Şimdi Ara

20'lik Diş Çekimi Oldu. Cektirenler Bi Bakar mı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
17.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • benimde gömülü sanırım sadece ucundan biraz gözüküyor diş gerisi derinin altında. geçen doktarun muayanehanesine gittim. dedi senin cerrahiden sıra alman lazım dedi.

tam anlamadım ama sanırım gömülü oldugu için cerrahi müdahale gerekiyor. bende fena tırsıyorum bir de cerrahi lafını falan duyunca bildiğin ameliyat gibi oluyor herhalde?

gömülü müydü sizinki?
  • Ben 4 tane yirmilik diş çektirdim.

Üsttekiler çıkmıştı ama tel takılacağı ve önde ki dişlerin açılması için çekildi.

Alttakiler çaprazdı ve gömülüydü.
    Alttakileri yarım saatte üsttekileri 3'er dakikada aldılar.

Gömülü olunca cerrahi müdahale oluyor. Onlar yarın saat sürdü. Önce deriyi kesiyor. Dişe ulaşım içeride kaç parçaya bölmesi gerekiyorsa bölüp tek tek çıkarıyor. Bende küçük bir delik açtı. Çengelli bir şeyle tutup asıldı sanırsam. Sonra deriyi üstüne dikti. İlk bir kaç gün sıkıntı yaşatıyor. Uyuşma yarına kalmaz. Ağrı sızı olacaktır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aeronautical Engineering A kullanıcısına yanıt
    Kilolarına elveda de
    İşin zormuş

• @yunusesss gömülü değildi hocam, ön yüzü önündeki dişe doğru bakıyordu dişin. çaprazdı yani

@hawloo hocam pek umutlu değilim uyuşma meselesinde ama inşallah dediğiniz gibi olur

@yuna-otis zaten etimiz budumuz neydi ki ya neyse teşekkür ettim.
  • Normal çıkmaması gömülüdür.

20'lik Diş Çekimi Oldu. Cektirenler Bi Bakar mı

Şu olay yarım cm yukarıda olsa da aynı şey. Etrafa zarar vermeden alıp dikmeleri gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hawloo -- 3 Haziran 2016; 20:46:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hawloo

Normal çıkmaması gömülüdür.

[simage]http://www.agrisinaneiyigelir.com/wp-content/uploads/2015/03/20-lik-di%C5%9F.jpg
    [/simage]

Şu olay yarım cm yukarıda olsa da aynı şey. Etrafa zarar vermeden alıp dikmeleri gerekiyor.

hocam işte konumu aynı sadece kafa kısmı dışarıdaydı. ebemi zitti ya
  • Merhaba, geçen ayın üçünde sağ alt, 2 gün önce de sol alt yirmiliği çektirdim. Aynı sizin durum dişleri sıkıştırıyordu şekli bozuldu işte ortodonti de göreceğiz burdan sonra. Şimdi üsttekiler kaldı onlar düz gözüküyo ama alınması lazım sanırım derinlerde biraz. Bu arada 2 ameliyatta da bayağı bir dikiş atıldı. Şuan dikişlerim var benim de ağzımda ama ilkinden tecrübeler edindim paylaşayım isterseniz. İkisinde de uyuşukluk tam 6 saat sürdü benim bünyeden bünyeye değişiyor. Doktora özellikle sormustum kaç saatlik bu uyusturucular diye 2 yada 2 bucuk saat etkili demişti :) İnşallah geçer uyuşuklugunuz sinire zarar vermiş olsalar açı çekerdiniz diye düşünüyorum uyuşuk dahi olsa benim ikinci ameliyatta uyusuk oldugu halde acımıstı sordugumda baskıdan dolayı hissedebilirsin demişti. Bu arada ilk dişimde 3 gün katı yiyemedim ama bunda dün pilav+kuru falan yedim Kanaması çok fenaydı ilk gün avuç avuç kan geldi bu seferkinde önceki sızıntıydı ama tam bir hafta kanamıştı, bu cok kanadı fakat ikinci gün geçti. İlkinde çok kanamasının sebebini doktora danıştım aptallık edip 3. gün duş almıştım sıcak suyla bir de ödem var diye sıcak geçirir belki dedim bu düşünce çok yanlışmış. Sıcak koyunca kan akışı hızlanıyor ve kanamanız artıyor ek olarak mikrop kapıp kana karışma riski artıryor çok tehlikeli dedi. Son olarak gargaranızı eksik etmeyin her yemekten sonra, geçmiş olsun :)

edit: dişler şu şekildeydi şuan alttakiler yok :) 20'lik Diş Çekimi Oldu. Cektirenler Bi Bakar mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Helalinden 10 -- 3 Haziran 2016; 21:20:50 >

• Ben bu ay 2 tane çektirdim. İlkinde diş yanağa doğru çıktığından yanağımı delmişti ve ağzımı açamıyordum. Onu normal olarak çekti doktor. Hiç sıkıntı olmadı. Ne şişlik oldu ne ağrı ne kanama. Ertesi güne geçti uyuşukluk.

