Şimdi Ara

20 Metreye USB kablosu uzatmak istiyorum.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
1
Favori
33.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Teşekkür ederim.Benim kullanacağım. "orite" marka "mc1300" model 1.3 megapixel bir webcam.Bilemiyorum veri iletişimi 1Mhz den yüksek midir,düşük müdür? Düşük olduğunu varsayalım.max485 ile kurulmuş devre şemasına nereden nasıl ulaşabilirim acaba.Hazır almak yerine kendim yapmayı tercih ediyorum lakin devre tasarlama bilgim yok.Yardımlarınızı bekliyorum.
  •  20 Metreye USB kablosu uzatmak istiyorum..

http://img682.imageshack.us/i/485h.jpg/

D+ ve D- için 2 tane olacak. Biraz acele oldu max485 datasheetinide incele.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merakliturk -- 28 Ekim 2009; 14:00:43 >

• Acele olması iyi olmuş.Teşekkürler.

"max485 datasheetinide incele. "
    demişsiniz.Bu gözünüzden kaçan birşey olma riski için mi?Ben çok anlayamıyorum ama anlayan arkadaşlar yardımcı olup yorum yapacaklardır devre hakkında.
    Ben bir iki şey sorayım.

1) Koyduğunnuz şema, bir veri hattı için.Uzatmak istediğimiz kadar kablo alıp iki ucuna şemadaki devrenin iki kısmını koyacağız.USB kabloda 2 adet veri hattı var.Yani 4 adet max 485 kullanacağız.

2) Şemada belirtilen +5v gerilimi usb kablosunda bulunan gerilimden mi alacağız.Üçgen şeklinde gösterilen nötr leri usb kablosundaki nötrden mi kullanacağız.

Şimdi bir veri hattı için 4 kablo ucunun uzatılması lazım.Diyelim 10 metre.iki veri hattı için uzatılması gereken kablo ucu sayısı sekiz. +5 ,nötr gerilimi için iki kablo .Etti 10.bu 10 adet kablo ucu 10 metre uzatılacak mı.
    Siz ya da başka anlayan bir arkadaş bu devre şemasını ,gerekirse Kenan beyin +5v besleme şeması ile kombine edip bir adet usb kablosu için anlaşılır bir şema çizse çok faydalı bir iş yapmış olur…

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaansoy -- 28 Ekim 2009; 15:51:26 >

• Klemensteki +5V ve topraklar kullandıgım semalardan birinden geliyor.her devre için 5V ve gnd ucu cıkarıp ayrı ayrı tasıma gerek yok.
    datayı yolladıgın tarafta 2 tane 485 olacak. D+ ve D- ucları IN yazan yerlerden girecek ve 4 tane uç çıkacak. Besleme hattı için 5V ve GND hattıda eklenince 6 tane kablo oluyor. Cat5 kablo kullanabilirsin sanırım.

Alıcı tarafında 2 tane 485 devresine 4 kablo ve beslemeler baglanıyor. Ve alıcı tarafından OUT lardan D+ ve D- işaretleri elde edilmiş oluyor.

Besleme için dikkat. 5V u 20 metre kablo ile tasırsan voltaj düşer. Alıcı tarafında tam 5V olması için yukarıda verilen devreyi gene kullanmalısın. Avo ile alıcı tarafındaki Voltajları ölç. In girişinden logic1 verdiginde outtan logic 1 almalısın. sürekli 5V luk bir input olusturursun outtan bakarsın 5V luk surekli cıkıs varmı diye. Bu çipler 1mhz hızına kadar mesafeyi artırır. Girişe ne gelirse cıkısta onu gösterir.
    PDF e baktım max 485 2.5 Mbps hızında calısabiliyor.

• Simdi aklıma geldi bu devre işini gormeyecek. Dataları tek yönlü düşündük. USB de 2 yönlü iletişim olacaktır.

