Şimdi Ara

2 yıllık okumak ve 2 yıllık sağlık bölümleri tavsiyeleriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
2.748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle '' vay efendim işssiz kalırsın, 2 yıllık okumak ne ki '' gibi şeyler söylemeyin biz de düşündük oralarını sağ olun. Sağlık Meslek lisesi mezunuyum önlisans sağlık bölümlerinden tercih vereceğim bana en çok tavsiye edilen 2 bölüm var; ATT ve Anestezi. DGS'yi düşünüyorum tabii ama oldu da kazanamadım durumunda en az pişman edecek bir bölüm seçmek istiyorum.Tek istediğim kendimi geliştirebileceğim şekilde ilerleyebilmek. Bende statülü biri olabilmek istiyorum bunu yapan, 2 yıllık okusa bile şu an iyi bir konumda olan insanlar elbette vardır. Bölüm önerisi ya da ''şunu oku sonra şöyle yaparsın'' tarzı her önerinize açığım.

not: Her defasında 2 yıllıkları küçümsemek için hazırda bekleyenlerin küçümseyici sözlerine ihtiyacım yok teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sudenazy7 -- 14 Temmuz 2022; 17:57:10 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

2 Yıllık En İyi Sağlık Bölümleri: Kariyer Yolculuğun İçin Bir Kılavuz

Sağlık sektöründe bir kariyer düşünüyorsan ve 2 yıllık bir programla bunu gerçekleştirmek istiyorsan, sana rehberlik edecek bu metnin tam sana göre olduğunu bil!

2 yıllık sağlık bölümleri, sağlık alanında kısa sürede kariyer yapmak isteyenler için mükemmel bir seçenektir. Bu programlar, öğrencilere sağlık hizmetleri alanında temel beceriler ve bilgiler kazandırır ve mezun olduklarında çok çeşitli sağlık sektörlerinde çalışma fırsatları sunar.

En İyi 2 Yıllık Sağlık Bölümleri

2 yıllık sağlık bölümleri arasında en popüler ve en çok tercih edilen seçenekler şunlardır:

• Hemşirelik: Hastalara doğrudan bakım sağlayan hemşireler, sağlık sektöründeki en çok aranan profesyonellerden biridir.
    • Tıbbi Asistanlık: Doktorlara ve diğer sağlık uzmanlarına hasta bakımı konusunda yardımcı olan tıbbi asistanlar, sağlık tesislerinde önemli bir rol oynar.
    • Eczane Teknisyenliği: Eczanelerde çalışan eczane teknisyenleri, ilaçların hazırlanması, dağıtılması ve hastalara danışmanlık verilmesi görevlerini yerine getirir.
    • Acil Tıp Teknisyenliği (ATT): Acil durumlarda hastalara temel yaşam desteği ve nakil sağlayan ATT'ler, sağlık sisteminin önemli bir parçasıdır.
    • Radyoloji Teknisyenliği: X-ışını, bilgisayarlı tomografi (BT) ve manyetik rezonans görüntüleme (MRG) gibi tıbbi görüntüleme cihazlarını kullanan radyoloji teknisyenleri, hastalıkların teşhis edilmesine yardımcı olur.

2 Yıllık Sağlık Bölümünü Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bir 2 yıllık sağlık bölümü seçerken, aşağıdaki faktörleri göz önünde bulundurmalısın:

• İlgi Alanların ve Becerilerin: Seçtiğin bölümün ilgi alanların ve becerilerinle uyumlu olduğundan emin ol.
    • Kariyer Hedeflerin: Bölümün, gelecekteki kariyer hedeflerinle uyumlu olduğundan emin ol.
    • Eğitim Kurumunun Akreditasyonu: Saygın ve akredite bir eğitim kurumundan mezun olmak, iş piyasasında daha avantajlı olmanı sağlayacaktır.
    • İş Piyasası Talepleri: Mezun olduktan sonra iş bulma potansiyelini artırmak için iş piyasası taleplerini araştırmalısın.

2 yıllık bir sağlık bölümü, sağlık alanında tatmin edici bir kariyer yolculuğuna başlamak için mükemmel bir fırsat olabilir. Sana uygun bölümü dikkatlice seçerek ve sıkı çalışarak, sağlık sektöründe başarılı bir kariyer inşa edebilirsin!

