Şimdi Ara

2. Sabit diskim bozuldu pc acilmiyor (COZULDU)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
3.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Pc de c diski 160gb d diski 1 tb olmak uzere 2 adet hdd var gece dosya kopyalamak icin pc yi acil birakmistim sonra otomatik kapanmaya ayarladim yarini pc actigimdma d gozuktu ama icine giremedim tikladigim zaman pc dondu kapatip actim bilgisari bu sefer windoes baslama resminden sonrasi gelmedi belli 30 sefer pc yi acmayi denedim her seferinde ords takildi kaldi 2. 1 tb lik hdd yi soktugum zaman pc aciliyor fakat takinca yine ayni yerde takilip kaliyor pc acilmiyor bir turlu hdd yi onarma islemi yapamiyorum cunlu pc acildiktan sonra kabloyu taksam bile hdd yi gormuyor bu sefer. Hdd yi pc acildiktan sonra takio gostermek mumkunmu yada baslangic asamasina gelmeden diski onarma mumkunmu yani hdd mi kurtarmanain bir yolu varmi ayrica icinde oldukca onemli bilgilerim vardi lutfen yardim edin arkadaslar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wingtsun85 -- 11 Ekim 2015; 13:55:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Up

• Live XP ile denemenizi öneririm

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Agentwho

Live XP ile denemenizi öneririm

Live xp nedir

• quote:

Orijinalden alıntı: wingtsun85

quote:

Orijinalden alıntı: Agentwho

Live XP ile denemenizi öneririm

Live xp nedir

Live xp USB den çalışan bir işletim sistemidir. Yerel diskinizde işletim sistemi yoksa veya yerel diskiniz görümüyorsa Live XP ile inceleyebilirsiniz. Belki işe yarar

Google ile "Live XP usb" ararsanız ilk çıkan sayfadan indirebilirsiniz.

• Benim yerel diski goruyor 2. 1 tb olam disk bozuldu onu yakinca pc acilmiyor oda sanit disk pc acildiktan sonra hdd nin kablosunu taksam bu seferde gormuyor yani bozuk hdd den bilgileri kurtarabilecegim beya disk onarma yapabilecegim bir yontem lazim

• Piriform Recuva ile deneyin derim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HDD DONUYOR %100 YARDIM
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Gozukmeyen hdd icin ise yararmi dersiniz

• wingtsun85 kullanıcısına yanıt
    Selam
    @BIOS ayarlarında bilgisayar çalışırken HDD tak veya çıkart özelliği varsa, bunu etkinleştirerek bilgisayar açıken takıp çıkartabilirsiniz. Ancak sizin sorununuz(yazdığınıza göre) HDD kartında gibi duruyor.

Bunu denemek için şu işlemi yapın.
    1. Bilgisayar kapalı iken HDD'yi söküp dışarıya çıkartın.
    2. Sadece besleme kablosunu(Power) takın.
    3. HDD'yi elinize alın ve bilgisayarı çalıştırın.
    Eğer HDD de bir titreşim hissediyorsanız HDD motoru sağlam demektir. Hiç bir şey hissetmiyorsanız, motorda bir sorun var ve bunu da çalıştırmak neredeyse imkansız.
    Motor çalışıyor ve yazdığınız gibi veri okuyamıyor yada sistemde gözükmüyor ise, bu da kartın bozuk yada kafa kilitlediğinin işaretidir. Tesbitin tam ve bilen bir kişi tarafından yapılması gerekir.

Kart bozuksa, aynı model ve seri numaralı kartla değiştirilerek tekrar çalışması sağlanabilir. Ancak çok zor bir iş olduğundan sizin bunu yapmanız neredeyse imkansız.

Son olarak size şunu tavsiye edebilirim.
    Eğer her 2 kablo da takılı iken bilgisayarı açabiliyorsanız, format DVD veya Flash belleği takın ve format atacakmış gibi bilgisayarı başlatın. İlk ekran geldiğinde Shift+F10 tuşuna basarak komut istemcisini çalıştırın(CMD). Bu istemciye şunları yazın.
    Diskpart ENTER
    List Disk ENTER
    Çıkan listede HDD boyutları ile birlikte gözükmesi gerekiyor. Bahsi geçen disk orada mevcutsa, HDD çalışıyor demektir. Sorunu farklı yerlerde aramanız lazım..

Size bu konuda burada yapabileceğim öneriler bununla sınırlıdır. Geçmiş olsun ve kolay gelsin..

• quote:

Orijinalden alıntı: Bay_KG

Selam
    @BIOS ayarlarında bilgisayar çalışırken HDD tak veya çıkart özelliği varsa, bunu etkinleştirerek bilgisayar açıken takıp çıkartabilirsiniz. Ancak sizin sorununuz(yazdığınıza göre) HDD kartında gibi duruyor.

