Şimdi Ara

2 tane Wi-Fi adaptörü kullanmak ne işe yarar ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Asus X550 serisi bir notebook'um var,üzerindeki kendi wi-fi alıcısı yeterli fakat yıllar önce masaüstü bilgisayarıma usb ile bağlamak üzere aldığım bir başka wi-fi adaptörü elimde var.Acaba bu adaptör ile beraber ikisini kullansam(ikisi de aynı modeme bağlanacak) bana + ve - olarak ne sağlar ?

2 tane Wi-Fi adaptörü kullanmak ne işe yarar ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

2 Wi-Fi Adaptörü Kullanmanın Faydaları

Birden fazla Wi-Fi adaptörü kullanmak, ağ performansını artırmanın ve belirli görevleri kolaylaştırmanın çeşitli faydalarını sağlayabilir. İşte 2 Wi-Fi adaptörü kullanmanın bazı avantajları:

• Geliştirilmiş Ağ Hızı ve Kapsamı: İki Wi-Fi adaptörü kullanmak, hem 2,4 GHz hem de 5 GHz bantlarını aynı anda kullanmanıza olanak tanır, bu da daha yüksek hızlar ve daha geniş bir kapsama alanı sağlar.
    • Artırılmış Veri Aktarım Hızı: Çift bantlı Wi-Fi adaptörleri kullanmak, daha hızlı veri aktarım hızlarına ulaşmanıza yardımcı olarak bant genişliği yoğun görevler için idealdir.
    • Oyun ve Akış için Düşük Gecikme Süresi: İki Wi-Fi adaptörü kullanmak, oyun oynama veya video akışı yaparken daha düşük gecikme süresi sağlayarak daha sorunsuz ve keyifli bir deneyim sunar.
    • Esnek Bağlantı Seçenekleri: Birden fazla Wi-Fi adaptörü kullanmak, farklı cihazları birbirine bağlamanızı kolaylaştırır ve ev ağınızda kablosuz bir ağ oluşturmanıza olanak tanır.
    • Yedeklilik ve Artan Güvenilirlik: Bir Wi-Fi adaptörü arızalanırsa, ikincisi ağ bağlantınızı yedekleyerek kesinti süresini en aza indirir ve güvenilirliği artırır.

İhtiyaçlarına bağlı olarak, 2 Wi-Fi adaptörü kullanmak ağ performansını iyileştirmek, belirli görevleri kolaylaştırmak ve genel olarak daha tatmin edici bir kablosuz deneyim sunmak için faydalı olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ayni anda iki wifi adaptor kullanarak aynı kablosuz internete bağlanmak hız açısından ya da daha kaliteli internet için bir işinize yaramaz.
    iki IP alsanız da sadece biri üzerinden modem (default gateway)ile konuşursunuz.
  • oasisngn kullanıcısına yanıt
    Anladım,dolayısıyla hiçbir fark olmaz :) peki bir adaptörü x modeme diğer adaptörü y modeme bağlasam ne gibi bir değişiklik olur ? (diyelim ki 2 tane birbirinden bağımsız modemimiz var)
  • windows 7 ya da ustu bir isletim sistemi ya da linux kullanirsaniz iki baglantiyi yuk paylasimi ayarlarini yapilarak birlikte kullanabilirsiniz, halen youtube'da bir video izlerken A ya da B hattini kullanir ama iki ayri video izlerken birini bir baglantidan digerini diger baglantidan, otomatik olarak, izleyebilirsiniz. load balancing metric diye aratirsaniz ayarlari nasil yapacaginiz konusunda ornek bulursunuz.
  • eğer aynı modeme bağlanırsanız bir fark olucağını sanmıyorum ama ayrı ayrı modeme bağlanınca bi uygulama vardı. ikisini birleştiriyordu. örneğin bitanesi 8 mbps hızda bitaneside 8mbps hızda toplam16mbps hızın oluyordu. ismini unuttum.

EDİT: Connectify Dispatch dı ismi google da arat bulursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheAhmetu -- 10 Mart 2015; 15:16:59 >
  • Teşekkür ederim :)
  • Birşey değil
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.