Şimdi Ara

2 yıldan fazla Mezuna Kalmak, Balık Metaforu ve Yeni Yıla Umutla Girmek (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
17
Favori
3.956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
92 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Fakat belkide en kritik zamanda neredeyse iyikide kendime bekle demişim diyeceğim neredeyse.

Çünkü o kadar düşüncelerim değişti ki , O lise sondaki sınava hazırlanan bir insanla şuan ki insan arasında dağlar kadar fark var.

Hayata dair,geleceğime dair, istediklerime dair, hedefime dair her şey ama her şey muazzam nitelikte bir değişim gösterdi.

Düşüncelerim bu yaşta oturdu yada oturduğunu sanıyorum belkide yaşamaya devam ettikçe değişime devam edecek fakat ne olursa olsun bu değişimin olumlu bir etki yaratabilmesi için
    kesinlikle zor durumlar içinde kalmamız gerektiğine kanaat getirdim.

Ve evet belkide "aa 2 yıl, 3 yıl mezuna kalmış ne kadar kötü" diyebilecek insanlardan belkide ben bu koca 3 yılı üniversitede ders ortamı yerine kişisel gelişimime harcayarak onlardan daha iyi biri oldum kim bilir? Olaya bu mantıkta baktığımız da haksız da sayılmayız..

Bu arada yazın muazzam, yazı dilini çok iyi kullanıyorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Çikinova

Teşekkür ederim. Haklısın ne düşünürlerse düşünsünler üzülmüyorum, önemsemiyorum fakat öyle anlar geliyor ki maalesef bir pişmanlık yaşıyorsun, kendine kızıyorsun.

Lisede bir Türkçe öğretmenim vardı, kızına çiçekçi dükkanı açmış, kendisi de bitki hastasıydı her ders sonunda keyifle şiir okuyormuşçasına hayatımızda hiç duymadığımız değişik değişik çiçek türlerini anlatırdı, şu çiçek şu anlama gelir, bu renk çiçekler falanca demektir, doyamazdı anlatmaya, hayatı çiçeklerdi, bazen derse saksıyla girerdi. 3-4 senedir görmüyorum. Geçen gün kütüphane dönüşü dolmuşta karşılaştık. Son 2 yıldır ne zaman eski bir arkadaşla/öğretmenle karşılaşsam elim ayağıma dolaşır. Beni görünce yanıma oturdu iyilik sağlık faslında hemen sözünü kesip lafa girdim sizin kızdan bir çiçek alacağım kış zamanlarına dayanıklı şöyle güzel kokan bakımı kolay bir çiçek varsa diye sordum, gözleri parladı hemen anlatmaya başladı işte şu çiçek böyledir, şu şöyledir, şuna şu toprak olur bu yazın açmaz, şu kışın kurur anlatıyor, çok ilgiliymiş gibi ''hıhı hıhı hımmm demek öyle vay be aaa öyle mi hımmm çok hoş yaa'' falan diye kafamı sallıyorum, içten içe de ulan dedim iyi bu böyle gider zaten az kaldı ineceğiz diyorum, biraz daha devam etti, sonra pat diye ''aa sormayı unuttum eee okul nasıl gidiyor?'' diye soruverdi, sormasa ne olurdu, merak etmese ne olurdu, sordu ama, bir an içim ezildi yine, ne diyeceğim şimdi, okumuyorum okul falan yok desem iyice ezileceğim gözünde, yok mezuna kaldım 3. sene desem yine aynı durum, ben de susayım duymazlıktan geleyim dedim, olmadı, yemedi, bir daha sordu. Söyledim gerçeği, tam durak da gelmişti zaten, ne dediğini anlamadım indi görüşürüz dedi kuru kuru. Lisedeyken de anlatır dururdu ''biz neler gördük neler, şimdi 25-30 yaşında olan öğrencilerimizi görüyoruz sokak başlarında, boş boş geliyorlar, üniversite okumadıklarına nasıl pişmanlar, siz de çalışın pişman olmayın'' derdi, onları öyle anlatırdı ki, bizi de onlarla korkuturdu, sürtüyor hepsi boş boş derdi.

Hocam inince dedim içimden beni de anlatır mı yarın derste öğrencilerine...

son kısımda ağladım :/

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hayaller hayaller. Asosyal insanlar hep mezuna kaldıktan sonra çok güzel olacak, bir sürü arkadaşım olacak, sevgilim olacak (çoğunun lisede bile sevgilisi olmamış tipler) diyor sonra da üniversiteye girince ağlıyorlar. Bir kere içinde yaşadığımız ülkeye bak, en iyi üniversiteye gitsen de bu saatden sonra boş. Bunu üniversite mezunu biri olarak söylüyorum ve şu anda ikincisini okuyorum. Arkadaşlık ortamı dışında boş dostum, hele asosyal mezunların işi çok zor.