Bunu denemek için şu işlemi yapın.
    1. Bilgisayar kapalı iken HDD'yi söküp dışarıya çıkartın.
    2. Sadece besleme kablosunu(Power) takın.
    3. HDD'yi elinize alın ve bilgisayarı çalıştırın.
    Eğer HDD de bir titreşim hissediyorsanız HDD motoru sağlam demektir. Hiç bir şey hissetmiyorsanız, motorda bir sorun var ve bunu da çalıştırmak neredeyse imkansız.
    Motor çalışıyor ve yazdığınız gibi veri okuyamıyor yada sistemde gözükmüyor ise, bu da kartın bozuk yada kafa kilitlediğinin işaretidir. Tesbitin tam ve bilen bir kişi tarafından yapılması gerekir.

Kart bozuksa, aynı model ve seri numaralı kartla değiştirilerek tekrar çalışması sağlanabilir. Ancak çok zor bir iş olduğundan sizin bunu yapmanız neredeyse imkansız.

Son olarak size şunu tavsiye edebilirim.
    Eğer her 2 kablo da takılı iken bilgisayarı açabiliyorsanız, format DVD veya Flash belleği takın ve format atacakmış gibi bilgisayarı başlatın. İlk ekran geldiğinde Shift+F10 tuşuna basarak komut istemcisini çalıştırın(CMD). Bu istemciye şunları yazın.
    Diskpart ENTER
    List Disk ENTER
    Çıkan listede HDD boyutları ile birlikte gözükmesi gerekiyor. Bahsi geçen disk orada mevcutsa, HDD çalışıyor demektir. Sorunu farklı yerlerde aramanız lazım..

Size bu konuda burada yapabileceğim öneriler bununla sınırlıdır. Geçmiş olsun ve kolay gelsin..

Merhabalar HDD yi görüyor benim pc nedense boot seçenegi ile açılıyor zaten c dede bir sorun olmuştu biosa girip boot seçenegi ile başlatmadıgım zaman pc açılmıyordu uzun zamandır böyle... Hdd lerin ikiside takılı oldugu zaman 1 tb olanıda 160 gb lık olanıda (c yüklü olan) görüyorum... Fakat ikisi birden takılı oldugu zaman windows başlama sayfasından öteye geçmiyor kabloyu söküp (1 TB olan ) tekrar başlatıgım zaman pc sorunsuz açılıyor.. HDD çalışıyor yani anlıycanız fakat bir arızamıdır yoksa başka bişeymi pc nin açılmasını engelliyor ve pc açıldıktan sonra kabloyu taksam bile görmüyor artık

• quote:

Merhabalar HDD yi görüyor benim pc nedense boot seçenegi ile açılıyor zaten c dede bir sorun olmuştu biosa girip boot seçenegi ile başlatmadıgım zaman pc açılmıyordu uzun zamandır böyle... Hdd lerin ikiside takılı oldugu zaman 1 tb olanıda 160 gb lık olanıda (c yüklü olan) görüyorum... Fakat ikisi birden takılı oldugu zaman windows başlama sayfasından öteye geçmiyor kabloyu söküp (1 TB olan ) tekrar başlatıgım zaman pc sorunsuz açılıyor.. HDD çalışıyor yani anlıycanız fakat bir arızamıdır yoksa başka bişeymi pc nin açılmasını engelliyor ve pc açıldıktan sonra kabloyu taksam bile görmüyor artık

Bu duruma göre; yapabiliyorsanız @BIOS güncelleyip ve ayarlarını düzgün bir şeklde yaparak sorunu aşabilirsiniz kanısındayım.
    Yapamam diyorsanız, bir bilene veya bilgisayarcıya götürerek bunu gerçekleştirmenizde fayda vardır.

Bilgisayarcıya götürürseniz, diğer aksamlarını da gözden geçirmiş olurlar ve bilgisayarın sağlıklı bir şekilde çalışması sağlanır.
    Benim bilgisayarı görmeden uzaktan yapabileceğim yardım bununla sınırlıdır. Size kolay gelsin..

• Pc basladiktan sonra dediginiz gibi hdd yi takip gostermem lazim

• quote:

quote:

Bu duruma göre; yapabiliyorsanız @BIOS güncelleyip ve ayarlarını düzgün bir şeklde yaparak sorunu aşabilirsiniz kanısındayım.
    Yapamam diyorsanız, bir bilene veya bilgisayarcıya götürerek bunu gerçekleştirmenizde fayda vardır.

