Şimdi Ara

2 tane antidepresan ilacı zararı olur mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
32.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler annemde uyku sorunu var 2 tane icmiş unutup ilacın adı redepra 30mg bi zararı olurmu zehirlenme gibi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

İki Tane Antidepresan İlacı Zararları

İki tane antidepresan içmek tehlikeli olabilir ve ciddi sonuçlara yol açabilir. Antidepresanlar, serotonin ve norepinefrin gibi beyindeki kimyasal dengenin düzenlenmesine yardımcı olan güçlü ilaçlardır.

Yanlışlıkla İki Tane Antidepresan İçmek

Yanlışlıkla iki tane antidepresan içmek, aşağıdakiler de dahil olmak üzere ciddi yan etkilere neden olabilir:

• Aşırı uyuşukluk
    • Bulantı ve kusma
    • Baş ağrısı
    • Sersemlik ve koordinasyon kaybı
    • Hızlı veya düzensiz kalp atışı
    • Nefes darlığı
    • Nöbetler

Günde İki Tane Antidepresan İçmek

Doktorunuz tarafından reçete edilmiş olsa bile, günde iki tane antidepresan içmek tehlikeli olabilir. Bu durum, aşağıdakiler de dahil olmak üzere yan etki riskini artırabilir:

• Serotonin sendromu (nadir ancak potansiyel olarak ölümcül bir durum)
    • Kalp sorunları
    • Karaciğer hasarı
    • Kilo alma veya kaybetme

2 Tane Selectra İçmek

Selectra (etramolik), anksiyete ve depresyonu tedavi etmek için kullanılan bir antidepresandır. İki tane Selectra içmek, yukarıda listelenen yan etki riskini artırabilir.

Antidepresanların Etkileşimleri

Birden fazla antidepresan almak, ilaç etkileşimlerine neden olabilir. Bu, ilaçların etkisini artırabilir veya azaltabilir ve ciddi yan etkilere yol açabilir.

İki tane antidepresan içmeyi düşünüyorsanız, derhal tıbbi yardım almanız veya 112'yi aramanız çok önemlidir. Bu ilaçlar asla doktor reçetesi olmadan alınmamalıdır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ben bilmiyorum da üste çıksın bilen vardır

• Helva espirisi yapmaya geldim annem deyince vazgeçtim

Hayrına up

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir tanesi mi 30 mg. Yani 30+30=60 mg içmiş ise inşallah bir şey olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: cobalt_evan

Bir tanesi mi 30 mg. Yani 30+30=60 mg içmiş ise inşallah bir şey olmaz.

Aynen hocam 30+30 mg

• Mirtazapin tek doz olarak tercihan akşam yatmadan önce verilmelidir. Hekim tarafından başka türlü önerilmedi ise günlük mutad doz 15—45 mgdır.

Doz Aşımı ve Tedavisi
    Mirtazapinin doz aşımı konusundaki deneyimler çok sınırlıdır. Aşırı dozun neden olduğu belirti ve bulgular; oryantasyon bozukluğu, uyku hali, hafıza bozukluğu ve taşikardidir.

Tedavi, antidepresanların aşırı doz tedavisinde kullanılan genel önlemlerden ibarettir. Solunum yolunun açık tutulması, oksijenasyon ve ventilasyon gerekir. Kalp ritmi ve hayati belirtiler izlenmelidir. Aynı zamanda genel destekleyici ve semptomatik önlemler önerilmektedir. Emesis indüksiyonu önerilmez. Semptomatik hastalarda ya da ilacın alınmasından hemen sonra yapılacaksa, gerektiğinde, büyük çaplı bir orogastrik tüp ile ve solunum yolu korunarak, gastrik lavaj yapılabilir.

www.ilacprospektusu.com
    Redepra 30 Mg 14 Film Tablet - İlaç Prospektüsü
    http://www.ilacprospektusu.com/ilac/121/redepra-30-mg-14-film-tablet

• Valla kardeş ben kilo almak için bi dönem bayağı kullandım..sığır gibi uyutmaktan başka bişey yapmadı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fikirist

Mirtazapin tek doz olarak tercihan akşam yatmadan önce verilmelidir. Hekim tarafından başka türlü önerilmedi ise günlük mutad doz 15—45 mgdır.

