Şimdi Ara

2 TV yi de iade ettim (LG 42LE5300-SONY 40EX701 Karşılaştırma) Ne almalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
5.322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Pek çok mağazada ürünleri gördükten sonra önce bi teknoloji mağazasından siyahlarda problemin farkında olsam da LG 42LE5300 aldım ancak garanti konusunda problem yaşayınca evde cihazı kullanınca ve cihazın arka ışık dağılımının siyah renklerde aşırı şekilde laciverte bakmasından dolayı ve de 3 adet ölü piksel çıkınca iade ettim

Ardından Sony markasında yoğunlaştım 40ex500 mü alsam 40ex700 mü alsam derken 40ex700 ün siyahının ex500den kötü olmasına rağmen özellikle beyazlarda diğer renklerde daha başarılı olmasından sensör vs derken ex700 de karar verip uygun fiyata bulunca ölü piksel çıkması halinde iade etmek şartıyla aldım. Onda da ölü piksel çıkınca ve LG den çok daha kötü çıkınca tereddütsüz gece aldığım cihazı sabaha koşarak iade etmek zorunda kaldım .

Bu iki cihazı kıyaslamak gerekirse:

Kesinlikle tercihim iade ederken çok sövdüğüm LG 42Le5300 ü almak yönünde olacaktır zira Sony ex701 renk ve derinlik diye birşeyden söz etmek mümkün değil. LG yi izlerken özellikle hd görüntülerde kendimi farklı bi dünyada hissetmeme neden oluyordu sony de izlerken ise cansız renkler ve video ya boyut kazandıramama derinlik hissedememe gördüğüm en belirgin farklardı.

İki cihazı + ve - şeklinde yorumlarsam:

LG42LE5300
    +Harika Hd video deneyimi renkler çok güzel videoya derinlik katıyor

+Sd görüntü gayet başarılı

+16:9 4:3 otomatik tanıma ona göre seçme örneğin sony de 4:3 format seçiyorum ardından 16:9 yayın açıp tekrar 4:3 yayına geçtiğimde onu büyütüp 16:9 yapıyor akıllı değil

+Usb den Full hd video problemsiz oynatıyor kaliteli bi pc de bile donma yapabilen 9gb lık bir 1920*1080 film problemsiz 3,5'' harddiskten oynatıyor
    Fakat DTS desteklemiyor altyazılar TR karakter problemsiz boyut , altyazıyı ekranda alta alma üste çıkarma imkanı var
    *LG 256mb lık eski usb belleği tanımadı ancak sony ve samsunglar gördü ayrıca 2.5'' lık lacie de görmedi sonyler zaten sadece usb bellek görüyormuş ve de max 2gb lık film oynatıyormuş

+42inç 40inçe göre büyük farklılık yaratıyor

+Çok ince tasarım

-Siyah renkler ne yazık ki başarılı değil özellikle sağ alt taraftan gelen backlight çok kötü ekran ilk açıldığında gelen siyah ekran tamamen ışık dağılımı berbat bir lacivert ekran ancak bunu renkli yayın izlerken anlamıyorsunuz ve de backlightı kısıp ışıklı ortamda izlerseniz sorunu bi nebze olsun azaltıyor
    Bu backlight ve siyah problemi en çok alt ve üstte oluşan siyah bant veya yanlarda oluşan siyahlarda veya kanal değişim ilk açılış vs oldukça can sıkıcı zaten tv yi iade etmem de en büyük etken bu oldu. Özellikle gece karanlıkta film izleyecekler için bu tam bi işkence.

-Kumandası geç hükmediyor kumandadan yön kısmı hiç kullanışlı değil çat çut sesler geliyor ayrıca geç algılıyor
    sony kumandası bu konuda çok daha başarılı ancak sony de biraz kurnazlık yapmış menüye geçerken yükleniyor logo dönüyor bu şekilde cihaza hükmetmeniz gereken zaman geçiyor LG kumandası için gelen pillerde markasız piller

-her iki cihazda yan açılar başarılı değil sony sanki biraz daha başarılı gibi geldi

-cihazı cam sephaya montaj ettik ve arkasındaki bağlantı kısımları askı kısmında kaldı sırf bu yüzden VGA kablo ile bağlantı yapamadım sony de böyle bi problem yok