Bilgisayarcıya götürürseniz, diğer aksamlarını da gözden geçirmiş olurlar ve bilgisayarın sağlıklı bir şekilde çalışması sağlanır.
    Benim bilgisayarı görmeden uzaktan yapabileceğim yardım bununla sınırlıdır. Size kolay gelsin..

Pc açıldıktan sonra sabit hdd yi takıp gostermek mümkünmü

• quote:

Galiba ben boşa yazıyorum size? Ya da siz yazdıklarımı tam olarak okumuyorsunuz.
    Yukarıdaki ilk mesajımda belirtmiştim(@BIOS ayarlarında bilgisayar çalışırken HDD tak veya çıkart özelliği varsa, bunu etkinleştirerek bilgisayar açıken takıp çıkartabilirsiniz).
    Benim size yapabileceğim yardım bu kadar olup size iyi günler dilerim..
  • quote:

quote:

Galiba ben boşa yazıyorum size? Ya da siz yazdıklarımı tam olarak okumuyorsunuz.
    Yukarıdaki ilk mesajımda belirtmiştim(@BIOS ayarlarında bilgisayar çalışırken HDD tak veya çıkart özelliği varsa, bunu etkinleştirerek bilgisayar açıken takıp çıkartabilirsiniz).
    Benim size yapabileceğim yardım bu kadar olup size iyi günler dilerim..

üstat o özellik yok benim pc açılmadan disk onarma işlemi yapmam lazım bunu yapan bir program yokmu onu soruyorum ,,,
  • Şöyle dene hdd nin güç kablosunu tak datayı takma pc aç açılınca aygıt yönneticisine gir sonra data kabloyu tak aygıt yöneyicisinde sabit disklere sağ tıkla bi iki secenek cıkıyodu yeniliyodu seç onu ne yazdını unuttum yineliyodu sonradan taktıgın aygıtlari görüyodu yani denenmiştir yaptım böyle

• sorunu su sekilde cozdum hdd de birimsel bir sorul olusmus ilk once Acronis Disk Director ile boot usb olusturup pc yi ordan actim bölümü sildim sonra pc sorunsuz acildi active file recoveri programiyla hdd yi komple tarattim tabiki bicimleme yapmadan yaptim bu islemi bicimlendirme yapinca bigileri kurtarma ihtimali dusuyormus sadece bolumu sildim butun bilgileri buldu son haliyle onlari harici hdd ye aktardim sonra diski bicimlendirdim simdi sorunsuz aciliyor
    Yardim eden herkese tesekkur ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wingtsun85 -- 11 Ekim 2015; 13:57:48 >
  • wingtsun85 kullanıcısına yanıt
    Selam
    Aynı şeyi düşünmüştüm ama bunu yapıp yapamayacağınız konusunda biraz endişeli idim(ki; siz bunu başarmışsınız tebrik ederim). Bu nedenle farklı yönemler yazmaya çalıştım.
    Bunu Paragon Partition Manager ile de yapabilirdiniz ama açıkçası yazmaya çekindim..

Bilgisayarı uzun süre yalnız bıraktığınızda veya şu saatte kapat komutu verdiğinizde, sistem bir süre sonra bakım moduna geçer ve bu gibi hataları yaratması maalesef mümkün olmakta ve kullanıcısını sıkıntıya sokmaktadır. Bakım modunu devre dışı bırakırsanız bu gibi sorunları yaşamamış olursunuz.

Neyse diski kurtarmışsınız, buna sizin adınıza sevindim..
    Kolay gelsin ve başarılar..
  • quote:

Selam
    Aynı şeyi düşünmüştüm ama bunu yapıp yapamayacağınız konusunda biraz endişeli idim(ki; siz bunu başarmışsınız tebrik ederim). Bu nedenle farklı yönemler yazmaya çalıştım.
    Bunu Paragon Partition Manager ile de yapabilirdiniz ama açıkçası yazmaya çekindim..

Bilgisayarı uzun süre yalnız bıraktığınızda veya şu saatte kapat komutu verdiğinizde, sistem bir süre sonra bakım moduna geçer ve bu gibi hataları yaratması maalesef mümkün olmakta ve kullanıcısını sıkıntıya sokmaktadır. Bakım modunu devre dışı bırakırsanız bu gibi sorunları yaşamamış olursunuz.

Neyse diski kurtarmışsınız, buna sizin adınıza sevindim..
    Kolay gelsin ve başarılar..

Ilk once active partition recover ile denedim ama o hata verdi senin dedigin programida indiririm r-studio bu konularda iyiymis sanirim ama onun ilaci olmadi, bakim modu dedigin uyku modumu yoksa farkli biseymi eger gerekli degilse kapatirim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.