Şimdi Ara

2 ohm- 4 ohm farkı nedir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
66.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • anfi almayı düşünüyorum ama bu 2 ohm , 4 ohm nedir ne değildir bir bilgim yok...şöyle yazıyor 2 OHM STEREO 4x125 , 4 ohm bridged mono 4x 75
    internette araştırınca genelde hep bu 4 ohm değerini yazıyorlar, bana lazım olansa 4 x125 1 çift comp takacağım 100 w rms gücünde 1 çiftte midbass o da 100 rms gücünde.bu bahsettiğim anfi kicker ix.500.4
    yardımlarınızı bekliyorum

• Yapay Zekanın Yanıtı

2 Ohm ve 4 Ohm Arasındaki Fark

4 Ohm Nedir?

4 Ohm, ses sistemlerinde yaygın olarak kullanılan bir empedans ölçümüdür. Empedans, hoparlörler veya amplifikatörler gibi elektrikli cihazlarda elektrik akımının akışına karşı direnci ifade eder. 4 Ohm, cihazların elektriksel yüklerini yönetmelerini sağlayan orta bir empedans seviyesidir.

2 Ohm 4 Ohm Farkı

2 Ohm ve 4 Ohm arasındaki temel fark, akım akışındaki farktır. Daha düşük empedansa sahip 2 Ohm'luk hoparlörler, daha yüksek empedansa sahip 4 Ohm'luk hoparlörlere göre daha fazla akım çeker. Bu, amplifikatör üzerinde daha fazla yük oluşturabilir ve daha fazla güç gerektirir.

Amfide 2 Ohm 4 Ohm Nedir?

Ses amplifikatörleri genellikle belirli bir empedans aralığında çalışacak şekilde tasarlanır. Bir amfide 2 Ohm ve 4 Ohm derecesi, amplifikatörün bu empedanslara sahip hoparlörleri güvenli bir şekilde çalıştırabileceğini gösterir. Bununla birlikte, uygun olmayan empedans eşleştirmeleri amfinin hasar görmesine neden olabilir.

4 Ohm Ne Demek?

4 Ohm, bir hoparlörün veya amplifikatörün empedansının 4 Ohm olduğunu belirtir. Bu, cihazın akım akışına karşı belirli bir direnç seviyesine sahip olduğu anlamına gelir.

2 Ohm Hoparlör

2 Ohm hoparlörler, daha düşük empedans nedeniyle tipik olarak daha yüksek ses seviyeleri üretir. Ancak, daha fazla akım çektikleri için daha güçlü bir amplifikatöre ihtiyaç duyarlar.

Hoparlörde Ohm Ne Demek?

Bir hoparlörün ohm değeri, elektrik akımına karşı direncini ölçer. Daha düşük ohm değeri daha az direnç anlamına gelir ve hoparlörün daha fazla akım çekmesine izin verir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kullandığınız hoparlörlerin ohm değeri düştükçe anfinin o hoparlöre vereceği güç artar.. Zaten amfilerde de görmüşünüzdür 2 ohmda verdiği watt daha fazladır. Amfinizin hoparlörlerinizi besleyeceğinden emin olmaz için 4 ohm da verdiği değerlere bakın, tabi hoparlörlerinizin de 4 ohm olduğunu düşünürsek..
  • quote:

Orijinalden alıntı: superminator

Kullandığınız hoparlörlerin ohm değeri düştükçe anfinin o hoparlöre vereceği güç artar.. Zaten amfilerde de görmüşünüzdür 2 ohmda verdiği watt daha fazladır. Amfinizin hoparlörlerinizi besleyeceğinden emin olmaz için 4 ohm da verdiği değerlere bakın, tabi hoparlörlerinizin de 4 ohm olduğunu düşünürsek..
    valla şöyle sorayım en iyisi

anfi kicker ix.500.4 : 2 OHM STEREO 4x125 , 4 ohm bridged mono 4x 75

comp:kicker ss65.2:rms 100 watt

midbass:kicker ssmb6:rms 75 watt

comp ve midbasın senin dediğin gibi kaç ohm olduğunu bilmiyorum
    yardımcı olursanız sevinirim
    hafta sonuna alacağım bu şekilde bir sorun yoksa
  • quote:

Orijinalden alıntı: zultaran

valla şöyle sorayım en iyisi

anfi kicker ix.500.4 : 2 OHM STEREO 4x125 , 4 ohm bridged mono 4x 75

comp:kicker ss65.2:rms 100 watt

midbass:kicker ssmb6:rms 75 watt

comp ve midbasın senin dediğin gibi kaç ohm olduğunu bilmiyorum
    yardımcı olursanız sevinirim
    hafta sonuna alacağım bu şekilde bir sorun yoksa

Alıntıları Göster
    otoda müzik 4 ohm olmalı ve öyle eş değer cihazlar kullanılmalı .omaj düşdükce ses sertleşir .anfiler düşük omajlarda calışdığında akım fazla ceker hoparlörler ve anfilerin riskleri artar ve buna benzer bir cok detay neyse

• quote:

Orijinalden alıntı: süper cüp

otoda müzik 4 ohm olmalı ve öyle eş değer cihazlar kullanılmalı .omaj düşdükce ses sertleşir .anfiler düşük omajlarda calışdığında akım fazla ceker hoparlörler ve anfilerin riskleri artar ve buna benzer bir cok detay neyse

Alıntıları Göster
    Çıkış gücü = anper ( ohm ) x Watt olarak hesaplaya bilirsiniz, Ohm artınca sanırım hopörlerin bass karakteri artıyor .