SONY 40EX701

+ Ses daha kaliteli

+ Enerji tüketimi düşük

+Menü daha kapsamlı ulaşım daha kolay menü geçişlerde ana menüye geçerken bekletsede daha sonraki adımlar daha hızlı ilerliyor bekletme olmuyor
    internet video vs uygulamalar çok hoş

+Sadece tam karşı açıdan güzel siyahlar diğer açılardan gri gözüküyor Lgde siyah iyi olmasa bile diğer açılardan siyahta böyle bi problem yok

-LG ile karşılaştırılmayacak kadar kötü renkler LG nin düşük ayarları ile bile karşılaştırmak zor

-Kötü sd ve full hd performansı özellikle full hd performansı LG yi izledikten sonra berbat denebilir

-Siyah renkleri ilk algılamada çok yavaş kalıyor önce gri patlatıyor sonra iyi siyah veriyor özellikle uydu alıcımda kanal değişimlerinde çıkan info bende alt kısımda ve siyah çerçeve şeklinde dışı beyaz o resimlerde önce gri veriyor 1sn sonra siyah yapabiliyor ve bu siyahlarda yan açılardan içi gri gözüküyor

Ayrıca net karar veremediği resimlerde karanlıkta çekilmiş fotolar gibi kutu kutu kareler oluşuyor kumlanma yapabiliyor
    Ancak hızlı görüntülerde az da olsa lgden daha iyi gibi geldi

-Full hd kaliteli renkli videolarda bile kumlanma var zaten bu videolarda bile performans çok düşük

LG yi 1,5 gün sony yi 5 saat test ettim ve şu an açıkçası LG de en çok taktığım olay siyahlar gerçekten siyahlar başarılı olsa ve yan açılarda da renk değişimi olmazsa Lg gayet iyi cihaz fakat yakından bakınca cihazı bulut gibi ışık geliyor buna rağmen hd performansı harika 720p videolarla 1080p videoları bile ayırt etmek zor 720p yetiyor cihaza

HDD den bile problemsiz 9gb dosya oynatıyor o konuda işlemcisi çok iyi hızlı sahnelerde bile donma yok gibi bazı sahnelerde donma olur gibi oluyor fakat bu filmden mi yoksa tvden mi bilemiyorum

Pazartesi günü veya ona yakın tarihte yeni cihaz almayı düşünüyorum o zamana kadar araştırma yapıyorum LG kadar güzel Full hd performansı veren ve backlight dağılımı iyi siyah tonları daha iyi sunan mümkünse 40 yerine 42 inç ve elektrik tüketimi düşük mat panel lazım tavsiyelerinizi bekliyorum en kötü
    LG 42LE5500 almayı planlıyorum acaba bunda gerçekten kontrast farkı var mı netcast vs özellikler bunu almaya değer mi? tam olarak farkları neler?
    Ayrıca bugün tekrar gözden geçirdiğim samsung 40c750 için sony 40ex500 ile aynı panel olduğu söylendi bu doğru mu?

Lütfen yorum getiren kişiler kendi cihazlarını övmekten çok bu şekilde iyi test eden ustaların yorumlarını bekliyorum ne yazık ki herkes kendi cihazını övüyor mağazada gördüğümüz cihazlar eve gelince değişmiyor ancak kötü yanlarını daha iyi anlıyoruz .
    Bende biri parlak ve biri mat olmak üzere iki adet sony lcd monitör var yıllardır(parlak 7yıl zamanında 17inçe 750TL verdim -19inç mat 5 yıl ) kullanıyorum lcd teknolojisinin problemlerini biliyorum her teknolojinin -leri var önemli olan bunları bilerek alıp mutluluğu yakalayabileceğimiz bi cihaz almak bütçem 2500TL

