Şimdi Ara

20'NCİ ZH. TUG. K.LIĞI ŞANLIURFA (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
282
Cevap
0
Favori
149.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar Ankaradan giden yokmu bu 20. Zirhli'ya?

Sadece Anadolu Jet ucuyor Ankaradan oraya ve hala tum biletler duruyor, satilmamis!!
    Ayrica 323. K.D. icin diger konulara da bir baktim da, en kısa bu topic altinda yazilmis. 20. Zirhli'ya giden sayisi az diye bir sonuc cikardim istemeden.

Zaten Anadolu Jet online bilet sayfasi da hem 11'i icin hem de 12'si icin bombos duruyor. Daha 29 liralik biletler bile bitmemis. Hadi hayirlisi...
  • Bu arada Crasah'a tesekkurler. Epeyce aciklamis.
  • En son ben yazmisim, buradan devam edeyim 325'ler icin.......

20.Zirhli'ya 12'sinde teslim oldum. Oldukca kalabalik geldik 323'ler olarak. 300 kisi civarinda. Hemen orada,kapida dagitim oldu. 120 kisi civari merkezde kaldi, gerisini alaylara dagittilar. Sonradan ogrendik ki merkez, alaylarin yaninda cennetmis. Bu yaziyi 325'ler icin yaziyorum, umarim merkezde kalirsiniz.

Acikcasi, tum universite mezunu muskulpesent gibi, yemeklerden tutda, onume gelen herseyi elestirdim 3 gun boyunca. 1. mekanize piyade idim. Koguslar 30 kisilik, yemekler kotu, komutanlar zor, uzun donemler ozellikle 1. mekanize de madde bagimlisi, psikopat, jiletli filan ruh hastasi tipler. Allahim nasil biter bu 5 ay 17 gun diye bende psikopata bagladim.

Ancak sonradan anladim ki,

Oncelikle yag cekmedigimi askerligimin artik bitmesinden anlarsiniz sanirim ama ben buradaki kadar iyi niyetli, askerini seven komutan ne duydum ne de gordum. 1. mekanize piyadeden bahsediyorum. Komutan Caner Yuzbasi, her gun (nerdeyse) banyo yapabilmemiz icin, orada hic olmazsa biraz temiz kalabilmemiz icin elinden geleni yapti. Zaten bir komutanin askerine sevgi duydugunu hemen anlayip, algilayabiliyorsunuz. Ismail tegmen, (astek degil tek yildiz) yeni bir komutan olmasindan dolayi biraz sertti ozellikle egitimlerde hoplatti bizi diyebilirim. Askerligini daha ilk haftasinda istikamet alan bir kisa donem varsa yazsin buraya. Ben duymadim valla bu zamana kadar. (istikamet nedir ogreneceksiniz daha sonra:)))
    Astek'lerden bir Burak Pural vardi ki, birakin askerligi, sivilde bile boyle duzgun, iyi niyetli insan gibi bir insan gormedim ben daha once. Birde Yasin astek vardi o da iyiydi ancak Burak ile karsilastirilmaz diyebilirim.

Askerligimin 15. gununde, Urfa daki 195 dereceye varan sicaklar hastalanip revire cikmama neden oldu. Beni Diyarbakir Askeri Hastanesine sevk ettiler. Orada 5 gun kaldim. Tabii bu yukarida anlattigim komutanlarimin iyiligini, 20. Zirhli Tugayimin aslinda nasil duzgun bir yer oldugunu oradaki diger askerleri dinleyerek anlayabildim. Farkli farkli yerlerden gelen askerler ayni hastanede yatinca karsilastirma imkani buluyorsunuz.

Oradan GATA'ya sevk oldum ve 2 gun once curuk raporumu aldim. Toplam 15 gun birlikte, 5 gun Diyarbakirda ve 10 gun de GATA'da bulunarak askerligimi bitirdim. Ozellikle hastanelerde 100'lerce insanla tanistim, bir suru olay duydum. Bunlarin yarisi yalan olsa bile yinede karsilastirinca, 20. Zirhli Tugay iyi bir yer, her ne kadar ozellikle mekanize piyade olmak zor deselerde, 1. mekanize piyade bolugu, komutanlari yuzunden gururla askerlik yapilacak bir yer diyebilirim.

Insan karakteri, elindekinin degerini ancak daha kotusu ile karsilasinca anlayabiliyor. Bende ayni duygularla dolastigim hastanelerde tanistigim kisiler sayesinde anladim ki, bizim yaptigimiz askerlik askerlik degil zaten. Kantininde su satilmayan, hata icinde sadece komutanlara servis veren kantini olan yerlerden tutda, psikopat komutanlar yuzunden kafayi siyirip kogus pencerelerinden atlayip kolunu bacagini kirarak norolojiye yatmaya calisan askerlere kadar farkli yerlerde askerlik yapan cok insan gordum.

