Şimdi Ara

20 Metreye USB kablosu uzatmak istiyorum..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
1
Favori
33.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba, odamdaki pc'yi evin salonundaki bilgisayara 20mt hdmi ile bağladım fakat bilgisayarın uzaktan kumandasını kullanabilmem için usb üzerinden yaklaşık olarak bir 15-20 metre uzatma çekmem gerekiyor. araştırdığım kadarıyla 5 metreden sonra normalde usbler sorun yaşasada usb-cat5 oradanda cat5-usb dönüştürücüler ile bunu yapmam mümkün. benim merak ettiğim bunu yapan cihazlarda bildiğiniz internet üzerinden alışveriş yapabileceğim biryer varmıdır?

• hocam bende usb uzatma kablosu vardı ortadan ikiye kestim,araya 5 metre cat5 kabloyu çiftli olarak lehimledim bir güzel de sardım,webcam'i gayet güzel izliyodum.

Fakat 15-20 metrede nasıl sonuçlar alınır bilemem.çok ekonomik olarak böyle uygun bişey yapabilirsiniz,olmazsa kaybınız sadece ufak bir usb kablosu olur.
  • Aradığınız şey galiba aşağıdaki eBay'da bolca mevcut

İki farklı satıcıdan linkler:

20 Metreye USB kablosu uzatmak istiyorum..

Ayrıca eBay'de 'USB Hub Extender' ya da 'USB Repeater' diye aratırsanız farklı modellerde vardır.

Saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yxsdf -- 14 Temmuz 2008; 16:51:12 >

• @yxsdf : hocam ebayden bende baktımda türkyeden alabileceğim biryer olursa diye sormuştum o soruyu yinede teşekkürler

@ KATADE: hocam araştırdım 5 metreden sonra sonra usb hattında hız düşmesi oluyormuş. ya her 5 metrede bir tekrarlayıcı (usb repeater) takılması gerekiyor yada yxsdf nin dediği gibi bir cihaz gerekli. türkiyede manhattan diye bir markanın bu cihazını buldum alet 85ytl'den başlıyo fiyat olarak . ebayde 5- dolar maksimum değeri.
  • aradan 2 sene geçti bu soruna nasıl çözüm bulundu, nasıl yapıldı, bi zahmet birisi yazabilirmi. teşekkürler...

Canon 4140 dublex yazıcı var, fakat yazıcının eternet girişi yok, o yüzden yazacağınız araçların yazıcı yı destekleyip desteklemediğine de bakmak gerekecek...
  • bu barca ankarada satiliyor
    olgunlarda erze bilgisayar var ordan temin edebilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkin88
    bu barca ankarada satiliyor

Fiyatı hakkında bir bilginiz var mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • direkt kabloyu beslemeden uzatmak veri trafiğini etkiler. yani bağladığın aygıt sürekli kopar, bilgisayar aygıt tanınamıyor uyarısı verir. bunu engellemek için adaptörlü usb hub'lardan kullanman lazım. yalnız dikkat et birçok adaptörlü usb hublar sahte olabiliyor. adam gibi 3 tane usb hub ile 5'er metrelik usbleri birleştirebilirsin.

not: yxsdf arkadaşın resimde gösterdiği şey usb besleyici değil, ethernet kablosunu usb porttan kullanmayı sağlayan alettir. yani bir nevi usb ethernet karttır. zaten senin ethernet ile işin yok. usb uzatmak istyorsun.
  • VBus'ı 5 volt adaptöre (regüleli DC) seri bağlasak en sonda da kablonun sonunda yani 7805 ile tekrar 5 volta düşürsek olmaz mı?
  • yukardaki devre usbdeki 5 volta destek için sanırım. data hatlarına dokunulmamış

direk usb nin 5 v kaynağını power supply den alamazmıyız ben 10 metre uzatmak istiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: ASİL01

yukardaki devre usbdeki 5 volta destek için sanırım. data hatlarına dokunulmamış

direk usb nin 5 v kaynağını power supply den alamazmıyız ben 10 metre uzatmak istiyorum

5V olduğu için o kablonun direnciyle düşücektir diye düşünüyorum.
  • kenakord hocam verdiğiniz şemada Q1 ile gösterilen PN100 ün başında bir rakam daha mı olmalı? Malzeme almaya gittiğimde satıcı arkadaş anlayamadı ne olduğunu.Devre şemasıda yanımda yoktu gösteremedim.

