Merhabalar, Yakın zamanda GigaFiber kullanmaya başladım. Kablolu kullanımda tam kapasite kullanabiliyorum. Fakat kablosuzda malum Wi-Fi 5 AC1200 yani 5 Ghz kanalında 867 teorik hız verebilen modemin gerçekte verememesi sebebiyle 250 Mbps anca alabiliyorum. Wifi 5 destekli telefonlarda (kapasitesi yeterli ise) bu linkteki gibi wifi 5 standardında 4333mbps ye kadar çıkabilen bir router ile daha yüksek hızları alabilmem mümkün müdür? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alicanbn -- 25 Ocak 2022; 13:48:36 > |
Wi-Fi 5 destekli cihazlar için Wi-Fi 6 router ne kadar işe yarar?
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Daha önce başka bir forumda buna benzer bir duruma verdiğim cevabı kopyalıyorum. Buradan yola çıkabilirsin.
Wifi6 geriye dönük wifi5 destekli cihazlarıda destekler.
Wifi6 bir geçiştir. Wifi6 yazmayan AC2600 olan cihazlar için geçerli olan bir deneyimdir aşağıdaki.
867mbps bant genişliği mevcut zaten. Ultra ile 2x2 160mhz ile 1gbps üstnde wifi bağlantısını AX bir mobil cihazın ile sağlayabilirsen 940mbit hızını görebilirsin. Ayrıca bu hızları donanım hızlandırma ile gigabit ethernet portlarında görürken wifi de yine o hızlara çıkacak kadar uzun bir test gerçekleştirmek zaten düşük ihtimaldir.
Örnek Peak DSL + AX200 wifi kartlı laptop (kullanım mevcut biraz daha test süresi uzasa ~850mbps kadar görecektir.)
Kablosuz test:
Kablolu test:
-
quote:
Orijinalden alıntı: KYTECHNGAMINGDaha önce başka bir forumda buna benzer bir duruma verdiğim cevabı kopyalıyorum. Buradan yola çıkabilirsin.
Wifi6 geriye dönük wifi5 destekli cihazlarıda destekler.
Wifi6 bir geçiştir. Wifi6 yazmayan AC2600 olan cihazlar için geçerli olan bir deneyimdir aşağıdaki.
867mbps bant genişliği mevcut zaten. Ultra ile 2x2 160mhz ile 1gbps üstnde wifi bağlantısını AX bir mobil cihazın ile sağlayabilirsen 940mbit hızını görebilirsin. Ayrıca bu hızları donanım hızlandırma ile gigabit ethernet portlarında görürken wifi de yine o hızlara çıkacak kadar uzun bir test gerçekleştirmek zaten düşük ihtimaldir.
Örnek Peak DSL + AX200 wifi kartlı laptop (kullanım mevcut biraz daha test süresi uzasa ~850mbps kadar görecektir.)
Kablosuz test:
Kablolu test:
Çok teşekkür ederim cevabın için ax olmayan bir cihaz için örneğin Xiaomi mi9T (tabiki telefonun çipi burada devreye girecek ama 1 gigabiti desteklediğini farz edersek) Peak DSL/ULTRA ile daha yüksek hızlar alabiliriz değil mi
-
Wifi 6 destekli usb aparatlar çıktı mı?
çıktıysa eski notebooklarda iş görür mü?
sağa sola ve bilindik markalara baktım göremedim
wifi de cok sık kopmalar oluyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X