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • otopsi yardımcılığı güzeldir bence

• İlgin varsa elektrik, elektronik, makine, programcılık oku dil bilip kendini geliştirdiğin takdirde çok kıymetli
    elektronik okuyup plc programlama yapan bi abiyle konuştum mühendisten fazla kazanıyorum diyor zorladım ama söylemedi maaşı

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Asd987123 A kullanıcısına yanıt

aslında ilgim yok ama çook tavsiye edenleri gördüm burada, bu yüzden değerlendireceğim.

• Anestezi kesinlikle

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: marcduchamp

Anestezi kesinlikle

nedenlerini de anlatır mısın? ikilemde kaldığım bir bölüm çünkü

• sudenazy7 S kullanıcısına yanıt
    Galatasaray Üniversitesi Denizcilik bölümünü de düşünebilirsin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2 YILLIK BÖLÜMLER
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 2 yıllık tabi ki okunur. Ama sağlık hakkında fikrim yok.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • DGS yapmak istiyorsanız okuyacağınız 2 senelik bölümün hangi bölümlere tamamlandığını iyi gözden geçirin derim.

• yazacağın üni ve bölümün mezunları ne iş yapıyor diye bak linkedinden. eğer baktığın 10 kişiden en az 4ü iyi yerlerde işe girip çalışmışsa düşünmeden yaz + sadece iyi ünilerin myolarını yaz

• Kız nicki olunca herkes bilgilendirici postlar atmis bak bak

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sen de kız ol sana da bilgilendirici gönderiler atalım. Sen de OF at

• Ben paramedik mezunuyum
    Kesinlikle öneririm
    Okul olarak ta ben her hafta uygulama yapmak istiyorum diyorsan Youtube da belirli meşhur uniler var onları yazabilirsin

Hem acilde hem istasyonda çalışabiliyorsun
    Istasyon super( kişiye gore degisir
    Ufak bir ev gibi düşün bütün ihtiyaçların var bekleme odası var tv,internet,uzun koltuk, yemek hazırlama yeri, buzdolabı, yemek masası hersey var
    Telsizden vaka geldimi çıkarsın
    Bazen 2 saat vaka çıkmadığı olur oturtursun.

Bölüm DGS ile hemşirelige tamamlanabiliyor

Atamak için 90 puan isteniyor
    Fakat bu şartlarda en dandik memurluğa bile 80 puan isteniyor
    Haaa badem bıyıklı tanıdığın varsa ilahiyat okuyup 65 le atanabilirsin

• Teng Tutuyor mu

• tutacağını düşünüyorum ama sağlık meslek çıkışlıyım sağlık alanı bana daha yakın geliyor

• Zexeriya kullanıcısına yanıt

ambulansta çalışmak beni ilk başta korkutmuştu ama hem acillerde de çalışıldığını öğrendim senin gibi birçok kişi istasyonda çalışmanın çok çok zor olmadığını söyledi(gidilen vakalar, karşılaşılan durumlar hariç tabi ) bu yüzden oldukça sıcak bakıyorum bu bölüme. kpss'ye gireyim atanayim de çok büyük bir arzum yok tabii ama olursa o da iyi olur teşekkürler:))

Yalnız dipnot bırakıyorum
    Kpss calismayacaksan sağlık kesinlikle seçme
    Sağlık sektörünün genelinde atanman en büyük hedefin olmalı
    Özelde yüksek çalışma saatleri + asgari ücret ve her an isten çıkarılma endişesi

Paramedik için özelde ambulans fazla olmadığı için acile verirler
    Acil de fazla kalabalık değil, seni koroner yoğun bakım,acil yoğun bakım, ameliyathanede hangisinde çalışana ihtiyaç varsa ordan oraya topaç gibi oynatirlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zexeriya -- 15 Temmuz 2022; 21:58:27 >
  • Zexeriya kullanıcısına yanıt

haklısın bölümü okuyup bitirince daha net olur ama acilde çalışmak asıl istediğim durum. kpss şart ise çalışırız en azından işten çıkarılma korkusu olmaz doğru.

Teng dediği tıp mühendisliği. Sadece acıbademde var zaten biyomedikalin çakması

• sunmoon2b S kullanıcısına yanıt

ilk sıraya acıbadem yazacağım kesin de tıp mühendisliğini bilmiyordum teşekkür ederim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.