Şimdi Ara

2 tane 2 kanal anfi mi yoksa 1 tane 4 kanal mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    95 model bmw coupe icin yapmayi dusundugum ses sistemi icin anfi konusunda yardima ihtiyacim var.
    Ana Unite Pioneer DEH-P8100 BT
    Onler Ground Zero GZHC 13 X ihtiyaci 60-70W RMS x 2
    Arkalar Mac Audio 6x9 ihtiyaci 170-200 W RMS x 2
    Bu sistemi surmek icin
    - 2 adet 2 kanal anfi alip onleri ve arkalari ayri surmek mi, yoksa
    - 1 adet 4 kanal anfi alip 4 hoaparloru tek anfiden surmek mi daha mantikli acaba?
    Toplam sistem ihtiyacim 500 W. Bilemedigim bir sey de su oldu: Eger 4 kanal anfi olursa anfinin 4 x 125 RMS olmasi yeter mi? Yani 4x125 bir anfi , ayni anda onlere 65 W/ kanal ve arkalara 185 W/kanal gonderebilir mi ? Yoksa boyle bir anfi kanal basina 125 W dan yukari cikamaz mi?
    Tesekkurler

• 4 kanal amfi alın, kablo kalabalığı olmaz.
    Güç dengesini de Fader ya da Gain ile halledersiniz.
    Zaten 4 kanal amfiye, teybin 2 RCA çıkışını gireceksiniz.
    Amfi de girişler ön ve arka olarak 2 tane olacak.
    Kicker ZX 650.4 4 ohm a 120 watt RMS verecek güçte.
    Her kanala 120 watt RMS verir.
    Dediğim gibi güç dengesini Fader ile ayarlayabilirsiniz.
    Teyp gayet güzel. Nereden ve nasıl aldığınızı merak ettim doğrusu.
    Kolonlar daha farklı ve güzel olabilirdi.
  • Cevap icin tesekkurler,
    Yanlis anlamadiysam fader la sesi arkaya vermekle , arkaya giden gucu 125 W dan 180 watt a cikarmak mumkun , dogru mu?
    Urunlerin tamami yurtdisindan gelecek. Ground Zero nun Turkiye de eski modeli olan GZHC 130 x var. Benim alacagim 13x. Mac Audio nun distributoru de Ankara da bir firma. Onlari aradim, en dusuk seri var ellerinde. Ben CRX 69.2 sini aliyorum. 28-32.000 Hz , 200-600 W.
  • Fader ile diğerinin gücünü kısarsınız, biri sabit kalır.
    Yazdıklarınız RMS değerleri mi acaba?
  • http://www.mac-audio.de/index.php?id=3368&L=1. Arka hoparlorun linki. Yanlis anlamiyorsam 200 W RMS, 600 W Peak degeri oluyor.
    Bu anfinin 4 kanal olmasi su yonden mantiksiz gibi geliyor: Onlerin ihtiyaci 65 W. Arkalarin 185 W. Dediginize gore 4x125 w da arkalara 125 w dan fazla gondermek mumkun degil. O zaman 2 anfi daha saglikli gibi.
    Cunku 4 kanal olursa 4x185 falan almak gerekecek ki o da cok pahali ve iri bir anfi olacak.
    En mantiklisi 1 tane 2x65-70 w bir tane de 2x180 w. Onlerin anfisi cok agir olmazsa, direksiyon altindaki bolume yada yolcu ayak hizzasinin uzerine konulabilinir.
  • Evet, bu verilere göre en mantıklısı 2 amfi.
    Bunlar olabilir mesela.

http://dogubankshop.com.tr/?urun-detay_135_KICKER_ZX_200_2_OTO_ANFi.html

http://dogubankshop.com.tr/?urun-detay_133_KICKER_ZX_350_4__OTO_ANFi.html

350.4 olanı köprüde kullanmanız gerekecek.

• düşündüğün vatlarda yani 4 0hm da kanal başına 125 vat değerleri veren anfiler tuzludur fiyat olarak . pek te yoktur . kalitesiz markalarda inanmayın yazılan değerlere . iki kanal anfiler daha güclüdür ama iki tane de olduğunda yine maliyet artar .ama güc olarak öne cıkar vat olarakta 125 bırak 200 vat olanları bile var . benden tavsiye yeni nesil dıgıtal anfilere yönelin güc olarakta 4*80 yada 90 vat değerlerde olan anfiler size yeter bunlarda kayıp yoktur değerleri tamdır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1+1 mi? 2+1 mi?
    15 yıl önce açıldı
    5+1 sistemden 1+1 ses geliyor
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.