Şimdi Ara

20 ÜSTÜ YAŞADI 20 ALTI KAÇIRDI AH O GÜNLER (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
1.390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Valla Bırden Nerelere Gıttım Okurken Anlatamam

Ufak Bı Macerada Ben Anlatıyım :))))

Bız Devamlı Asagıkı Mahalleye Tartısır Mahalle Macları Yapardık. Sureklı Hır Gür Icınde Gecerdı Maclar. Bu Arada Her Maca Sırf Topu Oldugu Icın Alınan O Meshur Cocukta Ben Olurdum Babam Malıyede Calıstıgı Icın Habıre Mıkasa Toplar Getırdı Haftada 2 Top Gıderdı Annem Vermezdı Artık Topu Nese Konuya Gelıyım Bız Tabı Onlara Cakallık Yapacazya Bızden Bırısını Onlara Transfer Etmıstık Cakalızya Onların Taktıklerını Solerdı Bıze Hep . Kalecı Olurdu Hep Bızden Gol Yerdı En Sonunda Cocugu Atmıslardı Takımdan

Ama Guzel Gunlerdı Hatırlamak Guzeldı

• Ben 11 yaşındayım en güsel yıllarım ama silkroad beni kitliyor bilgisayara
  • ahahah süper topic .. at bakayım topu abinin kıllı göğsüne.. ( yaş 27 ) ya bu arada ben mahallenin kalecsiydim gönüllü hemde.. kaleden kaleye gol olmaz diye bi laf vardır, ben nefret ederdim o laftan

bi arkadaş plastik arabaya tel takardım demiş... benim siyah renkli ( kit model ) araba teliyle beraber halen duruyo.. bi ara istanbulpark ta kapışalım

ii oldu bu yaa. yatmdan önce nostalji. eywalla bunu yazan birdere

• bir zamanlar ile başlar hep geçmize özlem...
    türkiye nin değişimi ile paralel çocukluk yıllarının yaşam trendleri de değişti..televizyonun tek kanallı ,günde 4-5 saat yayın yaptığı zamanlardan geçtik geldik.akşamları yayınlancak bir çizgi filmi hasretle beklerdik.şimdiki çocukların yaşamadığı bir duygudur muhtemelen,bir çizgi filmin bütün bir kuşağa baskın izler bırakması. esteban, voltran robotech he-man laserion ; bunların ilk yayınlandıklarında benim kuşağım olan çocukların ve gençlerin üzerindeki etkisi ve verdiği heyecanla bu zamanda yayınlansalar etkisi muhtemelen farklı olacak ...pazar sabahları 09 :30 da açıldığında televizyon heyecanla beklediğimiz kahvaltı ardı çizgi film ve hemen arkasından güzel bir pazar sineması..
    envai çeşit oyunlar; bizden daha önce çocuk olanların bize miras bıraktığı oyunlar.. maddi olanakların kısıtılı oluşundan, birazda yaratıcı çocuk zekasının hayal gücü destekli oyunlar..artık oyunlar hazır.. sanaldayız..
    artık hiçbir çocuk afilli gazoz kapağı toplamıyor, kibrit kutusu kapaklarıyla yada futbolcu resimlerinin olduğu kartlarla, misket (cilli ) ile biribirini közmece (tabirler yerel ve ceşitli ) oynamıyor, oyun konsolu yada pc ye güç yetiremeyen ailelerin çocukları belki bu geleneği yaşatıyorlar diycem,onlardında büyük bi kısmı internet playstation kafelerde yada atari salonlarında takılcak 1-2 lirayı denkleştirme çabasındalar muhtemelen..
    asırlarca süregelen geleneksel oyunları amigalar,commodore 64 ler le başlayan süreç bir kenara itti..artık folklorik denilen bir tabirin içine sokuldu..90 ların başında furya halini alan atari salonları günümüzde yerini internet ve playstation kafelere bıraktı..türkiye nin refah seviyesi yükseldikçe artık büyük kentlerdeki oyuncular,içindeki çocuk büyümemiş oyun tutkunları imkanları elverdiği ölçüde evlerinin bir köşesine konsolunu,pc sini yada her ikisini koymuş, bu alemdeki serüvenine devam etmekte biraz daha bireysel ve sanal olarak..
    içinde ki çocuk büyümemiş ve hala oyun oynamaktan haz edenlere...

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.