• Mezuna kalmak umut avıdır bile bile ateşe yürümektir ve bir baltaya sap olamamaktır.

• böyle konularda neden kendinizi ezdiriyorsunuz anlamıyorum. söylesenize gerçekleri? oğlundan bi bok olmayacağını, üniversitenin bok gibi bir üniversite olduğunu ve daha neler neler.

bana ne zaman "keşke 4 seneliğe gitseydin" diyen olsa "gitsem nolucak odtü itü dışında gitmiyorsan çöp. bak etraf üniversiteli işsiz kaynıyor.senin çocuk hangi üniversitede okuyordu" diye soruyorum. mal gibi kalıyorlar. amacım onları mal gibi bırakmak değil gerçekleri bilmelerini sağlamak
  • Çok iyi bölümü hedeflemiyor , ve ilk iki senenin puanida çok iyi değilse boş bilinçlisin. 2 senenin de boşa harcamışsın demektir .

Tıp hedeflediğini varsaysak bile 2+7 = 9 sene geridesin okey atanlardan. Kaldı ki tus ü hesaba katmıyorum.

Boş beleş bölüm okuyup kpssden güzel kadrolara yerleşen bi dünya arkadaşım tanıdığım var . Mesele sadece iyi bi bölüm okumak değil . Zamanında okuyup bitirmek , iyi bir işe yerleşmek bu da emin ol üniversite kazanmaktan çok çok çok daha zor .

2 sene karavana atan öğrencilerden de 4 yıllık iyi bi bölüm iyi bir üniversite tutturan ben şahsen görmedim . Varsa da milyonda 10 u geçmez . Gerçekçi olmanızı tavsiye ederim .

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çikinova kullanıcısına yanıt
    Hocam nickin çok güzel
  • 2003 te DEU Makine Müh. kazandım yıl olmuş 2017 bu dönem arasında yaklaşık 10-15 arası işe girip çıktım, uzun dönem askere gittim geldim, AÖF işletme bitmek üzere, saçım döküldü, 2 tane kız arkadaş eskittim, evlilikten döndüm hayatımda birçok şey değişti bir mühendis olamadım buradan bunu okuyan Hamza Bulut hocama ve diferansiyel denklemlere selamlarımı iletiyorum hepinizin cebinize koyayım
  • Kardeşim işlerin nasıl yürüdüğünden bi haber insanları takarak yazarak kendini yormuşsun.Cahil insanları insanları umursama.

• By_Lancer kullanıcısına yanıt
    Ben şey diye düşünürdüm o zamanlar: "Şimdi herkes yoruldu ve bezdi, asıl şimdi asılırsam öne geçme fırsatım olacak" diye. Umarım işe yarar, başarılar
  • Yazıyı okumayanlar ya da atlayarak okuyanlar yine mezuna kalabilir dikkatli olsunlar şaka bir yana mezuna kalmak sanıldığı kadar kötü bir şey değildir ama her şeyden önemlisi insanın kendini tanıması ve gerçekçi düşünmesi. Şahsi görüşüm kazanmak için 2-3 sene harcanan bölümlerin bitirmesi de uzuyor genelde ama bu kişiden kişiye değişebilir tabii. Allah gönlünüze göre versin

• Valla yazıyı okumadım da 1 seneden fazla mezuna kalan ya babadan zengindir ya da pohpohlanıyordur başka bir açıklaması yok.
  • Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    Dedi hayalindeki uniye yerlesemeyen arkadas.

Zenginlikle ne alakasi var cogu kisi bireysel hazirlaniyor.Uniye gidip kari kiz pesine dusenlerden,tavla,okey oynayanlardan az para harcadigimiz kesindir.

Yaziyi okusaydiniz keske,cok guzel yaziydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D63A2EC38 -- 30 Aralık 2017; 12:54:59 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

Valla yazıyı okumadım da 1 seneden fazla mezuna kalan ya babadan zengindir ya da pohpohlanıyordur başka bir açıklaması yok.

ya da senin hayal edemediğin yerler için çalışıyordur

• Hocam bende bunları yaşadım hattâ 20 binden mezuna kaldım inanmayanlar attığını düşünenler yani imasindan belli oluyordu ben 1 yıl mezuna kaldım ilk sene 20 bin 2.sene 5 bine girip tipa yerleştikten sonra o ima eden küçük gören insanlar doktorum doktorum diye yalamaya başladı yani düzen boyle biraz dişinizi sıkın bide stres yapmayın ben zamanında ilk yıl kaldım diye pişman olup seboreik dermatit falan oldum ve şuan hala hastalıkla uğraşıyorum yani hicbir şeyi kafaya takmayın çalışın sonra o sizi küçük gorenler sonucu gördükten sonra karşınızda küçulcekle

