Şimdi Ara

2 Ses Kartını Aynı Anda Kullanmak ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar acaba nasıl olur bi çakışma olurmu? İki kart kullanmak derken film izlerken x fi nin decoderini kullanmak müzik dinlerkende audigy value yi kullanmak gibi biri kullanırken diğeri çalışmıyacak yani bu tarz kullananlarında yorumlarını bekliyorum tabiki cvblarınız bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadir_74 -- 22 Aralık 2006; 13:47:14 >

• 2 PCI portuna 2 kartıda takarsın ve programların ayarlarından seçersin.Ben denedim zamanında, bir sorun olmadı.
  • ama olmadı arkadaşım denedim x fi seçemedim ve hiç bi şekilde olmadı neyse boşver x fi daha çok hoşuma gitti
  • Nereden seçmeyi denedin?Diğer kart onboard'mu?
  • hayır audigy value ses kartı hem winamp ın ayarlarından hemde windows ayarlarına baktım ses kartını görmedi bile, 2. yüklediğim value yi gördü ama donan aygıtlarında sorunlu olarak gözüktü üzerinde ünlem işareti vardı neyse zaten kullanmayacağım bi denemek istedim... cvbların içi tşk ederim
  • Taktığın PCI slotları arasında maksimum mesafe olsun yani birini 1. slota taktıysan diğerini en sondakine tak.Bu şekilde sorun olmaması lazım.
  • Kadir bu forumun sonuna bakarsan biri audgy diğeri anakart onboard soundmax olmak üzere iki ses kartına eş zamanlı winanp tan müzik aldım.
    http://forum.donanimhaber.com/m_11071280/tm.htm (*edit)

ama iki ayrı pci kartı aynı anda denemedim.

yaptığım testte iki kartta uygun driver yüklenmiş halde herhangibir driver problemi ve uyarısı yok.
    1- windows ses efekti ses aygıtları ses çalarkende bir kart seçili oluyor winapı çalıştır.
    winanp düzgün çalıştıktan sonra çalışırken,
    2- windows ses efekti ses aygıtları ses çalarkende bu kez diğer kartı seç ve uygula.
    winampı 2. bir uygulama olarak tekrar çalıştır.

her iki kart birlikte çalışıyorlar.
    (tabi aynı uygulama için olan diğe uygulamalar içinde olacaktır. Ama bu kanımca direct soundu kullanan uygulamalar için. Eski Dos uygulamaları ne tepki verir denemedim. Bazen bunlardan tek kartta bile sonuç almak sorun oluyor. Bunun için bazen (bios seçme destetği vermiyorsa) pci yuva değiştire değiştire kartın irq 5 i kullanmasını sağlamaya kadar çaba gerektiriyor.)

*edit : link yapıştırmayı unutmuşum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keleminabi -- 22 Aralık 2006; 20:22:51 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • buradan ilham alarak bende yaptım.kasanın önünden ses almak istiyordum ama sb live da çıkış olmadığı için olmuoyrdu.bende onboard ses kartını yükledim ve çakışma olmadan çalıştı.ön taraftan ses alacağım zaman ses ayarlarından ses çalarken hd audio yu seçiyorum hoparlör den çalacağım zaman sb live ı hiç bir sorun yok.
  • az önce bilgisayara birde live 5.1 pci kart taktım.
    şuanda
    winamp 5.2 ayrı bir mp3
    winamp 5.3 ayrı bir mp3
    windows mediaplayer ayrı bir m3 dosyasını çalıyor.
    hepsi farklı ses kartını kullanıyor.

Live, audgy, soundmax üçü birarada front analog çıkışlarından çıkış veriyor birbirine karışmadan ve çakışmadan.

winampın aynı versiyonu üst üste çalışmıyor. ayrı adreslere (hdd üzerinde) kurulmuş ayrı sürümler ayrı ayrı aynı anda çalışabiliyor.
  • ctrl + alt + N yapınca birden fazla winamp da açabilirsiniz...
  • cvlar için tşk ler arkadaşlar ama 2 tane kartı kullanmak şimdilik vazgeçtim bi an x fi de müzik dinlemek bana işkence gibi gelmeye başladığı zaman bari dedim value takıyımda onu la çalayım dedim ama yapamadım herhalde bayadır kafam da vardı bu iş kaleminabi nin açtığı topic den önceden beri yani ama çakışma yaparasa bide onla uğraşması var diye yapmak istemidoum birde inanılmazdı ama audigy value nin ayarlarına baktığım da thx menüsü vardı ama tıkladığımda bu aygıtın bu özelliğini taşımadığını yazıodu ve x fi tamamen iptal olmuştu ne winamp ayarlarında şeçebiliyodun ne de windows kendi ayarlarından ama aygıt yöneticisinde ünlem işareti vardı üzerinde herhalde çakışma oldu gibi gelio bana çünkü kartı iptal etmemsi lazım bide arkadaşlar çok sordum cvb bi türlü alamdım şu x fi nin super rip olayı var ya ben onun mensünü hiç görmedim yani dönüştürmek için bir menü varya ondan bahsediyorum acaba bi update varda biz mi bilmioyuruz birde şu son çıkan x nin driver update si kullananlar varmı ve nasıl fark ediyomu eski driver lara göre size ii geceler

• quote:

Orjinalden alıntı: kadir_74

cvlar için tşk ler arkadaşlar ama 2 tane kartı kullanmak şimdilik vazgeçtim bi an x fi de müzik dinlemek bana işkence gibi gelmeye başladığı zaman bari dedim value takıyımda onu la çalayım dedim ama yapamadım herhalde bayadır kafam da vardı bu iş kaleminabi nin açtığı topic den önceden beri yani ama çakışma yaparasa bide onla uğraşması var diye yapmak istemidoum birde inanılmazdı ama audigy value nin ayarlarına baktığım da thx menüsü vardı ama tıkladığımda bu aygıtın bu özelliğini taşımadığını yazıodu ve x fi tamamen iptal olmuştu ne winamp ayarlarında şeçebiliyodun ne de windows kendi ayarlarından ama aygıt yöneticisinde ünlem işareti vardı üzerinde herhalde çakışma oldu gibi gelio bana çünkü kartı iptal etmemsi lazım bide arkadaşlar çok sordum cvb bi türlü alamdım şu x fi nin super rip olayı var ya ben onun mensünü hiç görmedim yani dönüştürmek için bir menü varya ondan bahsediyorum acaba bi update varda biz mi bilmioyuruz birde şu son çıkan x nin driver update si kullananlar varmı ve nasıl fark ediyomu eski driver lara göre size ii geceler

x fi de neden müzik dinlemek işkence?

• bass yönünden hoşuma gitmemeye başladı da ondandır. çünkü bunu içtenlikle söylüyorum şuan aklıma gelmiyen parçada audigy value de hissetiğim bassları x fi hissedemedim de ondandır artı value göre sanki sesin daha az çıktığını düşünüyorum bide bu serilerde herhalde dolby digital deki full range ile night arasıdan tam tersi birilişki var yani night yani gece modunu şeçtiğinde sesin azalması gerekir değilmi ama öyle olmuyo ses yükselio ama full seçince ise sesde azalma yaşanıo bide bu x finin acustic ayarı ile audigy value nin acustic ayarı arasında inanılmayacak dercede fark var bunlara düşünürücü acaba bu kartlara bi arıza varmı die düşüneye başlıyorum
  • quote:

bass yönünden hoşuma gitmemeye başladı da ondandır. çünkü bunu içtenlikle söylüyorum şuan aklıma gelmiyen parçada audigy value de hissetiğim bassları x fi hissedemedim de ondandır artı value göre sanki sesin daha az çıktığını düşünüyorum bide bu serilerde herhalde dolby digital deki full range ile night arasıdan tam tersi birilişki var yani night yani gece modunu şeçtiğinde sesin azalması gerekir değilmi ama öyle olmuyo ses yükselio ama full seçince ise sesde azalma yaşanıo bide bu x finin acustic ayarı ile audigy value nin acustic ayarı arasında inanılmayacak dercede fark var bunlara düşünürücü acaba bu kartlara bi arıza varmı die düşüneye başlıyorum

çıkmadan önce işlem gücü p4 3.4 ghz işlemciler kadar olduğu söylenen bir kart için ilginç bir durum herhalde 10 yıl önce çıkmış sb serisini kullanmaya devam edicez.

• sesin kalitesi işlem gücüne dayanmaz herhalde demi aklımda audigy 2 zs ile takas yapmak var ama bilemiorum kafam bu konu da çok karışık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadir_74 -- 23 Aralık 2006; 6:03:55 >
  • quote:

sesin kalitesi işlem gücüne dayanmaz herhalde demi aklımda audigy 2 zs ile takas yapmak var ama bilemiorum kafam bu konu da çok karışık

sonuçta çaldığımız ses dosyaları çok da gelişmiş değil müzik dinlerken.en son çıkan oyunlarda ve filmlerde ses daha iyi olacaktır ve işlem gücünün önemi vardır.tabi kartın pcb sinin kalitesi kullanılanan entegrelerin kalitesi ürertim kalitesi vs ninde etkisi vardır.
  • Kadir sağol be sayende bir yenilik oldu tek bilgisayarı aynı anda oğlumla beraber kullanıyoruz.
    Live i geri taktım sonuç,
    Oğlan ders çalışırken live kullanarak winapla bir playlist oluşturp kablosuz philips hd1500 den öbür odada ders çalışırken müzik dinliyor.
    Ben auudgy e alıyorum burada normal olarak bilgisayarı birşey yokmuş gibi kullanıyorum.

Sizde anakarttaki ses kartını da çalıştırıp bilgisayarı 2. bir kişinin müzik dinlemesi için kullanabilirsiniz. sizi rahatsı etmeden.

ayrıca driverleri yeniden kararlı çalışacak şekilde düzenledim
    (önce audgy ve live driver ve yazılımlar tamamen kalkıyor, kartlar sökülüyor live tek kalıyor.
    herşey düzgün çalışacak şekilde driver ve yazılımlar güncellemeler yükleniyor. live sökülüyor. Başka bir pci yuvaya audgy takılıyor
    aynı şekilde drivetr yazılımlar güncellemeler mükemmel şekilde kuruluyor. her şey tamam olunca live çıkarıldığı yuvaya geri takılıyor. )

Beklemediğm tuhaflıklar oldu audgy sourround mixer iki kartı da gücenmeden kabul edip ayar yapmaya başladı
    cift platinum da fena olmadı resimler aşağıda.

2 Ses Kartını Aynı Anda Kullanmak ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.