Şimdi Ara

2 yıllık bölüm okumak pişmanlıktır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
0
Favori
7.617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu sene 2 yıllık bölümdeki ilk senem geldigime bu bölümü okulu yazdıgıma bin pişman oldum liseden farkı yok vallahi hocaların uyuzlugu da cabası.

• Yapay Zekanın Yanıtı

2 Yıllık Bölüm Okumak Mantıklı mı?

2 yıllık bir bölüm okumanın pişmanlık olup olmadığı, kişisel hedeflerine, yeteneklerine ve kariyer beklentilerine bağlı karmaşık bir konudur. Bu kararı verirken dikkate alınması gereken önemli faktörler şunlardır:

Kariyer Hedefleri:

• 2 yıllık dereceler, genellikle belirli meslekler veya endüstriler için teknik beceriler kazandırır. Kariyer hedeflerin teknik bir alandaysa, 2 yıllık bir derece mantıklı bir seçim olabilir.

Çalışma Süresi ve Maliyet:

• 2 yıllık dereceler, 4 yıllık lisans derecelerinden genellikle daha kısa ve daha ucuzdur. Zaman ve maliyet kısıtlamaların varsa, 2 yıllık bir bölüm daha iyi bir seçenek olabilir.

İstihdam Olanakları:

• 2 yıllık mezunlar için istihdam olanakları, mesleğe ve endüstriye göre değişir. Bazı alanlarda 2 yıllık derece yeterli olabilirken, diğerlerinde daha yüksek bir derece gerekebilir.

Daha Yüksek Derece İçin Bir Adım Taşı:

• Bazı 2 yıllık dereceler, daha yüksek bir dereceye doğru ilerlemeyi kolaylaştırabilir. Bu, kariyerinde daha fazla ilerleme fırsatı sağlamak istiyorsan değerlendirmeye değer bir seçenek olabilir.

Sonuç:

2 yıllık bir bölüm okumanın pişmanlık olup olmadığı sorusunun kesin bir cevabı yoktur. Bu karar, bireysel koşullarına bağlıdır. Kariyer hedeflerini, çalışma süresi ve maliyet kısıtlamalarını, istihdam olanaklarını ve gelecekteki eğitim fırsatlarını dikkatlice değerlendirmelisin. Bu faktörleri tartarak, sana en uygun olan kararı verebilir ve potansiyel pişmanlıklardan kaçınabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • valla fabrkalarda ustalığa gitmeyecek kaynaktı dökümdü buralarda işi olmayan 2 yıllıklar bence de çöp.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 yıllık oku dgs ile odtü ye geç bunu da biz mi söyleyelim ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 yıllık okuyanda pişman, merak etme

Oxford mezunu olmayan ben üniversite mezunuyum demesin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kesinlikle öyle
  • 07kubi07 kullanıcısına yanıt
    2 yıllık bölümün derslerini yapamıyorum daha sence dgsye girip 4 senelik bu bölümü okumam mantıklı olur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kerem0559

2 yıllık bölümün derslerini yapamıyorum daha sence dgsye girip 4 senelik bu bölümü okumam mantıklı olur mu?
    o zaman olmaz hocam 2 yıllığı 3.90 ortalamayla falan bitirebilmen lazım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2 YILLIK BÖLÜMLER
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • o zaman ülkede üniversite mezunu yok hocam
    benim ortalama 1.80 bile yok hocam kaldı ki 3.90 olacak
  • Bizim önümüzü kapattılar DGS ile duvardan atladık. Tabi ki bölüme göre değişir.

• Askaparta kullanıcısına yanıt
    dgs duvarından atlasam da sonuçta pek dikkatımı çekmeyen bir bölüm daha kötüye gider işler bence.
  • Kerem0559 kullanıcısına yanıt
    O zaman sıkıntılı. Sevdiğin bölüm bir başka ama para için mi, sevdiğin için mi der karar verirsin. Sevdiğin bölümden para kazanmak harika tabi.

• Hocam iki senelik okul okuyacaksanız illa sağlık alanı en azından özel sektör için önü açık sayılır. Gerisi fasa fiso

• Askaparta kullanıcısına yanıt
    İşte problem de o hocam sevdigim bölüm yok aslında okumaya niyetim yok ama zorla okuyorum
    Biz 3.64 le bitirdik de noldu 😃

• quote:

Orijinalden alıntı: daquied

Biz 3.64 le bitirdik de noldu 😃
    dgs gir kazan kardeş herkes yapıyor geç odtü ye bak keyfine.
    bir sürü arkadaşım odtü yü kazandı ama kendi şehrinde ki üniversiteleri yazdılar.
    zaten sınav kolay daha ne

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 07kubi07 -- 28 Nisan 2020; 17:26:48 >
    9 sene oldu hocam :)

Edit: abim iki kez girip kazanamamıştı tecrübelerini paylaşmıştı. Ben tercih etmemiştim sonrasında o tekrar öss ile 4 yıllık fakülteye gitti ben hayata atıldım.

Şimdi kolay mı değil mi bilemem. O zamanlar hiç kolay olmadığını biliyorum 1 kitaplık kitapları halen duruyor saatlerce çalışırdı her gün. Sonra oda yıldı öss'ye tekrar girdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daquied -- 28 Nisan 2020; 17:37:8 >
  • Uzaktan eğitim veren bölümler de DGS'den faydalanabiliyordu yanlış hatırlamıyorsam değil mi hocam?

• quote:

Orijinalden alıntı: Kerem0559

benim ortalama 1.80 bile yok hocam kaldı ki 3.90 olacak
    e ne hakla diyebiliyorsun o zaman okumak pişmanlıktır diye. forumda aynı senin gibi yapan birçok insan var. adamlar ittire ittire 6 senede üniversite bitiriyor. sonra yav iş bulamıyoz yav okumak pişmanlık yav şunu okumayın da bilmem ne
  • yav git atarını başka birine yap çekemeyecegim seni
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.