• iş backlight ve siyah renk konusuna gelince bence birazcık çok şey istiyorsunuz gibime geliyor birinde siyahlar çok iyi oluyor diğerinde ışık sızması olmuyor diğerinde normal görüntüler mükemmelken başka bir şey eksik oluyor, az çok Lg tv lerlede ilgilendim görüşleirnizin çoğu doğru esasen güzel ürünleride var sony ninde öyle ama sizemi denk gelmemiş anlayamadım, biraz daha iyi bildiğim bir markadan bahsedeyim Samsungun çeşitli lcd modellerini inceledim bazılarını kullandım ve en son siyah dengesi, görüntü kalitesi elektirik tüketimi, motion plus 200 hz özelliğini oldukça başarılı yansıtması, dizaynı ekstra güzel özellikleri ve bana göre oldukçada sağlam yapısı ile son olarak 40c750 aldım bakligth bleeding benzeri bir problem yaşadım ama yaşamayan çok bende zaten kendim çözdüm sorunu, ben bu modeli bu şekilde gördüğüm için tavsiye ederim, sadece kullandığım için değil, kolay gelsin, yalnız samsung garantili 2500 ü biraz geçebilir paralel ithalatta tabi dahada düşük olabiliyor..

• 46C750 için bütçeni ayarlayabilirsen diğer alternatifleri düşünme bile. Digiturk servisi HD kurulumuna geldi, HD yayınlarda bu kadar berrak bir görüntüyü ilk kez alıyorum dedi servis görevlisi. Haftada 70 ile 100 arası değişen rakamlarda HD kutu kurduğunu fakat böyle net bir görüntüyü alamadığını iletti. Ayrıca SD yayınlardaki upscale performansınada hayran kaldı. Tv nin modelini bile not etti düşün artık :)

40C750 ilede aynı netliği yakalarsın tabiki. Fakat 3D yayın için 46 ve üstü gerçek performans için önemli. Siyahlar ve renk derinliği konularında zaten Samsung'un görüntü işlemcisi kendini kanıtlamış. Bu tv de entegre PVR özelliği, DTS sesli video dosyalarını oynatabilme, çift sesli video dosyalarında ses seçeneğini seçebilme gibi kendisini diğer markalardan ayırt edici farklarda bulunmakta. 200 Hz tazeleme hızıda 3D deneyimini daha iyi yaşatıyor.

46C750 şuan Darty mağazalarında 3600 TL fiyatıyla ve resmi Samsung Türkiye garantili ürün olması nedeniyle 3D Tv ler içerisinde fiyat performans ürünü olarak öne çıkıyor.

Sony HX serisi 3D tv lerde güzel onlarıda düşünebilirsin bütçen uygunsa. Fakat ek özellikleri olarak Samsung ürünlerinden daha eksik durumda şuan. Görüntü olarak ise gözle görülen bir fark yok yada ben algılayamadım. Plazma düşünürsen Panasonic VT serisi 3D modelleri ve GT serisi 3D modellerini inceleyebilirsin.

EDGE LED hiçbir ürünü tavsiye etmiyorum bu yüzden LED tv lerden hiç bahsetmedim. Sadece duvara asacaksan ve bu yüzden ince bir kasa arıyorsan bu ürünlere yönel. Yoksa FULL LED olmadığı sürece iyi bir LCD panel ile arasında göz kararıyla bir fark göremezsin, en azından ben göremedim. Şimdi soracaksın neden sürekli 3D modelleri tavsiye ediyorsun diye. Bu sorunun cevabını 1 yıl sonra kendin verebileceksin

• evim müsait olmadığından 46 inç almam mümkün değil izleme mesafesi 3m geçmiyor zaten koyacak yer yok ve sephayı 110cm aldım max 42 inç alabilirim 40 inçle 42 arasında oldukça fark var onu test edince anladım o yüzden 42 olması önemli bi avantaj

3D konusunda ailede gözlük kullanan çok olduğundan gözlük üstüne 3D gözlük hiç ergonomik olmuyor bir de güneş gözlüğü takıp tv izlermiş gibi oluyorsunuz
    şu an için 3D medya çok az teknoloji yeni olduğundan pahalı zaten firmalar ağırlıklarını 3D ye veriyor o yüzden diğer cihazlar ucuzluyor 3D tv ye şu an için ekstra para yatırmaktansa şimdi ucuzunu alıp sonra yeni teknoloji almak daha mantıklı geliyor

samsung C750 güzel fakat darty de loş ortamda test ederken onda da backlight belli oluyordu ancak dağılımı LG ye göre daha iyidi DTS desteklemesi çok güzel çünkü 1920*1080 video ararken her zaman AC3 aramak zorunda kalıyorsunuz

parlak panel albenisi var fakat ister istemez yansıma problemi birlikte geliyor fiyat daha yakın olsa düşünülmeden geçilecek bir model değil

• EX-700'ü alıp sonra 5 saatte iade ettiğinize göre renk kalibrasyonu vs. hiçbir şeyi kurcalamadığınızı farzediyorum.

