Bildirim
2 Vida sıkan 100 lira istiyor. Usta yok ülkede.
Philips 3000 Serisi Tıraş Makinesi S3144/00, Sinekkaydı Tıraş, Islak ve Kuru Kullanım, Hassas Düzeltici : Amazon.com.tr: Kişisel Bakım ve Kozmetik
https://www.amazon.com.tr/dp/B0CQCKD3KS?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title
7 gün önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
İki vida sıkıp 100 TL isteyenler sanırım ekonomik durumun farkında değil. -
İşçiyle usta aynı şeymi değişik -
İşini hakkıyla yapana söyleyecek sözüm yok. Zaten o kişi hak hukukta bilir ve fazla para talep etmez. Ama öyle ustayım, ben bu işi bilirim diyenler gördüm ki piyasada insan onlara iş yaptırmamak için usta oluyor -
Evet servis ücreti vs adı altında soygun bildiğin
5 dklık iş 100 tl -
Vaktiyle Almanya'da bir fabrikada makinenin biri bozulmuş.
Ne kadar cebelleşselerde çalışanlar birtürlü yapamamış bu aleti. Elmecbur dışardan bir usta bulup getirmişler
Usta etraflıca bakmış, bakındıktan sonra eline aldığı çekiçle vidanın birine vurmuş, makina anında çalışmaya başlamış.
Ustaya "Borcumuz ne kadar" demişler usta "100 €"..
Çalışanlar" Hepi topu bir vidaya vurdun bunun için 100 € 'mu istiyorsun?" dediklerinde Usta;
"Vidaya vurmak 1 €, nereye vuracağını bilmek 99€" demiş.
Velhasıl tatavaya gerek yok ağa, elinden gelmiyorsa o vidayı sıkmak için bile ustaya 100 tl vermek zorundasın.
vida sıkmak 1 tl, nasıl sıkılacagını bilmek hikayedeki gibi 99 tl
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Richard Parker -- 25 Aralık 2018; 15:37:24 > -
Kaziklayanlari vs. geçtim ama niyeyse bizim millet fakire,garibana verdiği parayı çok görüyor.Gider en lüks lokantada 100 liraya yemek yer,5 liraya çay içer,üstüne 10 lira da garsona bahşiş atar ama biraz salaş bir lokantada 1.5 lirayi vermesem,duz yuvarla sen muhabbetine girer.Kusura bakmayın kardeşim,madem biliyorsunuz kendiniz yapın.
Yıllar geçiyor,sizin maaşlarınıza zam geliyor,peynire ekmeğe zam geliyor ama 10 yıl önce işçiye verdiğiniz 20 lirayı hala 20 lira olarak vermek istiyorsunuz.Iki vida sıkmaksa iş,buyrun siz de sıkın...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senneanlarsindumbelek -- 25 Aralık 2018; 15:36:19 > -
Tesisatçılar esnaf hep zengin boş yapmaquote:
Orijinalden alıntı: senneanlarsindumbelek
Kaziklayanlari vs. geçtim ama niyeyse bizim millet fakire,garibana verdiği parayı çok görüyor.Gider en lüks lokantada 100 liraya yemek yer,5 liraya çay içer,üstüne 10 lira da garsona bahşiş atar ama biraz salaş bir lokantada 1.5 lirayi vermesem,duz yuvarla sen muhabbetine girer.Kusura bakmayın kardeşim,madem biliyorsunuz kendiniz yapın.
Yıllar geçiyor,sizin maaşlarınıza zam geliyor,peynire ekmeğe zam geliyor ama 10 yıl önce işçiye verdiğiniz 20 lirayı hala 20 lira olarak vermek istiyorsunuz.Iki vida sıkmaksa iş,buyrun siz de sıkın... -
Pek çok kişi sırf üvn. okumuş olmak için veya askerlik için okuyor. 3-5 ünv. dışında diğerlerinin kalitesi yok, mezun olanın iş bulma şansı çok az.
