Şimdi Ara

2 writer tek idede yavaş çalışıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar yeni bir bilgisayar yaptım kendime ama writerlarım yavaş çalışıyor sistemimi yazayım ilk önce

Windows xp işletim sistemi.
    Intel Core 2 Duo E6320 1.86GHz 4MB İşlemci - LA4U--
    4 Gb ddr2 Ram (xp doğal olarak 3.5 Gb görüyor)
    Gigabyte 965PD-S4 S775 ATX FSB1333 DualDDR2 800 2*PCIe16x PCI--
    1 adet 250 Gb sata hdd
    Gigabyte 8500GT 256 MB GDDR 2 128bit GV-NX85T256H D10x PCI-E x16 SLI--
    1 adet LG dwdriter
    1 adet Writemaster dvdwriter

Sanırım bu bilgiler sistem hızı için yeterli boardta 1 adet ide çıkış var ben bu ide çıkışa iki adet dvdwriter taktım.
    Birde sata hdd taktım fakat cd yazma hızı biraz fazla yavaş 3 dakikalık işlemi yaklaşık 40 dakikada tamamlıyor.

Olmaz demeyin lütfen daha önce yaptım oldu 1 ide kablo üzerinde 2 adet writer normal hızda çalıştı hatırladığım kadarı ile kablo seöçeneklerinden bir işlem olması gerekiyordu tecrübeli arkadaşlar yardım ederseniz cidden çok sevinicem.

• Aşağı yukarı buna benzer bir sorunla bende karşılaşmıştım. XP'de bazen DMA(Direct Access Memory) kapanabiliyor. Öncelikle onu bir kontrol et.

Bilgisayarım(Sağ tuş) > Özellikler > Donanım > Aygıt Yöneticisi

Burada resimdeki gibi "IDE Atapi Denetleyicileri" ne sağ tuş tıklayıp "Özellikler" i seç. (Bende de tek ide slotu üzerinde CD ve DVD writer var. Büyük ihtimalle senin writer'lar da birincil ide kanalı üzerindedir. Değilse diğer ide kanallarına bir bak.)

Eğer "Current Transfer Mode"(Türkçesinde ne yazıyor bilmiyorum) yerinde "Salt PIO" yazıyorsa DMA kapanmış demektir.

Ben bu sorunu BURAYA koyduğum dosyayla çözdüm. Bu VBS(Visual Basic Script) dosyasını çalıştırdığında sistemdeki tüm DMA ayarları sıfırlanıyor. Ben bu işlemi yaptıktan sonra bilgisayarı yeniden başlattım ve herşey normale döndü. Ama şunu söyleyeyim, bu dosyayı indirdiğim yerde "bilgisayarınız için tehlikeli olabilir, hiç bir sorumluluk kabul etmiyoruz" gibi birşey yazıyordu. Bende bir sorun çıkarmadı.

Demek istediğim, dosyayı açıp açmamak tamamen senin sorumluluğunda. Aynı şekilde bende bir sorumluluk kabul edemem.

Kolay gelsin... Saygılar...

• ilgin için çok teşekkürler ama dmalarım açık :(
  • quote:

Orjinalden alıntı: dejavuint

ilgin için çok teşekkürler ama dmalarım açık :(

O zaman daha önceden yaptığım çözüm yolunu anlatayım. Biraz ilkelce ama işe yarıyordu. Master durumda olan writer ı slave, slave olan writer ı da master yap. O zaman windows aygıtları tekrar tanıyor ve sorun çözülüyordu. Bir de böyle dene istersen.

• şimdi farkettim senin resminde ultra dma mode 2 yazıyor benimkinde ise UYGULANAMAZ yazıyor bir eksiklik var gibi
  • O zaman o kabloda hiçbir aygıt yok demektir. Senin her ikisinde de "Ultra DMA Mode 4" yazması gerekir. Bende Ultra DMA 2 yazan yerde CD-RW var o yüzden.
  • nasıl olurki başka aygıtım yok 1 tane ide yolu var bordun ondada 2 adet writer takılı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Benim board'ta da tek ide yolu var hdd sata, ide yolunda da senin gibi 2 tane writer var. İstersen PC'yi kapatıp dediğim gibi jumper ların yerlerini değiştirip bir de öyle dene.
  • ilgin için teşekkürler convert işlemim bitsin deniyeceğim olmazsa dama driverlerı eksik olabilirmi diyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: dejavuint

ilgin için teşekkürler convert işlemim bitsin deniyeceğim olmazsa dama driverlerı eksik olabilirmi diyorum

Belki olabilir ama pek sanmıyorum. Eğer denersen sonucu buraya yazarsın. Kolay gelsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.