Şimdi Ara

20 Metreye USB kablosu uzatmak istiyorum.. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
1
Favori
33.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • İki hafta geçti...teknologs fotoları halen eklemedi :.(
  • Teknologs 1 kasım da
    "bende bu cihazın aynısı var...ihtiyacım kalmadı artık almak isteyene satabilirim..ben 3 ay sorunsuz bir şekilde kullandım..bendeki 45 metreye kadar etkili

yarın vaktim olursa açar 2 dakika çekerim...çekemezsem ancak hafta sonuna..çünkü il dışına çıkacağım..hafta sonuna döneceğim"
    yazmıştı.Ancak halen bir cevap gelmedi.Tanıyan bilen varsa iletsin kendisine ,cevabını halen beklemekteyim...
  • arkadaşlar hepinizden özür dilerim..mesajları aldım.ama cevap veremedim bir türlü..çünkü işler bayram nedeni ile çok yoğundu..unuttum..v.s. bazı sebebler..bunun gibi..şimdi vaktim oldu..resimlerini çekiyorum irazdan atacağım siteye
  •  20 Metreye USB kablosu uzatmak istiyorum..

20 Metreye USB kablosu uzatmak istiyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknologs -- 30 Kasım 2009; 23:33:01 >
  • Çipin üzerinde ne yazıyor ?
    Makro modda cekim yapman gerek. Ama çipin ismini versende yetebilir
  • teşekkürler teknologs...ancak bu fotolar çok bulanıklar.belli olmuyor devre elemanları,özelliklede entegrenin üzerinde yazan numara okunmuyor...bunları eldeki imkanlarla telefonla ya da webcam la çektin sanırım.

Bekleriz,sorun değil.Bir fotoğraf makinası ile çekebilirsen fotoları buraya eklersen seviniriz...
  • fotolar çok bulanık.
  • fotolar çok bulanık.teknologs tan haber yok :(
  • Arkadaşlar...üzerinden bu kadar zaman geçmiş olmasına rağmen bu konuda aşama kaydedememiş olmak üzüyor beni.
    Bir arkadaş fotoğraflar koymuş ama işe yarayacak gibi değil.Başka kimse mi yoktur bu tarz bir alet kullanan.Düzgün fotoğraflar çekip koysa en azından.Profesyoneller de devreyi tasarlasa.
    Teşekkürler...
  • arkadasım usb repeater gibi birşey kullanırsan olur. yok bulamam dersen rf le ugras rf alıcı verici modüllerle
  • Merhaba arkadaşlar ben kendi odamdan diğer odayı gözetliycem bunun için 2.0 mp webcam bir tane usb hub bir var şimd i bide 5 metre iki uçlu us b kablo var

benim odayla diğer oda arası 4 metre . ben 5 metrelik usb kablonun bir ucunu bilgisayara diğer ucunuda usb hub a takıp odaya kadar götürüp sonrada webcamıda hub a takarsam kendi odamdan diğer odayı gözetleyebilirmiyim yardım edin
  • üstadlar bu konu üzerine düşmeli özellikle wi fi konusunda bu usb uzatma teknikleri

işe yaramakta benim ortalama 35-40 metre civarında uzatmaya ihtiyacım var usb portumu

5 er metreden 4 tane repeater 20 metre yapar peki bu aradaki repeaterların kablolarını cat 6 yapsak ve

ilk repeaterın kablosunu 7 ikincinin kini 9-10 ,3.künü 13-14 ,4. künü de 15 metre yapsak acaba çalışırmı

tabi elektrik hattını da amperli bir smps ile koruyacağım...

repeater ın ilk başlangıcından 5 voltu amperli bir şekilde vereceğim artı ve eksiden pc ile bağlantısı olmayacak.

alfa 1 watt gibi üzerinde çıkış katı bulunan cihazlar 5volt ile çalışıyor ama amper isteyen

devreler bunlar

besleme sağlam gelmedikçe verim alması güç oluyor 40 metre kablonun sonunda besleme yapabilirmiyiz acaba repeaterların çalışması için pc usb sinden en son repeaterdan çıkıp alfaya girerken artı eksileri ayırıp 5 volt amperli bi şekillde bölece dataları korumuş oluruz sanırım.

kaliteki bir kablolama ile her repeater arasındaki mesafe 7 ile 10 metreye çıkabilir bence ama

deneyip görmek lazım tabi ...

üstadların yorumu şart...hem data hem voltaj sorunu mevcut dataları korumak önemli olan...

• yıl 2014, teknologs'tan hala haber yok
  • redoano R kullanıcısına yanıt
    konuyu neden hortlatıyorsun belliki adma ölmüş
  • Hadi ben deliyim kuyuya taş atmışım da sonrasında konu coşmuş
  • USB uzatma kabloları üzerinde kendi 5Volt beslemesinden istifade ederek elektronik devre ile USB sinyallerini
    (veriyi) artıran kablolar bilgisayar satıcılarında (benim alışveriş yaptığım Liman Elektronik'te); 5m (45 TL),
    10m (55 TL),15m (95 TL), 20m (110 TL) .. ye satılıyor, ancak bu kabloları daha ucuza başka yerlerden de
    almak mümkün. Ben yurt dışından 5 yıl evvel getirttiğim ve 40m uzunluğundaki kabloyu kullanıyorum çok
    memnunum,(PC ile Printer arasında bu 40m lik kablo + 3m USB uzatma kablosu + Printer'in kendi 1.8m USB kablosunu
    arda da bağlıyarak kullanıyorum) 40m lik kuvvetlendiricili kabloyu kapalı yapmışlar ve içi gözükmüyor.
    Size tavsiyem hiç elektronik devre yapmakla uğraşmayın piyasadan hazırını alın hem görüntüsü de güzel olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AS777 -- 23 Mayıs 2014; 16:44:57 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.