Şimdi Ara

20 Bin TL'ye Araç tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Forumda bu tarz çok konu var fakat gerek piyasa değişimi gerek zaman aşımı olduğundan tekrar sormak istedim.

20 Bin tl bütçem var. Hem ufak çaplı gezmek hem de para biriktirmek için bir araç almayı düşünüyorum.
    1-Sizce hangi araçlara bakmalıyım
    2- Daha önce bir araç alımı yapmadım, alacağım bu araçlar eski model olacağı için nelere dikkat etmeliyim. Sonuçta illaki değişeni boyası vs. olacak ama örnek veriyorum "yağ kaçırma varsa kesinlikle uzak dur" tarzında tavsiyeleriniz varsa sevinirim.

Şuan aklımda 106 var fakat GTİ fiyatı biraz yüksek. Bu fiyatlara X* lar var, onlar hakkında da çok bilgim yok.

Mümkünse hidrolik direksiyon ve klimalı bakıyorum

Teşekkürler.

• Güzelmiş fakat bütçe 20bin. Hatta aracı aldıktan sonraki bütün masrafları, giderleriyle beraber 20bin olmak zorunda
  • 20 bin tl'lik araç çok dert açar gibime geliyor. Sen ona bineceğine o sana biner
  • Hala tavsiyelerinizi bekliyorum
  • 1.6 tipo slx lere bakabilirsin.
  • Tamamdır hocam araştırıyorum.

Nissan primera gördüm 1-2 tane çok da beğendim ama parçaları pahalı vs. deniyor. Var mıdır bilgisi olan, alınır mı?
  • Hocam ilk araba olarak Mazda 323 HB kullandım iki sene boyunca. Önce artı yönlerinden bahsedeyim.

-Tasarımı hala çok güzel bir araç,özellikle far tasarımı.
    -4 cam otomatik, elektrikli aynalar.
    -Hidrolik direksiyon.
    -Yere yakın olduğundan dolayı zevkli sürüşü(Aynı zamanda eksisi)
    -Uzun ömürlü motoru ve alt takımı.
    -Her yerde bulunan motor-alt takım parçaları, parça fiyatı olarak şahinden pahalıdır ama genel olarak ucuz sayılabilir.

Eksi yönleri;
    -Kaporta parçaları pahalı,ben acemiyim sağa sola vururum diyorsanız size uygun olmaz.
    -Tartışılır ama ikinci eli.
    -Yere yakın olduğundan dolayı yolları bozuk bir şehirde iseniz sık sık altını vurursunuz.
    -Cam otomatiklerinin ara sıra takılı kalması.

Ben iki sene kullandım bana önemli bir sorun açmadı,zevkle de kullandım. Cebimde yine o civarda para olsa yine Mazda alırdım.

Size tavsiyem 15-16 bin gibi bir paraya Mazda alıp kalan parayı bakıma harcarsanız uzun yıllar sizi üzmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: Search and Rescue

Hocam ilk araba olarak Mazda 323 HB kullandım iki sene boyunca. Önce artı yönlerinden bahsedeyim.

-Tasarımı hala çok güzel bir araç,özellikle far tasarımı.
    -4 cam otomatik, elektrikli aynalar.
    -Hidrolik direksiyon.
    -Yere yakın olduğundan dolayı zevkli sürüşü(Aynı zamanda eksisi)
    -Uzun ömürlü motoru ve alt takımı.
    -Her yerde bulunan motor-alt takım parçaları, parça fiyatı olarak şahinden pahalıdır ama genel olarak ucuz sayılabilir.

Eksi yönleri;
    -Kaporta parçaları pahalı,ben acemiyim sağa sola vururum diyorsanız size uygun olmaz.
    -Tartışılır ama ikinci eli.
    -Yere yakın olduğundan dolayı yolları bozuk bir şehirde iseniz sık sık altını vurursunuz.
    -Cam otomatiklerinin ara sıra takılı kalması.

Ben iki sene kullandım bana önemli bir sorun açmadı,zevkle de kullandım. Cebimde yine o civarda para olsa yine Mazda alırdım.

Size tavsiyem 15-16 bin gibi bir paraya Mazda alıp kalan parayı bakıma harcarsanız uzun yıllar sizi üzmez.
    Hocam teşekkürler çok güzel yazmışsınız. Sevdiğim bir arabaydı hatta çok ufakken bunları porsche zannediyordum :)

Şimdi bakıyorum ve gayet uygunlar, hangi modellerini önerirsiniz ayrıca özellikle bakmam gereken bir arızası oluyor mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: LucKK

Hocam teşekkürler çok güzel yazmışsınız. Sevdiğim bir arabaydı hatta çok ufakken bunları porsche zannediyordum :)

Şimdi bakıyorum ve gayet uygunlar, hangi modellerini önerirsiniz ayrıca özellikle bakmam gereken bir arızası oluyor mu?