Sony EX-700 gibi mükemmel bir S-PVA panelin rengini beğenmiyorsanız Samsung da sizin derdinize çare olamaz çünkü ikisi de aynı paneli kullanan TV'ler. Demek ki sizin gözünüz LG'nin S-IPS panellerine daha yatkın o kanaldan gidin derim.
  • Akşamı aldım sabah iade ettim geçen sürede elbette ince ayarlarıyla uğraştım en az 5 saat Tv yi kurcaladım ancak istediğim sonuca yaklaşma dahi göstermedi
    Cihaz hakkında evinizde yapacağınız maximum 1 saatlik test bile bence yeterli olacaktır evde yapılan testten daha iyisi olamaz cihazı evinizde kullanacaksınız sonuçta

Sony ye daha fazla para ödedim gelgelelim LG sony den çok daha üstün performans sunuyor her sitede yapılan yorumlar doğruyu yansıtmıyor önemli olan birebir test etmek biliyorsunuz herkes kendi kullandığı cihazı öve öve biteremiyor bunlar benim şahsi görüşümdür benzer testi yapan bana hak verecektir

Artık Sony nin daha önceden insanların zihninde çok iyi bir marka izlenimi yarattığından başka birşey düşünmüyorum sonuçta aynı hataya bende düştüm

zaten iki cihazı yanyana görüp fiyat dahi söylemeden sony ex701 i tercih eden olabileceğine pek ihtimal vermiyorum

Samsunglarda Sonylerle aynı paneli kullanıyor ancak mağazada bakınca bir parlak ekran direkt sizi aldatabiliyor burada benim anlatmam istediğimde bu zaten bende o kadar ince eledim mağazada çok beğendiğiniz bir cihaz eve gelince çok farklı gelebiliyor

LG nin kıymetini sony yi kullandıktan sonra anladım

bundan sonra alacağım cihazı tekrar iade vs uğraşmak istemiyorum
    + ları ve - leri kabul edip bilerek almak istiyorum

Lg de
    siyahlar daha iyi , ışık dağılımı daha eş (Renki sahnelerde problem yok)
    DTS desteklese
    daha kaliteli bir kumanda ile daha hızlı menü dolaşımı sunsa
    izleme açısı daha fazla olsa

mükemmel bir cihaz olurdu benim aradığımda mükemmel olmasa da ona en yakını maddi imkanlar doğrultusuda sahip olmak amaç da forumda bunları birbirimizle paylaşarak yardımcı olmak

• Enteresan yorum olmuş 2 tv ve 2 iade +EX700 renk sorunu belirlemişsiniz,daha enteresanı ise LG'nin Sony EX700'den daha iyi olduğunu test sonucu olarak yazıyorsunuz !

Darılmada,2 tvde yaptığın incelemeler hiç bir şeyi ifade etmez, (pixsel haric-ki LG pixsel sorunu halen devam eden ürünleri sıkça görülüyor),merak ediyorum bu testleri neye göre yaptınız ?

EX700 uda her hangi bir LCD-Plazma için böyle test kriterleri olmaz heleki evde ayarlarla oynakmakla hiç olmaz !

Test yapman için elindeki cihazlar önemli TV markası sonra gelir,Elindeki kablo sinyalleri yetersizse EX700 değil dünyanın en süper cihazınıda alsan evinde denesen sonuç değişmez,yine kötü yetersiz ürün demek zorunda kalırsın,başkada alternatifin olmaz !

EX700 yeni serilerde GigaContrast teknolojisi vardır yani elle evinde her hangi ayar yapmana dahi gerek kalmaz,siyah geçişlerde otomatik renk düzenleyicisi vardır !

Umuyorum yorumlarıma alınmassın,EX700 konusunda sana katılmak mümkün değil !