Birde ledin önündeki 820 ohm dşrenç yerine 1k lık kullansam mahsuru olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaansoy -- 24 Ekim 2009; 11:51:55 >
  • oradaki direnç led e giden 5v u 1.5volta düşürüyor sanırım. 1k direnç takarsan lad daha az yanar kaç volta düşeceğini bilemiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: abdurrahmancelebi

not: yxsdf arkadaşın resimde gösterdiği şey usb besleyici değil, ethernet kablosunu usb porttan kullanmayı sağlayan alettir. yani bir nevi usb ethernet karttır. zaten senin ethernet ile işin yok. usb uzatmak istyorsun.

Resimde görülen usb ethernet kartı değil, usb extender. Usb cihazları 50 mt ye kadar cat5,cat6 kablo ile kullanmaya yarayan adaptördür. Usb kablo uzatmak için kullanılan bir üründür.
  • teşekkürler...pn100 için cevap yok mu?datasheet buldum.yani pn100 var. başında da her hangi bir rakam yok.elektronik malzeme satıcısı arkadaş neden anlayamadı acaba...
  • Hocam, akşamüstü başka bir elektronikçiye uğradım.PN100 sordum.Bir kitap çıkardı arkadaş.Baktık PN100 e muadil olarak bir kaç isim verilmiş. C639 da bunlardan biri.Onu aldım.Onu kullanacağım.İlginize teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: yxsdf

quote:

Orijinalden alıntı: berkin88
    bu barca ankarada satiliyor

Fiyatı hakkında bir bilginiz var mı?

malesef yok
  • Selamlar mesajları okudum eğer yanlış anlamadıysam tv kumanda alıcısını 20 mt kadar uzağa götürebildiğin usb ye takıp kumanda edebilmek istiyorsun doğrumuyum ?
  • Kenakord hocam; .yaklaşık 7 metre bir usb uzatma kablosunun ucuna bağladığım webcam'ım çalışmadığı için verdiğiniz devreyi yaptım.Ama işe yaramadı malesef...Kablo sağlam ,kamera sağlam,bilgisayar usb girişler sağlam, devreyide sağlam yaptığıma inanıyorum.Demek ki usb kameranın uzun kabloyla çalışmama sebebi 5 v elektrikten değil veri iletiminden kaynaklanıyormuş.Peki veriyi güçlendirmenin bir yolu var mıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaansoy

Kenakord hocam; .yaklaşık 7 metre bir usb uzatma kablosunun ucuna bağladığım webcam'ım çalışmadığı için verdiğiniz devreyi yaptım.Ama işe yaramadı malesef...Kablo sağlam ,kamera sağlam,bilgisayar usb girişler sağlam, devreyide sağlam yaptığıma inanıyorum.Demek ki usb kameranın uzun kabloyla çalışmama sebebi 5 v elektrikten değil veri iletiminden kaynaklanıyormuş.Peki veriyi güçlendirmenin bir yolu var mıdır?

Teoride tellerin direnci 0 Kabul edilsede gerçekte 0 degildir. Kenan akortun devresi besleme hattını saglam tutuyor. Ama seninde farkettigin gibi data hatlarında bir voltaj düşümü oluyor ve usb calısamıyor.
    Kamera ile iletişimin 1Mhzden düşük ise her data hattına bir adet max485 baglayarak sorunu çözebilirsin. 1Mhzden daha yüksek ise max485 te iletemeyebilir. Daha yüksek hızlı veri iletişimi yapan çiplere bakmak gerek .Maximin daha yuksek hızlı çipleri olabilir ama piyasada bulunmayabilir. İlk önce 2 max485 ile devre kur. Yok ugrasmak istemiyorum diyorsan
    www.bimel.com.tr
    bimel :: Anasayfa
    http://www.bimel.com.tr/yeni/urun/da-70130-3

3 tane takınca 20 metreye ulasıyormus. Besleme uyarısına dikkat et.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.