Alıntıları Göster
    Hocam araç sahipleri genelde donanım paketlerini bilmiyor. 323 olanların hepsine bakın sırayla.
    Nadir de olsa sunroof ve klimalı modelleri var.

Kendiniz cam otomatiklerine,farların tepkilerine bakın selektör atarak biri geç mi açılıyor kapanıyor diye. Onun dısında anlayan Japon ustasına motorunu gösterin. Ekspere sokup sokmamak size kalmış.
    Ek olarak lpg tankının süresine bakın, on seneyi geçtiyse fiyattan düşürün derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Search and Rescue

Hocam araç sahipleri genelde donanım paketlerini bilmiyor. 323 olanların hepsine bakın sırayla.
    Nadir de olsa sunroof ve klimalı modelleri var.

Kendiniz cam otomatiklerine,farların tepkilerine bakın selektör atarak biri geç mi açılıyor kapanıyor diye. Onun dısında anlayan Japon ustasına motorunu gösterin. Ekspere sokup sokmamak size kalmış.
    Ek olarak lpg tankının süresine bakın, on seneyi geçtiyse fiyattan düşürün derim.

Alıntıları Göster
    Teşekkür ediyorum hocam araştırmaya başlıyorum. Ekspere mutlaka sokacağım. Ek olarak sormak istediğim, japon araçların genelde parça bulunamama ve fiyatların yüksek olması gibi sorunlar duydum. Böyle sıkıntılara düşer miyim?

Şuan aklımda olanlar

323
    Tipo
    Xsara
    Nx Coupe
    Primera

NX Coupeye çok sıcak bakmıyorum aslında, parçası neredeyse hiç yokmuş. Primeraların da fiyatlar çok yükseliyor arada 1-2 tane çıkıyor 20bin civarına fakat muhtemelen sıkıntılıdır. Xsarayı çok beğeniyorum, eskiden babamda da vardı. Sonuç olarak muhtemelen parça sıkıntısı çekmeyeceksem 323 ya da Xsara alacağım gibi. Bunlar olmazsa en kötü Tipo.

Bu arada kullanımı da söyleyeyim. Yazın Antalyada, kışın Bolu'da kullanacağım. Yani yılda 2 kere bu yolu gideceğim. Onun dışında yine yılda 2-3 kere 300km civarı çapta şehir dışı kullanım olacak. Onun harici hep şehiriçi.

Tekrar teşekkür ediyor, iyi günler diliyorum.

• quote:

Teşekkür ediyorum hocam araştırmaya başlıyorum. Ekspere mutlaka sokacağım. Ek olarak sormak istediğim, japon araçların genelde parça bulunamama ve fiyatların yüksek olması gibi sorunlar duydum. Böyle sıkıntılara düşer miyim?

Şuan aklımda olanlar

323
    Tipo
    Xsara
    Nx Coupe
    Primera

NX Coupeye çok sıcak bakmıyorum aslında, parçası neredeyse hiç yokmuş. Primeraların da fiyatlar çok yükseliyor arada 1-2 tane çıkıyor 20bin civarına fakat muhtemelen sıkıntılıdır. Xsarayı çok beğeniyorum, eskiden babamda da vardı. Sonuç olarak muhtemelen parça sıkıntısı çekmeyeceksem 323 ya da Xsara alacağım gibi. Bunlar olmazsa en kötü Tipo.

Bu arada kullanımı da söyleyeyim. Yazın Antalyada, kışın Bolu'da kullanacağım. Yani yılda 2 kere bu yolu gideceğim. Onun dışında yine yılda 2-3 kere 300km civarı çapta şehir dışı kullanım olacak. Onun harici hep şehiriçi.

Alıntıları Göster
    Hocam parça konusunda kaporta parçaları konusunda sıkıntı yaşamazsınız ama pahalı olur emsal araçlara göre. Motor parçalarında bulamadığım hiçbir parça olmadı,zaten Japon grubu motoru olduğu için başka araçlarda da kullanılan bir motor, sıkıntı olmaz.

Xsara hakkında bilgi sahibi değilim açıkçası ama kendim şu an Citroen C4 kullanıyorum. Masraf açısından 323 HB daha masrafsızdı,çünkü daha az parçası vardı bozulabilecek.

Eski Citroenlere ben olsam bulaşmazdım özellikle bakımsız olanına, kendim de aynısını yaşıyorum şu an,4 aydır hala sorunlarını çözemedim.

Ben Mazdayla her hafta 300 km civarı yol yapardım.

• quote:

Şuan aklımda olanlar

323
    Tipo
    Xsara
    Nx Coupe
    Primera

Alıntıları Göster
    İlgilendiklerinden herhangi birinin yanına gidip baktın mı bilmiyorum ama içine binip başında dikilen adamın yalanlarını, yuvarlak bitişli cümlelerini dinlemeye başladığında ''biraz daha para ayaralayabilir miyim'' diyeceksin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.