Şimdi Ara

2 Sensörlü Devre yapımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar bir devre yapmak istiyorum ama nasıl kapacagım kanısına daha henuz varamadım ondan sizden yardım istiyorum.yardımcı olan arkadaslara şimdiden cok tesekkür ederim.

Devre:

2 adet butonumuz var ve bir adet lambamız var diyelim.

birinci ve ikinci butona basıldıgında lamba yanacak ikinci butona basıldıgında ısık sönmeyecek yanmaya devam edecek ve 1 inci butonada basıldıgında yani 2 butonda off duruma geldiginde lamba sönecek ve tekrar iki butona basılınca yine yanacak.

kısacası 2 butona basılınca yanacak butonlardan birisi off olsa bile lamba yanmaya devam edecek 2 butonada tekrardan basılınca(off duruma gelince) sönecek.

şimdiden teşekkür ederim..

• 2 anahtarı paralel bağla hocam devreye o şekil olması lazım anladığım kadarıyla

<......../'''''''''''''''''' ANAHTAR '''''''''''\...............IŞIK..................>
    ''''''''''''''\............. ANAHTAR ........./

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrykt -- 19 Aralık 2010; 13:42:33 >
  • guzel bir yaklasım ama alttaki yani 1 nolu buton acık durumdayken calısmaması gerekiyor iki buton birden acılınca calısacak iki buton birden off durumdayken duracak. ben bunu bir kuyuda kullanacagım bir en alta birde en uste samandıra koyacagım en ustteki samandıraya su deyince su motoru kuyudaki suyu baska yere basmaya baslayacak ve en alttaki şamandıra asagınınce yani su dibe varınca duracak.tekrar kuyu su ile olup 2 nolu samandırayı tetikleyince moto tekrar suyu basmaya baslayacak alttaki şamandıraya su degmesi kesilince duracak.

yinede harcadıgın zaman için cok sagol.
  • şamandralar içindeki switch ters bağlanarak yapılabilir bu şekilde

2 Sensörlü Devre yapımı
  • tekrardan cok cok teşekkür ederim ama bu seferde soyle bir sorun var :)

suan ki resimde şamandıra 2 kalktıgınde su var motor direk calısmaya basladı suyu bastı ve 2.samandıra asagı dustugu için(su olmadıgı ) motor durdu azıcık su doldugunda yine calıstı bu sekilde olursa motoru yaka bilirim.eger 1 nolubsamandıra motoru calıstırıp 2 nolu samandırada motoru durdura bilirse cok guzel olur.

söyle bir eleman var mıdır bir kere tetikledigimde iletecek bir kere daha tetikledigimde kesecek gecirgenligini.

şimdiden cok sagol...
  • mrykt acaba triyak ile işimizi hallede bilirmiyiz şimdi arastırırken fark ettimde
  • Arkadaşım senin işin güvenli olarak şekildeki gibi olur.

2 Sensörlü Devre yapımı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Su altı radar yapımı ardunio
    2 yıl önce açıldı
    3/8 5/8 bakır boru uyumlu klima
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.