• üni okuyorum böyle düzen böyle adaletsizlik olmaz okumayın arkadaşım ben okuyorum kaldım sınıfta bidaha kalmaktan korkuyorum olmuyor yapamıyorum ama gelde evdekilere anlat yok anlamazlar illa git dene zorla olmuyor diyorum boşuna zaman para kaybediyoruz evdekiler benden bişey bekliyor ne olacak bilmiyorum okul zor bitecek gibi gelmiyor aynı sınıfı 2.ye okuyorum yine notlar düşük hevesim kaçtı arkadaşlarım üst sınıfta ben yalnızım sıkılıyorum bıktım artık ama okulu bıraksam ne yapacağım okusam ne iş yapacağımı bilmiyorum adam gibi bir iş kolu yok okuduğum bölümün okul zaten sıkıntı hep bir haksızlığa uğruyorsun ama gidip derdini anlatamazsın kimseye çünkü hakkın yok sadece koyun gibisin ne derlerse o onların ağzına bakıyorlar alttan ders alıyorsun size özel ayrı kağıt yapıyorlar daha zor sen üst sınıfsın diye lan a*k ben yükseltmeye almışım hala daha zor kağıt hazırlıyor sonra not düştü oluyor olur tabi ben bunu kime anlatayım ne diyeyim sonra hoca diyor doğru hata yaptım yaptında olan bize oldu not düştü ne olacak şimdi benim hakkım.sınav esnasında hoca geliyor sen devamsızlıktan kaldın kalk git diyor şimdimi söylenir sınav esnasında ben çalışıp gelmişim sınavda kalk git diyor ölür müsün öldürür müsün? gibi gibi olaylar o yüzden okuyan bu devirde sadece diploması oluyor ortamlarda üni bitirdim der.sadece oldukça iyi bölüm okuyanlar hakkını alır yoksa bizim gibiler ezilmeye ve altta kalmaya devam eder.yapacak bişey yok ben 4 senedir okuyorum 2.sınıfım bu senede kalırsam naparım bilmiyorum bıraksan olmaz millet oku bitir 4 sene olmuş diyor okuyorum olmuyor kalıyoruz dediğim olaylardan dolayı napayım ben şimdi moral bozuk notlar b*k ne bu kardeşim kafayı yedim artık yapacak bişeyde yok artık millette benden umudu kesmeye başladı eskiden bitirirsin diyenler şimdi bitiriceksin değil mi diyor onlar da anlamaya başladı ama gelde bunları eve anlat daha yazacak çok şey varda boşver yazsam ne anlatsam ne

hadi selametle... Allah yolunuzu açık etsin

• Asosyalsin sürekli ders çalışıyorsun, hayatında kız yok. Arkadaşların yok. Büyük ihtimalle sessiz utangaç bir insansın. Tipin de ortalamanın altında. Millet hayatını yaşıyor sen sanki milletin çok umurundaymis gibi, sınavda yüksek puan yapıp kendini aklın sıra başkalarına kanıtlamak. Üzüldüm senin adına.

• türkiye için konuşuyorum.

inşaat - makina müh. - elektronik müh. - mimarlık - tıp

bu bölümdenlerdenbaşka bölüm okuyan balığın başını alır anca. baba balığın başını hemde.

3 üni bitirdim.

bilgi prog. - matematik-bilgisayar - iş güvenliği + işletme yüksek lisansı

1,5 yıldır işsizim. asgari ücret 1600 olduğu ülkemde bana 2000den başla diyor. başlıyorum. 2. hafta 3000tl alan adama işini öğretiyorum. yanlış yerde olduğumu anlıyorum ayrılıyorum.

derdim çok para kazanmak değil. mutlu olmak ama bu ülkede çok şey istemek oluyor mutlu olmak.

yoksa herkes ev - araba istiyor. okurken çalıştım birikim yaptım. çinde olup türkiyede olmayan ürünleri alıp getirdim sattım. ev aldım araba aldım.

ama mutlu değilim. akademek eğitimde birşey öğrenmedik zaten.
  • Güzel bir yazı...Lakin kimsenin değer yargılarıyla kendinize yüklenmeyin.Yaşınızın kıymetini bilin ve yaşınızın gereklerini yaşamayı unutmayın.Cahil teyzeler,size iyi dese ne kötü dese ne!Harçlığınızı çıkaracak işler yapın,yapın ki ailenize yük olduğunuz düşüncesi sizi daha çok yıpratmasın.Bunu yaparsanız, hayatınızı şekillendirmek üzerine aldığınız kararlarda, kendinizi baskı altında hissetmezsiniz.

Ezcümle, akıl veren çok olur da ekmek veren olmaz.Önünde sonunda bir yola gireceksiniz.Mesele,geriye baktığınızda "keşke"ler değil, "iyi ki"ler görmektir.

• 2 yıl mezuna kaldıysan uğraşma
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.