Şimdi Ara

2.zorunlu yabancı dil seçimi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar üniversite de bu sene 2.zorunlu yabancı dil seçeceğim.Seçeneklerim çok hangisini seçeceğime karar veremedim açıkcası.Kolaylık olarak olsun gramer yapısı olsun hangisi daha kolay öğrenilir bu aşağıda yazacağım dillerden.Bana Almanca biraz daha yakın gibi geldi.(Çoğu forumda ingilizceye yakınlığından dem vurulmuş)Siz ne düşünüyorsunuz? Şimdiden teşekkürler.
    Not:görsel iletişim tasarımı okuyorum.
    Almanca
    İtalyanca
    Fransızca
    İspanyolca
    Portekizce
    Japonca
    Çince
    Rusça

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakan_d20 -- 12 Eylül 2013; 22:56:25 >

• İspanyolca idealdir, Çince'den sonra dünyada en çok konuşulan dil olduğunu duymuştum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bleeeed

İspanyolca idealdir, Çince'den sonra dünyada en çok konuşulan dil olduğunu duymuştum.

Hocam en çok konuşulmasında ziyade ben öğrenme veya gramer kolaylığına ve bu tip şeylere bakıyorum.Birde ben ilerisi için avrupa düşünüyorum.İspanyolca bu durumda yararı olur mu peki ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakan_d20

quote:

Orijinalden alıntı: Bleeeed

İspanyolca idealdir, Çince'den sonra dünyada en çok konuşulan dil olduğunu duymuştum.

Hocam en çok konuşulmasında ziyade ben öğrenme veya gramer kolaylığına ve bu tip şeylere bakıyorum.Birde ben ilerisi için avrupa düşünüyorum.İspanyolca bu durumda yararı olur mu peki ?

O kadarını bilemeyeceğim, ama İngilizce'niz iyiyse çoğu Avrupa dilini öğrenirken sıkıntı çekmezsiniz, özellikle Almanca ve İngilizce aynı dil ailesinden olduğu için sorun olmaz bence, tabi siz bilirsiniz, ben Almanca veya İspanyolca diyorum.
  • Kolaylığından ziyade kulağına hoş gelmesi de önemli. Sen büyük ihtimal sırf dersi geçebilmek için öğrenmek istiyorsun. Bu konu hakkında sana pek yardımcı olamayacağım. Zevk meselesi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Conservator

Kolaylığından ziyade kulağına hoş gelmesi de önemli. Sen büyük ihtimal sırf dersi geçebilmek için öğrenmek istiyorsun. Bu konu hakkında sana pek yardımcı olamayacağım. Zevk meselesi.

Hocam sizin açınızdan bakacak olursam eğer benim fransızca,italyanca,ispanyolca gibi daha yumuşak tonlardaki dilleri elemem gerekiyor çünkü bu diller benim kulağıma pek hoş gelmiyor(genel kanının aksine ).Kaba diller kulağıma daha bi hoş geliyor.
  • quote:

quote:

Kolaylığından ziyade kulağına hoş gelmesi de önemli. Sen büyük ihtimal sırf dersi geçebilmek için öğrenmek istiyorsun. Bu konu hakkında sana pek yardımcı olamayacağım. Zevk meselesi.

Hocam sizin açınızdan bakacak olursam eğer benim fransızca,italyanca,ispanyolca gibi daha yumuşak tonlardaki dilleri elemem gerekiyor çünkü bu diller benim kulağıma pek hoş gelmiyor(genel kanının aksine ).Kaba diller kulağıma daha bi hoş geliyor.

bonjourbence en güzel fransızca.

• quote:

Orijinalden alıntı: The Neighbourhood

quote:

quote:

bonjourbence en güzel fransızca.

Alıntıları Göster
    İngilizcen iyiyse Almancayı çabuk öğrenirsin. Aynı dil ailesinden geliyor. Ayrıca Avrupa düşünüyorum demişsin.Avrupa'da Almanca; Almanya,Belçika,İsviçre ve 3-4 küçük ülkede konuşuluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: JamesKırkRobertLars

İngilizcen iyiyse Almancayı çabuk öğrenirsin. Aynı dil ailesinden geliyor. Ayrıca Avrupa düşünüyorum demişsin.Avrupa'da Almanca; Almanya,Belçika,İsviçre ve 3-4 küçük ülkede konuşuluyor.