Oysa meslek lisesine gitse ve hayata erken atılsa hatta bir ustanın yanında yetişse çok daha iyi şartlarda çalışacak ve para kazanacak. Tesisatçı, boyacı, elektrikçi vs. bunlar aylık en az 15-20 bin tl para kazanıyor ve kayıtsız kazanç bunlar. Hele yazlık yerlerde kapanın elinde kalıyor bunlar. -
damara dokunmuş arkadaş
mühendis den daha iyi kazanıyorlar.
okumanın boş olduğu ülkemizde tanıdığım tamirata porshe giden usta var.
bizzat tanıyorum.
12 yıllık eğitimin sancıları.
çırak deyince sömürülen çocuk geliyorya akla.
tam tersi. -
Doktorun bir muayenesi 300 TL ve yaklaşık 10 dakika sürüyor.
Ya da,
Doktorun bir muayenesi 300 TL ve yaklaşık 10 dakika muayene ve en az 10 yıl eğitim, üzerine deneyim kadar sürüyor. -
bi yandan çok para isteyen ustalara kızsam da bi yandan da insanlara kızıyorum. -
adam işini gücünü bırakıp seninle uğraşmak zorunda değil senin verdiğin 100 tl ile artık iki kişilik yemek yeniyor. Esnaftan değil devletten dert yan.quote:
Orijinalden alıntı: Guest-89183934B
Evet servis ücreti vs adı altında soygun bildiğin
5 dklık iş 100 tl -
kalem 1 tl avukat dilekçe yazıyor 1000 tl alıyor.quote:
Orijinalden alıntı: webbie
Doktorun bir muayenesi 300 TL ve yaklaşık 10 dakika sürüyor.
Ya da,
Doktorun bir muayenesi 300 TL ve yaklaşık 10 dakika muayene ve en az 10 yıl eğitim, üzerine deneyim kadar sürüyor. -
adam 2m2 fayansa derz dolgusu yapmak için 70tl aldı.!!!
neyle yaptysa 2 ay sonra dolgu molgu kalmadı. halen küfür ediyorum.
eski haline geri döndü. -
1 haftada 4 defa oto elektrikçiye aracımın kalorifer peteği için gittim. önce petek(yerli yan sanayıı) degişitirildi.120,00 tl ödeme yapıldı. 2 gun sonra peteklerın baglantı yerlerınden aracın gaz pedalı üzerine su damlamaya başladı.3 gün tekrara gittim.su kaçıran eklentı bölgelerini bir şeyler yaptı eve döndum. dun aracımın içine baya su akmış yıne aynı yerden tekrar gittim bu defa ek yerlerine başka kımyasallar sürüldü. bu gun baktım tekrar araç içine su damlıyor.bu elektrıkçiye bir daha gitmekten vaz geçtim.dün izmir karabağlarda başka bir elektrıkçiye gittim. durumu anlattım.yan sanayi kalorıfer petekleri ek yerlerinden kaçırıyor,sabah erkenden geleceksın ben aracın radyatör suyunu boşaltıp contadan sonra yapıştırıcı madde sürecegim sorun çözülecek ama araç akşama kadar burada kalacak yapışkan kuruyacak dedi.
ben de yaklaşık borcumuz ne olacak dedim. 50,00 tl dedi tamam.dedim yarın sabah gideceğim. neredyese 1 hafta oldu sorun çözülmedi.
-
bu tesisatçılar ülkede en çok kazanan kesimden biridir, klozetin taharet ve su getiren hortumlarını değiştirip 130 TL aldı. Günde 10 iş yapsa böyle 1.300 TL ? -
ustaya, sanayiye kadar düştüyseniz yenisini alın. daha az ödersiniz -
Ülkede iş bilen yok çünkü alır tabi ülkede 18 yaşına kadar egitim zorunlu olursa. İlla herkes üniversite okuyacak ya.quote:
Orijinalden alıntı: OggyOgg
bu tesisatçılar ülkede en çok kazanan kesimden biridir, klozetin taharet ve su getiren hortumlarını değiştirip 130 TL aldı. Günde 10 iş yapsa böyle 1.300 TL ? -
Sağlıklı olduğunuz sürece doktorlar gereksizdir.