• iki cihazdada aynı bellekle 4-5 tane aynı HD videoları oynattım

aynı uydu receiver ve kabloları kullandım LG yi iade etmemdeki ana sebebi açıkladım backlight problemi var ancak backlight ı ve parlaklıklığı kısınca kısmen problem azalıyor bu şartlarda bile LG sonyden daha kaliteli soluk olmayan renkler sunuyordu

LG resmen HD videolarda derinlik katıyor örneğin bir Warner Bros logosu dönerek gelirken 3 boyutu hissediyorsunuz Sony de ise hiçbirşey sanki CRT tvde izler gibi

SD yayınlarda da testi daha önce belleğe kaydettiğim
    maç videosu , cnbce de geçen altyazı geçiş hızı vs onları kontrol ederek yaptım

ölü piksel hem sony hem lg de çıktı

bu arada şu an Eisa ödüllerine bakayım dedim 42LG5300 2010-2011 Best Value TV ödülünü almış

http://www.eisa.eu/awards/4/video.html

ben tarafsız kendi yorumumu yapıyorum elbette test yaparken profesyonel donanım kullanmadım ama her iki cihazıda aynı donanımla test ettim

gigacontrast falan bana göre hepsi hikaye ben kendi gördüğüme inanırım firmalar kendi mallarını pazarlamak için yok bilmem kaç milyon kontrast vs söylüyor göz gördüğüne inanır

sony de siyah algılama da kesinlikle problem var geç tanıyor önce gri patlatıyor sonra siyah yapıyor ayrıca bazı sahnelerde siyah olması gereken yerleri
    kutu kutu sanki karanlıkta yetersiz ışık altında çekilen fotolar gibi verebiliyor
    şunu da ekleyeyim yan açıdan siyah olması gereken kısım resmen gri olarak görülüyor

LG de siyahlar zaten genel olarak kötü ama yandan bakınca siyahta bi bozulma söz konusu olmuyor

inanmayan ve bu tvlerden birini almayı düşünene kesin tavsiyem şudur alın belleğinizi ikişer adet HD ve SD video koyun
    örneğin ben avatar full hd tanıtım filmini tavsiye ederim çok fazla renk var
    birde sd maç görüntüsü kayan altyazı falan video koyun iki tvde showroomlarda test edin test ederken de iki cihaza aynı mesafeden bakmayı unutmayın

• Bu siyah sorunları, sd yayınlardaki başarım ve backlight problemlerinden kaçınmak için plazma düşünmediniz mi?
  • Sony ürün kullandım,fakat normal HD dvd yada Sd videolarda anlaşılmaz,şöyleki farklı bir film taktığınızda bu seferde size sony muhteşem görüntü verir LG berbat,önemli olan tv sinyal kaliteleri !

Şuan 2 farklı LCD ve plazma kullanıyorum,Pnasonic LCD tv sinyallerinde muhteşem görüntü veriyorken diğer plazmada renkler pastel,filmlerde ise emin olun Dvd yada Cd kalitesine göre inanılmaz değişikler fark ediyor !

Orjinal Dvdlerde dahi yazılım problemleri yani kalite farkı var,Titanic Dvd farklı 2 kopyam var 2iside orjinal ama 2 sindede farklı görüntü veriyor !

Asıl olan tv yayınlarındaki görüntü,her zaman film izlemek mümkün değil,eğerki aldığınız Lcd yada Plazma SD veya HD yayın sinyallerinde %70 başarılı görüntü veriyorsa (Lag,titreme,hareketli yazı v.s) sorun yok demektir !

Dediğim gibi Kaliteli Hdmi kablo size görüntü sinyallerinde % 50-80 arası kalite farkı verir,önemli olan aldığınız kabloların en az sinyal kaybıyla görüntüyü ekrana taşımasıdır !

Normal HD kablo Türkiye'de HD reciverla verilenle benim aldığım kabloda görüntüyü kıyas yaparsam inanılmaz fark var,tercih etmeniz gereken 1.3 ve üstü full kaliteli bir HDmi kablo alın (Gümüş iletkenli tercih edin,normal telle taşınan sinyallere göre çok fark eder,bu oyun severler içinde geçerlidir,ne kadar kusursuz sinyal kaybı olursa görüntü o kadar kaliteli evinize yansıyacaktır !