Alıntıları Göster
    Bir ingiliz yada amerikalı ile rahatlıkla konuşacak ingilizceye sahibim ancak şu almancayı bir çakamadım arkadaş

• quote:

Orijinalden alıntı: Last Peony

Bir ingiliz yada amerikalı ile rahatlıkla konuşacak ingilizceye sahibim ancak şu almancayı bir çakamadım arkadaş

Alıntıları Göster
    Ben senin yerinde olsam Japoncayı seçerdim
  • quote:

Orijinalden alıntı: JamesKırkRobertLars

Alıntıları Göster
    hangi bölümdesin ona göre tavsiye verelim makine okuyorsan almanca jeoloji jeofizik okuyorsan arapça rusca
  • quote:

Orijinalden alıntı: urqun

hangi bölümdesin ona göre tavsiye verelim makine okuyorsan almanca jeoloji jeofizik okuyorsan arapça rusca

görsel iletişim tasarımı okuyorum hocam .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Roach3558

Ben senin yerinde olsam Japoncayı seçerdim

Aslında bir ara benimde aklıma geldi japonca alayım diyordum.Araştırdım türkçe ile aynı dil ailesinden geliyormuş grameri kolaymış alfabesi zormuş da işte öğrensen nerde işime yarayacak orasını bilmiyorum.
  • quote:

quote:

Alıntıları Göster
    İngilizcen iyiyse almancayı çabuk öğrenirsin.

Ama ben Fransızcayı seçerdim Her ne kadar öğrenmesi zor olsada çok hoşuma gidiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Crimson Elite

İngilizcen iyiyse almancayı çabuk öğrenirsin.

Ama ben Fransızcayı seçerdim Her ne kadar öğrenmesi zor olsada çok hoşuma gidiyor

Alıntıları Göster
    Almanca diyorum ben. Arkadaşın söylediğini söyleyen olmuştu ama dediğim gibi kullanmayacağın bir dili de önermek istemedim. Sana da Almanca daha yakın geliyormuş mesela, inşallah telaffuzda zorlanmazsın. Bana kaba bir dil gibi gelir, o yüzden hiç düşünmedim.
    Selma Ergeç'in Almanca konuştuğu bir videosu var, bulabilirsen mesela, orada kulak tırmalamıyor ses tonu. Karar senin.

• quote:

quote:

ingilizce yeterli aslında senin için ama bu sektörde ileri olan ülkeleri araştır bence..

hintçe japonca olabilir ya da başka bir dil ha rahat olsun diyorsan almanca seç derim ben lisede almancayı konuşabilecek kadar öğrenmiştim tatilde bi alman kadınla sohbet etmiştim..

almanca seçersen rahat olursun çok benziyor ingilizceye zaten aynı dil ailesindeler almanca ingilizce fransızca ispanyolca bunlardan birini seç rahatına bak derim ha akademik olarak ilerlemek istiyorum diyorsan japonca çünkü manga anime olayları falan var benden iyi bilirsin

• quote:

Almanca diyorum ben. Arkadaşın söylediğini söyleyen olmuştu ama dediğim gibi kullanmayacağın bir dili de önermek istemedim. Sana da Almanca daha yakın geliyormuş mesela, inşallah telaffuzda zorlanmazsın. Bana kaba bir dil gibi gelir, o yüzden hiç düşünmedim.
    Selma Ergeç'in Almanca konuştuğu bir videosu var, bulabilirsen mesela, orada kulak tırmalamıyor ses tonu. Karar senin.

Peki hocam bu almanca da artikeller varmış.Bunlar çok mu zor bir bilginiz var mı tüm forumlarda herkes bundan dert yanmış?
  • quote:

quote:

quote:

ingilizce yeterli aslında senin için ama bu sektörde ileri olan ülkeleri araştır bence..

hintçe japonca olabilir ya da başka bir dil ha rahat olsun diyorsan almanca seç derim ben lisede almancayı konuşabilecek kadar öğrenmiştim tatilde bi alman kadınla sohbet etmiştim..

almanca seçersen rahat olursun çok benziyor ingilizceye zaten aynı dil ailesindeler almanca ingilizce fransızca ispanyolca bunlardan birini seç rahatına bak derim ha akademik olarak ilerlemek istiyorum diyorsan japonca çünkü manga anime olayları falan var benden iyi bilirsin

Akademik olarak pek bir şey düşünmüyorum.Yukarıda arkadaşa da sordum peki bu artikeller hakkında ne düşünüyorsunuz çok mu zorluyor insanı ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Akademik olarak pek bir şey düşünmüyorum.Yukarıda arkadaşa da sordum peki bu artikeller hakkında ne düşünüyorsunuz çok mu zorluyor insanı ?

belirli kuralları var mesela er ile biten kelimeler der alıyordu ama dili öğrendikçe artikeller sorun olmuyor mantıken çıkartıyorsunuz aşılmayacak şey değil

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

belirli kuralları var mesela er ile biten kelimeler der alıyordu ama dili öğrendikçe artikeller sorun olmuyor mantıken çıkartıyorsunuz aşılmayacak şey değil

Alıntıları Göster
    rusların aksanı çok iyi o aksan için bile öğrenilir bu dil

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.