Şimdi Ara

2 TB Harddisk Önerileriniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • - SEAGATE Barracuda ST2000DM001 3.5" 2TB Sata3 6Gb/s

- WESTERN DIGITAL Caviar Green WD20EZRX 3.5" 2 TB Sata3 6Gb/s

Arkadaşlar depolama için yeni bir harddiske ihtiyacım var ve bu iki model arasında kaldım. Normalde diğer harddisklerim WD Caviar Black marka. Fakat maddi imkanlardan dolayı 2 TB Caviar Black alamayacağım için bu yukarıdaki iki ürün dikkatimi çekti. Sizce hangisini almalıyım performans açısından? İkisininde fiyatları hemen hemen aynı. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: CeLL-MaN

- SEAGATE Barracuda ST2000DM001 3.5" 2TB Sata3 6Gb/s

Arkadaşlar depolama için yeni bir harddiske ihtiyacım var ve bu iki model arasında kaldım. Normalde diğer harddisklerim WD Caviar Black marka. Fakat maddi imkanlardan dolayı 2 TB Caviar Black alamayacağım için bu yukarıdaki iki ürün dikkatimi çekti. Sizce hangisini almalıyım performans açısından? İkisininde fiyatları hemen hemen aynı. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

wd blue al kardeşim seagate 1 tb öneririm 2 lerde sıkıntı yaşayanı biliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

quote:

2TB Harddisklerde ne gibi sıkıntılar olabiliyor? 1TB'da yetmeyecek bana bi süre sonra o yüzden yoksa WD Caviar Black alırım diğer harddisklerim gibi.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

quote:

2TB Harddisklerde ne gibi sıkıntılar olabiliyor? 1TB'da yetmeyecek bana bi süre sonra o yüzden yoksa WD Caviar Black alırım diğer harddisklerim gibi.

çökme olasılığı daha fazla galiba ya tek plakaya sığdırıyorlar bildiğim kadarıyla veya 2 buda artınca risk mi neydi çok iyi hatırlamıyorum.

• Güncel.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KiLLeR©

Piyasadaki Seagate disklerin genel itibariyle dönüş hızları 7200 RPM'dir.
    WD Caviar green modelinin ise Intellipowerdir yani dediklerine göre disk okuma veya yazma yaptığı zaman 7200 rpm hızda çalışıyor ve boştayken 5400 rpm hıza düşüyor.

Ben arşivciyim elimde 30 TB disk var ve her iki markayı + Samsung disklerde kullanıyorum. Disklerin sıcaklık durumlarını ve sağlık durumlarını sürekli kontrol ediyorum ve şuanda en çok ısınan disklerim Seagate disklerdir ama dediğim gibi en hızlı disklerde yine bunlardır. Arşiv için Caviar green öneririm.

Bir başka konuda yazdığım yazıyı aynen aktarıyorum bu arşivci arkadaşlara tavsiyemdir.
    quote:

1-Diskinizi alırken ve ilk sisteminize taktığınızda ses varmı yokmu diskte çalışırken kontrol edin, tak tuk ses geliyorsa disk uzun ömürlü değildir.
    2-Diskinizin ilk kullanımınızda sağlık durumunu kontrol edin. hdTune ve Harddisk Sentinel programlarıyla. Diskte problem varsa bu iki programdan tespit edebileceksiniz.
    3-İlk iki madde okey ise geriye sizin kullanım tarzınız kalıyor. Diski kullanırken sisteminizi koruyan kaliteli bir UPS (Güç kaynağı) olmalı. Özellikle online UPS tavsiye ederim. Elektrik dalgalanmalarından etkilenmemeli.
    4-Diskte aynı anda birden fazla işlem yapmayın. Örnek: İki veya daha fazla kopyalamayı veya taşımayı aynı anda yapmayın, bu disk plakasındaki kafayı bozuyor. Bu yüzdendirki sistem diskleri depolama olarak kullanılan disklere nazaran daha hızlı bozuluyor.
    5-Sistem diski olarak kullanacaksanız SSD öneririm, depolama amaçlı kullanıcaksanız Seagate almayın WD Caviar green modelini öneririm. Daha yavaştır ama daha serin ve daha az ısınır.

Son olarak diskin yeri sağlam olmalı ve darbe almamalı, elinizden düşürmeniz bile diski öldürür.

• KiLLeR© kullanıcısına yanıt
    xxxxxxxxxx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huhuq -- 3 Şubat 2023; 14:40:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hams

depolama için wd green serisi alın

Walla wd green 2tb aldım bugün vatandan tavsiyeler üzerine ama veri aktarımı çok yawaş 1tb caviar black'a göre. Elbette yavaş olacak ama bu kadarını beklemiyordum. Bknz resimler. .
     2 TB Harddisk Önerileriniz? 2 TB Harddisk Önerileriniz?

• CeLL-MaN kullanıcısına yanıt
    xxxxxxxxxx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huhuq -- 3 Şubat 2023; 14:40:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hams

birisi 7200rpm (1tb) ,diğeri 5900rpm (2tb)

Fakat WD Caviar Green modeli Intellipower özellikli deniliyor? Yani disk okuma veya yazma yaptığı zaman 7200 rpm hızda çalışıyormuş ve boştayken 5400 rpm hıza düşüyormuş? Bundan dolayı aslında Green aldım. Ama keşke seagate alsaydım. Yapacak bişey yok. .
  • Seagate 2 Tb var bende. 1 yılı geçti, hiçbir sorun yok.
  • 120 gb ssd var bende hız açısından problem yok, sırf depolama için caviar green alıp geçeyim diyodum, burayı okuyunca kafam karıştı sessiz olsun diye green mi alsam yoksa dayanıklı olsun diye toshiba mı, ya da hız için baracuda mı???
  • hali hazırdaki samsungum bile caviar green den hızlıymış wd den vazgeçiyorum ben seagate ya da toshiba alacağım... ne dersiniz???

2 TB Harddisk Önerileriniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: major_a

120 gb ssd var bende hız açısından problem yok, sırf depolama için caviar green alıp geçeyim diyodum, burayı okuyunca kafam karıştı sessiz olsun diye green mi alsam yoksa dayanıklı olsun diye toshiba mı, ya da hız için baracuda mı???

Sessizlik bakımından tık yok Caviar Green'de öncelikle onu söyleyeyim. Depolama için caviar green kullanıyor herkes, bende o yüzden aldım aslında. Birde western digital'den yana sorun yaşamadım onunda katkısı var bu markayı almamda. Tabi şimdiki aklım olsa ne olacaksa olsun yaa der seagate 2tb alırdım. Dosya aktarımında çok yavaş kalıyor çünkü. Tek canımı sıkan bu. Ayrıca bu green dosya aktarımında falan 7200 rpm'e çıkıyor mu ondan bile süpheliyim. .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.