Şimdi Ara

2 yıllık öğretimi 4 yıllığa tamamlamak nasıl oluyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar diyelim ki 2 yıllık geçiş hakkımı kullanarak ya da kendim kazanarak elektrik okudum.
    daha sonra bunu 4 yıllığa tamamlamak için yani elektrik elektronik mühendisi olmak için ne yapmak gerekiyor.
    sınava mı girmem gerekiyor? giriyorsak sınav zor mudur nasıldır biraz aydınlatır mısınız.
    şimdiden teşekkür ederim. gün gün konuya bakacağım.

• Dostum konu yanlış yerde. Yapman gereken dgs. Dikey geçiş sınavına girip puanın alırsa aynı üniversiteye girer gibi okullara başvurursun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DGS adında bir sınav okulu bitirdikten sonra bu sınava başvuruyorsun. Sınavda türkçe ve matematik konuları var ygs-1 gibi düşün ama bence ygs'den daha kolay bir sınav. Benim girdiğim sene 80 türkçe 80 mat vardı heralde bu sene 60'ar soruya düşürmüşler. Okuduğun 2 yıllık bölüme göre geçiş yapabileceğin bölümler var. Bu bölümler dışında başka bölümlere geçiş yapamıyorsun. Gerekli puanı alıp tercih yapıyorsun ve yerleştirilirsen okulun dgs ile gelen öğrencilere uyguladığı yönetmeliğe göre okula başlıyorsun.
  • Arkadaslar bi sorum olacak 4 yıllığa geçtiğimde 2 yıllık diplomam yanmış mı oluyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: hsynclngr

Arkadaslar bi sorum olacak 4 yıllığa geçtiğimde 2 yıllık diplomam yanmış mı oluyor?

Hayir tabiki.

• Çift diploma sahibi mi oluyorum yani?

• quote:

Orijinalden alıntı: hsynclngr

Çift diploma sahibi mi oluyorum yani?

2 yillik diplomani egitimin suresince okula veriyorsun okulda kaliyor. Okula vermeden once gider noterden kopyasini asli gibidir diye tastikleirsin o sende kalir. Mezun olunca da iki diplomani da okuldan alirsin. İki farkli universite mezunu oluyorsun yani.

• Dgs yapmış biri olarak söyleyebılırım kı , kolay bi sınavdır.Türkçe soruları zaten okuyup anlayacaksın metinleri herkesin yapabileceği tür , matematiğin de fena değilse sağlam üniversitelere girmek cok da zor degıl.Zira çalışmadan ve matematik anlamayan biri olarak elimi kolumu sallayarak pazarlama bölümünü işletmeye tamamladım.muaf olacağınız derse bağlı olarak lisansa 1 2 3. sınıflardan başlayabilirsiniz.
  • aklindakalmasin A kullanıcısına yanıt
    konuyu yanlış yerde aççtınız
    dgs alanına gitmelisinz..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.