Şimdi Ara

20 Dakika Havluda - 20 Dakika Buzdolabında (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.865
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • @durk_la arkadaşım paylaşımın için teşekkürler.X-clamps yöntemi piyasada bilinen bir yöntem olup tamir yapan yerler tarafından uygulanıyor.X-clampsde fazla sıktığın zaman boardu kasıp board katmanlarındaki yolları kopartma olasılığın var.İş o raddeye geldimi dönüş olmuyor.Eğer lehimler az bir bırakma yaptıysa x-clamps bir süre iadre ediyor ancak daha fazla bırakma yaptığında yapacak birşey olmuyor.Bu yöntemlerin hiçbiri kesin götürecek diye bir kaide yok tabiki.3 kırmızı verip kaput olan makine x-clampsle bir 6 ay daha çalışıyorsa ne güzel.

ekleme: bu arada arctic silver kullanımı pek tavsiye edilecek birşey değil.Normalde MS cpu ve gpuya ısıyı tek taraflı ileten pad koyuyor.Silver ısıyı çift taraflı geçirdiğinden gpunun daha fazla ısınmasına sebebiyet veriyor.Bildiğin üzere önemli olan soğutmak değil ısıyı almaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myfranco -- 6 Aralık 2007; 0:39:51 >
  • Şimdi toparlamaya çalışayım.

Öncelikle teşekkürler.Yazdıklarımı yılmadan okumuşsunuz ben nası yılmadan yazdıysam.
    Tabiki garantisi yok hiç bir şeyin.Artic silver amacı şu Kötü Olan Termal Mucunu Bununla Değiştirmek.Yazdım zaten değiştirebilirsinizde değiştirmeyebilirsinizde.Yanlız tek taraflı iletimi anlamadım.Elektronikçi değilim tabi öyleyse öyledir.Yanlız tüm işlemler sonunda hala problem varsa heatsink ile cpu gpu arasına çok ince bir aliminyum parça koyulduğunu biliyorum ben.Neyse bi araştırın bakalım.

Benim demek istediğim şu;

3 Kırımızı aldık ilk defa , yapabiliyorsa bu yöntemi yap (aktardığım) ya da bu yöntemi yaptır.

Bir diğer arkadaş sağolsun aktarmış başından geçenleri.Orada işte işlem yanlış olmuş ne yazık ki.İlk zamanlar bilinmediğinden ötürü tam olarak problem bu ısı basma olayı yapıldı.
    Bu şu şekilde doğru arkadaşlar;

- Xclamp methodunu yaptınız olmadı diyelim e artık biraz daha risk alacaksınız.Cihazınız durumuna bağlı.Vidaları sıkıştırıp durumuna bakacaksınız boot ettiği yerde biraz daha sıkacaksınız olmadı sıcak hava basıp tekrar sıkacaksınız bu vida zımbırtılarını.Dikkat!! ya da tam tersi gevşeteceksiniz.İşlemin basit olduğunu aktarmaya çalışıyorum çok çok basit olduğunu değil.

Cihaz ısınıp boardu zıplattığı için bu 3kırmızı olayı kısaca.İlgilenmek isteyen ya da yardıma ihtiyacı olan önce dökümanı okusun yapabileceğine karar verirse kolları sıvasın başlasın.
    Dediğim gibi yardımcı olmaya hazırım mesaj yoluyla.Ayrıca oldukça keyifli oluyor bu xclamp methodunu uygulamak çalışınca konsolunuz.Aslında o method bu method değil olay kesin ve kesindir ki en iyi çözümü bu method sağlamakta.Ve sadece tamir yapan yerlere özgü bir şey olmamakla birlikte eli biraz tornavida tutan alelalde birinin yapabileceği bir olay.

Önemli not: kesinlikle dökümanın tamamını okuyup anladığınızdan emin olmadan işlem yapmayın basit bir dille anlatılmış.Yoksa myfranco'nun anlattığı gibi geri dönüşü olmayabilir.Elin biraz tornavida tutuyorsa ne kadar sıktığının farkındaysan aceleci olmazsan merak etme hiç bi şey olmaz.Sık bak çalıştı mı yoksa biraz daha sık bak çalıştı mı hah çalıştı o zaman biraz abanacaksın vidalara artık ki yerinden bir daha oynamasın.Bu yerinden oynamama olayı için zaten yay şeklinde somut kullanacaksın.Bu parçaları ben mckoy'den aldım 1 avuç dolusu ya 2 ya 3 ytl verdim.Evde de iki tane tornavidam vardı başkada bi şeyim yoktu. Sonunda bana burada tümden anlattıracaksınız şu olayı ya ben ona yanıyorum :)

En fazla kızdığım şu hayatta hazırcı olmaktır.Aaa böyle demiş yapmış çalıştırmış aaa hemen bunu yapayım yok.Bir dolu döküman var youtube'da onlarca video var.Deneyin bizimlede paylaşın ben bunu bu şekilde yaptım hallettim sizde araştırın, burada bunu okumaya zamanınız varsa bu işlemi araştırmak içinde zamanınız var demektir.tüket tüket nereye.Hepimiz için geçerli.

Ben sadece deneyimlerimi sizinle paylaşıyorum.İyi mi yapıyorum? İyi yapıyorum oh olsun size.

