Şimdi Ara

2 RAM'in aynı anda çalışmaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba 5 senedir kullandığım bir sistemim var. 2x8 GB DDR4 2133 MHZ GSKİLL AEGİS RAM kullanıyorum. Geçen gün rutin PC temizlemem için kasayı açtım fanları söküp temizledim ve ekran kartını çıkarıp taktım(toz temizliği sırasında) sonrasında bilgisayarı açmaya çalıştığım da ekrana görüntü gelmedi. Anakart üzerindeki dram ışığı yanıp sönmeye başladı. Şimdi RAM'lerim birbirinden bağımsız olarak bütün slotlarda(4 slot) sorunsuz bir şekilde çalışıyor fakat 2 sini birden 1-3 veya 2-4 şeklinde taktığımda ekrana görüntü gelmiyor ve anakarttaki dram ışığı yanmaya başlıyor. Dediğim gibi ramlerim 5 senelik ve 2 si de aynı anda satın alındı ve kullanım süreleri birebir aynı. Denediğim bazı çözümler;

-Bios pilini çıkartıp takmak

-Bios güncellemek

-Bütün RAM slotlarını kontrol etmek

Herhangi bir önerisi olan var mıdır ? Yardımcı olabilirseniz sevinirim teşekkürler.

• ilginç...

bios'tan memory hızını default yapıp denedin mi? 2133mhz şeklinde, xmp falan kapalı olarak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shruikan -- 8 Ekim 2021; 17:0:59 >
  • 2133 olarak da denedim auto olarak da denedim xmp kapalı.

• 1-3 ve 2-4 calismamis, 1-2 dener misin? Eger calisirsa, islemci sogutucu vidalarini fazla sikmis yada anakartta ilgili pinlere zarar vermis/ macun sürmüs veya anakartin baska bir yerine zarar vermis olabilmende ihtimaller dahilinde olur. ikiside tek tek calisiyorsa beraber yani dual calismasina engel olabilecek kusurlarin arastirilmasi gerekir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.