Sağlığınız bozulduğunda ise doktorlar hiçbir işe yaramazlar.
Ancak yine de büyük gelir garantili meslektir.
SGK ile her ülkede geliri garantilemiş bir meslek grubudur.
Ancak SGK hepsine yetmeyince, devletten bir garanti daha kopardılar:
Ameliyatçı doktorlara devletten 200.000TL maaş güvencesi sağladılar.
Dünyanın $86Trilyon olan GSMH'sının 3'te 1'i sağlıkla ilgilidir.
İnsan sağlığı üzerinden iyi ganimet kaldırılıyor.
Vaktiyle Almanya'da bir fabrikada makinenin biri bozulmuş.
Ne kadar cebelleşselerde çalışanlar birtürlü yapamamış bu aleti. Elmecbur dışardan bir usta bulup getirmişler Usta etraflıca bakmış, bakındıktan sonra eline aldığı çekiçle vidanın birine vurmuş, makina anında çalışmaya başlamış. Ustaya "Borcumuz ne kadar" demişler usta "100 €".. Çalışanlar" Hepi topu bir vidaya vurdun bunun için 100 € 'mu istiyorsun?" dediklerinde Usta; "Vidaya vurmak 1 €, nereye vuracağını bilmek 99€" demiş. Velhasıl tatavaya gerek yok ağa, elinden gelmiyorsa o vidayı sıkmak için bile ustaya 100 tl vermek zorundasın. vida sıkmak 1 tl, nasıl sıkılacagını bilmek hikayedeki gibi 99 tl |
İyide sıkıntı zaten burada siz almanyadan örnek vermişsiniz, bizimkiler vurmaya 100 alırken nereye vurduğunu bilmiyor. Ya tutarsa.
|
|
Valla ben en son ne zaman ''usta'' gördüğümü hatırlamıyorum.
Bence hepsinin tabelayı değiştirmeleri lazım. ''Tamirci'' diye bir kavram yok artık bu ülkede. Bozuk bir parçayı onaran adam bulamıyorsun. Hemen ''abi orjinali şu kadar, muadili şu kadar'' diye fiyat çıkarıyor sana. Tamirci ibaresi yasaklanmalı. Tabelalara PARÇA DEĞİŞTİRİCİ yazmaları için kanun çıkarılmalı. Sadece oto sanayilerinde değil, tüm sektörlerde böyle bu durum. Beyaz eşyadan tut, el aletlerine kadar her piyasada aynı. Allahtan Youtube' da her şeyin videosu var. En son ne zaman bir ustaya para verdiğimi unuttum o videolar sayesinde. Her türlü alet edevatımı da tamamladım. Tüm el aletlerim ve hırdavatlarım profesyonel seviyede. Torna tezgahım bile var artık. Kombi bakımını mükemmel bir şekilde öğrendim mesela. Resmen ''sıfır'' haline geri getiriyorum kombiyi. Ailede kimse yıllardır kombi bakımına para vermiyor. Son 5 yıldır evimin ustası oldum diyebilirim. İnternette videoları izleye izleye öğrendim her şeyi. En son bu yaz, jetski' min bakımını yaptım. 3 bin lira istiyorlardı bakım için. Hiç kusura bakmasın kimse. Çok büyük konuşmayayım ama, parça değiştiricilere benden 5 kuruş çıkmaz artık. Bir mühendis olarak, çakal ustalardan daha bilimsel olarak olaya yaklaştığımı ve daha mantıklı çözümler bulabildiğimi düşünüyorum. |
Benzer içerikler
- savunma sanayi mühendis maaşları
- daire içinde duvar yıkmak cezası
- reisten sonra kim gelecek
- adnan menderes uçak fabrikasını kapattı
- başkent inşaat şikayet
- tf 2000
- teslim alınmayan kimlik nereye gider
- 112. kanal aktif etme iphone
- disney plus üyelik iptali
- yurtdışı alışveriş limiti
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X