Size tafsiyem, aynı ohm' da hopörler kullanın yoksa cihaza çok fazla yüklencen zarar görebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: tubejh

Çıkış gücü = anper ( ohm ) x Watt olarak hesaplaya bilirsiniz, Ohm artınca sanırım hopörlerin bass karakteri artıyor .

Size tafsiyem, aynı ohm' da hopörler kullanın yoksa cihaza çok fazla yüklencen zarar görebilir.

Alıntıları Göster
    4*125 rms yi amfi 2 ohm da veriyor.
    senin midlerin ise 4 ohm da calısıyor.
    yani amfi midleri 75 rms ile besleyecek.
    25 rms nin pesine düseceksen eğer amfiyi değiştir.
    bence bi sorun olmaz kicker sonucta pasa pasa besler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cadence_fxs -- 15 Haziran 2011; 23:08:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tubejh

Alıntıları Göster
    100 rms çıkışı varsa compların illa 100 rms çıkışlı anfimi kullanmak gerekir. mesela recommended power yazıyor 40-100.biraz düşük tutuncada bir sorun olurmu ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: churchill_qkhan

ya aslında ben ssmb6'ların peşindeyim 175 rms çok fazla ya,100 değilmiş o 175miş

4 çıkışlı ,hem comp'leri hem teki 175 watt olan midbassları besleyecek güçte uygun bir anfi bulamıyorum
    2 çıkışlı ayrı anfi lazım herhalde
  • quote:

Orijinalden alıntı: zultaran

quote:

Orijinalden alıntı: churchill_qkhan

ya aslında ben ssmb6'ların peşindeyim 175 rms çok fazla ya,100 değilmiş o 175miş

4 çıkışlı ,hem comp'leri hem teki 175 watt olan midbassları besleyecek güçte uygun bir anfi bulamıyorum
    2 çıkışlı ayrı anfi lazım herhalde

Alıntıları Göster
    arkadaşlar ben 13 cm infinity 5030 cm almayı düşünüyorum munda 2 ohm diyor benim almak istediğim anfi
    jbl 1004
    macustık 4125
    pıoneer gm 9500
    kıcker zx 350.4
    bass ta punch 2 tek bobin 4 ohm munların hangisi daha iyi besler yada kaliteli yadacomp uilla4 ohm olanındanmıalmak lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: clio 1.2 16 v

arkadaşlar ben 13 cm infinity 5030 cm almayı düşünüyorum munda 2 ohm diyor benim almak istediğim anfi
    jbl 1004
    macustık 4125
    pıoneer gm 9500
    kıcker zx 350.4
    bass ta punch 2 tek bobin 4 ohm munların hangisi daha iyi besler yada kaliteli yadacomp uilla4 ohm olanındanmıalmak lazım.

Alıntıları Göster
    Amfiler çıkışlarına bağlanan yükün ohm değerine göre çıkışa güç verir
    Bu değerler üretici tarafından belirtilir zaten ürünün teknik detaylarında
    Ben olsam Pioneer alırdım, gm-d9500f modeli baya güzel olmuş
    Normalde 4x60 üretilirdi, bu sefer 4x75 de üretilmiş ve ayar seçenekleri de genişletilmiş
    Hem amfi daha verimli hale getirilerek ısınmanın önüne geçilmiş
    Ben de gm-d9500f alacaktım ama prs serisi bir amfi denk geldi, ondan aldım
    Mono amfim de prs serisi olunca tam takım oldu, zaten aynı kasaya sahipler
    Aslında halen gm-d9500f modelinde gözüm var, gm-d8500m ile tam takım oluyor o da ama gm-d8500m yok piyasada

2 ohm- 4 ohm  farkı nedir

• quote:

Orijinalden alıntı: MustangGT39

Normalde 4x60 üretilirdi, bu sefer 4x75 de üretilmiş ve ayar seçenekleri de genişletilmiş
    Aslında halen gm-d9500f modelinde gözüm var, gm-d8500m ile tam takım oluyor o da ama gm-d8500m yok piyasada

teşekkür ederim peki bunu 2 ohm olan infinity ref comp la p 2 yi besleye bilirmiyiz tesisatcı arkadaş bugün 2 ohm com alma tizlerini yakarsın dedi bu bağlamda infinity uygun mudur başka tavsiye edebileceğin comp var mı mesela
    cadence
    vibe
    kenwood olabilir
    şu ohm olayını kavraya bilmiş değilim. birde anfide 2 ohm da stabil diyor o nedemek tir.

