Şimdi Ara

2 ohm- 4 ohm farkı nedir (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
66.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Afacan Dennis

atlamışım hocam k.bakma teypde öyle bir ayar yok klasik megane 2 ünitesi çeviriciyle bağlandı

Teypde hz ayari yoksa bass levelini dusurmeniz ya da 0 a getirip deneyebilirsiniz..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benin teyp 4 ohm, jbl taktım 2 ohm önlerde
    arkalarda 4 ohm sony var
    Ben önleri duyduğum için güzel ses var,
    Acaba 2 ohm dan dolayı mı?

Pioneer 6750bt
  • quote:

Orijinalden alıntı: TiSKE

benin teyp 4 ohm, jbl taktım 2 ohm önlerde
    arkalarda 4 ohm sony var
    Ben önleri duyduğum için güzel ses var,
    Acaba 2 ohm dan dolayı mı?

Pioneer 6750bt

amfisiz mi bagladiniz?

• EVET, 2 aydır kullanıyorum

kendi konuma da yazmıstım
    JBL mid takımı 4 ohm dur diye aldım 2 ohm imiş meğer
  • akyurt kullanıcısına yanıt
     2 ohm- 4 ohm  farkı nedir
    **
    üstad ayarlar şu şekilde napmamı önerirsen onu yapayım bi acayiplik varmı bağlantılar yada ayarlarda
  • quote:

**
    üstad ayarlar şu şekilde napmamı önerirsen onu yapayım bi acayiplik varmı bağlantılar yada ayarlarda

Baglantilar normal, Teypden cikis y kabloyla saglanmis sanirim bu sesi bi nebze kisar jbl i taktiktan sonra ses de bariz dusme varsa, amfinin yetmedigini dogruluyor. 0-6-12 ayarlarini ne oldugunu cikaramadim. Bunlari kontrol edin faydasi oluyor mu. Sonra bizi bilgilendirirsiniz. iyi geceler..

bu amfi 250 rms jbl yi besler mi oda soru işareti bazı bas tonlarında kulaklıkla dinlediğimde kulaklık ara tonları vurabiliyorken arabadaki koca kabin vuramıyor o tonda bası neden yapar acaba mono amfi mi istiyor ?
    birde arabayı kitleyip giderken içerde sub un çalıştığını patır patır ses yaptığını farkettim kütür kütür ötüyor bi süre sonra susuyor niye yapar anlamış değilim y kabloyla yaptım dedi ama başka yöntemi varmıdır ?
  • quote:

bu amfi 250 rms jbl yi besler mi oda soru işareti bazı bas tonlarında kulaklıkla dinlediğimde kulaklık ara tonları vurabiliyorken arabadaki koca kabin vuramıyor o tonda bası neden yapar acaba mono amfi mi istiyor ?
    birde arabayı kitleyip giderken içerde sub un çalıştığını patır patır ses yaptığını farkettim kütür kütür ötüyor bi süre sonra susuyor niye yapar anlamış değilim y kabloyla yaptım dedi ama başka yöntemi varmıdır ?

Simdi yapilacaklari siralim guclu bass istiyorsaniz amfiyi sadece bass a ayirin on kolonlari teybe girin.
    Mono amfi alinabilir yalniz, bass i ön plana cikartir 2 takim mid ihtiyaci dogar, sesi esitleyebilmeniz adina.
    Mevcut amfiyi 4 ohm da da kullanabilirsiniz bass in bagli oldugu kanali lpf ayarindan hpf ayarina alin bridge modunda daha guclu calar, bass daha rahat calisir. yalniz normal hoparlor gibi calicaktir, ama ses de artis olucak amfi 2 ohm da zorlanirken 4 ohm da rahat besler.. 2 ohm da on kolonlar varken ses i kisilir amfi asiri isinir 4 ohm da ses te artis olur amfi daha az isinmaya baslar..
    Amfi kapandiktan sonra hemen kendini kapatmiyorsa icindeki enerjiyi bosaltabiliyor olabilir. Veya sase vardir kablolarda
    Bir diger su da olabilir teyp acilirken acilma sesi gelir kapanirken de yapiyor olabilir.. Tum olasiliklari yazdim umarim yardimci olmusumdur..

üstad çok teşekkür ederim cevap için öncelikle.araçta 2 takım mid zaten var 2 tane gain ayarı var fakat dikkatimi bu çekti gainlerin ikisinide yarıya indirip dediğini yapayım.ben bu işten anlayan biri olmadığım için anlayan bi ustaya göstermem gerekecek sistemi mono şartmı değilmi diye ama 4 ohmda çalışmaması amfiyi cayır cayır ısındııryor hatta arkadaki birkaç kendine değen plastiği eritmiş amfi o kadar sıcak oluyor kimi zaman.kablolarda şase olabilir farları açınca çıt diye bir ses geliyor hoparlörlerden çünkü parazit kesici falan taktılar banamısın demedi o çıtırtı.mono almam sistemi rahatlatacak daha güzel ses alacaksam mono almayı düşünüyorum açıkcası 1 aya kadar parasıda hazır çok prof birşeyede ihtiyac olmaz sanırım
  • benim anfi 4 ohm çıkış veriyor ama 4 tane yani öne 2 arkaya 2 jbl mid taktım jbl ler 2 ohm du cayır cayır kepsi kavruldu hepsini eritti ne oldu ne bitti anlamadım . hiç randıman alamadım gittim sonra tekrar sardırdım midleri tekrar bağladık hop tekrar yandı midler koktu tekrar şimdi ben ne yapmalıyım 4 ohm luk jbl in midleri var 40 rms 150 watt onlardan mı alayım benim yanan midler 75 rms 230 watt 2 ohm du
  • güncel
  • Bende JBL gti 12 4000 wat 1000 arms bas var ama sağlam bir mono amfi almam hangisini almalıyım

• Oğuz Akgün O kullanıcısına yanıt
    1000 rms verebilen amfi almanız gerekiyor bu da safkan 1000 rms lik amfiyi de ucuza bulamanız zor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akyurt -- 12 Aralık 2020; 22:16:59 >
  • 4 x75 amfi var mid le bu basi bağlasam yine tatmin olur muyum
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.