Şimdi Ara

-2 nin yarısı kaçtır ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
1
Favori
13.736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sayılar bölündükçe sıfıra yaklaşır. bahsettiğin şey doğal sayılar için ama burda verdiğin sayı tam sayı.

mutlak değer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reckoner -- 19 Şubat 2011; 0:29:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: [TR]Collector

2 lira borcun var(borc - dir) yarısını ödedin kaç borcun kaldı?

muhasebede deftere negatif olarak yazmazsın orda hesap negatiftir. temelden alacak borç muhabbetine girer bu konu midem kalkar.

• Bu kadar "cinyıs" ile aynı forumu paylaştığımdan haberim yoktu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vuque -- 19 Şubat 2011; 0:29:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1 9 0 7

quote:

Orijinalden alıntı: JonnieWalker

Ozaman bana şunun cevabını ver. 1 elmayı 3 eşit parçaya bölebilirsin ama matematikte 1 i 3 e böldüğünde kesin bir sonuç elde edemiyosun.0,333..... olarak sonsuza kadar devrediyo.Bazıları çıkıp 3/9 demesin sonuca o sadece yaklaşık sonuç.

İmla.

Allanı seversen suana kadar sen elmayı 3 EŞİT parçaya böldüğünü mü sanıyordun?

Evet bölebilirsin. İmkanı var. Merkezinden alıp 120 derecelik açılara bölerek tam üç eşit parçaya bölebilirsin. Ama aynı şey değil tabi arkadaş ruh hastasına bağlamış.

• quote:

Orijinalden alıntı: baharat

quote:

Orijinalden alıntı: _EndoplazmikBirKulum_

Evet arkadaşlar soru başlıkta çoğu aynştaynlar -1 diyecek ama -1 olamaz .. bir sayının yarısı kendinden nasıl büyük olabilirki ?

Bir sayının yarısı daima 0 sayısına daha yakındır.
    Buna ne dersin??

• quote:

Orijinalden alıntı: baharat

quote:

Evet arkadaşlar soru başlıkta çoğu aynştaynlar -1 diyecek ama -1 olamaz .. bir sayının yarısı kendinden nasıl büyük olabilirki ?

Bir sayının yarısı daima 0 sayısına daha yakındır.
    Buna ne dersin??

oooooooooo bu fenaydı
  • quote:

baran sen misin ? olum nıye bugun pes'e gelmedin bunu mu düşündün oturup
  • olmayan matematik bilginle bilen adamla dalga geçmişsiniz. evet -2 nin yarısı kendisinden büyük olan -1 e eşittir. 2 elma var 3 elma var 5 elma var... ama neden -2 elma yok önce bunu sorgula. herşeyin çıkış noktası doğadır. kafana yatmayan mantığı önce doğada araştır. senin dediğin mantığa göre -3 ile -3 toplanırsa kendilerinden küçük bir sayıya tekabül ediyor. -3 sayısının 2 katı nasıl yarısına eşit oluyorsa bunun cevabıda budur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: haygogo

quote:

Orijinalden alıntı: Hyperkin

quote:

Orijinalden alıntı: I can

ya elma olayını şöyle düşünün, elinize 21 cmlik kalın bişey vermişler.bunu 3 e kesiceksiniz.7cm 7cm 7cm bölersiniz işte.ne var bunda.

• quote:

Orijinalden alıntı: Something

x üzeri 0 niye 1 olur.Bunu da hiç kabullenemem.Bir sayıyı "0" kez kendisiyle çarpıp nasıl 1 buluruz?

=x^x/x^x=1
    =x^(x-x)=x^0=1 olur

* ''^'' bir sayının üssünü ifade etmektedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasobilo -- 19 Şubat 2011; 0:59:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Death Note

quote:

Orijinalden alıntı: [TR]Collector

2 lira borcun var(borc - dir) yarısını ödedin kaç borcun kaldı?

4 lira mı oldu ?

Pi'yi 3 al.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jabba The Hutt

quote:

Orijinalden alıntı: 1 9 0 7

quote:

Orijinalden alıntı: JonnieWalker

Ozaman bana şunun cevabını ver. 1 elmayı 3 eşit parçaya bölebilirsin ama matematikte 1 i 3 e böldüğünde kesin bir sonuç elde edemiyosun.0,333..... olarak sonsuza kadar devrediyo.Bazıları çıkıp 3/9 demesin sonuca o sadece yaklaşık sonuç.

İmla.