Ebaydaki uzatmalardan al. bir tanesinin içini acıp resim cekersen ne kullanmıslar bizde ögrenmiş oluruz :)
  • ok...Bu devre işe yarmayacak olsada paylaştığın için teşekkür ederim.
    Belki ebaydaki aletin içinde neler olduğunu bilen arkadaşlar vardır.Ya da devre şeması gönderebilecek bir arkadaş.Uzun süre cevap gelmezse alırız bir kablo ebaydan :)
  • Yok mu arkadaşlar bu aletin çalışma prensibini, içindeki elektronik parçaların neler olduğunu ve devre şemasını bilen?
    Buradaki alet
     20 Metreye USB kablosu uzatmak istiyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaansoy -- 30 Ekim 2009; 16:59:02 >

• işin baya zor :)
  • Olursa haber verin lütfen sonucu merak ediyoruz...
  • destek için sağolun arkadaşlar.Umarım birileri çıkar bu soruya yanıt verebilecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaansoy

Yok mu arkadaşlar bu aletin çalışma prensibini, içindeki elektronik parçaların neler olduğunu ve devre şemasını bilen?
    Buradaki alet
     20 Metreye USB kablosu uzatmak istiyorum..

bende bu cihazın aynısı var...ihtiyacım kalmadı artık almak isteyene satabilirim..ben 3 ay sorunsuz bir şekilde kullandım..bendeki 45 metreye kadar etkili

• Sağol ilgin için.Keşke içini açıp görüntüleyebilme olanağın olsa.
  • yarın vaktim olursa açar 2 dakika çekerim...çekemezsem ancak hafta sonuna..çünkü il dışına çıkacağım..hafta sonuna döneceğim
  • Çok iyi olur.Duacın oluruz :) Ayrıntılı olursa görüntüler buradaki üstadlar onun içindeki devre hakkında fikir sahibi olup bir devre tasarlayabilirler belki.
  • tabii...ayrıntılı çekerim..macro modunda..ustalar yaparsa çok güzel olur...
  • Arkadaşlar Resimde görülen bu cihazlar usb extender adıyla bilniyor. Yukarıdada yazılmış zaten. Cihaz beslemesini usb üzerinden alarak 45-50 mt ye kadar veri taşıması yapabilmekte. Daha önce bu cihazlardan kullandım. Hatta Autoshow 2007 idi yanlış hatırlamıyorsam. Hyundai standlarında dokunmatik ekranların usb kablosunu yaklaşık 50 mt civarında uzatıp noteboka bağlamak gerekmişti. 12-13 tane cihaz temin edildi hepside sorunsuz şekilde sabah 9 akşam 10 gibi bir saat aralığında sorusuzca kullanıldı. Tanesi 35-40$ dı mecidiyeköyde stadın oralarda bir firma vardı adını hatırlayabilirsem yazarım. Kablo vs de getiriyordu. Oradan temin etmiştik. Kullanacak arkadaşlar için eğer manyetik alan varsa kullanacağınız yerde manyetik korumalı kablo kullanın cat5- yada cat 6 farketmiyor. sadece manyetik korumalı olsun yeter. eğer evde kullanılacaksa ve manyetik alan problemi yoksa normal cat5 iş görür.
  • Arkadaşlar Hala olayla ilgilenen varsa ürünü temin ettiğim firma ve ürün aşağıda. Fiyat konusunda şu an için bir bilgim yok bilgi edinen arkadaşlar buraya not düşerse hani haberdar olmuş oluruz. Kolaylıklar diliyorum şimdiden...

http://www.bimel.com.tr/yeni/urun/aten-uce60
  • Olayla ilgiliyiz halen.Ama hazır yapılmışından ziyade "teknologs" arkadaşın elindeki aletin fotolarını yollamasını ,ona göre bir devre şeması çıkarılmasını ve o şemayı gerçekleştirmeyi bekliyoruz :D Tabi acil ihtiyacı olan arkadaşlar için çok faydalı bir şey yapmışsın.Fiyatı ben de merak ediyorum.
  • Hafta sonu geldi. teknologs'un fotoları eklemesini bekliyoruz :)
  • Hafta sonu geldi, geçti ...teknologs fotoları halen eklemedi :.(
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.