Malesefki bu tür kablolar Ülkemizde çok pahalı ortalaması 100 liralarda,yurt dışı sitelerde hesaplı bulmanız mümkün,görüntü farkını kesinlikle anlarsınız !

• LG 5300 ve 5500 serilerinde hatalar bulunduğu için bu modelleri avrupa piyasasında fazla satmadı. Bazı tv lerde geri çağırıldı bunu google amcaya bir sor istersen. LE5500 aslında iyi televizyon fakat EDGE LED teknolojisi geçici bir çözüm ve ara model olarak kalacak gibi görünüyor. Ancak şuan itibariyle bütçe avantajı olduğuda gerçek. Bu sonuçta sizin zevkiniz fakat ben Samsung için Dynamic ayarlarda Backlight problemi yaşandığını bilerek almıştım kendi televizyonumu. Çünkü ben 3 Mt mesafeden izliyorum ekranı ve bu mesafeden hiçbir insan gözü uzun süre Dynamic modunda bu tv yi izleyemez. Yansıtma sorunundan bahsetmişsiniz bahsettiğiniz LG 5500 ve 5300 modelleri Samsung C750 den daha fazla yansıtma yapıyor bunu her yerde ispatlayabilirim size

LG 42" ekran ile geliyor buda 5 cm lik bir büyüklük avantajı yaratıyor. Açıkçası ben bu farkı az gibi gözüksede önemsiyorum, keşke Samsung ve Sony 42" panel üretseler derim her zaman. Genel olarak LG alınabilir bir ürün bu bir gerçek, güzel bir görüntü işlemcisi var ve iyi bir multimedya oynatıcına sahip. Ancak ben LG düşünseydim LE5500 yada LE5300 değil LD550 modeline bakardım. Ben LCD panel olarak LD550 serisini incelerken fiyat performans olarak çok başarılı buldum. Gelecekte bir 3D tv almayı düşünüyorsanız bu model şimdilik isteklerinizi fazlasıyla karşılayacaktır.

LG, Samsung, Sony rekabetinde arkadaşların söylediği sözlere şuanki modelleri baz alırsak bende katılıyorum. Şuan itibariyle LG'nin ve Samsung'un muadil modellerini karşılaştırma yapmak bile anlamsız. Samsung fiyat ve boyut haricindeki her yönden önde. Bu karşılaştırmayı Sony'nin yeni modelleri içinde söyleyebiliriz. (EX-500, BX-400 ve önceki modellerini göz ardı ederek)

andy1'in HDMI hakkında bahsettikleri doğrudur. Digital interface görüntü ve ses aktarıcı olmasına rağmen HDMI arabiriminde, sinyal değerlerindeki olası kayıplar ekrana iletilen veride deformasyona yol açıyor. Bunu bende deneyerek gördüm, koruma katmanı geniş, gümüş aktarımlı ve altın uç konnektörlü bir HDMI kablosu size tv den alacağınız en iyi görüntü deneyimini verecektir. Ülkemizde Belkin ve Monster markaları bu özelliklerde ürünler satmakta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NEWEST -- 10 Ekim 2010; 6:58:10 >

• almadan önce plazmalarada baktım elbette
    örneğin panasonic G20 yi inceledim ancak lcdlere göre renk ve detayları özellikle full hd videolarda başarılı bulmadım plazmanın yüksek enerji tüketimi panelde iz kalma vs de ayrı bir sorun elbette lcdlerin de kendilerine göre ayrı dezavantajları mevcut zaten burada bi seçim yapmak zorundayız ve pekçok üretici plazma üretimini bıraktığını düşünerek seçimim LCD yönünde sonuçta çoğu yayın artık HD oluyor 2 seneye kadar SD yayın pek kalmaz zaten amaç burada full hd video izlemek ancak mevcut izlediğimiz TR yayınlarında da mecburen SD katlanacağız

zaten bu cihazı aldıktan sonra HD receiver alacağım onunda maliyeti harddiskle birlikte 1200TL bulacak

gelelim hdmi kablo vs olaylarına arkadaşlar ben zaten hd videoları aynı usb bellekten oynattım arada görüntü kaybına neden olacak ara kablo vs olmadı

kaldı ki aynı video aynı oynatıcı aynı kablo kullanarak aynı cihazları denedim ve bu denemelerden sonra kesinlikle kimseye sony yi tavsiye edemem
    sony sahipleri veya fanatikleri kabul etmeyebilir bende bu zamana kadar sony ye güvendim lcd monitör seçimlerimi ondan yöne oldu ikisinde de ölü piksel çıkmıştı artık sony lcd ile işim olmaz...

