Şimdi Ara

2 Vida sıkan 100 lira istiyor. Usta yok ülkede. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
54
Cevap
1
Favori
3.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Richard Parker

Vaktiyle Almanya'da bir fabrikada makinenin biri bozulmuş.
    Ne kadar cebelleşselerde çalışanlar birtürlü yapamamış bu aleti. Elmecbur dışardan bir usta bulup getirmişler

Usta etraflıca bakmış, bakındıktan sonra eline aldığı çekiçle vidanın birine vurmuş, makina anında çalışmaya başlamış.

Ustaya "Borcumuz ne kadar" demişler usta "100 €"..

Çalışanlar" Hepi topu bir vidaya vurdun bunun için 100 € 'mu istiyorsun?" dediklerinde Usta;

"Vidaya vurmak 1 €, nereye vuracağını bilmek 99€" demiş.

Velhasıl tatavaya gerek yok ağa, elinden gelmiyorsa o vidayı sıkmak için bile ustaya 100 tl vermek zorundasın.

vida sıkmak 1 tl, nasıl sıkılacagını bilmek hikayedeki gibi 99 tl
    İyide sıkıntı zaten burada siz almanyadan örnek vermişsiniz, bizimkiler vurmaya 100 alırken nereye vurduğunu bilmiyor. Ya tutarsa.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

Sağlıklı olduğunuz sürece doktorlar gereksizdir.

Sağlığınız bozulduğunda ise doktorlar hiçbir işe yaramazlar.

Ancak yine de büyük gelir garantili meslektir.

SGK ile her ülkede geliri garantilemiş bir meslek grubudur.

Ancak SGK hepsine yetmeyince, devletten bir garanti daha kopardılar:

Ameliyatçı doktorlara devletten 200.000TL maaş güvencesi sağladılar.

Dünyanın $86Trilyon olan GSMH'sının 3'te 1'i sağlıkla ilgilidir.

İnsan sağlığı üzerinden iyi ganimet kaldırılıyor.
    Aynı şeyi sağlığını kaybettiğin zaman da düşünebilecek misin acaba
    Yahut bir yakının hasta olduğu zaman doktorların gözünün içine bakınca hatırlarsın bu söylediklerini.
  • Abartmissin hocam iyice. Tesisatci aylik 20000 TL kazansa herkes tesisatci olurdu.

Meslek liselerinde normal egitim yapilsa, uzerine is hayatinda imkan verilse zaten talep olur. Meslek lisesine giden birisi duzgun bir yerde is bulamaz, cunku universite puani kiriliyor en bastan. Universite okumazsa da cayci olarak bile alinmiyorlar. Anadolu Teknik Lisesi mezunuyum oradan biliyorum. Turkiye'deki sozum ona kurumsal firmalar tecrubeye falan bakmiyor. Hangi universiteden mezunsun diyorlar, not ortalaman kac diyorlar. Zaten universite mezunu degilsen IK %99 bakmiyor CV'ye.
  • Beni yanlış anlayan olmuş İşin ehline diyecek laf yok.

Ama, su damlaması için 3 usta.

petek ısınmaması için 4 usta 2 yıl gitti.

hepsine ödeme yapıldı. İşini yapana da 100 lira verdik yapmayanada.

ama "memur yatıp maaş alıyor" konuları ayyuka çıktı. işçi kesimi (asgari ücretleri ayırıyorum) Maddi açıdan çok rahat hayat yaşıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: webbie

Doktorun bir muayenesi 300 TL ve yaklaşık 10 dakika sürüyor.
    Ya da,
    Doktorun bir muayenesi 300 TL ve yaklaşık 10 dakika muayene ve en az 10 yıl eğitim, üzerine deneyim kadar sürüyor.
    Adam başı 1-2 TL civarına denk geliyor acilde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

Sağlıklı olduğunuz sürece doktorlar gereksizdir.

Sağlığınız bozulduğunda ise doktorlar hiçbir işe yaramazlar.

Ancak yine de büyük gelir garantili meslektir.

SGK ile her ülkede geliri garantilemiş bir meslek grubudur.

Ancak SGK hepsine yetmeyince, devletten bir garanti daha kopardılar:

Ameliyatçı doktorlara devletten 200.000TL maaş güvencesi sağladılar.

Dünyanın $86Trilyon olan GSMH'sının 3'te 1'i sağlıkla ilgilidir.

İnsan sağlığı üzerinden iyi ganimet kaldırılıyor.
    Acillerde 4800 sabit döner+maaş 235 TL de döner, totalde 5k ucu ucuna ediyor çoğu acilde,Onca risk kavga dövüş gürültü uykusuzluk stres sonunda pasta börek çörek Instagram ile mesai dolduran memurla nerdeyse aynı parayı al

• o kadar imam hatip açıldı çağırda biri yapsın imamlardan.

şaka maka eskiden işi bilen insanlar vardı meslek lisesi mezunları iş bulur çalışır sanayiyede katkı sağlardı artık oda bitti.
  • İşini düzgün yapan alsın parasını. Tesisat, tadilat konularında işçilik düzgünse yıllarca sorunsuz kullanılıyor.