Ozetle 20. Zırhli Tugay'a (Merkez) gelen askerleri aileleri merak etmesin. Icinde istediginiz herseyi alabileceginiz bir suru kantini, (sigara dahil), havalelerinizi alabileceginiz posta ofisi, hatta sineması bile olan, yazin gelen kisiler acisindan sicaktan baska bir derdi bulunmayan iyi bir yer.

Askerlikte az ile yetinmeyi, bu sartlarda yasayabilmeyi ogrettikleri dusunulurse, luks bir yer sayilabilir. Yine hastanelerde ogrendigim kadari ile gunduzleri kapatilan tuvaletler, sulari akmayan gunlerce yikanamadiginiz yerler, bir dal sigara icin birbirinizi kesebileceginiz (sigara satilmadigi icin) birlikler oldugunu ogrendigim icin yaziyorum bunlari.

Ancak sunu da unutmayin, denetimlerde yuksek puanlari toplayan bir yer 20. Zirhli. Yani yukarida yazdiklarim, sizi bir tatil koyune geliyorum havasina sokmasin! Denetimden yuksek puan almak, iyi bir disiplin ve kati kurallarla mumkun. Yani kurallara tam bir uyum ve heryerde oldugu gibi komutanlara tam bir teslimiyet sart. Ogretilen seyleri asagilamadan, mantigini anlamaya calisarak yapilacak bir askerlik, gercekten sizi bu ilerlemis yasiniza ragmen egitiyor. Bu arada "askerlikte mantik olmaz" lafi tamamen bir sacmalik, cunku yapilan her seyin altinda bir mantik var.

Diyeceksiniz ki " 15 gun askerlik yapmissin, sanki 15 ay yapmis gibi konusuyorsun" Ne demek istedigimi 15. gununuze gelince anlayacaksiniz:) O 15 gun size zaten 15 ay gibi gelince, kendinizi asker dogmus gibi hissedince yazdiklarim daha anlamli gelebilir sizlere:)

"Turklugun celik gogsu 20. Zirhli Tugay" diyerek bitiriyorum yaziyi.:) Hepinize hayirli teskereler.

• 1983-3 ŞANLIURFA/VİRANŞEHİR-TUNÇBİLEK j.KRK.K idim bende urfa tugayda 15 gün kaldım benim hoşuma gitti gidicek arkadaslar için söylenılecek şey dogudakı diger arkadaslarınız düşünün yeter urfa iyi bi kura bence

giden kardeşlerime hayırlı teskereler.......

83/3 kırmızı mavi nefteri gözleri bakar ileri genç kızların sevdiği jandarmayız jandarma......
  • Darkly baya iyi anlatmış tugayın nasıl bir yer olduğunu sonuçta askerlik bu yaşamadan bilinmez içinde neler olduğu neler olmadığı konusunda,bu konuyu geçen sene kuralar belli olduktan sonra ben açmıştım bi 317 kd olarak ve gerçektende çekinerek gitmiştim urfaya ancak orada yaşadığım geçirdiğim günler her ne kadar bazıları zor çekilmez olsada hayatımda hoş ve yaşanması gereken birer anı olarak kaldılar

Ben acemilik sonrası dağıtımlarda şanslı bir kura çektim daha doğrusu zaten nereyi çekeceğim önceden belliydi aile kantinine(yani subay sadece subay astsubay ve uzmanların ve onların ailelerinin alışveriş yapabildiği yer) düştüm daha doğrusu kantin sorumlusu komutanımız tarafından seçildim,diğer çoğu devreme bakarak bu bakımdan rahat bir askerlik yaptım diyebilirim çoğu arkadaşım eğitime katıldı sıcakta soğukta karda yağmurda koşturdu durdu nöbet tuttu çarşısı kitlendi kamuflajdan botlardan bıktı ben ise sıcakta klimalı kantindeydim(gerçi soğukta klimalar hiçbir işe yaramadı içersi buz gibi oluyodu) en önemlisi nöbetim yoktu sivildim rahattım ama bu tabi sizi yanıltmasın bölükteki askerler sadece başlarındaki komutanlarla uğraşırken ben kantinde tugaydaki bütün komutanlarla uğraşıyordum tugay komutanıda dahil,zaten askerliğim boyunca 3-4 kere falan geldi kantine ama her seferinde sanki içeri haşaa bi ilah girmiş gibi oluyordu eller iki yanda yapışık esas duruştaydık aldıklarını kasaya getirdiğinde yanlış yapmamak için resmen ellerim titriyordu karşımdaki bi tuğgeneraldi ve affı yoktu.neyseki bu durumları kazasız belasız atlattık.