Diğeri sol alttaki dişim tam 90 derece açıyla çıkıyordu. Yani düz olarak yukarı çıkacağına diğer dişe yandan bindiriyordu. Zaten çürütmüş o dişin kökünü. Şuan sıcak yada soğuk bir şey içemiyorum sızlatıyor dişi.
    O diş ters çıktığından baya uzun süren bir operasyonla alındı. Dişin kafasını kestiler. Sonra kökünü çektiler falan. Ama onun sıkıntısı hala geçmedi. 1 ay oldu neredeyse ama hala şişlik var. İltihap da kapmış sanırım. Dikişleri aldırdım doktor sigaradan olabilir dedi. Zaten dişlerimi de fırçalamamıştım fazla.

Senin uyuşukluk ertesi güne geçer. 2 güne geçmezse git doktora. Ama ağız bakımını ihmal etme benim gibi. Ertesi günden itibaren dişlerini fırçala ve her yemekten sonra seyreltik tuzlu su ile gargara yap.

• Benim 5 dakika sürdü hocam o gün boyunca pamugu çıkarmayacaksın dedi. Katı ve sıcak şeyler yemek yok dedi en fazla buydu. Uyuşukluk bende de zor geçti.

Dikiş mikiş diyince bende tırstım zor mu çıktı hocam ne dikişi? Bu arada yastık kılıfını çıkar hocam eski bişey falan giydir yada başka bir şeyde yat.

Gece pamuk falan oynuyor heralde sabah kalktığımda kılıfta kanlar oluyordu küçük küçük.

Geçmiş olsun.
  • max 10 dk sürdü benim çekim. Yaklaşık 3-4 saate de uyuşma geçti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hawloo

Normal çıkmaması gömülüdür.

20'lik Diş Çekimi Oldu. Cektirenler Bi Bakar mı

bendede aynı böyle ama ucunda azcık beyaz olarak gözüküyor. cerrahi dediler sıkıntılı operasyon heralde
  • Çekimden çekime değişir 20lik diş zor bir operasyon travmaları olacak tabiki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aeronautical Engineering

Hocam ben bayagi buz falan tuttum su saate kadar sismediyse daha da sismez herhalde. Insallah sismez ya ben 8 saattir su bile icemesim ya. Dilinizde uyusukluk var mi?

Hocam o ilk basta vardi da 1-2 saate gecti

• erzard kullanıcısına yanıt
    Ya Allahim simdi uyandim ben hala dün oldugu gibi duruyor uyusukluk. Hic azalma falan yok delirecegim

• 20 yaşındayım. 2-3 yıl önce 20lik dişim çıkmaya başladı. Hiç kontrol ettirmedim. Sorun olsa anlar mıydım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Inkyz

20 yaşındayım. 2-3 yıl önce 20lik dişim çıkmaya başladı. Hiç kontrol ettirmedim. Sorun olsa anlar mıydım?

Sorunu anlamayabilirsin. Ben 20'lik dişin çıktığını dişlerimin şekli bozulunca anladım. Normalde inci gibi sıralı dişlerim kaymıştı biraz. Yavaş yavaş değişim olduğundan anlamazsın. Ama ben birgün dişlerimi fırçaladıktan sonra baktım diş yapım bozulmuş. Sonra baktım sağ altta pirinç tanesi kadar görünüyor diş. Umursamadım ben. 2. diş çıkarken acı verdiği için gittim dişçiye. Sağ alttaki diş yanındaki dişe baskı yapmaktan çürütmüş. Şuan sıcak yada soğuk bir şey içemiyorum. Tam da kök çürümüş. Dolgu yapılır mı yoksa çekilmesi mi lazım bilmiyorum.

Bence git bir film çektir. Çekilmesi gerekiyorsa erkenden çektir. Sonra diğer dişlerinden de olma.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.