Şimdi Ara

2 sene önceki sıralamamdan daha kötü yaptım [SS'Lİ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
2
Favori
1.764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yaz editi : aşağıda lys kısmını da anlattım

2015te üniversiteye yerleştim (ygs47k lys70k) o sene hiç ders çalışmamıştım ve meslek lisesi mezunu olduğum için lys'm iyi değildi. 2 sene önceki sıralamamdan daha kötü yaptım [SS'Lİ] Önemsiyordum bu sınavı ama hiç çaba göstermemiştim.Deneme falan da çözmediğim için yetiştiremedim zaten.

2016'da elektrik elektronik mühendisliğindeydim.Öylesine girdim (ygs 68k lys 46k) okulda türev, integral falan gördüğüm için lys matematik bana kolay geldi.Fene de birazcık baktım yapabildiğimi yaptım.2 sene önceki sıralamamdan daha kötü yaptım [SS'Lİ]

ama okulumda hiç mutlu değildim.Beklentilerimi karşılayamıyordu, arkadaşlarımla mutlu değildim.Radikal bi karar alıp yeniden hazırlanmak istedim.

Günde 13-14 saat çalışarak bütün detaylarıyla hazırlandım bu sefer sınava.Hiçbir konu eksiği bırakmadım felsefe-coğrafya-tarih dahil.Her hafta 2 deneme çözdüm.İnanın o kadar emek verdim ki.Müfredat içindeki bütün fen detaylarını, özel matematik çözümlerini, dil bilgisini falan her şeyi bitirdim.Bu sefer beklentim çok çok yüksekti.2 sene önceki sıralamamdan daha kötü yaptım [SS'Lİ]

Daha önce hayatımda hiç bu kadar üzüldüğümü hatırlamıyorum, şu sıralamayı gördüğüm günden beri kahrımdan ağlıyorum.Bu sınavı o kadar önemsemiştim ki... Artık ne inancım kaldı ne de umudum var.Durmadan intihar etmeyi düşünüyorum ama içsel bir dürtü ile bunun önüne geçiyorum.Gözlerim ağrıyor artık.Artık hiçbir şey yapmak istemiyorum bu hayat adına.
    En kötüsü de kendime acıyorum.Bu his inanın en kötüsü.Size anlatmak istedim bilmiyorum.Ne düşündüğünüzü de merak ediyorum.

LYS bitti 40a yakın matematik, 9 tane de geometri yaptım.Geometrim zaten kötüydü. 21-22 fizik 24-25 kimya ve 22-23 biyoloji yaptım.Hedefim artık %50 burslu tıp fakültesi veya eczacılık fakültesi... belki de itü veya odtü'de mühendislik. Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aminJuri -- 3 Temmuz 2017; 16:21:35 >

• Daha önünde lys var. Yaparsın merak etme.
  • Hocam oncelikle gecmis olsun sakin oyle seyler dusunme eger lys de saglam gibi onceki netlerinden belli cok rahat fulle yakin cikartabilirsin.Eger obp kirilirsa dahi lys 10 k ya bile cekebilirsin asla vazgecme.

Bir de hangi unideydin ?
  • Hocam lys de en kötü bi 20k galan yaparsın ytü gelir 28 falan olur iyte gelir dertlerin bitebilir o mutluluğa ulaşabilirsin dayan
  • themaniak kullanıcısına yanıt
    obp üniversiteye yerleştiğin ilk sene kırılıyor sadece.Bu yıl kırılmayacak.Çalışıp karşılığını alamadığım aklıma geliyor hep.Yine çalışırsam ne değişecek diye düşünüyorum
  • hocam daha farklı beklentilerim vardı ya.Ona göre çalışmıştım diyebilirim.YTÜ mutlu ederdi beni.Ama başarabileceğimi düşünmüyorum artık
  • Hocam kimin emegini verdi ki bu sinav neler cektim bu sene sonuc 112k ... Ama lys ile en kotu ihtimalle bile 30k ya cekersin dayan 2 ayi iyi degerlendir bence kaybetcek.ne var ki?
  • Hocam 2016da lys matta 18net yaptım. Mezuna kaldım

Bu yıl 26k yaptım ama önümde "i"sinden anlamadığım integral var fizik bomboş.

Siz benden daha öndesiniz şuan saçmalamadan lys ye devam edin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: biqbanq6

Hocam 2016da lys matta 18net yaptım. Mezuna kaldım

Bu yıl 26k yaptım ama önümde "i"sinden anlamadığım integral var fizik bomboş.

Siz benden daha öndesiniz şuan saçmalamadan lys ye devam edin.

dostum ben sana söyleyeyim integral en fazla 2 haftanı alır.26k yaptıysan fiziğinin temeli de sağlamdır diye düşünüyorum.Bomboş da diyorsan konu çalışıp çözümlü bir kolay-orta arası lys soru bankası üstüne de orta seviye soru bankası bitirirsen cillop gibi olur.
    Ben öldüm siz devam edin gibi bir şey oldu bu ama :D
  • hocam sınavda hastamıydın çokmu stresliydin sosyal dahil konu eksiği bırakmayıp nasıl 55k sıralama gelir
  • 150netyapiyorumcokmukotu 1 kullanıcısına yanıt
    ne hastaydım ne de stresliydim.İstediğim performansı sergileyemedim.Anlamıyorum ben de
  • quote:

Orijinalden alıntı: aminJuri

ne hastaydım ne de stresliydim.İstediğim performansı sergileyemedim.Anlamıyorum ben de

hocam peki denemeler nasıl geliyordu ygsden 1 hafta önce falan
  • quote:

Orijinalden alıntı: 150netyapiyorumcokmukotu

quote:

Orijinalden alıntı: aminJuri

hocam peki denemeler nasıl geliyordu ygsden 1 hafta önce falan

420-430-440 civarı
  • Kalk ,
    Silkelen ,
    Kendine gel…
    Umutsuzluğa sarılma,
    Umutsuzluk şeytandandır…
    Ümit etmek Allah’tan dır…
    Şemsi Tebrizi

Önemli olan inanmak,pes etmemek ve başarmak . Matin iyi ise mata daga az agırlık vererek kalan derslerine yapabileceğinin fazlası şekilde sarıl. Sene sonu gülen sen olucaksın. Bak yeni 1haftaya yakın oldu üye olalı sırfsenin iç'n sms ile telefonumu onaylattım bırak intihar gibi saçma düşünceleri. İntihar edecek adama sadece şunu söylerim. Madem bütün bu yaşam sartları,sorumluluklarından kurtulacaksın. Çık derim o zaman çek kapıyı ve arkana bile bakma gez dünyayı ,ülkeni,ülkeleri bak bakalım nereye ya da nerelere gideceksin neler yaşayacaksın kimlerle tanışacaksın sorumluğun olmaması güzel şey. Ufak şeylerde bile intihat
    r düşünülmesini anlamam Allahın yarattığı şu güzel dünya şü güzel canlılar varkrn niye ölmek ister insan.

• Ben de sandım ki 100k+ larda bir şey yapmışsın. Daha hiç bir şey için geç değil. 55k dan nerelere çekilir.
  • Hocam inşallah yaparsın bazen emek versek de olmaz pes etme belki sen herşeyi doğru yaptığını sanıyodun ama aslında yanlış bişeyler vardı bunların farkına varıp yapmaman gerekir ve inanmalısın
  • olur hocam böyle şeyler ilk senem 98 doğumluyum ama anladığım kadarıyla ygs nankör bir sınav bizim sınıfta gecesini gündüzüne katıp ders çalışan sene başında 120 net yapan tıpçı kızlar var en son denemelerde hepsi +145 yapıyordu (hepsi dediğim 3-4 kişi) herkes en kötü 5k bekliyordu onlardan ama olmadı sadece bir tanesi 1k yaptı diğerleri o kadar çalışmaya rağmen 20k 25klarda dolanıyolar.Unutma dünyanın adil bir yer olmadığını bilerek yaşarsan daha az üzülürsün dedem hep böyle derdi :d
  • Dostum hedefin 30 k civarı ise simdiden h.o 20 k civarı ise %50 h.o 10kcivarı ise %30 h.o ilk 10 k civarı ise %10 h.o
  • Ygs yi yapamadın çünkü aptalsın boşsun varlığın değersiz(intihar et).Hocam gerçekten üzüldüm senin için aynı şeyleri başka durumlarda yaşadım fakat önüne koysan çözülmesi gereken sürede çözemeyecek insanlar hazırlıyor bu sınavı.Emeği mi ölçüyor hayır öyle olsa yapardın.Zekayı mı ölçüyor hayır ölçtüğü tek şey dayanma gücü.Uzun türkçe sorularından sonra matematik ve matematikte de farklı üniteler yapman bekleniyor aynı şekilde fende de.İnsanın bazen tersinden kalktığı olur canı bir şey yapmak istemez yapamaz da bazen öyle günlere denk gelir önemli sınavlar. Mühendislik okuyorum şu an sorsana ygs matematiğe dair hayatımda ne var?Hiçbir şey yok.Biyoloji?Bir daha görmeyeceğim bile.Demek istediğim o ki güzel kardeşim hayat bize bahşedilmiş bir mucize.Bir şeyi iste sev ama sınavı bir meyve olarak düşünürsen hayatında meyve yiyemediğin için hayattan vazgeçme ne meyveler var hayatta.Hedefini bilmiyorum fakat eğer gerçekten çok emek verip çok çalıştıysan lys'de iyi bir yere çekip Türkiye'nin en iyi okullarından birine gideceğine eminim.Meslek lisesi mezunu bir insan olarak sen taşı sıkıp suyunu çıkarmış çıktığın yerin çok ama çok ilerisine gitmişsin.Burada bir hocamızın bir konuşması şöyleydi,başarılı olmak için çalışmayın çalışın başarı zaten sizi bulur.Hedef odaklı olmayın sadece yapabileceğinizin en iyisini yapın gerisi hakkında da düşünmeyin.Kısacık olan ömrünüzde,ileride geçmişe baktığınızda gülüp geçeceğiniz şeylere ağlayıp ömrünüzü hiç etmeyin.Dilerim bir an önce toparlanır ve Lys'ye tam gaz asılırsınız.Her şey gönlünüzce olsun.

Kısa not:Hocam bana çok iyimsersin hayatın gerçeklerini görmüyorsun da diyebilirsin fakat gökkuşağı renkleriyle bakmak varken hayata gidipte siyahbeyaz at gözlükleriyle bakmak acınası olacaktır.Hayatın karşına ne getireceğini hiçbir zaman bilemezsin.Lys sınavın 12-13 gün kala benim gözlerimde ani bir bulanıklık oluşmuştu denge kayıpları vs beyin tümörü şüphesiyle bin tane tetkik yapıldı.Ygs'ye birkaç ay kala babam ciddi bir kalp hastalığı geçirdi(her şey çok şükür geçti bitti)Ha bunları da neden yazdım sana,olumsuzluklara odaklanırsan hayatın çekilmez bir hal alır hedefin varsa son ana kadar ulaşmak için çabala.Uzun yazdığım için üzgünüm kendimi daha kısa bir yoldan ifade edemedim.Kendine iyi davran.Boş umut veren insanlardan da moral bozmaya çalışan aptal insanlardan da uzak dur bu süreçte elinden geleni yap.Kolay gelsin.

• lysyi de anlattım arkadaşlar
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.