Arkadaşında dediği gibi iyi komutanlar olduğu kadar kötüleride vardı ben hepsiyle görüştüğüm için biliyorum tugay içersinde aslan kaplan olan askerin canına okuyan komutanların çoğu kantinde süt dökmüş kedi gibi oluyorlar normal bir sivil vatandaştan farkları kalmıyordu bazen borca alışveriş yapıyorlar bazende çocuklarıyla gülüşüp şakalaşıyorlardı.

Şimdi diyeceksinizki bütün bunları niye anlattın bize neki bunlardan sadece arkadaşında dediği gibi bilin istedim askerlik kolay bir iş değil ben rahattım evet belki yaptığım pek askerlik değildi ama sonuçta orda sabah 7 akşam 9 çalışıyordum bende devlete hizmet ediyor bu yükümlülüğü yerine getiriyordum o bakımdan size şunu diyebilirimki zordur askerlik ancak urfayı diğer doğu illeriyle pek kıyaslamayın çoğu bakımdan daha iyidir evet yemekleri belki kötüdür banyo olayı biraz azdır ama çoğu yerden daha iyidir.

• Bende Hava Savunma Bataryası'nda görev yapıyorum. Gayet güzeL yer. Sıcağı çok kötü sıcak havaya alışkın olmayanlar biraz zorluk çekebilir.

edit : yazım yanlışı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LouisVuitton -- 22 Aralık 2009; 6:40:57 >
  • bizim evin yanında ya unalgum@hotmail.com

urfa sekin yerdir tugay tam evimizin bitişigi

arkerlerin işini çok görüyom tlf alıyoz felan hehe :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unal19 -- 30 Ekim 2008; 22:56:23 >
  • Arkadaşlar az önce tsknın sayfasında aldıgım bilgilere göre ben de şanlıurfa .Şanlıurfa 20'NCİ ZH. TUG. K.LIĞI kısa dönem piyade er olarak gidiyorum konyadan.
    Var mı gelen başka benımle oraya?:)
  • ben varım ankaradan.nasıl bır yer acaba.
  • slm arkadaşlar,bandırmadanım aynı yerdeyiz,ilk izlenimin batıdaki birçok yerden iyi olduğu yönünde,yarın daha çok bilgi toplarız inşallah,burdan haberleşelim,nasıl gitmeyi düşündüğünüzü yazarsanız sevinirim,biryerde buluşup beraberde gidilebilir..
  • istanbul'dan gidecek var mı arkadaşlar?
  • ben istanbuldan gidicem arkadaşım,gönderdim sana msn ama geldimi bilmiyorum,kullanıcı adımla aynı eklersen görüşelim..
  • 14 aralık 2008 de ordayım, 325.dönem bitli piyade :D
  • haydı arkadaşlar yokmu daha artıran:)
  • istanbuldan urfa ya bende varım.

http://www.facebook.com/group.php?gid=39396561311&ref=share

beyler facebook a buyrun 325.dönem 20.zh. tug.k.lığı Şanlıurfa grubumuza ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moonilk -- 10 Aralık 2008; 3:39:29 >
  • Günaydın arkadaslar hepimize hayırlı olsun Antalyadan varmı baska Urfa yolcusu
  • arkadaşlar ben ankaradayım 20.zırhlı birlık benımkıde aştıden bıletımı aldım.ben fıyatı 50 ytl urfa seyahat 444 63 63
  • Bİzde ordayız.. Tugay içerisinde bankamatik var mı varsa hangi bankanın.. Urfa'da hangi banka kartı işimizi daha çok görür..Gidenler bilenler yardımcı olursa sevinirim..
  • Aday Nu. 34466
    Adı Soyadı HALİL İBRAHİM SOFU
    Baba Adı SEHHAN
    Doğum Yeri EYNESİL
    Kuvveti Kara Kuvvetleri
    Sınıfı Piyade
    Statüsü Er
    Branşı
    Kabul Toplanma Merkezi
    Gideceği Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi 20'NCİ ZH. TUG. K.LIĞI
    ŞANLIURFA
    Arkadaşlar bende istanbul dan gidiyorum biletimi ayırttım. Herkese hayırlı olsun.Umarım çok zor bir yer değildir :)
  • Aday Nu. 36641
    Adı Soyadı AKIN SUBAŞI
    Baba Adı ZİYATTİN
    Doğum Yeri KARS
    Kuvveti Kara Kuvvetleri
    Sınıfı Piyade
    Statüsü Er
    Branşı
    Kabul Toplanma Merkezi
    Gideceği Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi 20'NCİ ZH. TUG. K.LIĞI
    ŞANLIURFA

Pazar sabah gaziantep istanbuldan ordan urfa ekleyin Musavir75.325@hotmail.com
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.