Doz Aşımı ve Tedavisi
    Mirtazapinin doz aşımı konusundaki deneyimler çok sınırlıdır. Aşırı dozun neden olduğu belirti ve bulgular; oryantasyon bozukluğu, uyku hali, hafıza bozukluğu ve taşikardidir.

Tedavi, antidepresanların aşırı doz tedavisinde kullanılan genel önlemlerden ibarettir. Solunum yolunun açık tutulması, oksijenasyon ve ventilasyon gerekir. Kalp ritmi ve hayati belirtiler izlenmelidir. Aynı zamanda genel destekleyici ve semptomatik önlemler önerilmektedir. Emesis indüksiyonu önerilmez. Semptomatik hastalarda ya da ilacın alınmasından hemen sonra yapılacaksa, gerektiğinde, büyük çaplı bir orogastrik tüp ile ve solunum yolu korunarak, gastrik lavaj yapılabilir.

www.ilacprospektusu.com
    Redepra 30 Mg 14 Film Tablet - İlaç Prospektüsü
    http://www.ilacprospektusu.com/ilac/121/redepra-30-mg-14-film-tablet

Hocam bunu okudum da ilacın 45mg olanida var. Kafama takildi simdi takıntı yaptım 60 mg'ı zehirlermi ya

• Hocam inşallah bir şey olmaz. Zehirlenceğini sanmam.

• quote:

Orijinalden alıntı: dtcfli

Valla kardeş ben kilo almak için bi dönem bayağı kullandım..sığır gibi uyutmaktan başka bişey yapmadı

Hocam 2 tane içtinmi hiç peki ?

• bitter03 kullanıcısına yanıt
    3-4 içtiğim bile oluyodu 30 luktu benim kullandıklarımda psikiyatri kilo için vermişti..bende iştahı iyi açıyo diye aklıma geldikçe yuttum..dediğim gibi uykuyla iştah açması dışında başka bişey yapmadı..annen bayağıdır kullanıyo galiba bünye alışmıştır artık..bi sorun olacağını zannetmiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: dtcfli

3-4 içtiğim bile oluyodu 30 luktu benim kullandıklarımda psikiyatri kilo için vermişti..bende iştahı iyi açıyo diye aklıma geldikçe yuttum..dediğim gibi uykuyla iştah açması dışında başka bişey yapmadı..annen bayağıdır kullanıyo galiba bünye alışmıştır artık..bi sorun olacağını zannetmiyorum

1 aydır kullaniyo hocam hergun yatmadan önce, bugün de bi saat 22:00 da bide 00:30 da icmis unutup

• Konu üste gelsin
    Up

• Onaylamıyorum ama 2 tane 50 lilik başka bir antidepresan alıyorum. Hiçbir sorun yaşamadım 100 mgye çıktım zaten tek hapa sonradan. Yinede çok anlamam o ilaç belki çok ağırdır belki değildir bilemiycem. Geçmiş olsun hastane veya bi hekime danışmanızı öneririm

• Öncelikle prospektüsü okuyun ikinci olarak sıvı ne olur olmaz diye su içirin uyandıktan sonra (bol) ve doktora başvurun!
  • kardes biraz da ananin bunyesine de bagli degil mi o

• İçtiği ilaç lustral mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bushido Samurai

İçtiği ilaç lustral mı?

Redepra 30mg

• Bende bir ara redepra içmiştim 2 adet birşey olmadı, ama bünye farklı birşey diyemem bol su içsin, 2 adet içtigini anladığında istifra etse iyi olurdu, Agır ilaçtır unutkanlık sersemleme mide bulantısı yaşıyabilir, Sıkıntı etme geçmiş olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bushido Samurai -- 25 Temmuz 2016; 2:23:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bushido Samurai

Bende bir ara redepra içmiştim 2 adet birşey olmadı, ama bünye farklı birşey diyemem bol su içsin, 2 adet içtigini anladığında istifra etse iyi olurdu, Agır ilaçtır unutkanlık sersemleme mide bulantısı yaşıyabilir, Sıkıntı etme geçmiş olsun

Tesekkur ederim hocam ilkini içeli 4 saat oldu 2 saat arayla icmisti insallah birsey olmaz

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.