Allanı seversen suana kadar sen elmayı 3 EŞİT parçaya böldüğünü mü sanıyordun?

Evet bölebilirsin. İmkanı var. Merkezinden alıp 120 derecelik açılara bölerek tam üç eşit parçaya bölebilirsin. Ama aynı şey değil tabi arkadaş ruh hastasına bağlamış.

Eee peki elmanın hacmi 100cm küp ise her parça kaçar cm küp olur o zaman ?

• sen ozaman -2 nasıl kanıtlicaksın ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teardrops

Bak kardeşim beni iyi dinle!!

paranormal olaylara okey. UFO' lara tanımlanayan cisimlere okey. telepati, telekinezi ve bunun üstünde kafa patlatıp uğraşanlara okey. psişik yetenekleri olanlara okey. astroloji ile uğraşanlara okey. medyumlara okey. hepsine.. ama bir tanesi hariç. oda benim gerçekten asaplarımı bozan şey büyü veya bu tür şeyler üzerine..
    büyüyle tek bir insan tipi uğraşır. içten inançlı gözüküp eylemleri ve yaptıkları bununla uyuşmayan kişilerdir. ha evet majisyenlik, farklı kültürlerden bunun üzerine verilmiş uğraşlar çağlardır vardır süregelmiştir. şahsen ben anlamam bu tür şeylerden uğraşmamda. uygulama aşamasına bile geçmem. ne bir tür güç elde etmek için olsun ne de aşk vs gibi şeyler üzerine olsun. duvara yerlere pentagram çizmek avatar olarak kullanmak büyü ile ilgili bişey değildir. halisinojenler kullanıp vecd halleri yaşamak da değildir. büyü daha çok mumlar dizip atmosferine bir tür hava katmak gibi bişeydir. inançlı insan ilahiler okur veya dua eder. işin aslı burada inançlı olmaktan bahsederken din üzerine bir olgudan da bahsetmiyorum. bu bahsettiğim tür kişi zaten baştan olası dürüstçe tavrını yitirmiş kişi olup baştan niyetini dışarıya nüksetmiştir. bunu gücü yanlış yönlerde hissetmek diye tabir ediyorum. doğaya aykırılığın en daniskası. bu tür insanları destekleyenlere olumlayanlara birşey demiyorum. sadece ben tahammül edemiyorum hepsi bu. zaten başlığa attığım üzere bunun kişisel bir şey olduğu belli oluyor. adminler bu başlığı silmesinler onun yerine seni yasaklasınlar. çünkü burada vermiş olduğum bilgi gerçek birşey.hepsi bu kadar!

Özet geç

• quote:

ya elma olayını şöyle düşünün, elinize 21 cmlik kalın bişey vermişler.bunu 3 e kesiceksiniz.7cm 7cm 7cm bölersiniz işte.ne var bunda.

• quote:

Orijinalden alıntı: Something

x üzeri 0 niye 1 olur.Bunu da hiç kabullenemem.Bir sayıyı "0" kez kendisiyle çarpıp nasıl 1 buluruz?

X^n * X^(-n) = X^0 'dir.

Bu da X^n / X^n 'e eşittir. Zaten aynı iki sayıyı birbirine bölünce 1 bulursun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hyperkin

quote:

bence -1dir çünkü 0a yakın olması lazım -2nin yarısı -1dir. +2nin yarısı +1dir bu negatif sayılardan oluşan birşeydir yani normalde -2den küçük olması gerekir ama -2den büyük ancak yarısı demek bulduğun sayının 0a yaklasması demek ne yaparsan yap hiçbir zaman -10 bulamazsın yada başka bişi bu kural dısıdır bence ben -1dir diyorum birde elma muhabbeti var bir elmayı 3e bölmek isterseniz asla denk düşmez mutlaka biri fazla olur ama eşit parça halinde diyorsanız fazla olur yada şekil önemli değil gram önemli diyorsanız 3e bölünebilir iş şekilse tabiki bölünemez tıpkı 10/3 ün 3,33... olarak uzaması gibi elmada bölünemez onda bölünemez

• -1 dir bro.

Cevap:

-2 * 0.5 = 1
  • konuyu matematik terkler basmis ben gidiyorum

• Elma 3 eşit parçaya bölünür (elmayı bir küre olarak düşündüm) fakat her bir parçanın hacmi (bütünün hacmini 10 aldım) 3.3333333333... olur yani 3e bölünür her cisim 3e bölünür ama o bölünen parçanın tam değerini bulmak çok zor olduğu için yuvarlanır.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.