şu an LG42LE5500 veya tekrar LG42LE5300 almayı düşünüyorum
    merak ettiğim en önemli husus LG5500 almaya değer mi? çünkü genelde danıştığım kişiler hep 5300 al diyordu
    karşılaştırmalara göre gördüğüm farklar şunlar

LG5500 de extra olarak arkadan component giriş + extra 2. usb + 5 milyona bir kontrast ve ethernet ve netcast özelliği vardı

LG5300 de menüde bazı ayarlar kapalı idi acaba 5500 modelinde bu ayarlar kontrol edilebiliyor mu? birde resmi sitede ışık sensörü 5500 de yok diyor 5300 de olan özellik 5500 de yok mu gerçekten yoksa sitede mi hata var?
    5500 de gerçekten gözle görebileceğimiz kontrast farkı mevcut mu ? (showroom da fark göremedim açıkçası )

bir de 5500 ü alırsam İB den almayı düşünüyorum darty de 3000 TL LG tr malı İB de 2160TL

ve en önemli aklıma takılan problemlerden biri
    forumda daha önceki konularda biri sanırım (@ixis) LG 5300-5500 serilerinde anakart problemi olduğunu ve 6 ay gibi sürede arıza verdiğini belirtmiş

burada şimdi @NEWEST aynı problemi dile getirmiş valla ne alacağımı şaşırdım

açıkçası backlight problemini kabullenip üstüne az bi fark vererek İB den 5500 ü almayı planlıyorum ancak bu şekilde gerçekten problem varsa fikrimi değiştiririm zaten risk alarak İB den almayı düşünüyorum

@NEWEST rica etsem LG de dile getirilen sorunlar için kaynak gösterebilir misiniz?

bu arada inceleme sitelerine artık pek güvenim yok açıkçası LG5300 e verilen puanlar genelde 10 üzerinden 6 gelgelim kullanıcıların verdiği oranlar 9 un bile üstünde oluyor aynı sitelerde sony ex700 serisi ise incelemelerde daha yüksek puan alıyor

eee peki bu ürün 10 üzerinden 6 alıyorsa daha güvenilir bi merci olan EISA dan nasıl yılın fiyat performans en iyi tvsi seçilebiliyor?
    demek ki buradan şu sonucu çıkarıyorum çoğu inceleme taraflı!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huntersercan -- 10 Ekim 2010; 12:42:00 >

• Sony ve Lg üzerine odaklı bir yazışma oluyor. Peki son durum, son düşünceler nedir. Mesela Philips çokmu kötüdür, hiç değinilmiyor.
    arkadaş yazısında Sony için cansız görüntüler diyor, ben bazen çok canlı görüntülerde görüyorum, ama daha pastel görüntü veren tv ler, yan yana iken daha gerçekçi görünüyor gözüme.

Peki hangi Tv en favori bu durumda?
  • bi mağazada lg5300 ile philips 42 5405idi profilo alışveriş merkezi girişinde idi ve national HD görüntü vardı philipsin resim kalitesini daha çok beğenmiştim açıkçası fiyatta 1799 ya da 1899 idi
    philips içinde lg panel kullanıyor sanırım ikisi de 42 inç üretiyor zaten ancak üçüncü bi cihaz deneyerek risk alacağımı düşünüyorum
    ya alacağım tv sony deki gibi hayal kırıklığı yaratırsa? tekrar getir götür iade etmeye çalış uğraşmak istemiyorum hiç olmazsa bildiğimi alayım diyorum
    5500 üst model olmasına rağmen onu bile almayı düşünürken tereddüt ediyorum

philips 5405 deki panel LG ise LG de bu hangi model oluyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huntersercan -- 10 Ekim 2010; 12:50:56 >
  • Up
  • o kadar uzun yorumlar yazmışsınızki. okumaya üşendim. sonuç olarak hangisi daha iyi şimdi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: andy1

Orjinal Dvdlerde dahi yazılım problemleri yani kalite farkı var,Titanic Dvd farklı 2 kopyam var 2iside orjinal ama 2 sindede farklı görüntü veriyor !

