Şimdi Ara

2.slota ram takınca ekran gelmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
1
Favori
4.841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum. anakartım h110m-pro vd. üzerine takılı adata 8gb 2400mhz ram var 2.slota hi level 8gb 2400mhz ram taktım ekran gelmedı sonra o rami diğer slota taktım tek başına ekran yine gelmedi. bendeki ramle 2.slotu test ettım tek tek slotlarda sorun yok ramın sorunlu olduguna karar verdım. Daha sonra başka bir 8gb 2400mhz ram aldım daha dorusu elıme gectı denemek ıcın ve ekran yıne gelmedı.yenı gelen ram dual 2x8 benım ramı cıkarıp o ıkısını taktım yıne gelmedı. kendı ramımı slotlarda tek tek denedıgımde ıse bu sefer 2.slota kendı ramımı tek basına takmama ragmen ekran yıne gelmedı. şimdi bu sefer sorun slotta cıktı fakat neden ? kapalı kasa ıcınde durup dururken ne oldu? sıstemde ne degısıklık yaptım dıye dusunursek işlemcımı degıstım i5-6400 yerıne ı7-6700k taktım sogutucu fan yetersız dıye hyper 412pwm taktım ustune. tabı bunu takmak benı bayagı zorladı vıdaları yetısmedıgı ıcın bıraz bastırarak taktım. Acaba dıyorum bundan dolayı bır zarar vermıs olabılırmıyım hadı vermıs olsam pc calısırmı. bı arkadasım spray alıp sıkmamı soledı slota ole duzelme sansı varmıs fakat ben sorunun neyde oldugunu nasıl net bı sekılde anlarım daha dorusu cozulebılıp cozulemeyecek oldugunu. sımdıden herkese tesekkurler

• ramleri tak jumperdan bios sıfırla, bende de oluyor şuan dual kullanamıyorum eskiden dual slotlardaydı temizlerken cıkardım şimdi açılmıyor ben de uğraşmadım tekrar tekrar deneyip açmıştım bilgisayarı.
  • Denediginiz ramlarin saglam.olduguna emin misiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ramler şuan başka bir pc de sorunsuz çalışıyor sıfır aldım zaten. teşekkürler yinede. ramı takınca ekran gelmedıgı ıcın ıslem yapamıyorum jumperdan sıfırlama ıslemı ne oluyor acaba bılgı verebılırmısınız ve bu ıslem sonrası herhangı bır bılgı kaybı yasıyacakmıyım acaba .
  • H : beyaz+mavi – beyaz+mavi olarak görünmektedir. Eğer siz ramleri aynı renk yuvalarına takarsanız dual olarak çalışır ve hızlı olurlar. ama farklı renk yani Mavi + Beyaz olursa normal hızında çalışır. Yanlız Dual Çalışması için Bios ayarlarının Dual olması gerekmektedir.vE Herhangi bir veri kaybınız olmaz.
  • melodichacked kullanıcısına yanıt
    teşekkürler fakat bende zaten 2 slot var anakartın msi h110m pro-vd ve renk farklılığı yok sanırım. şimdi ben bios sıfırlayınca slotum çalışcakmı yani kesin olarak
  • üretici sayfasında ddr4 2133 MHz çift slot 32 gb kadar ram desteği olduğu yazıyor, taktığın ramler birebir aynıysa öncelikle cihazı tek ram le açarak biosunu güncelle daha sonra çift ram ile açmayı deneyebilirsin. İlk açılışta ürün post sırasında farklı donanım algıladığı için açılmayabilir ikinci açılışta normal birşekilde açılacaktır. Hala problem devam ederse bios ekranında taktığın ramlerin hepsi görünüyor mu kontrol et. Bios u default a çekip bios ayarlarında slot kapatma açma gibi bir özellik var mı kontrol edebilirsin.
    https://asset.msi.com/pdf/main/global/presale/H110M-PRO-VD?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ssd taktım ekran gelmiyor
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ofluA kullanıcısına yanıt
    teşekkürler oncelıkle ama benım aklım surda kaldı hala sımdı benım halıhazırda kullandıgım tek modul 8gb ramımı cıkarıp yan slota taktıgımdada acılmıyor sonucta bı yenı bı donanım degılkı ama dedıgınızı denıycem. bırde sımdı 2 ramı takınca ekran gelmıyor hanı ıkısınıde goruyormu dıye kontrol edın dedınızya ekran gelmeden nası bıosa gırıp kontrol edıcem
  • iki rami aynı anda taktığında ekran kartını çıkarıp on board görüntü üzerinden biosa girmeyi deneyebilirsin, anakartın kullanım klavuzunda dimm 1 slot 1 hangisi görünüyorsa tek ram kullandığın zamanlarda klavuzda belirtilen slota takman gerekir.
  • teşekkürler deneyeceğim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.