• quote:

quote:

teşekkür ederim peki bunu 2 ohm olan infinity ref comp la p 2 yi besleye bilirmiyiz tesisatcı arkadaş bugün 2 ohm com alma tizlerini yakarsın dedi bu bağlamda infinity uygun mudur başka tavsiye edebileceğin comp var mı mesela
    cadence
    vibe
    kenwood olabilir
    şu ohm olayını kavraya bilmiş değilim. birde anfide 2 ohm da stabil diyor o nedemek tir.

Alıntıları Göster
    Üretici zaten ona göre ayarlamıştır tizler
    Ama tesisatçı arkadaş ayardan anlamıyorsa tizlerin yanması normal olur, markaya çamur atmak pek doğru değil
    Bazı markaların tizleri hemen yanıyordur ve bunu çoğu kişi biliyordur, ona birşey diyemem
    Ohm olayı sadece güç ile ilgili, çok takılmayın
    Hertz in ESK ve HSK serileri iyidir
    Zaten bir markanın en alt serisini almak pek doğru seçim olmayabilir
    2 ohm stabil demek, amfi 2 ohmda sorunsuzca kararlı bir şekilde çalışır demek
    Ben de Pioneer mid takımı aldım, alt serilerinden değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MustangGT39 -- 10 Eylül 2011; 1:08:41 >

• quote:

Ama tesisatçı arkadaş ayardan anlamıyorsa tizlerin yanması normal olur, markaya çamur atmak pek doğru değil
    Bazı markaların tizleri hemen yanıyordur ve bunu çoğu kişi biliyordur, ona birşey diyemem

o bunlarda iyimiş .teşekkür ederim yardımın için.comp hakkında nedersiniz
    infinity
    cadence
    vibe black air 13 cm olacak bende hsk 165 var olmadı kapılara 13 cm alıcam
    anfiyide 1004 jbl alıcam yada xetec 90.4 toplam bütçem 500 lira.

• quote:

quote:

o bunlarda iyimiş .teşekkür ederim yardımın için.comp hakkında nedersiniz
    infinity
    cadence
    vibe black air 13 cm olacak bende hsk 165 var olmadı kapılara 13 cm alıcam
    anfiyide 1004 jbl alıcam yada xetec 90.4 toplam bütçem 500 lira.

Alıntıları Göster
    Marka olarak infinity daha iyi duruyor

• quote:

teşekkür ederim tüm yorum ve yardımların için.bu işten teknik anlamda anlayan ve kaliteye gerçekten önem veren biarkadaşın forumda bilgi vermesi güzel.
  • quote:

quote:

teşekkür ederim tüm yorum ve yardımların için.bu işten teknik anlamda anlayan ve kaliteye gerçekten önem veren biarkadaşın forumda bilgi vermesi güzel.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar bende 2 takım comp var sm 13 cm olanlarından amfide jameson usa 6004 sub olarakda jbl var bin lik.arkadaşlar ses biraz sert geliyor bi arkadaş complar 2 ohm da çalıştığından olabilir dedi 4 ohm da nasıl çalıştırabilirim ben bunları extra mono amfi almam şartmıdır ses kazık gibi sert tabiri caizse

• quote:

Orijinalden alıntı: Afacan Dennis

arkadaşlar bende 2 takım comp var sm 13 cm olanlarından amfide jameson usa 6004 sub olarakda jbl var bin lik.arkadaşlar ses biraz sert geliyor bi arkadaş complar 2 ohm da çalıştığından olabilir dedi 4 ohm da nasıl çalıştırabilirim ben bunları extra mono amfi almam şartmıdır ses kazık gibi sert tabiri caizse

Bassin calisma frekans kesimini dusumeniz gerekiyor teypden 60 hz ayarlamalisiniz teyp de ayar yoksa amfiden gaini kisicaksin yapcak bir sey yok sistem ana uniteden baslar..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • akyurt kullanıcısına yanıt
    gain sadece bas ı etkilemezmi üstad yani benim tizlere etki edermi gain olayı
  • akyurt kullanıcısına yanıt
    atlamışım hocam k.bakma teypde öyle bir ayar yok klasik megane 2 ünitesi çeviriciyle bağlandı
  • Her kolonu tek kanaldan gecerseniz tabiikide etkilenir 4 kanalli amfide arka kolon kanalini bass a ayirmani gerekiyor dolayisiyla sadece bass gain ayari yapmis olucaksiniz.. Her kolon tek kanaldan baglanmissa bu yanlis demektir. Kolay gelsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.