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi durk_la -- 6 Aralık 2007; 2:32:13 >

• clampleri çıkarırken boardu deldim ben, dikkat edin deneyecek olursanız
  • O X-Clampleri çıkarmak, balık konservesini açarken kapağı yuvarlamak gibi kolay, Tornavidayı sağdan yada soldan (hangi elinizi kullanıyorsanız)
    Sokup kendinize doğru yuvarlıyormuş gibi yaparak baskı uygulayın. Pıt diye atıyor zaten.

Ben X-Clamp Fix vidalarını aldım. AC5 Termal macunu sürdüm. Şu anda standart fan ile gayet uzun saatler oynuyorum. Kilitlenme yok, 3 Kırmızı yok
    herşey düzgün Allah'a şükür. Makinem PAL 2005 Nisan 2006'da alındı.
  • İlk önce 300 dereceki fırınımıza xbox ımızı yerleştiriyoruz 20 dakika pişme işleminden sonra xbox sımızı soğuması için deep freze koyuyoruz 2 saat soğuma işleminden sonra xbox ımızın üstüne sosunu koyuyoruz vee servis edilmeye hazır.Afiyet olsun.

Bu ne yaaa yemek tarifi gibi bir ısıtıp bir soğutuyorsunuz
  • ya beyler ben hayatımda tek taraflı iletim diye bişi duymadım atomlar yön mü seçiyor
  • havlu yöntemindense "penny trick" yöntemi daha sağlıklı. bu yöntemi uygulayıp makinesini tamamen hayata geri döndürenler var. ekşi sözlükte bir yazar anlatmış. deneyin isterseniz.
  • normal fırın yakar da microwave fırında ne olur acaba ciddi soruyorum şaka değil...lehime etki edermi microwave fırın?
  • makinenin ömrü fazla sürmicek boşu boşuna heveslenme en fazla 2 hafta daha öyle gider. Artık makinenin boardu ölmüş. Onun tamir gibi geridönüşüm yolu yok 250ytl verip yeni board taktırcan bide onu taktırınca baştan ekstra soğutmalı olursa bidahaki 3 kırmızı görme olasalığın çok daha zorlaşır. Bunu yazın bende yapmıştım 2-3kere ama ondan sorna follofoş oluyor alet.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ilkerinanç

normal fırın yakar da microwave fırında ne olur acaba ciddi soruyorum şaka değil...lehime etki edermi microwave fırın?

mikrodalga fırına koysan muhtemelen patlar sakın deneyim deme. çünkü mikrodalga fırın ısı yaymaz. Yemeğin içindeki molekülleri dalgayla sallar ver birbirine sürtünmesini sağlar. Nasl ellerini birbirine sürtünce ısındığı gibi aynı şekilde koyduğun cisim ısınır.
  • yok yav bende biliyorum onu da yani 10 sn gibi bir süre 60-70 derece yapsak şoklasak falan diyorum.Xbox yok bende sadece fikir alışverişi...
  • tam xbox almaya niyetleniyorum, gayri ihtiyari böyle bir başlığa giriyor, bu fikrimden vazgeçiyorum... Bence, microsoft gençlerin tamamını elektronik mühendisi yapmaya niyetlenmiş... Bu kadar farklı fikiri ve bilgiyi nasıl topladınız, hayran olmamak elde değil...
  • quote:

Orjinalden alıntı: siyahtemas

tam xbox almaya niyetleniyorum, gayri ihtiyari böyle bir başlığa giriyor, bu fikrimden vazgeçiyorum... Bence, microsoft gençlerin tamamını elektronik mühendisi yapmaya niyetlenmiş... Bu kadar farklı fikiri ve bilgiyi nasıl topladınız, hayran olmamak elde değil...

• quote:

Orjinalden alıntı: ilkerinanç

normal fırın yakar da microwave fırında ne olur acaba ciddi soruyorum şaka değil...lehime etki edermi microwave fırın?

direk parıltılar görürüsün kıvılcımlar uçuşıur etrafta sakın deneyeyim deme xbox yetmezmiş gibi bide mikrodalgadan olursun eger daha büyük sorunlarada yol açmazsa çünkü yabancı maddelerin mikrodalgada ne yaptıkları kestirlemiyor internetten biraz araştırırsan mikrodalgaları nasıl patlattıklarını görebilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreamman115 -- 8 Aralık 2007; 3:55:53 >
  • Yalnız başlığı okuyunca aklıma bir şarkı geldi.

arabada beş evde onbeş

bilmeyenler için ,

http://www.youtube.com/watch?v=Hes63pX6Qfk
  • quote:

Orjinalden alıntı: kontendoo

Yalnız başlığı okuyunca aklıma bir şarkı geldi.

arabada beş evde onbeş

bilmeyenler için ,

http://www.youtube.com/watch?v=Hes63pX6Qfk

bu akaralılar çok terbiyesiz

Toplumun kültürüsünü iyice bozuyor bu Ankaralı türkücüler

• @hasanmerto

o şarkıcılar "ankaralı" değil, sincanlıdır. söyledikleri şarkılarda ankara havası değil, sincan havasıdır. lütfen bende ankaralıyım yeterince çekiyorum o adamlardan
  • Bir kısmı da Kastamonuluymuş sanırım
  • Namık ile tanışmıştım (tesadüfen, kuruyemişçide görmüştüm geceyarısı). Ayyaşın teki kendisi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OTACON -- 18 Aralık 2007; 15:44:12 >
  • ayyaş olacaklar tabiki normal bi insandan böyle şarkı sözleri çıkarmı allahaşkına
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.