek bir insan tipi uğraşır. içten inançlı gözüküp eylemleri ve yaptıkları bununla uyuşmayan kişilerdir. ha evet majisyenlik, farklı kültürlerden bunun üzerine verilmiş uğraşlar çağlardır vardır süregelmiştir. şahsen ben anlamam bu tür şeylerden uğraşmamda. uygulama aşamasına bile geçmem. ne bir tür güç elde etmek için olsun ne de aşk vs gibi şeyler üzerine olsun. duvara yerlere pentagram çizmek avatar olarak kullanmak büyü ile ilgili bişey değildir. halisinojenler kullanıp vecd halleri yaşamak da değildir. büyü daha çok mumlar dizip atmosferine bir tür hava katmak gibi bişeydir. inançlı insan ilahiler okur veya dua eder. işin aslı burada inançlı olmaktan bahsederken din üzerine bir olgudan da bahsetmiyorum. bu bahsettiğim tür kişi zaten baştan olası dürüstçe tavrını yitirmiş kişi olup baştan niyetini dışarıya nüksetmiştir. bunu gücü yanlış yönlerde hissetmek diye tabir ediyorum. doğaya aykırılığın en daniskası. bu tür insanları destekleyenlere olumlayanlara birşey demiyorum. sadece ben tahammül edemiyorum hepsi bu. zaten başlığa attığım üzere bunun kişisel bir şey olduğu belli oluyor. adminler bu başlığı silmesinler onun yerine seni yasaklasınlar. çünkü burada vermiş olduğum bilgi gerçek birşey.hepsi bu kadar!

• quote:

ha elmada kalın çubuk gibi birşeydi demi
  • quote:

Orijinalden alıntı: _EndoplazmikBirKulum_

Evet arkadaşlar soru başlıkta çoğu aynştaynlar -1 diyecek ama -1 olamaz .. bir sayının yarısı kendinden nasıl büyük olabilirki ?

büyüklük ve küçüklük senin 1nci sınıftan beri bildiğin sayı doğrusu ile alakalı bi kavramdır. Sağdaki soldakinden her zaman büyüktür ister negatif olsun ister pozitif. Negatif bir sayının yarısı her zaman kendisinin sağında olacağından daha büyüktür.

Gif'imi alayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dovahkin -- 18 Şubat 2011; 22:45:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Whimsical

quote:

Evet arkadaşlar soru başlıkta çoğu aynştaynlar -1 diyecek ama -1 olamaz .. bir sayının yarısı kendinden nasıl büyük olabilirki ?

büyüklük ve küçüklük senin 1nci sınıftan beri bildiğin sayı doğrusu ile alakalı bi kavramdır. Sağdaki soldakinden her zaman büyüktür ister negatif olsun ister pozitif. Negatif bir sayının yarısı her zaman kendisinin sağında olacağından daha büyüktür.

Gif'imi alayım

Gif yok swf versek?

• quote:

Orijinalden alıntı: Whimsical

quote:

Gif'imi alayım

işte kardeşim bende bunu anlamıyorum bir sayının (negatif de olsa) yarısı nasıl kendisinden büyük oluyor bunu merak etmiştim

• bende devretme olayini kabullenemiyorum zaman zaman :)) 10/3=3,33333... gibi. 10 kiloluk bir demiri düsünelim. 3e bölününce surekli devredicekmi yani o demir parçaları:)
  • Bu konuyu sevdim
  • quote:

Orijinalden alıntı: leoz

bende devretme olayini kabullenemiyorum zaman zaman :)) 10/3=3,33333... gibi. 10 kiloluk bir demiri düsünelim. 3e bölününce surekli devredicekmi yani o demir parçaları:)

Hayır 3e eşit bölemeyeceksin ! Su seyleri yazıp durmayın kac yüzyıllık matematik kurallarını siz mi değiştireceksiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Something

x üzeri 0 niye 1 olur.Bunu da hiç kabullenemem.Bir sayıyı "0" kez kendisiyle çarpıp nasıl 1 buluruz?

(x^3)/(x^3)=x^3-3=x^0=1
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.