Normal HD kablo Türkiye'de HD reciverla verilenle benim aldığım kabloda görüntüyü kıyas yaparsam inanılmaz fark var,tercih etmeniz gereken 1.3 ve üstü full kaliteli bir HDmi kablo alın (Gümüş iletkenli tercih edin,normal telle taşınan sinyallere göre çok fark eder,bu oyun severler içinde geçerlidir,ne kadar kusursuz sinyal kaybı olursa görüntü o kadar kaliteli evinize yansıyacaktır !

O dvd'lerin master kopyaları farklıdır. Bir de her ikisininde kopyasını alın kalite yine aynı olacaktır. Remastered falan yazarlar bazen dvd kaplarına herhalde öyle bir şey denk gelmiş olmalı.

HDMI kablo konusunda ise özellikle PC ve PS3 için size katılıyorum. Bu kablolarda digital veri iletiyorlar, sinyal kaybı yaşanması pek olası değil ama sinyal gecikmesi muhakkak yaşanır. Oyun oynayanlar için kaliteli bir HDMI verinin daha hızlı tvye ulaşıp işlenmesi demek olur. Yani örneğin PES'de Rıdvan Dilmen gol olur der yorumculuk yapsa ama olamaz gecikmiş görüntüdür şutu çekersiniz önünüze bir ayak uzanıverir top kesilir. Yani kaliteli HDMI ile gol olur, kalitesiz HDMI ile siz gol olursunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: denixex

o kadar uzun yorumlar yazmışsınızki. okumaya üşendim. sonuç olarak hangisi daha iyi şimdi ?

Bizim ortak sorunumuz bu, Alahın ilk emrini bile ciddiye almayan bizleriz.

Oku oku oku, ama nerde, okumak kim biz kim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: denixex

o kadar uzun yorumlar yazmışsınızki. okumaya üşendim. sonuç olarak hangisi daha iyi şimdi ?

Hayat daha da uzun. Yaşamaya da üşendiğiniz oluyor mu?

Konuyu baştan sona okudum. En önemli hatayı edge led almak olarak gördüm. Lg Le5300 ben de iade ettim, Sony teşhirde bile ex700'ün sağ üst köşeden sızmayı tespit edebildim ki spotlar altındaydı. Arka ışığı kısarak izlemek önerilebilir ama o ışık açılıp o canlılık görülmeyecekse bir led tv'ye ne gerek var?

Bana le 5300'ü kuran amcam da eco sensor'ü tavsiye etmişti. Işığa göre kendini ayarlıyor (mu?) Yoksa arka ışığı daima kısık tutup tv'nin problemini görmenizi engellemek mi amaç

Led öneremiyorum, plazmalara bakıyorum 50 hz'lik tvlere bir sürü para isteniyor bir de utanmadan 600 hz falan diyorlar subfield hertzleri toplayarak. Yine insaflılar ya toplayacaklarına çarpsalardı 50 üzeri 12 olurdu o da 244.140.625.000.000.000.000 olurdu okunuşu ise 244katrilyon140 trilyar625 trilyon hz tv olduğunu söyleyebilirlerdi. O zaman herhalde hiç inanan olmayacağından çarpmak yerine toplamışlar ahaa da size 600 hz demişler.

Sonuç olarak 94 ekran hele 16:9 CRT bulsanız en şahanesi Yok illa panel olacaksa LCD veya full led olabilir. Olabilir diyorum her ikisi ile de deneyim yaşamışlığım yok. Birazdan gidip uzun zamandır düşündüğüm LCD'yi deneyeceğim Avatar götüreceğim yanımda Le5300 ile aynı başarımı gösterirse avatarda alacağım yok göstermezse de full led bekleme sırasına gireceğim. Bu esnada da 1200-1300 arasında D550 veren olursa bir kaç sene idare etsin diye alabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engunaydin -- 10 Haziran 2011; 11:46:44 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.