Bir de günü kurtarmalık, yama usülü iş yapanlar, uyduruk malzemeyi dayayanlar var. Sıkıntı; bunlar da ustayım diye geziyor, aynı parayı alıyor. Başında duramadıysan bilmiyorsun da iyi mi yaptı kötü mü yaptı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: cübbesiz gandalf

Adam başı 1-2 TL civarına denk geliyor acilde

Alıntıları Göster
    Doktor musunuz siz.
  • Gorgias_ G kullanıcısına yanıt
    İlerde yaşlanır ve sağlığım bozulursa aynen kediler gibi bir kenara cekilip sakin sekilde ölürüm yine de o ultra uyanık tüccar doktorlara gitmem. o zamana dek bir kazada yaralanırsam ambulans falan gelirse beni ticarethanelerine götürmelerini reddederim. Tanıdık bir abim, Medikal Park'ın bir şubesinin müdürlük pozisyonu için işgörüşmesine gitti, görüşmede ne denilmiş biliyor musun "senede en az 500 ameliyat yapılmasını sağlayacaksınız" (rakam 500 değil de başka birşey de olabilir fakat bu sekilde konuşulmuş) yani ihtiyacın olsa da / olmasa da ameliyat yapan bir meslek grubundan bahsediyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hendrik Johannes Cruijff

Doktor musunuz siz.

Evet,bu işte sanıldığı kadar para yok hemde acilde çalışmak kadar berbat birşey olamaz,garanti olan birşeyde yok sürekli soruşturma yiyorsunuz dava ediliyorsunuz,saat başına gelir öğretmenlikte daha fazla bile olabilir,para ancak muayene ile kazanılır oda yasaklandı SGK anlaşma yapmıyor mecbur özel hastanenin eline düşüyorsun,hoca olursan muayene açabiliyorsun

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cübbesiz gandalf

quote:

Orijinalden alıntı: Hendrik Johannes Cruijff

Doktor musunuz siz.

Evet,bu işte sanıldığı kadar para yok hemde acilde çalışmak kadar berbat birşey olamaz,garanti olan birşeyde yok sürekli soruşturma yiyorsunuz dava ediliyorsunuz,saat başına gelir öğretmenlikte daha fazla bile olabilir,para ancak muayene ile kazanılır oda yasaklandı SGK anlaşma yapmıyor mecbur özel hastanenin eline düşüyorsun,hoca olursan muayene açabiliyorsun

Alıntıları Göster
    Doktorda sıkıntı istemiyorsan uzmanlık alanın psikiyatri ölümünde uzmanlaşmak hem iyi gelir var hemde tehlikesi yok bir tane yakın arkadaşım kadın bu noktayı seçti sanırım en yüksek puanda bunda imiş doktorluk aslında eleştiriliyorlar ama valla bilmiyorum her türlü dengesiz doktorda var işini bilmeyende işini yapıp değeri bilinmeyende var ama şu bir gerçek son dönemde özellikle 10 senede doktor olanların çoğu iş kaygısı sebebi ile oldu iyi eğitimcilerde grev yapıp ayrılmışlar bu muayene felan sebebi ile e ne oldu doktorlarda kalitesizleşti sebep bunları eğiten asıl hocaların gitmesi nedeni ile ama şu net doktorluk yapılacak meslek değil mühendislik gibi bazı dallarda attığın imza senin sonun olabilir ihale senin üstüne kalır o nedenle aldığın maaşın önemide kalmaz ünvanının iki paralık değeride.Ülkemizde mesleklere verilen değer iyi değil.Doktorların bu derece ön planda olması sağlık personeline bu kadar ihtiyaç olmasının sebebi bilinçsiz vatandaş ve normal vatandaşların çalışma standartlarının kötü olması böyle oldukçada düzelmez bu durum.

• M** Park gibi hastaneler kasaptır. para almak için önüne geleni ameliyat etmeye çalışırlar.
  • ciddi bir konu olmadan doktora gitmiyorum. devlet hastanelerinde derdiimizi anlatmak dert oluyor. azar işitmekten çekiniyoruz
  • Kesinlikle hak verdiğim konu. Bugün kombi bakımı yaptırdık, 320 lira para aldılar. Daha önce yaparken izlememiştim ama yaptığı tek elle tutulur iş kombinin içindeki hava tankının basıncını kontrol edip hava basmaktı. Geri kalan bütün yaptığı eline bez alıp silip temizlemek. Ülkede her alanda teknik servis/usta işleri fahiş fiyatlarda ne yazık ki. 
  • Git tesisatçı ol zengin ol o zaman bu kadar kolaysa ,asıl sen boş yapma

• Bunların hepsi ülkede serbest piyasanın olmamasından kaynaklanıyor... meslek odaları fiyat belirliyor onu da sanırım Memur maaşına göre hesaplıyorlar

Bunlar yüzünden zili tamir bile ettirmiyorum,su tesisatı 2-3 yerde bozulma veya ciddi sorun olmayınca çağırmıyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 26 Aralık 2018; 1:51:21 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tesisatçılar çok fahiş fiyat çekiyor. Hele elektrikçiler hiç karıştırma. İşçilik malzemenin 3 katını geçer. Bu işleri yapan arkadaşlarım var malzeme kaç para işçilik ne kadar alıyor biliyorum.
    Bunların yüzünden evdeki bazı tesisat işlerini kendim yapıyorum, boya badana çoktan öğrendim.
  • 40 yıl + 5 dakika.
  • adamın yolu yemeği 50 lira ne yapsın açmı çalışsın

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.