< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çikinova -- 28 Aralık 2017; 9:51:41 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çikinova -- 28 Aralık 2017; 9:51:41 > |
Yazi icin eline saglik hocam.
'Kimse bizden daha degerli degil'diye dusunelim.Baskalarinin bu anlamsiz fikirlerini onemsemenin bir anlami yok. Kaldigim siralamalari soyledigim an, cogu benden kotu bir siralamayla uniye girdigi icin sesini cikaramiyor.Ama buyukler siralamadan filan da anlamiyor ki, onlar icin onemli olan uni kazanmak ya da kazanmamak durum bu yani.Olayi kavrayamadiklari icin onlarin ne dusundugunun bir onemi yok. |
Teşekkür ederim. Haklısın ne düşünürlerse düşünsünler üzülmüyorum, önemsemiyorum fakat öyle anlar geliyor ki maalesef bir pişmanlık yaşıyorsun, kendine kızıyorsun.
Lisede bir Türkçe öğretmenim vardı, kızına çiçekçi dükkanı açmış, kendisi de bitki hastasıydı her ders sonunda keyifle şiir okuyormuşçasına hayatımızda hiç duymadığımız değişik değişik çiçek türlerini anlatırdı, şu çiçek şu anlama gelir, bu renk çiçekler falanca demektir, doyamazdı anlatmaya, hayatı çiçeklerdi, bazen derse saksıyla girerdi. 3-4 senedir görmüyorum. Geçen gün kütüphane dönüşü dolmuşta karşılaştık. Son 2 yıldır ne zaman eski bir arkadaşla/öğretmenle karşılaşsam elim ayağıma dolaşır. Beni görünce yanıma oturdu iyilik sağlık faslında hemen sözünü kesip lafa girdim sizin kızdan bir çiçek alacağım kış zamanlarına dayanıklı şöyle güzel kokan bakımı kolay bir çiçek varsa diye sordum, gözleri parladı hemen anlatmaya başladı işte şu çiçek böyledir, şu şöyledir, şuna şu toprak olur bu yazın açmaz, şu kışın kurur anlatıyor, çok ilgiliymiş gibi ''hıhı hıhı hımmm demek öyle vay be aaa öyle mi hımmm çok hoş yaa'' falan diye kafamı sallıyorum, içten içe de ulan dedim iyi bu böyle gider zaten az kaldı ineceğiz diyorum, biraz daha devam etti, sonra pat diye ''aa sormayı unuttum eee okul nasıl gidiyor?'' diye soruverdi, sormasa ne olurdu, merak etmese ne olurdu, sordu ama, bir an içim ezildi yine, ne diyeceğim şimdi, okumuyorum okul falan yok desem iyice ezileceğim gözünde, yok mezuna kaldım 3. sene desem yine aynı durum, ben de susayım duymazlıktan geleyim dedim, olmadı, yemedi, bir daha sordu. Söyledim gerçeği, tam durak da gelmişti zaten, ne dediğini anlamadım indi görüşürüz dedi kuru kuru. Lisedeyken de anlatır dururdu ''biz neler gördük neler, şimdi 25-30 yaşında olan öğrencilerimizi görüyoruz sokak başlarında, boş boş geliyorlar, üniversite okumadıklarına nasıl pişmanlar, siz de çalışın pişman olmayın'' derdi, onları öyle anlatırdı ki, bizi de onlarla korkuturdu, sürtüyor hepsi boş boş derdi. Hocam inince dedim içimden beni de anlatır mı yarın derste öğrencilerine... |
Elinize sağlık hocam çok güzel bir yazı.
Yazınki motivasyon ve enerjimi geri kazanabilsem çok iyi olacak da olmuyor işte. Bakalım neler olacak. |
Yazı çok güzel yazılmkş gerçekten sıkılmadan okudum ilk defa dh de bu kadar uzun yazıyı
|
son kısımda ağladım :/
|
ya da senin hayal edemediğin yerler için çalışıyordur
|
1995 Doğumluyum
Lise 1de kaldım İlk sınava girdiğimde başaramadım. Mezuna kaldım. İstediğim bölüm istanbul dışı geliyodu ama ekonomik sebeblerden dolayı istanbulda myo tercih ettim (marmara makine myo) 3.34 Gano ile onur öğrencisi olarak mezun oldum. DGS ile şuan İTÜ Malzeme ve Metalurji Mh geçiş yaptım. Hocamızın verdiği örneği sana da vermek isterim. Göztepeden Kadıköye sadece 19F gitmez. Göztepeden kadıköye yürüyerek gidersin,taksi ile gidersin,minibüsle gidersin,19s ile gidersin, 14B ile gidersin, 2 numaraya binip üskadara gidersin ordan kadıköye geçersin. İstedikten sonra hedefine ulaşmak için bisürü yol var. Yeter ki etrafına bakmayı bil ve çağresizliğe düşme. Demem o ki pes etme kardeşim , mutsuzsuzluğa adım atma geleceğin için çabala ilerde pişman olmayacaksın. Benim itüye gitmem mümkün değildi ama farklı bir yoldan hedefime ulaştım. Gerekiyosa kal |
bir daha okudum yazdıklarınızı ve ne yaptın be reyis o kadar uzuldum ki üzüntümden yataklara dustum. özellikle kız arkadaşımın olmaması beni derinden uzdu.
adam surada içerlenmiş, güzel de bir yazı yazıp içini dökmüş. yok asosyalsin, yok şöylesin de, yok bilmem nesin gibi ön yargı dolu seyler yazmışsınız. bilir kişi misin sen, uzman mısın sen? kimsin sen :D diyelim ki gerçekten sizin yazdıklarınız gibi bi arkadaş kendisi. ne yapsın? aaa ben böyleyim deyip hayata mı kussun? hiçbir sey yapmayıp sadece öylece oturup beklesin mi? elbette kendini geliştirmek ve bu açıklarını kapatmak için bir seyler yapacak. herkes iyi bir hayatı hak eder. sizin mantığınıza bakarsak, derece yapıp iyi ünilere gitmiş tipsiz asosyal kişiler, kendilerini baskalarına kanıtlamak için yapmışlar bunları. hos tiple ne alakası varsa anlamadım zaten de. arkadasın hedefleri idealleri var ki o kadar sene beklemiş. kimseye de kendini kanıtlamak zorunda değil. ben de sizin hakkınızda ön yargıda bulunayım: egoistsiniz, kibirlisiniz, başkalarını küçümseyerek kendinizi yukseltmeye çalışıyorsunuz. profilinizi incelediğim kadarıyla iyi bir unide iyi bir bölümde okuyorsunuz. belli ki siz de bu yazdıklarınız gibi biriydiniz ki iyi bir uni kazanarak başkalarına kendinizi kanıtlamaya calısmıssıniz. böyle biri değilsiniz belki de. nasılmıs tanımadığınız birinin sizin hakkınızda böyle ithamlarda bulunması? İnsanların şevkini kırıp morallerini bozmaya hiç gerek yok bence. neyse hocam iyi günler size. |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D63A2EC38 -- 28 Aralık 2017; 8:11:55 > < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haydaarr -- 28 Aralık 2017; 10:11:33 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingMathers -- 28 Aralık 2017; 15:36:28 > |
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|